Reno2001 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Nadrabiam wakacyjne zaległosci :roll:. Brawurka na CafeAnimal. Quote
Filipki Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 I co Brawurko ,nikt jeszcze o ciebie nie pyta? Quote
Murka Posted August 19, 2009 Author Posted August 19, 2009 O Brawurcię na razie nikt nie pyta... Na razie to musiałby być ktoś pokroju p.Zbyszka od Carmen :roll: Tutaj Brawurka z Erą (w towarzystwie psów czuje się lepiej): YouTube - IMGP0658 A tu w biegu (ona czasem unosi ogon niczym arab :eviltong:) Quote
Reno2001 Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Kitę to ma rzeczywiście fantastyczną :loveu:. Wszystkie Siostry takie miały. Jeszcze troszkę musi potrwac socjalizacja sunieczki. Najważniejsze, że teraz ktoś z nią pracuje i nie cofa się w wychowaniu, tak jak w schronisku. Oby tylko przestała kłapac dziobem, a już będzie OK. Quote
Ulka18 Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Piekna jest Brawurka i jakiegos wielkiego przerazenia po niej nie widac. Era dobrze na nią wplywa. Jednak drugi pies robi dobra robote przy takich strachulcach. Quote
Reno2001 Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 [quote name='Ulka18']Piekna jest Brawurka i jakiegos wielkiego przerazenia po niej nie widac. Era dobrze na nią wplywa. Jednak drugi pies robi dobra robote przy takich strachulcach. Oj tak, zdecydowanie TAK!! Quote
Ra_dunia Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Dwa strachulce a jak sobie pięknie radzą :loveu: W końcu Era też nie należy do najodważniejszych ;) Quote
tuska1990 Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 jeszcze tylko chwilka i zaraz znajdzie dom! jest taka piękna, że ktoś na bank się zaraz na nią skusi! Quote
Murka Posted August 25, 2009 Author Posted August 25, 2009 Brawurka zaczyna się interesować smaczkami :razz: Wczoraj mi nawet z ręki wzięła przy okazji podawania Rufiemu leków; była bardzo ciekawa co tam Rufi dostaje, więc nie mogłam się oprzeć, żeby nie odłamać kawałka parówki i jej nie dać :lol: Quote
Ulka18 Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 No to jestesmy na dobrej drodze :razz: Jesli smaczki pójda w ruch, to i Bajka sie odstresuje i szybciej zacznie łapac o co kaman :p Quote
Murka Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 Słuchajcie, zgłosiła się chętna na adopcję Brawurki pani z Olkusza. Trochę się obawiam, bo to mieszkanie w bloku i jest 8letnia dziewczynka. Pani przyjmuje ze spokojem do wiadomości wszystkie problemy, które mogą wystąpić z Brawurką. Plus jest taki, że Brawurka praktycznie nie zostawałaby sama, bo zawsze ktoś w domu jest. Pani prosi jedynie o pomoc w transporcie. Jest oczywiście zgoda na wizytę przedadopcyjną, tylko trzeba znaleźć jakąś cioteczkę z Olkusza. Trzeba by od razu rozeznać się czy w okolicy Olkusza jest jakiś szkoleniowiec/behawiorysta, bo Brawurka to trudny pies, zwłaszcza, że przejawia agresję lękową. My musimy zrobić jeszcze test Brawurki na kota, bo w domu jest kot. Pani sama przyznaje, że ich poprzedni pies na początku nie znosił kota, a potem się przyzwyczaił, więc nie obawia się początkowych relacji zwierzaków tak bardzo, ale będziemy mieć choć jakieś rozeznanie :roll: Quote
Reno2001 Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Olkusz to teren chyba ProAnimals, więc może poprosic o pomoc dziewczyny z fundacji? Niech tylko przypomnę sobie ich nicki z dogo :razz:. Już wiem: Ada-jeje, hanek Może do niech uderzyc? Quote
Ulka18 Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Kolo Olkusza mieszka tez Missieek, Missieek tez ma duze doswiadczenie w adopcjach i ratowaniu wszelkiej masci bid. Ja jestem za sprawdzeniem domu oraz przedstawieniem na miejscu wszystkich trudnosci, jakie moga wystapic. 8 letnia dziewczynka nie powinna byc 'przeszkoda' , no chyba, ze jest bardzo glosna i halasliwa. Quote
Murka Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 Do missieek to chyba nie ma co pisać w sprawie wizyty? Ona ma swoje problemy :roll: Napiszę może do Ada-jeje? Z dziewczynką chodzi mi głównie o to, aby nie podchodziła i nie próbowała głaskać na początku Brawurki (mówiłam to pani). Brawurka sama z siebie nie jest agresywna, ale w strachu kłapie. Ale to już jak nie może uciec. Ja już opracowałam metodę zapinania jej na smycz, ale w nowym miejscu z obcymi ludźmi mogą być problemy na początku. Quote
Reno2001 Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Murka napisał(a):Do missieek to chyba nie ma co pisać w sprawie wizyty? Ona ma swoje problemy :roll: Napiszę może do Ada-jeje? Z dziewczynką chodzi mi głównie o to, aby nie podchodziła i nie próbowała głaskać na początku Brawurki (mówiłam to pani). Brawurka sama z siebie nie jest agresywna, ale w strachu kłapie. Ale to już jak nie może uciec. Ja już opracowałam metodę zapinania jej na smycz, ale w nowym miejscu z obcymi ludźmi mogą być problemy na początku. Grunt to uświadomic to nowym opiekunom, aby nie było dla nich niespodzianki. Wizyta przedadopcyjna nieodzowna. Quote
Murka Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 Napisałam już do Ada-jeje. Aha, Brawurcia została wypatrzona na allegratce :p Quote
Murka Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 Kochani czy tylko ja widzę na allegratce zdjęcia Bajki?? Bajkowa Brawurka szuka domu! Bajka jest do Brawurki bardzo podobna, ale jednak trzeba by Pani pokazać jak wygląda prawdziwa Brawurka... Aha jak z opłatą adopcyjną? Czy coś się płaci, bo ja nic pani o tym nie mówiłam? Quote
agusiazet Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 O kurczę, miałam zmienić - już poprawiam! Quote
agusiazet Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Sorki, ale nie idzie wgrać innych zdjęć, tych z wątku Brawurki, nie mam pojęcia dlaczego:( Quote
Ulka18 Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Murka napisał(a):Aha jak z opłatą adopcyjną? Czy coś się płaci, bo ja nic pani o tym nie mówiłam? Na pewno zwrot za transport. Oraz cos na hotelik np. opłata za szczepienia 50 zl. Pies za 0 zl jest malocenny ;) Quote
halcia Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 No to trzymam kciuki,żeby Pani była rozsadna a Brawurka tym bardziej! Quote
kaskadaffik Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Oooooo, żeby się Pani tylko nie przestraszyła, bo na początku napewno nie będzie miała łatwo, a psinka też się będzie bała:crazyeye: Quote
Recommended Posts