Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

anawa napisał(a):
Na początku tej opowieści wcale nie było mi do śmiechu :placz:
A potem, to już też ryczałam................... ze śmiechu :lol:

Mną też targały naprzemiennie zupełnie skrajne emocje. Piraciku, Piraciku...

Jamor, a Ty się bierz za tą karierę literacką, bo taki talent nie może się zmarnować!

• Replies 988
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo głucha. Nie wiem, co robić.
Czy nie ma dla niego szansy? Może on śliczny nie jest - Jamor, jak go oceniasz. W skali 1 : 10.
Ma pewne ubytki cielesne, które obniżają bonitację.
Ale oczy - w nich ma to coś!

Posted

supergoga napisał(a):
Bardzo głucha. Nie wiem, co robić.
Czy nie ma dla niego szansy? Może on śliczny nie jest - Jamor, jak go oceniasz. W skali 1 : 10.
Ma pewne ubytki cielesne, które obniżają bonitację.
Ale oczy - w nich ma to coś!

Ja widzę w jego oczach ten błysk jaki miał T. Savallas :evil_lol:

Posted

Isadora7 napisał(a):
Ja widzę w jego oczach ten błysk jaki miał T. Savallas :evil_lol:

Ktory rowniez mial ubytki i na dodatek nie posiadal pelnego owlosienia..., a wziecie i tak mial :diabloti:

Posted

[quote name='*zaba*']Ktory rowniez mial ubytki i na dodatek nie posiadal pelnego owlosienia..., a wziecie i tak mial :diabloti:

ale miał inne walory właśnie to spojrzenie, te CÓŚ w oczach, no i tembr głosu...
YouTube - Telly Savalas - If

[quote name='supergoga']Ale Pirat lizaków nie jada.:shake:
a sprawdzałaś?:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='supergoga'] Może on śliczny nie jest - [quote]

Nie bardzo rozumiem, skąd ta opinia................. Pirat jest ślicznym kundelkiem, miałam okazję go poznać. Ma rozbrajające spojrzenie, mięciutkie futerko, wprawdzie jest jeszcze bardzo wystraszony ale na pewno będzie kiedyś z niego "przytulaczek". Doskonale daje sobie radę na trzech łapkach.......... :p

Posted

[quote name='supergoga']Nie wiem, co robić.
Czy nie ma dla niego szansy?
Jakaś szansa jest. Tylko trzeba go ogłaszać na różne możliwe sposoby.

[quote name='Asior']PRZEŻYŁ HORROR,STRACIŁ NOGĘ,TERAZ BŁAGA O DOM (745131649) - Aukcje internetowe Allegro
Asior, może umieść w swoim allegro informację, że można pomóc finansowo, podaj dane fundacji i numer konta.

Pirat ma w sobie coś wyjątkowego. Tylko trzeba umieć to dostrzec.

Posted

[quote name='Asior']ok hop, wieczorkiem zmienie :) Tylko jak byście mogli mi podać nr konta
Widzę, że nie miał kto podać numeru konta...

Fundacja dla Zwierząt Animalia
ul. Polanka 35/11
61-131 Poznań

Konto bankowe:
Nordea Bank Polska S.A. Oddział POB Poznań I
53 1440 1286 0000 0000 0453 3704

Konto dla przelewów z zagranicy:
IBAN PL53 1440 1286 0000 0000 0453 3704
SWIFT: NDEA PL P2

W tytule wpłaty proszę umieszczać informację – dla Pirata.

Supergoga, bardzo proszę, żebyś na stronie fundacji umieściła aktualne informacje o Piracie, bo są z początku sierpnia. Napisała do mnie osoba, która zwróciła na to uwagę. Pytała w jakim stanie jest obecnie Pirat.

Posted

Wyjaśnię może i przeproszę, ale ja pracuje i nie mam jak być na dogo większą część dnia. Dzięki, że pomagacie i wstawiacie dane.

Na stronie Fundacji napisałam o Piracie w odpowiedzi na wpis księgi gości - stale dochodzą nowe informacje o zwierzakach w potrzebie. Tak jak kiedyś gdzieś pisałam, w sprawach psów jestem w Fundacji tylko ja (poza tym jestem tam prezesem, i cała papierologia, księgowość - też do mnie należy), stą przepraszam, że nie jestem w stanie czasem pisac na bieżąco, zwłaszcza jeśli tak naprawdę nie ma wielkich nowości.
Stan Pirata psychiczny jest bez zmian.
Ale postaram się cos nowego napisać - prosze o zrozumienie, oprócz Fundacji i psiaków mam swoja sukę w ciężkim stanie - przez pracę i inne rzeczy od 2 tygodni nie mam kiedy jechać z nią do weta - za moment okaże się, że ważniejsze sa inne psy i wpisy itp niż własne zwierzę. I mamę w cięzkim stanie, po szpitalu.
Niestety, takie jest zycie.

Nie ma chętnych, zaufanych ludzi do pomocy przy psach w Fundacji, nic nie poradzę.

Postaram się wieczorem dopisać.:oops:

Posted

[quote name='Selenga']Biorąc pod uwagę, że numer konta jest podany w pierwszym poście to trudno się dziwić, że nikt się nie rwał do wpisywania drugi raz :)
Selenga, nie każdy o tym wie. Wystarczy skopiować i wkleić. ;)

[quote name='supergoga']Postaram się wieczorem dopisać.:oops:
Supergoga, zrób to, jak znajdziesz czas. Może powinno się "wrzucić" Pirata do działu Adopcje?

Posted

[quote name='Lilmo'].............
Jamor, a Ty się bierz za tą karierę literacką, bo taki talent nie może się zmarnować!

Może jakiś kabarecik ? ;) To zacięcie literackie Jamora, to takie z rysem trochę kabaretowym.
A ze śmiechu też ryłam :evil_lol:.

Pirat znajdzie swój kochający domek, jest takim kochanym pieskiem,
to kwestia czasu, trzymam kciuki za domek dla Pirata :thumbs::thumbs:.

Posted

Selenga napisał(a):
Biorąc pod uwagę, że numer konta jest podany w pierwszym poście to trudno się dziwić, że nikt się nie rwał do wpisywania drugi raz :)

selenga... na wątku pirata jestem od poczatku.. kiedy tu wchodziałam nie było nr konta...:angryy: NIE JESTEM ANI JASNOWIDZEM ani nie SIEDZE W DOMU PRZED KOMPEM i nie wiem, ze tam jest ten nr... wystarczyło napisac, ze tam jest.. pisałam to w pracy i wybacz ale nie mam czasu na przekopywanie wątku...... jakoś Hop nie robi mi z tego powodu wyrzutów... :shake:

dzięki hop!! dopiero niedawno dopadłam kompa bo wczoraj po powrocie z pracy padłam jak naleśnik.. dziś zmienie w allegro...

Posted

dostałam takiego maila :)

Dzień dobry,

z Allegro ( PRZEŻYŁ HORROR,STRACIŁ NOGĘ,TERAZ BŁAGA O DOM (745131649) - Aukcje internetowe Allegro
) dowiedziałam się o bardzo pokrzywdzonym psie - Piracie. Bardzo chciałabym móc mu pomóc. Chciałam spytać najpierw o pare rzeczy:
- ile lat na Wasze oko ma Pirat?
- jak radzi sobie z chodzeniem? jak wyglądałyby spacery z nim? pewnie bez jednej łapki szybko się męczy.
- czy jest możliwość założenia mu prorezy łapy i jaki to mógłby być koszt? Zapewne z protezą byłoby mu łatwiej się poruszać.
- wiadomo, że pies najlepiej czuje się na dworze, ale ja mieszkam w mieszkaniu (na parterze), w dodatku jednopokojowym z chłopakiem. Ja studiuję, chłopak pracuje, więc w przypadku gdyby Pirat zamieszkał z nami przez kilka godzin w ciągu dnia byłby sam w mieszkaniu. Oboje z chłopakiem uwielbamy psy, chciałabym móc pomóc Piratowi, zaopiekować się nim, ale nie wiem po prostu czy warunki, jakie jestem w stanie mu
zapewnić byłyby wystarczające.
- ze względu na niewielkie mieszkanko nie chcę brać w pełni sprawnego psa, bo taki zapewne ma większe potrzeby ruchu, natomiast Piratowi może wystarczyłyby "zwykłe" spacery.

Prosze napisać co Państwo myślą o ewentualnym zamieszkaniu Pirata z nami. Mieszkamy we Wrocławiu.

Pozdrawiam Was i Pirata!
Grażyna

czy ktoś poinformowany mógłby się wypowiedzieć :)????

Posted

[quote name='Adilol']dokładnie prosimy o info:)
Adilol, zdaje się, że do mnie również napisałaś. Mam rację?

Pirat ma około roku.
Z chodzeniem radzi sobie dobrze, a z bieganiem jeszcze lepiej - zwłaszcza, gdy wraca do boksu. Nie wyobrażam sobie spacerów z Piratem. Prawdopodobnie nie będzie się ruszał. Jamor, możesz to sprawdzić? Może Ci się uda zachęcić Pirata do spaceru na smyczy? :cool3:
Temat protezy był już poruszany na wątku...
http://www.dogomania.pl/forum/12848565-post401.html
http://www.dogomania.pl/forum/12867244-post416.html
http://www.dogomania.pl/forum/12870272-post418.html
Moim zdaniem Pirat powinien zamieszkać w domu z ogrodem.

Posted

Asior napisał(a):
dostałam takiego maila :)

czy ktoś poinformowany mógłby się wypowiedzieć :)????

Myślę, że z tą osobą trzeba poważnie porozmawiać. To duża szansa dla Pirata. Tylko czy Pirat jest już na to gotowy? czy w ogóle czekać aż będzie gotowy?

Posted

supergoga napisał(a):
Ja też dostałąm takiegio meila od p. Grazyny.
Tak bym chciała, żeby Pirat znalazł gdzieś swoje miejsce i ludzi.
Ale teraz najwięcej na ten temat może napisać Jamor.

Ja również dostałam maila od p.Grażyny. Także chciałabym, żeby Pirat znalazł dobry dom. Jednak nie widzę możliwości, żeby psiak zamieszkał w bloku. Jamor, proszę, żebyś wypowiedział się w tej sprawie.

Posted

Melduję, że w Aktualnościach na stronie Fundacji Animalia znajduje się juz info o Piraciku. Jest też wstawiony do działu Adopcje.
Wstawiłam link do Allegro, bowiem opis tam jest super.

Piękna jest ta aukcja - sama sie popłakałam, czytając - nie pierwszy zresztą rz - ten opis.
Tak się tylko zastanawiam, czy nie warto by było zmienić tego zdania, o wypadającym siusiaczku. To czasami może jakby dodatkowo działać na wyobraźnię, a Piracikowi siusiaczek już nie wypada.

Jedyne co się nie zmieniło na kolejnych zdjęciach, to wyraz jego oczu!:shake: