Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jak dziecko sobie umyśli, to można tłumaczyć i tłumaczyć... a ono swoje. Tłumaczę więc, że nie ma żółtej ice tea,że mamy tylko zieloną. na to słyszę-mamo, proszę cię, do jasnej ciasnej! :D

Posted

[quote name='eloise']my już od dawna nie odsikujemy Ani, chyba, że sama zawoła, Magda,zaryzykuj ;) [/QUOTE]
Ryzykuję od dwóch nocy :) Zlane łóżko za każdym razem :) A nawet poduszka, muszę wyprać w sobotę ;)

Posted

Ania sikała sporo jak chorowała, prałam dzień w dzień ;)

Ania stwierdziła, że pieski mają za malutko jedzonka i ze ona je nakarmi ;) ich dzienne dawki wydają jej się za skromne :) a psy... patrzą na nią jak na kolejny cud natury :D dzisiaj o 8 na siłę wywaliłam ich z łóżka!
Zamiast s mówi często f więc wczoraj malowała... flaczki :) czyli szlaczki :)

Posted

mamo! jaka godzina?
mówi się która godzina.
która godzina?
9.45
aha

Mamo! jaka godzina?
mówi się która godzina
która godzina?
9.47
aha

Mamo! jaka godzina!!!!!
mówi się która godzina
a która?
9.48
aha

czemu dzieci zadają tak dużo pytań?????????????

w niedzielę: jedziemy po Pawła do pracy
mamo!!! a gdzie tata mieszka?
w domu
a czemu tak daleko???
Aniu tata mieszka w domu z nami, pracuje daleko
a gdzie?
w warszawie
a dziadek?
też w warszawie
a ciocia?
też w warszawie
a wujek Radek?
też w warszawie
wszyscy w warszawie?????
tak
a czemu tata mieszka tak daleko???
tata pracuje daleko,a mieszka z nami
aaaa, nie moge sie doczekać
a czego nei mozesz sie doczekać?
no taty, a czemu tata mieszka tak daleko????
.... i tak całe pół godziny :0 o! i jeszcze to na dokładkę:
a czemu ludzie nei mają?
czego nie mają ludzie?
no..... dzieci
nie wiem Aniu
a czemu???
może dzieci są na wakacjach
albo w przedszkolu
no tak, albo w domu, a niektórzy ludzie nie mają w ogóle dzieci
a czemu????
.... no i tak w kółko!

i jeszcze mi sie przypomniało z wakacji: Paweł postawił krzywo krzesło, Ania stała obok, on usiadł i przygniótł jej stopę nogą krzesła. Ania sie popłakała, a Paweł sie tak przejął, że pół godziny pytał, czy ja boli, przepraszał i przeżywał jak nie wiem co! Ania zamiast płakać 5 minut to płakała 15.
Po jakomś czasie Hania ją pyta- ANiu, tata ci stanął na nodze?- tak :( - boli?- tak :( - to mu powiedz tak: tato, tym razem ci wybaczam, ale więcej ci już nie wybaczę. Tak mu powiedz!
:D

Posted

usypiam Anię, Ania puściła bąka :D
Ania, puściłaś bąka?
Tak, ale... ale to mój pokoik, ja mogę, tylko tata nie może! Ja prukam ładnie,a tata brzydko.
yyyyy.... :D
a tata pruka w pracy!
:D no,i skąd ona ma takie informacje??? :D

a dzisiaj mówię jej: jedziemy po tatusia, an co Ania: nie chcę, tatuś może sam wrócić :D

może pomyślicie, ze jesteśmy porąbani, ale w poniedziałek jeszcze raz lecimy do Bułgarii, tylko do innej miejscowości :) Ania już się pakuje, bo chce jechać "teraz" :) może znowu nie odpocznę szalenie, ale plaża jest fajniejsza niż siedzenie w domu ;) no i nie trzeba sprzątać tylu zabawek ;) i jak nie jestem sama z dziećmi, to mogę zamknąć drzwi od toalety ;) dopóki nie miałam dzieci to nie wiedziałam, że 3 minjutyw toalecie mogą stanowić taaaaki relaks :D

mamo,a czemu ludzie nie mają?
czego nei mają?
no autek!
:) no autek przecież,a ja pytam czego! ;)

Posted

a teraz kilka fotek, chociaż tez komórki udało mi się zgrać :) jakość nieciekawa, ale są :)

Lusia, która swoją pozą pokazuje gdzie nas ma ;)

Ania w swoim basenie :)

Ania na spacerze

na trawce :)

i mistrz drugiego planu :)

Posted

Ania- tygrys z wąsami- malował tatuś, kredką do oczu babci, i szczerze sie zdziwił, jak go ochrzaniłam :)

i kilka bułgarskich akcentów :D

KTO Z WAS WAŻY 50 kg? bo ja nie :D

nasz akcent w Bułgarii ;)

salon masażu- serio! :D

a takie cudo widziałam 1 raz- szczotka do omiatania nóg z piachu :)

Posted

Matko boska, jak Ty to zmylas Eloise, to fioletowe cos, tzn. ten piekny makijaz Ani? Zdjecia rewelacja, szczegolnie niedzielne popoludnie :D No i hammer z ta winda bulgarska :eviltong:

Posted

jeszcze mi sie przypomniało :)

na wakacjach poznaliśmy małżeństwo-Magdę i Krzyśka. Krzysiek zaczął łysieć na czubku głowy a Magda namawiała go na ogolenie głowy na zero... No i jakoś tak Paweł go zainspirował i sie chłopak zdecydował, chyba 3 dnia pobytu. Paweł go ogolił, największy szok przeżyła o dziwo nasza Ania :) a nei ich córeczki :)
W przedostatni dzień chłopaki siedzieli przy basenie i podszedł do nich inny chłopak, który przyjechał razem z nami na urlop i mówi tak:
Panowie! Ja was bardzi przepraszam! ale ja dopiero teraz zauważyłem, ze was jest dwóch! :D Jeśli któremuś nie mówiłem cześć, to dlatego, że byłem pewiem, ze sie juz witalismy!
na to Krzysiek: jest nas dwóch, ale Paweł to nie jest mój bliźniak, ale mam brata bliźniaka ( bardzo inteligentnie, co? ;D ) Paweł mnie ogolił
Zaskoczony: a jesteś fryzjerem?
Paweł: nie, ale mam maszynkę z trymerem, chcesz to przyjdź, dołączysz do naszej bandy :)
Zaskoczony: a nie. Ja jestem fryzjerem :D

Nie wiem jak Wy, ale my wszyscy śmialiśmy się z tej arcyinteligentnej wymiany zdań całe 2 dni :)

A w ostatni wieczór pewna inteligentna inaczej nie potrafiła wyjechać autem z parkingu, w końcu wyszła, stwierdziła, ze ją zastawili i wróciła do hotelu. Miejsca miała tyle wokół siebie, że spokojnie jeszcze jedno auto by się zmieściło, a oprócz tego cały wolny pas i chodnik na dokładkę- byliśmy w szoku :) w końcu Krzysiek pomógł jej wyjechać- potrzebne były 2 manewry :D

Posted

Ty się Eloise nie śmiej z takich babek, bo ja np. nigdy nie wiem kto ma pierwszeństwo, więc udaję taką mega kulturalną i wszystkich puszczam :D

Jestem totalną blondyną za kierownicą i się do tego przyznaję! Jadę tylko tam gdzie znam trasę i to oczywiście autem w automacie, żebym za dużo nie musiała myśleć :D

Na dodatek, nienawidzę bab co jadą z nosem na szybie, na maksymalnie podwyższonym i przysuniętym fotelu, więc sama zawsze staram się tak nie wyglądać, co skutkuje tym, że nie zawszę widzę tak jak powinnam, ale co z tego - i tak jeżdżę na pamięć :D

Na pocieszenie dla Was dodam, że jeżdżę tylko jak już naprawdę muszę, właśnie dlatego, żeby mnie ludzie nie nazywali inteligentną inaczej :D

Zdaję sobie sprawę z mojego kalectwa, ale przecież musi mi coś nie wychodzić, bo bym za bardzo zajebista była :D :D :D

Posted

Murzyn... dobre :diabloti:

Moja mama do dziś nie ma prawka i jak ktoś się jej pyta dlaczego sobie nie zrobi to odpowiada:

"Bo każda dama ma swojego szofera" - oczywiście chodzi o jej męża, a mojego kochanego tatę :evil_lol:

Posted

Hania jak zobaczyła basenik to się jej zrobiły taaakie oczy i z pięć razy się mnie spytała w ciągu minuty kiedy pojedziemy odwiedzić Anię :D

Ona tak zasypia sama z siebie w różnych pozycjach??