ANETTTA Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 apelujecie o tymczasy zostało jeszcze pare psów !!!!!!! nie było by tej sytuacji gdybyscie skorzystali z pomocy >>>EMIRA psy byłyby juz pod opieka weta od 2 dni !!!!!!! i co ważne bezpieczne !!!!! honor schowac do tyłka psy wazniejsze niz honor Quote
michal_sm Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Jak mogło dojść do kradzieży ratlerki?Czy te psy są nadal w tym gospodarstwie?.Nie wolno się kłócić jak chodzi o dobro zwierzaków.To jest moje zdanie ,a nie należę do żadnej z tych organizacji .W tym momencie zwierzątka powinny mieć zapewniony bezpieczny dom.Przykro się czyta (a to już miało miejsce wiele razy)jak organizacje pro zwierzęce obrzucają się na forum publicznym tzw błotem. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Dokładnie- apel o dt był już zanim nawet powstał watek na dogo...wiele osób deklaruje pomoc-nawet z poza Emira, ale te osoby tez są pomijane . :shake::shake::shake: Nie ma żadnych info. Reszte pomine lepiej milczeniem... Quote
Tymonka Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 witam , albo mi sie wydaje albo coś jest nie tak , czy nie jest tu najważniejsze dobro psiaków? Czemu nie ma , żadnych informacjico się dzieje z psami? I powiem wam że nawet jak bym mogła wziąść któregoś na DT (nie mogę bo mieszkam w bloku i mam już dwa psy ) to nie wiedziała bym kogo o tym poinformować.Tam się dzieje tragedia a wy się kłucicie . Quote
SARA.dierra Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 DWA PODHALANY z ubojni SĄ TUTAJ : http://www.dogomania.pl/forum/f28/podhalany-z-ubojni-w-dt-do-adopcji-143679/#post12752133 całe , żywe , już bezpieczne - szukają domu stałego Quote
Kaja i Aza Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Czy ja dobrze rozumiem, ze psy i koty sa ciagle u swoich oprawcow? Quote
Marlena:) Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Najprawdopodobniej tak:shake: - ale nikt nie chce udzielić dokladnych informacji :roll: Quote
megii1 Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 U mnie generalnie hotelik pełen ale jakby trzeba było znależć miejsce dla jakiegoś psiaka to pewnie znajdziemy:) Quote
Margo05 Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Blue Florida, oraz inne osoby z FA nie mogą odpowiadać na pytania, bo wciąż są bombardowane telefonami od osób podających się za wolontariuszy Fundacji Emir, którzy używają różnych obelg w kierunku FA. Odbierający telefony nie są w stanie zweryfikować prawdomówności i wiarygodności osób dzwoniących, w związku z czym są przekonane, że słusznie się oburzają na Fundację Emir. Tymczasem jest to niezgodne z prawdą. Ponadto okazało się, że jedna z osób, którra tak "intensywnie" (czyt. wcale) stara się pomóc tu na dogo, że tuż po akcji zadzwoniła do ForAnimals szkalując imię Fundacji Emir i opowiadając niestworzone historie, mając na celu skłocenie obu organizacji. Jak mieliście okazję się przekonać, konsekwencje działania tej osoby widać było tu na dogo, gdy ForAnimals odrzuciła chęć pomocy Fundacji Emir. Mam nadzieję, że osobie tej pozostała resztka sumienia, która nie pozwoli jej zapomnieć, że jej obrzydliwe zachowanie jest najbardziej krzywdzące dla zwierząt. Jej celowe działanie ma negatywny efekt właśnie dla tych zwierząt, które w tej chwili zaimiast być w dobrych warunkach i pod pełną opieką weterynaryjną, nadal czekają na zabranie z koszmaru. Szczerze na to liczę, bo te zwierzęta czekają i nie wiedzą, że to oczekiwanie zawdzięczają głównie jednej osobie. Quote
Asior Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 oo no to pięknie :roll: uważam, ze powinno się ujawnić imię tej osoby :roll: Quote
Tymonka Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Co się z tymi ludzmi dzieje , nie chcą pomagać to nie muszą ale niech nie przeszkadazją , bona tym cierpią tylko zwierzęta :shake: szkoda słów. Quote
bela51 Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 A jakby tak podać nick tej osoby? Nie wiem czemu zawsze chroni sie tożsamośc "czarnych charakterów"? Quote
NatiiMar Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Co to w ogóle za durne przepychanki? Ludzie, czy wy wszyscy musicie naśladować nadr intelignetnych polityków? Lewica jest be, a prawica jeszcze gorsza... Opamiętajcie się. Pomagacie zwierzętom, a nie zbieracie sławę. No chyba,że jest inaczej... Ile dokładnie jest psów do adopcji? Ustalcie jakąś kompetentna osobę i niech ona relacjonuje wydarzenia. Quote
Asior Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 bela51 napisał(a):A jakby tak podać nick tej osoby? Nie wiem czemu zawsze chroni sie tożsamośc "czarnych charakterów"? no tak.. o nick mi wąłśnie chodziło... chyba tak powinno być :roll: Quote
rita60 Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 bela51 napisał(a):A jakby tak podać nick tej osoby? Nie wiem czemu zawsze chroni sie tożsamośc "czarnych charakterów"? To dobry pomysł,cos na zasadzie czarnych kwiatkow,a tu byłyby czarne charaktery:roll: Quote
Caragh Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Zamiast skupic sie na pomocy zwierzakom... :shake: Quote
_ogonek_ Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 dobra, dajmy spokój tym przepychankom! psy najwazniejsze Quote
Margo05 Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Przepraszam, ale nie jestem upoważniona do podania nicku tej osoby. Nie wypowiadam się w imieniu Fundacji Emir, a swoim własnym i nie będę się mieszać. Mam jednak nadzieję, że choć odrobina przyzwoitości nie pozwoli tej osobie wypowiadać się więcej w temacie tej "ubojni". Choć patrząc na dotychczasowe poczynania tej osoby i wiedząc o jej całkowicie materialnym podejściu do tematu zwierząt ta nadzieja jest bardzo nikła. Teraz najważniejsze jest, aby te benie, które wciąż czekają na miejsce jak najszybciej do niego trafiły i znalazły się pod opieką weterynarza. Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Nie wiem,któ dzwoni i brużdzi i nie chcę wiedzieć.Nie wiem co się dzieje na drodze współpracy fundacji prozwierzęcych-oto polskie pomyje. Zabieramy się z tego watku,zabieramy naszą dobrą wolę pomocy i idziemy stąd. EOT Elżbieta i Waldemar Kułaga Rumia Quote
Margo05 Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Elżbieto, Waldemarze, proszę, bez względu na wzajemne ludzkie animozje, zostańcie. To nie organizacje potrzebują Was, tylko zwierzęta. One już były ofiarami ludzi, niech nie będą ofiarami kolejnych :shake: Quote
zuzlikowa Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 [quote name='Margo05']Elżbieto, Waldemarze, proszę, bez względu na wzajemne ludzkie animozje, zostańcie. To nie organizacje potrzebują Was, tylko zwierzęta. One już były ofiarami ludzi, niech nie będą ofiarami kolejnych :shake: Myślę,ze ten apel powinien dotrzeć do WSZYSTKICH, którym leży na sercu dobro tych psiaków!!! A tak wracając do tematu samych psów...sporo tu postów o dt, ds jako formie pomocy podstawowej ...i to jest zrozumiałe! Jednak zupełnie umyka nam fakt,że te psy potrzebują pomocy w zakresie socjalizacji,a nie wiem,czy i pomocy psychologa-behawiorysty. Niepokojem napawa mnie myśl,ze te psiaki z tak nienormalnych sytuacji...nawet chyba gdzieś przeczytałam-widzące zabijanie współbratymców,trafią do ds.O ile z mniejszymi pieskami,to będzie mniejszy problem,to co np. z beniami? Czy domki bedą przygotowane na ew.problemy,których nawet my nie jesteśmy w stanie sobie wyobrazić...bo skąd możemy wiedzieć jak radziły sobie psy z tą długotrwałą traumą?...jaką postać przybierać będzie ich zachowanie?...czy krótka, z natury rzeczy obserwacja,da nam odpowiedź na pytanie jaki jest rzeczywisty stan psychiki psów? Rozumiejąc,że ważne bezwzględnie jest znalezienie bezpiecznego miejsca dla tych psiaków,proszę byśmy nie zapomnieli również,że nie możemy postępować bezmyślnie i upychać ich na siłę u niedoświadczonych ludzi...nawet wtedy gdy mają oni otwarte serca i ogromną chęć pomocy! Mamy do czynienia z psami,które żyjąc w nienormalnych warunkach,mogą mieć nienormalne i nieprzewidywalne zachowania!...mogą,choć nie muszą.Szczególnie ważkie jest to u benków! Jednak by to sprawdzić potrzebujemy i czasu,i doświadczonych behawiorystów. Quote
malagos Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Marlena:) napisał(a):Najprawdopodobniej tak:shake: - ale nikt nie chce udzielić dokladnych informacji :roll: to cieżko myśleć o pmocy, jak sie nic nie wie :shake: Dobrze chociaż, ze w każdym programie TV i radia o tym mówią. Pokazują tę zasyfioną lodówkę i butelki :shake: Quote
Recommended Posts