Dana i Muszkieterowie Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Jak się czuje Pirat ? Czy już wszystko w porządku z układem moczowym, mam nadzieję, że nie pojawia się już krew w moczu? Quote
supergoga Posted September 7, 2009 Author Posted September 7, 2009 Dziękujemy za kolejne wpłaty na Piracika. Selenga, Lilmo - dzięki za bazarki. Nie sposób wszystki dziękować indywidualnie - ale chcę żebyście wiedzieli, że dziękuję Wam za nawet najdrobniejszą wpłatę. Wpłaty na Pirata uaktualniłam w pierwszym poście. Mamy kilka wpłat na Fundacyjnym koncie - gdzie podana jest tylko: darowizna. Takie wpłaty, bez wyraźnego określenia, że na Pirata lub na innego psiaka czy kota - są w puli środków ogólnych. Piracik, czy tobie się kiedys uda...z domkiem... Quote
Dana i Muszkieterowie Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Supergoga, Piratowi musi się z domkiem udać, nie ma innej opcji i już :thumbs::thumbs: Quote
hop! Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Na razie zrobiłam Piratowi wyróżnione allegro. Jeszcze dzisiaj postaram się dorobić inne ogłoszenia. Quote
mysza 1 Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 A jak zdrówko psychiczne Piracika? Jest lepiej? Quote
Asior Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 hop! napisał(a):Na razie zrobiłam Piratowi wyróżnione allegro. Jeszcze dzisiaj postaram się dorobić inne ogłoszenia. ehhhh szkoda, ze to wszystko takie nie dograne... Przecież pisałam wcześniej, ze mam dla niego cały czas allegro tamto akurat się skończyło , zachary wpłaciła pieniążki na wyróżnienie.... miałam dziś wystawić ( nie mam już tyle czasu co kiedyś... wróciłam do pracy i na razie ciężko mi to wszystko ogarnąć).... :shake: Teraz nie wiem co ronić... zachary czekamy aż skończy się to allegro?? i wtedy wystawię nowe, czy odsyłać kasę?? Quote
hop! Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Asior napisał(a):ehhhh szkoda, ze to wszystko takie nie dograne... Przecież pisałam wcześniej, ze mam dla niego cały czas allegro tamto akurat się skończyło , zachary wpłaciła pieniążki na wyróżnienie.... miałam dziś wystawić ( nie mam już tyle czasu co kiedyś... wróciłam do pracy i na razie ciężko mi to wszystko ogarnąć).... :shake: Teraz nie wiem co ronić... zachary czekamy aż skończy się to allegro?? i wtedy wystawię nowe, czy odsyłać kasę?? Asior, spokojnie... Wystaw za parę dni swoje allegro. Moje Ci w niczym nie przeszkadza. ;) Quote
Asior Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 nie kochana, nie wolno wystawiać dwóch takich samych aukcji tego samego "przedmiotu" Quote
hop! Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Asior napisał(a):nie kochana, nie wolno wystawiać dwóch takich samych aukcji tego samego "przedmiotu" Zdarza się, że pies ma po 2-3 różne aukcje i nic się nie dzieje. Rób jak chcesz. Zawsze możesz wystawić swoją po zakończeniu mojej. Quote
zachary Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Asior, nie odsyłaj, no cos Ty, to przyniesie pecha:cool3: Quote
supergoga Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 Myślę, że jeszcze niejedno allegro będzie potrzebne (wiem, kraczę jak ta wrona). Skończy sie jedno, będzie drugie. Dziewczyny, wielkie dla Was podziekowania w imieniu Pirata. Bez Was bym nie dała rady. Nie ogarniam. Dzisiaj "nabyłam"pod opieke kolejne 2 psy: jamnika, dalmatyńczyka oraz maleństwo kocie. A adopcje stoją jak mur. Quote
hop! Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Piratowi zrobiłam trochę ogłoszeń w necie, ale o wiele skuteczniejsze są ogłoszenia w prasie. Kto ma możliwość ogłoszenia Pirata w jakiejś gazecie? Prosiłam jamora o informacje o Piracie, a tu cisza. :niewiem: Quote
mysza 1 Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 Napiszcie jak się miewa nas bidulek. Quote
hop! Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Rozmawiałam z jamorem... Zachowanie Pirata - właściwie bez zmian. Stan zdrowia - raczej w porządku (krwi nie było przez tydzień, a potem pojawił się mały skrzep). Quote
jamor Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Od kilku tygodni Pirat z Miskiem ciagle graja w karty. dzis w nocy doszło do tragedi. Pirat dopatrzył sie, ze misiek oszukuje. Zaatakował miśka. Polała sie krew. Straszne sceny. Z ledwością udało sie uniknać amputacji łapy miśka. Z uwagi na drastyczne zdjęcia na rany założono mu opatrunek zastępczy w formie protezy. Pirat po zarzutach , jutro bedzie doprowadzany przed sąd z wnioskiem o tymczasowy areszt. Nie jest dobrze Quote
Kaja i Aza Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Biedactwo, on ciagle ma takie smutne oczy. Mam nadzieje, ze sad znajdzie okolicznosci lagodzace; moze Piratowi potrzeba jakichs gryzakow? Quote
jamor Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 dobrego papuge trzeba a nie gryzaka. Prorok bedzie krzyczał pewno o trzy miechy na tymczasowy areszt dla pirata. jak juz trafi na dechy to bedą mu przedłużali, znam to, jak juz trafi za brame na rakowieckiej to ciezko szybko wyskoczyc. Quote
Ajula Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 i bardzo dobrze, że amputował misiowi łapkę przynajmniej się czymś zainteresował :lol: to już jakiś rodzaj aktywności jak będzie trzeba to mu przyślę nowe misie (żeby miał w karty z kim grać) Quote
Asior Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 jamor napisał(a): Z ledwością udało sie uniknać amputacji łapy miśka. Z uwagi na drastyczne zdjęcia na rany założono mu opatrunek zastępczy w formie protezy. aaa idź, że wariacie :evil_lol: Quote
Lilmo Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 A ja mogę zeznawać na rzecz Pirata. Sytuacja wyglądała następująco... Misiek jako najlepszy przyjaciel Pirata miał dość wiecznego użalania się Pirata nad straconą nogą i postanowił się z nim zsolidaryzować. Misiek późną nocą, by nikt go nie widział, sam okaleczył się w najciemniejszym zakątku sadu, po czym wrócił do "domku" Pirata. Teraz Miśkowi jest bardzo przykro, że obarczono Pirata o tą straszliwą zbrodnię. Chciał pomóc przyjacielowi, a okazuje się, że tylko mu zaszkodził. Mogę zeznawać pod przysięgą, że tak było! Misiek sam zadzwonił i mi opowiedział, bo stwierdził, że nie może tak tej sprawy przemilczeć. A poważnie to bardzo się cieszę, że Pirat zaczyna wykazywać jakiekolwiek zainteresowanie otoczeniem. Wiem, że to taki tyci tyci kroczek, ale zawsze do przodu... Quote
*zaba* Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Nie wiem, czy w zakamarkach sadu, nie wiem czy sam, ale skoro oszukiwal w kartach, to mu sie nauczka nalezala. Pirat nie powinen sie obawiac wysokiego wyroku, w najgorszym wypadku beda zawiasy. A Misiek bedzie mial nauczke. O! :diabloti: Quote
Szarotka Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Ja przeczytalam te informacje na watku jamora i myslalam, ze Pirat odgryzl lape psu co sie nazywa Misiek i az balam sie tu zagladac :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Jamor prosze mnie wiecej nie straszyc :razz::razz::razz: Quote
jamor Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Lilmo napisał(a):A ja mogę zeznawać na rzecz Pirata. Sytuacja wyglądała następująco... Misiek jako najlepszy przyjaciel Pirata miał dość wiecznego użalania się Pirata nad straconą nogą i postanowił się z nim zsolidaryzować. Misiek późną nocą, by nikt go nie widział, sam okaleczył się w najciemniejszym zakątku sadu, po czym wrócił do "domku" Pirata. Teraz Miśkowi jest bardzo przykro, że obarczono Pirata o tą straszliwą zbrodnię. Chciał pomóc przyjacielowi, a okazuje się, że tylko mu zaszkodził. Mogę zeznawać pod przysięgą, że tak było! Misiek sam zadzwonił i mi opowiedział, bo stwierdził, że nie może tak tej sprawy przemilczeć. A poważnie to bardzo się cieszę, że Pirat zaczyna wykazywać jakiekolwiek zainteresowanie otoczeniem. Wiem, że to taki tyci tyci kroczek, ale zawsze do przodu... umoczysz, bo jest cos takiego jak rejest połączen, dokładni namierzenie po stacji przkaznikowych gdzie byłas i skad były poączenia ( dokładnosc do kilku metrów) zanim postanowisz poczytaj art, 233 KK Quote
jamor Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 *zaba* napisał(a):Nie wiem, czy w zakamarkach sadu, nie wiem czy sam, ale skoro oszukiwal w kartach, to mu sie nauczka nalezala. Pirat nie powinen sie obawiac wysokiego wyroku, w najgorszym wypadku beda zawiasy. A Misiek bedzie mial nauczke. O! :diabloti: zdrowe podjecie. Pirat z uwagi na swój stan zdrowia , sytuakcje i opinie dzielicowego ma szanse na srodek w postacji dozoru policyjnego, czyli w sumie to co ma na codzień. Art. 271 [Poręczenie społeczne] § 1. Od pracodawcy, u którego oskarżony jest zatrudniony, od kierownictwa szkoły lub uczelni, których oskarżony jest uczniem lub studentem, od zespołu, w którym oskarżony pracuje lub uczy się, albo od organizacji społecznej, której oskarżony jest członkiem, można, na ich wniosek, przyjąć poręczenie, że oskarżony stawi się na każde wezwanie i nie będzie w sposób bezprawny utrudniał postępowania; jeżeli oskarżony jest żołnierzem, można przyjąć poręczenie od zespołu żołnierskiego, zgłoszone za pośrednictwem właściwego dowódcy. § 2. Do wniosku o przyjęcie poręczenia zespół lub organizacja społeczna dołącza wyciąg z protokołu zawierającego uchwałę o podjęciu się poręczenia. § 3. We wniosku o przyjęcie poręczenia należy wskazać osobę, która ma wykonywać obowiązki poręczającego; osoba ta składa oświadczenie o przyjęciu tych obowiązków. wniosek dotyczy rownież organizacji dogomani w stosunku do psa o nazwie pirat . z uwagi na powyższe porszę o podpisy pod petycją !!! kazdy kto zainteresowany losem Pirata Quote
Recommended Posts