Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szczerze też tym rzygam. Co za debilny tytuł "pieski świat w przytulisku". Tak samo idiotyczny jak cały tekst. Ale mieleckie Korso zawsze było na bardzo niskim poziomie, oni tam nawet porządnego zdania nie potrafią ułożyć. Nazwa ulicy "Torowa" to już w ogóle nie wiem skąd jest wzięta. Niby psów nie przyjmują, a pełno nowych... Ręce opadają.

Posted

Jonatan baaaaardzo kiepsko znosi ząbkowanie, a tych zębów nie ma i nie ma... Ania tak kiepsko tylko trójki przechodziła.
Jonatan kręci sie jak szalony, nie można go zostawić w łóżeczku, w łóżku, więc znalazłam takie rozwiązanie- na podłodze rozkładam 2 kołdry, na niej kilka zabawek, w tym kilka grających i wiszących i wtedy mogę cokolwiek zrobić, bo zanim Jonatan przekoziołkuje na podłogę, pod fotel czy pod szafkę z telewizorem to jednak trwa chociaż 2 minuty :) a w 2 minuty można sporo :) jak sobie tak pokoziołkuje, to potem potrafi kilka minut wytrwać w łóżeczku bez wpadania między szczeble a ja mogę znowu coś zrobić :)
Poza tym kupiłam chustę-kieszonkę, do noszenia na biodrze- jestem zachwycona zakupem i polecam wszystkim mamom i tatom, których dzieci preferują rączki i tulenie :) i nikt mi nie wmówi, że mój syn jest rozpieszczony- Ania nie potrzebowała takiej bliskości, mogła godzinami leżeć w wózku, a jak kiedyś wyobraziliśmy ją sobie spętaną chustą to buchnęliśmy śmiechem- z Anią by nie przeszło :)

Ofik i Foxio też leżą na kołdrach na podłodze- ale się nie turlają ;)

Posted

A: Mamo, włącz mi pingwine
E: co??????
A: pingwine, barbie
E: a co to jest pingwina?
A: no barbie jak spiewa
E: opowieść wigilijna??
A: tak! pingwina!

E:o, Aniu! jaka ładna wystawa koników!
A: tak, a to jest nosorożec
E: Aniu, to jest jednorożec...

A: a gdzie Łasina i jej kumpel?
E: a kto to??
A: no.... ta nowa księżniczka i jej kumpel ( a skad ona zna to słowo? :) )
E: Jasmina???
A: tak, Łasina
E: a skąd znasz słowo kumpel?
A: a.... bo tam był piesek i mówili, że to kumpel ( nie wiem , gdzie i kto mówił ) :)

A: daj mi gumę
E: jaką? mambę?
A: nie, rozpuszczalną, taka dla dorosłych :D
E: mamba jest rozpuszczalna
A: nie chcę mamby! chcę rozpuszczalną! :)

siedzimy ostatnio całą rodziną, Ania po 1 dniu w przedszkolu, bawi się, śmieje i nagle mówi do mnie- ty mały tempaku! no przyznam- zatkało nas ;)

Zabrałam wczoraj dzieci do kina, na Kubusia. Jak się skończyło, to Ania zaczęła wyć i płakała i płakała i wołała- mamusiu, proszę cię! ja chce jeszcze bajkę! jeszcze do kina, mamusiu, proszę cię! i tak całą drogę do auta, w aucie i do domu... dopiero jak Pawła spotkałą to sie uspokoiła. Ona szczerze płakała, szła koło mnie, nie szarpała się, nie histeryzowała, było jej szczerze przykro, że to juz koniec :) a jak się ludzie na nas gapili... :D

jak wracam do domu i Fox chce się ze mna przywitać to schodzi na schody, bo Ofik jest zbyt leniwy, żeby zejść, więc Fox nie maraża sie na powarkiwania i ślinienie uszu. Za to wczoraj naraziła się Amelia :D kłapnął na nią, aż podskoczyła ;) mówię Wam- Ofik to najbardziej pokręcony pies ma świecie :)

Posted

sprawę mam

co byście mi poradziły na ból brzucha u psa oczywiście ;)
Dżek moich rodziców jakby przestał trawić swoją karmę- je hillsa d/d
Poradziłam mamie, zeby przede wszystkim zmienili karmę, bo psiaki jedza ją już dłuższy czas, i znalazłam joserę dla wrażliwców, ale wyczytałam, że ma ona aż 24% białka, hills tylko 15 %. czy wiecej białka to źle? albo czym może grozić?
Dżek dostał hepatiale, nospę i dostaje też gasprid, ale może znacie coś co można osłonowo podac na takie problemy jelitowo- żołądkowe?

Posted

póki co filmiki

Ania i fontanna :)
[video=youtube;gzxSb51xoGQ]http://www.youtube.com/watch?v=gzxSb51xoGQ[/video]

Ania śpiewajaca- niech żyje sie nam-ŁEBISIONO!!!! cokolwiek to jest łebisiono :) do dziś nei zdradziła nam tej tajemnicy :D
[video=youtube;H4wg30c09N4]http://www.youtube.com/watch?v=H4wg30c09N4[/video]

i godzina W
[video=youtube;mz0Ds5AnnnE]http://www.youtube.com/watch?v=mz0Ds5AnnnE[/video]

Posted

Eloise, jest Josera karma ziemniaczana z mniejsza iloscia bialka. Ja moim dziewczynom teraz kupilam. Nie wiem czy wieksza ilosc bialka ma wplyw na trawienie, na pewno bialko trawi sie dluzej niz węglowodany. A Dzek ma klopoty z trawieniem typu zoladek, czy do tego dochodzi slaba wątroba i trzustka? Ja bym jogurt mu dawala codziennie, jesli to tylko zoladek. Tran i olej z dyni.

Posted

Zdolna dziewczyna, dziekuj Bogu Eloise, ze scian nie maluje.

PS. To zdjecie nr 3 w poscie 2438 moze lepiej wytnij albo wypikseluj, rozni goscie kręca sie po sieci :-0

Posted

Ania bardzo dba ;)

ostatnio nas zastrzeliła pytaniem- a czemu mają siusiaki chłopaki?
a córka koleżanki na widok jąder u dużego psa- ale ma jaja!!! :D

a dziś rano, Paweł zagania Anię do mycia zębów- chodź, opowiem ci jak Tomcio Paluch nie mył zębów. Ania- i nie umył cipci? :D Aniu, Tomcio to chłopak, ma siusiaka. A czemu???? :D

Warszawa 01.08

samolot z ulotkami- wiatr zniósł je w stronę Wisły, w centrum nie spadły

ulotki na niebie

Posted

jeden z najbardziej znienawidzonych przeze mnie widoków w Wawie- na Powiślu

a kuku! PKiN wygląda zza drzew

tropiki :)

rotunda

Smerfy opanowały miasto- są na każdym słupie z ogłoszeniami :)

Posted

Hard Rock po zmroku ;)

chciałam Wam pokazać jak fajnie jest podświetlony PKiN ale mój aparat nie podołał...

tym autem jechała grupa facetów, którzy wydzierali sie na pół Warszawy i śpiewali wiejskie piosenki

pies obronny o poranku ;)

zaśliniony i szczęśliwy :)