Lilmo Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 anawa napisał(a):Na początku tej opowieści wcale nie było mi do śmiechu :placz: A potem, to już też ryczałam................... ze śmiechu :lol: Mną też targały naprzemiennie zupełnie skrajne emocje. Piraciku, Piraciku... Jamor, a Ty się bierz za tą karierę literacką, bo taki talent nie może się zmarnować! Quote
hop! Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 W sprawie adopcji Pirata głucha cisza... Quote
supergoga Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 Bardzo głucha. Nie wiem, co robić. Czy nie ma dla niego szansy? Może on śliczny nie jest - Jamor, jak go oceniasz. W skali 1 : 10. Ma pewne ubytki cielesne, które obniżają bonitację. Ale oczy - w nich ma to coś! Quote
Isadora7 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 supergoga napisał(a):Bardzo głucha. Nie wiem, co robić. Czy nie ma dla niego szansy? Może on śliczny nie jest - Jamor, jak go oceniasz. W skali 1 : 10. Ma pewne ubytki cielesne, które obniżają bonitację. Ale oczy - w nich ma to coś! Ja widzę w jego oczach ten błysk jaki miał T. Savallas :evil_lol: Quote
*zaba* Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Isadora7 napisał(a):Ja widzę w jego oczach ten błysk jaki miał T. Savallas :evil_lol: Ktory rowniez mial ubytki i na dodatek nie posiadal pelnego owlosienia..., a wziecie i tak mial :diabloti: Quote
supergoga Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 Ale Pirat lizaków nie jada.:shake: Quote
Isadora7 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 [quote name='*zaba*']Ktory rowniez mial ubytki i na dodatek nie posiadal pelnego owlosienia..., a wziecie i tak mial :diabloti: ale miał inne walory właśnie to spojrzenie, te CÓŚ w oczach, no i tembr głosu... YouTube - Telly Savalas - If [quote name='supergoga']Ale Pirat lizaków nie jada.:shake: a sprawdzałaś?:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
supergoga Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 No u nas nie zgłaszał zapotrzebowania. JAMOR! Jak tam z Piratem, chce lizaki?????:razz: Quote
Asior Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 przepraszam,ze dopiero teraz :oops: ale ostatnio to nawet nie wiem jak się nazywam :/ PRZEŻYŁ HORROR,STRACIŁ NOGĘ,TERAZ BŁAGA O DOM (745131649) - Aukcje internetowe Allegro panie sędzio jamor... zdjęcia jakiejsik by sie nam tu przydały do allegro :razz: Quote
anawa Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 [quote name='supergoga'] Może on śliczny nie jest - [quote] Nie bardzo rozumiem, skąd ta opinia................. Pirat jest ślicznym kundelkiem, miałam okazję go poznać. Ma rozbrajające spojrzenie, mięciutkie futerko, wprawdzie jest jeszcze bardzo wystraszony ale na pewno będzie kiedyś z niego "przytulaczek". Doskonale daje sobie radę na trzech łapkach.......... :p Quote
hop! Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 [quote name='supergoga']Nie wiem, co robić. Czy nie ma dla niego szansy? Jakaś szansa jest. Tylko trzeba go ogłaszać na różne możliwe sposoby. [quote name='Asior']PRZEŻYŁ HORROR,STRACIŁ NOGĘ,TERAZ BŁAGA O DOM (745131649) - Aukcje internetowe Allegro Asior, może umieść w swoim allegro informację, że można pomóc finansowo, podaj dane fundacji i numer konta. Pirat ma w sobie coś wyjątkowego. Tylko trzeba umieć to dostrzec. Quote
Asior Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 ok hop, wieczorkiem zmienie :) Tylko jak byście mogli mi podać nr konta Quote
hop! Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 [quote name='Asior']ok hop, wieczorkiem zmienie :) Tylko jak byście mogli mi podać nr konta Widzę, że nie miał kto podać numeru konta... Fundacja dla Zwierząt Animalia ul. Polanka 35/11 61-131 Poznań Konto bankowe: Nordea Bank Polska S.A. Oddział POB Poznań I 53 1440 1286 0000 0000 0453 3704 Konto dla przelewów z zagranicy: IBAN PL53 1440 1286 0000 0000 0453 3704 SWIFT: NDEA PL P2 W tytule wpłaty proszę umieszczać informację – dla Pirata. Supergoga, bardzo proszę, żebyś na stronie fundacji umieściła aktualne informacje o Piracie, bo są z początku sierpnia. Napisała do mnie osoba, która zwróciła na to uwagę. Pytała w jakim stanie jest obecnie Pirat. Quote
Selenga Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Biorąc pod uwagę, że numer konta jest podany w pierwszym poście to trudno się dziwić, że nikt się nie rwał do wpisywania drugi raz :) Quote
supergoga Posted September 18, 2009 Author Posted September 18, 2009 Wyjaśnię może i przeproszę, ale ja pracuje i nie mam jak być na dogo większą część dnia. Dzięki, że pomagacie i wstawiacie dane. Na stronie Fundacji napisałam o Piracie w odpowiedzi na wpis księgi gości - stale dochodzą nowe informacje o zwierzakach w potrzebie. Tak jak kiedyś gdzieś pisałam, w sprawach psów jestem w Fundacji tylko ja (poza tym jestem tam prezesem, i cała papierologia, księgowość - też do mnie należy), stą przepraszam, że nie jestem w stanie czasem pisac na bieżąco, zwłaszcza jeśli tak naprawdę nie ma wielkich nowości. Stan Pirata psychiczny jest bez zmian. Ale postaram się cos nowego napisać - prosze o zrozumienie, oprócz Fundacji i psiaków mam swoja sukę w ciężkim stanie - przez pracę i inne rzeczy od 2 tygodni nie mam kiedy jechać z nią do weta - za moment okaże się, że ważniejsze sa inne psy i wpisy itp niż własne zwierzę. I mamę w cięzkim stanie, po szpitalu. Niestety, takie jest zycie. Nie ma chętnych, zaufanych ludzi do pomocy przy psach w Fundacji, nic nie poradzę. Postaram się wieczorem dopisać.:oops: Quote
hop! Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 [quote name='Selenga']Biorąc pod uwagę, że numer konta jest podany w pierwszym poście to trudno się dziwić, że nikt się nie rwał do wpisywania drugi raz :) Selenga, nie każdy o tym wie. Wystarczy skopiować i wkleić. ;) [quote name='supergoga']Postaram się wieczorem dopisać.:oops: Supergoga, zrób to, jak znajdziesz czas. Może powinno się "wrzucić" Pirata do działu Adopcje? Quote
Dana i Muszkieterowie Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 [quote name='Lilmo']............. Jamor, a Ty się bierz za tą karierę literacką, bo taki talent nie może się zmarnować! Może jakiś kabarecik ? ;) To zacięcie literackie Jamora, to takie z rysem trochę kabaretowym. A ze śmiechu też ryłam :evil_lol:. Pirat znajdzie swój kochający domek, jest takim kochanym pieskiem, to kwestia czasu, trzymam kciuki za domek dla Pirata :thumbs::thumbs:. Quote
Asior Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Selenga napisał(a):Biorąc pod uwagę, że numer konta jest podany w pierwszym poście to trudno się dziwić, że nikt się nie rwał do wpisywania drugi raz :) selenga... na wątku pirata jestem od poczatku.. kiedy tu wchodziałam nie było nr konta...:angryy: NIE JESTEM ANI JASNOWIDZEM ani nie SIEDZE W DOMU PRZED KOMPEM i nie wiem, ze tam jest ten nr... wystarczyło napisac, ze tam jest.. pisałam to w pracy i wybacz ale nie mam czasu na przekopywanie wątku...... jakoś Hop nie robi mi z tego powodu wyrzutów... :shake: dzięki hop!! dopiero niedawno dopadłam kompa bo wczoraj po powrocie z pracy padłam jak naleśnik.. dziś zmienie w allegro... Quote
Asior Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 dostałam takiego maila :) Dzień dobry, z Allegro ( PRZEŻYŁ HORROR,STRACIŁ NOGĘ,TERAZ BŁAGA O DOM (745131649) - Aukcje internetowe Allegro ) dowiedziałam się o bardzo pokrzywdzonym psie - Piracie. Bardzo chciałabym móc mu pomóc. Chciałam spytać najpierw o pare rzeczy: - ile lat na Wasze oko ma Pirat? - jak radzi sobie z chodzeniem? jak wyglądałyby spacery z nim? pewnie bez jednej łapki szybko się męczy. - czy jest możliwość założenia mu prorezy łapy i jaki to mógłby być koszt? Zapewne z protezą byłoby mu łatwiej się poruszać. - wiadomo, że pies najlepiej czuje się na dworze, ale ja mieszkam w mieszkaniu (na parterze), w dodatku jednopokojowym z chłopakiem. Ja studiuję, chłopak pracuje, więc w przypadku gdyby Pirat zamieszkał z nami przez kilka godzin w ciągu dnia byłby sam w mieszkaniu. Oboje z chłopakiem uwielbamy psy, chciałabym móc pomóc Piratowi, zaopiekować się nim, ale nie wiem po prostu czy warunki, jakie jestem w stanie mu zapewnić byłyby wystarczające. - ze względu na niewielkie mieszkanko nie chcę brać w pełni sprawnego psa, bo taki zapewne ma większe potrzeby ruchu, natomiast Piratowi może wystarczyłyby "zwykłe" spacery. Prosze napisać co Państwo myślą o ewentualnym zamieszkaniu Pirata z nami. Mieszkamy we Wrocławiu. Pozdrawiam Was i Pirata! Grażyna czy ktoś poinformowany mógłby się wypowiedzieć :)???? Quote
Adilol Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Asior napisał(a):dostałam takiego maila :) czy ktoś poinformowany mógłby się wypowiedzieć :)???? dokładnie prosimy o info:) Quote
hop! Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 [quote name='Adilol']dokładnie prosimy o info:) Adilol, zdaje się, że do mnie również napisałaś. Mam rację? Pirat ma około roku. Z chodzeniem radzi sobie dobrze, a z bieganiem jeszcze lepiej - zwłaszcza, gdy wraca do boksu. Nie wyobrażam sobie spacerów z Piratem. Prawdopodobnie nie będzie się ruszał. Jamor, możesz to sprawdzić? Może Ci się uda zachęcić Pirata do spaceru na smyczy? :cool3: Temat protezy był już poruszany na wątku... http://www.dogomania.pl/forum/12848565-post401.html http://www.dogomania.pl/forum/12867244-post416.html http://www.dogomania.pl/forum/12870272-post418.html Moim zdaniem Pirat powinien zamieszkać w domu z ogrodem. Quote
supergoga Posted September 19, 2009 Author Posted September 19, 2009 Ja też dostałąm takiegio meila od p. Grazyny. Tak bym chciała, żeby Pirat znalazł gdzieś swoje miejsce i ludzi. Ale teraz najwięcej na ten temat może napisać Jamor. Quote
__Lara Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Asior napisał(a):dostałam takiego maila :) czy ktoś poinformowany mógłby się wypowiedzieć :)???? Myślę, że z tą osobą trzeba poważnie porozmawiać. To duża szansa dla Pirata. Tylko czy Pirat jest już na to gotowy? czy w ogóle czekać aż będzie gotowy? Quote
hop! Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 supergoga napisał(a):Ja też dostałąm takiegio meila od p. Grazyny. Tak bym chciała, żeby Pirat znalazł gdzieś swoje miejsce i ludzi. Ale teraz najwięcej na ten temat może napisać Jamor. Ja również dostałam maila od p.Grażyny. Także chciałabym, żeby Pirat znalazł dobry dom. Jednak nie widzę możliwości, żeby psiak zamieszkał w bloku. Jamor, proszę, żebyś wypowiedział się w tej sprawie. Quote
supergoga Posted September 19, 2009 Author Posted September 19, 2009 Melduję, że w Aktualnościach na stronie Fundacji Animalia znajduje się juz info o Piraciku. Jest też wstawiony do działu Adopcje. Wstawiłam link do Allegro, bowiem opis tam jest super. Piękna jest ta aukcja - sama sie popłakałam, czytając - nie pierwszy zresztą rz - ten opis. Tak się tylko zastanawiam, czy nie warto by było zmienić tego zdania, o wypadającym siusiaczku. To czasami może jakby dodatkowo działać na wyobraźnię, a Piracikowi siusiaczek już nie wypada. Jedyne co się nie zmieniło na kolejnych zdjęciach, to wyraz jego oczu!:shake: Quote
Recommended Posts