Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tempo życia mi przyspiesza z dnia na dzień. Paweł w Brukseli, Ania chora ( nowość, co?) Jonatan prawie nie śpi w dzień, staje na głowie, zeby Ania zjadłą cokolwiek poza gumą i kakaem.
Ania zaczyna stwarzać opowieści nie z tej ziemi :) i w każdej robi wszystko sama.

dzisiaj powiedziała, ze chce jajko do pisania. Zapytałam, czy chce pisankę? Powiedziała- tak, tata mi powiedział, ze to jest jajko do pisania :D
wytłumaczyłam jej, że to pisanka do jedzenia, więc ostatecznie zjadła to czekoladowe jajko :)

widzę, ze zdjecia Niny się nie pojawiły, wiec spróbuję jeszcze raz:

Lusia-podusia

w tle Dżudżu-panicznie boi sie mojej Ani

serio wszystko robię biegiem, nawet korzystam z toalety! Dlatego wczoraj poszłam wysikać SIEBIE, nie Anię, ale z rozpędu położyłam sobie anusiową nakałdkę na kibel... a przecież to zagranie w stylu Pawła!!! ;)

Posted

byłam wczoraj u mojej siostry, Luśka wyjęła mi wkładkę z buta- a była przyklejona!!! leżała na mojej torebce- Amelia wąchała ją pół godziny! a nigdy inne zapachy jej nie interesują. A na koniec Luśka wysikała się obok kuwety i oczywiście ja musiałam w to wejść!

Posted

Ale słodkie zdjęcia... a nie boisz się, że kotek zadrapie dziecko? Wiesz, tak nawet niechcący... pytam, bo osobiście trochę boję się kotów.

Jak byłam mała to mnie jeden strasznie podrapał i teraz im nie ufam :eviltong:

Posted

Nina to córka mojej siostry ;)
Lusia nie zamierza drapać Niny, bo jej celem w życiu jest spanie- a Nina tylko leży i śpi, więc Lulu jest w niebie ;)

Ja mam kotkę Amelkę, która jest wcieleniem cierpliwości i łagodności-szczególnie wobec moich dzieci :)
dla przypomnienia ;)
[video=youtube;J5nmpt1X7mg]http://www.youtube.com/watch?v=J5nmpt1X7mg[/video]

Posted

Dzieciaki są wporzo! Ja mam podobną historię do tej ze spinkami. W świetlicy:

Dziecko się huśta na krześle:
Ja: Zuzia nie huśtaj się, bo się przewrócisz, przytrzaśniesz sobie coś i cię będzie bolało.
Zuzia: Dobrze.
Ale widzę, że się nie przestaje huśtać. Za chwilę łubudu.
Ja: A nie mówiłam?
Zuzia: Ale wcale nie bolało! Kłamała pani!

edit:

Cholera, już drugi raz zapomniałam napisać, że na tym zdjęciu na wątku Jarka masz super ten fioletowy makijaż i w ogóle to masz natychmiast powiedzieć kto ma takie zdolności?

Posted

[quote name='Jelena Muklanowiczówna']

edit:

Cholera, już drugi raz zapomniałam napisać, że na tym zdjęciu na wątku Jarka masz super ten fioletowy makijaż i w ogóle to masz natychmiast powiedzieć kto ma takie zdolności?

o toto :cool3: ja mam jakieś grube powieki ;):roll: i cienie obojętne, czy błyszczące czy matowe - nawet dobrych firm - to mi włażą po 2-3 godzinach w zagięcia;):oops:

Posted

anciaahk :) z tyłu ma 2 napy no i rozpinane w kroku- ogólnie-beznadzieja!!!
uwielbiam wzór, ale wkładanie jest masakryczne-ma wąskie rękawki do tego!
nie polecam ubranek zapinanych na plecach- nie wierzę, ze dziecku jest wygodnie jak mu się w plecy czy szyjkę coś wbija
a ubranko zwie sie pajacem :)
uwielbiam pajace rozpinane całe z przodu- są najwygodniejsze, i dla mamy i dla dziecka :)

Posted

Eloise wyglądalo mi właśnie na pajaca :), ale brakowało zapięć. Tak słyszałam, żeby nie kupować tych zapinanych na pleckach, zresztą pewnie takich nie umiałabym obsłużyć. A pomalutku już kompletujemy wyprawkę. Już teraz ciężko mi się poruszać, a wolę mieć to z głowy, nie zostawiać na ostatnią chwilę, bo w lipcu i sierpniu raczej nie będę się żwawo poruszać ;).

Posted

[quote name='Luna123']o toto :cool3: ja mam jakieś grube powieki ;):roll: i cienie obojętne, czy błyszczące czy matowe - nawet dobrych firm - to mi włażą po 2-3 godzinach w zagięcia;):oops: Kup sobie baze na powieki ARTDECO, kosztuje ok. 30 zl i jest rewelacyjna! Makijaz trzyma sie caly dzien non stop.

KasiaKia, dzieci i zwierzaki dobrze sie razem chowaja, jesli kot jest przyzwyczajony, to dzieciom nic nie zrobi. No chyba, ze dzieci sa okrutne i drecza kota, to wtedy wiadomo, ze moze podrapac. Nawet jakby podrapal dziecko kot, to przeciez od tego sie nie umiera ;-) mnie nieraz kot podrapal, juz o tym zapomnialam...

Posted

[quote name='anciaahk']termin na 5 września. Ale jestem już duża. + 15 kg :).
Nie martw się, to na pewno tylko wody płodowe tyle ważą! ;-)

Luna i Ulka!
Ja używam bazy pod cienie do powiek firmy Joko. Jest trochę mało plastyczna, ale sporo tańsza (jakieś 12 zł) i też się świetnie make up trzyma. A miałam tak, jak Ty, Luna, że niezależnie od marki kosmetyków po dwóch godzinach cienie miałam tylko w załamaniu powieki.

Posted

a ja o takiej bazie nie słyszałam... :) dobrze wiedzieć :)

Ania idzie spać- chcę oglądać kotka FiMELona :D :D :D
p.s. ma ktoś może na zbyciu "Millenium" Larssona? ;)