Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='eloise']
Przyznaję- Paweł ma totalnie pokręcone plany zajęć, ale ja go od poniedziałku pytałam jak pracuje w weekend :)
Wrócił, przespał się i przynajmniej zmontował zjeżdżalnię i uruchomił piaskownicę :D

Wiesz, eloise, to się go nie pytaj jak pracuje w weekend, tylko czy pracuje;). Biednego Tza wysyła do pracy, mimo, że on nie ma w planach :roll:

Posted

anciaahk napisał(a):
Eloise, mąż bezbłędny! mojego jednak bije na głowę :). Mój ostatnio miał przyjechać po mnie o 12.30, o 11.30 napisał sms że czeka w aucie, więc mu odpisałam - jak to, jesteśmy umówieni za godzinę. Napisał, że żartuje. Po kilku dniach się dopiero przyznał, że przyjeżdżał 2 razy, bo za pierwszym razem pomylił godziny ;). Ale to i tak pestka przy Twoim Pawle.

A wy myślicie, że mój prawie-mąż, to nie stał godzinę za długo na dworcu? Odstał sobie swoje, a do tego było zimno, a jak dojechałam, to mu powiedziałam, że to rewanżuje mnie te wszystkie razy kiedy się spóźnił i musiałam na niego czekać. :evil_lol:

Raz, jak go zostawiłam na weekend, zadzwonił do mnie i zaczął mi biadolić, że go brzuch boli i takie tam. Więc mu mówię, że w szafce jest mięta - niech sobie zaparzy, może mu się zrobi lepiej, a jak nie, to wtedy pomyślimy. Przyjeżdżam, a on mówi, że mu nie pomogło i z tego wszystkiego nie posprzątał w domu. Myślę sobie, że okej, trudno, posprząta się jutro, ale traf chciał, że jak wracaliśmy do domu, to kupowaliśmy herbatę i ja tę herbatę miałam schować do szafki. Chowam, a tam co? Opakowanie mięty w ogóle nie otwarte, zafoliowane. Pytam się go co to ma być, a on na to, że nie lubi mięty, ale mi powiedział, że wypił, żebym się nie martwiła.
Na co ja: "To jak jesteś taki zdrowy, to proszę tu posprzątać!" :evil_lol:

Posprzątał. ;-)

Przed Jeleną się nic nie ukryje!

Posted

Ofik normalny nie jest :D
rysowałam kredą klasy, żeby poskakać z Anią, a ten półmóżdżek wykładał się kołami do góry i był przzez chwilę w fioletowe paski :) ale tylko chwilę-wytarł się w moją pościel! i nie może zrozumieć, że Ania i Jonatan nie chcą się z nim całować z języczkiem ;)

Posted

Zanim następnym razem tu zajrzę to muszę zabezpieczyć monitor, bo go znowu opluję ze śmiechu :).
Offfik, kocham Cię, jesteś super :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Nie macie jakiegoś dojścia żeby załatwić pobyt diagnostyczny w szpitalu dziecięcym w Rabce w szybszym terminie?

Posted

Ania nie uznaje półśrodków! Albo tak, albo tak- nie pozwalała wiązać włosów-czasem jedynie do kąpieli i tak była niezadowolona, a od 3 dni nosi warkoczyk- ale nawet w nocy :D dopiero jak uśnie to go rozplątuję ;) a jak się budzi to od razu pyta, czemu tata jej rozwiązał włosy ;) młody ma temperaturę, Ania kaszle okrutnie :)
Wesołych Świąt! :)

Posted

no... to u nas taki był dzień:
z samego rana Paweł robił Ani jajecznicę i skończyło się oparzonymi wszystkimi pięcioma paluszkami

jak tylko przyszła przyzwoita godzina 9.40 zadzwoniłam do lekarza i na 15 pojechaliśmy do doktora.

Ania ma obturacyjne zapalenie oskrzeli- nie mamy pojęcia jak to się stało, bo kaszle brzydko ale rzeadko, nieregularnie, nie ma temperatury... gdyby nie przeziebienie Jonatana, leczylibyśmy ją dalej lekami na alergię, przynajmniej do wtorku! Doktor był w szoku, a oskrzela zawalone konkretnie, leczenie ostre. Jonatan przeziębiony, chyba załapał od Ani, póki co bez antybiotyku ale nie wiem jak to sie potoczy. Cały dzień nie śpi, płacze, masakra. Anię paluszki bardzo bolą. Popołudniu wsadziła do buzi spinkę i ją otworzyła zębami i... spinka przypieła się do policzka od środka ;) dostaliśmy ataku śmiechu- nie macie pojęcia co ona potrafi wsadzić do buzi, jak musimy ja pilnować, u nas nie ma piłeczek wielkości pingpongowych, bo ona je też wsadza do buzi-bardzo boimy się, ze mogłaby sie udusić!!! Ale spinka była zabawna- bo stalismy nad nia oboje i mówiliśmy- nie wkładaj, wyjmij, połkniesz, będzie bolało, nie wkąłdaj, wyjmij... już chyba wolałam, jak jadłą psią karmę ;)

Posted

nie wiem niestety! nie wiem! spokojny i nudny to słowa, które wyrzuciłam ze słownika!
Ania wkłada mniej do buzi, odkąd ma wszystkie zęby, ale i tak w porównaniu do innych dzieci wkłada dużo i wszystko! pieniążki, guziki, koraliki... WSZYSTKO! o ile to małe przedmioty-najwyżej połknie, no ale wieksze też pcha... :(

Posted

My też ślemy ciepłe myśli i życzymy zdrówka.

U nas po rocznicy, mama była baaaardzo zaskoczona. Wszystko było w tajemnicy, tort u siostry, a potem u nas w garażu ;). Przy obiedzie w niedziele mówię do mamy " idź się kobieto przebierz, bo przyjdą wujkowie z młodymi prosić na wesele. a to jest jedyny termin, kiedy jesteście razem z ojcem ;). Przyjechała jeszcze kuzynka z mężem ( od strony taty ).
Były przyśpiewki - tata grał na fortepianie , ale narzekał, że rozstrojony i nie bardzo mu szło, tym bardziej, że już dobre kilkanaście lat nie ćwiczy regularnie;). Wręczyli sobie prezenty: mama dostałą komplet biżu, a tata super zegarek z moim komentarzem, że będzie odmierzał następne szczęśliwe chwile ;). Tata jako pan starszej daty oczywiście wycałował mamę po rękach, były toasty " gorzko, gorzko " i takie tam :razz: A i oczywiście nawet tańce były :evil_lol::cool3:. Wujek wpadł do kosza na bieliznę, bo sobie na nim usiadł, jak poszedł na dymka :evil_lol:. Dużo by pisać...;):cool3: Generalnie było zajeb......cie :multi::cool3:.

I trzymajcie dzisiaj kciuki, bo Fryzia jedzie na 13 -sta na czyszczenie ząbków.

Posted

Ofik jest niemożliwy ;)
Ale Fox się z niego śmieje " hihi, gdzie wlazłeś, ja się kulturalnie przyglądam z boku "
No, Jonatan to ma fryzurę po tatusiu ;). Fajny jest, ja lubię takie już bardziej kontaktowe dzieci w wieku kilku miesięcy.

Posted

Ofik ciężko pracuje :)

edit: jak widzę, zdjęcie się już wczoraj załadowało... samo- dogo wczoraj nie widziało fotek, ktore wrzucałam.
W poniedziałek Ania biegała po ogrodzie. Mówię- zatrzymaj się odpocznij- nie mogę, jestem szalona kobieta :D

Posted

tyle dni i nikogo tu nie było... trudno i tak co nieco napiszę ;)

Paweł nie zmienia kursu i nadal robi numery w swoim niepowtarzalnym stylu- od 5 tygodni okazuje się, jeździmy bez zapasowego koła i "ja go nie wyciągałem" :D a tylko ON zaglądał do bagażnika jak pakował nas na wyjazd do Częstochowy ;)
w ciągu tygodnia 2 razy uszkodził auto, przy okazji wyszło na jaw, ze w aucie nie ma kluczy- były jak z auta korzystali rodzice, teraz nie ma i nie ma winnego ;)
wczoraj widział w zamku w furtce moje klucze ( a od soboty mam je w torebce ;) ) komentarz-"musiały być podobne"- a tylko ja mam breloczki!!! :D

Ania jest równie urocza co tatuś :)

Ania:a czemu Foxik był smutny?
Ja: bo ne miał domu
A: a czemu?
J: nikt go nie chciał i mieszkałw schronisku
A: w klatce? Jak Marta? ( żółty pies z bajki)
J: tak jak Marta.,
A: a ty?
J: co ja?
A: byłaś mała?
J: byłam kiedys.
A: mieszkałaś w klatce?
J: nie, dzieci nie mieszkają w klatkach
A: a ja byłam pieskiem i mieszkałam w klatce.
J: byłaś pieskiem???
A: tak i konikiem :)

dzis wieczorem:
A: rano jest?
J: nie, noc
A: noc??? nie moge w to uwierzyć :D

J: Aniu, a co trzeba robic w nocy?
A: Śpić :)

A: tata mnie... (cośtam)
5 pytań zadałam, w tym-zaprowadził cię?
w końcu okazało sie, ze tata ją... ODprowadził ;)

A: ja też byłam w ciąży
J: byłaś???
A: tak!
J: i co miałąś?
A: spódniczkę :D

w niedzielę p[ojechalismy do kościoła, mielismy spotkać siez ciocią Milenką :)
Ania sie guzdrała z wyjsciem, chciałam ja zmotywować
J: Ania, a wiesz kogo spotkamy w kosciele???
A: Pana Jezusa???

:) na to nie wpadłam ;)

Jonatan wyciąga rękę do zabawek i je trąca :) grucha jak szalony- zaczepia do rozmów wszystkich cały czas :)

Wczoraj byli u nas znajomi z synkiem 2 lata i chyba 4 miesiące- pieluchy nosi, ale czytać potrafi :) bawili się PIĘKNIE! Ania pokazywała zabawki, dzieliła się wszystkim, razem rysowali, biegali, skakali, chodzili z parasolem :) psy były bardzo miłe, choć Alek boi się psów bardzo- nie dał sie przekonać do ich obecności, nawet jak siedział na kolanach, więc psy były zamknięte i nieszczęśliwe- liczyły na obrywki ze stołu ;) Tyle razy padło określenie, ze Alek sie boi psó, ze na koniec Ania powiedziała- boje się.... piesków! po czym przytuliła Ofkorsa :D A Alek jest nastraszony przez psy ich sąsiadów, które pokonują płot i na ich podwórku urządzają sobie schadzki... sąsiadom nie przeszkadza, że ich psy łażą na inne posesje, masakra!

o i jeszcze ;)
A: mamusiu,a możem pruknąć?
J: możesz
A: prukanie jest zdrowe :D

i kilka zdjeć Niny :) której Ofik wczoraj wylizał całą głowę a Nina sie uśmiechnęła całą sobą :)

musiałam oddać mój komputer do naprawy :( tęsknię! ;)