Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 883
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O Brawurcię na razie nikt nie pyta... Na razie to musiałby być ktoś pokroju p.Zbyszka od Carmen :roll:

Tutaj Brawurka z Erą (w towarzystwie psów czuje się lepiej):
YouTube - IMGP0658

A tu w biegu (ona czasem unosi ogon niczym arab :eviltong:)

Posted

Kitę to ma rzeczywiście fantastyczną :loveu:. Wszystkie Siostry takie miały.

Jeszcze troszkę musi potrwac socjalizacja sunieczki. Najważniejsze, że teraz ktoś z nią pracuje i nie cofa się w wychowaniu, tak jak w schronisku.
Oby tylko przestała kłapac dziobem, a już będzie OK.

Posted

[quote name='Ulka18']Piekna jest Brawurka i jakiegos wielkiego przerazenia po niej nie widac. Era dobrze na nią wplywa. Jednak drugi pies robi dobra robote przy takich strachulcach.

Oj tak, zdecydowanie TAK!!

Posted

Brawurka zaczyna się interesować smaczkami :razz:
Wczoraj mi nawet z ręki wzięła przy okazji podawania Rufiemu leków; była bardzo ciekawa co tam Rufi dostaje, więc nie mogłam się oprzeć, żeby nie odłamać kawałka parówki i jej nie dać :lol:

Posted

Słuchajcie, zgłosiła się chętna na adopcję Brawurki pani z Olkusza. Trochę się obawiam, bo to mieszkanie w bloku i jest 8letnia dziewczynka. Pani przyjmuje ze spokojem do wiadomości wszystkie problemy, które mogą wystąpić z Brawurką. Plus jest taki, że Brawurka praktycznie nie zostawałaby sama, bo zawsze ktoś w domu jest.
Pani prosi jedynie o pomoc w transporcie. Jest oczywiście zgoda na wizytę przedadopcyjną, tylko trzeba znaleźć jakąś cioteczkę z Olkusza.

Trzeba by od razu rozeznać się czy w okolicy Olkusza jest jakiś szkoleniowiec/behawiorysta, bo Brawurka to trudny pies, zwłaszcza, że przejawia agresję lękową.

My musimy zrobić jeszcze test Brawurki na kota, bo w domu jest kot. Pani sama przyznaje, że ich poprzedni pies na początku nie znosił kota, a potem się przyzwyczaił, więc nie obawia się początkowych relacji zwierzaków tak bardzo, ale będziemy mieć choć jakieś rozeznanie :roll:

Posted

Olkusz to teren chyba ProAnimals, więc może poprosic o pomoc dziewczyny z fundacji? Niech tylko przypomnę sobie ich nicki z dogo :razz:.

Już wiem: Ada-jeje, hanek
Może do niech uderzyc?

Posted

Kolo Olkusza mieszka tez Missieek, Missieek tez ma duze doswiadczenie w adopcjach i ratowaniu wszelkiej masci bid. Ja jestem za sprawdzeniem domu oraz przedstawieniem na miejscu wszystkich trudnosci, jakie moga wystapic. 8 letnia dziewczynka nie powinna byc 'przeszkoda' , no chyba, ze jest bardzo glosna i halasliwa.

Posted

Do missieek to chyba nie ma co pisać w sprawie wizyty? Ona ma swoje problemy :roll:
Napiszę może do Ada-jeje?

Z dziewczynką chodzi mi głównie o to, aby nie podchodziła i nie próbowała głaskać na początku Brawurki (mówiłam to pani). Brawurka sama z siebie nie jest agresywna, ale w strachu kłapie. Ale to już jak nie może uciec.
Ja już opracowałam metodę zapinania jej na smycz, ale w nowym miejscu z obcymi ludźmi mogą być problemy na początku.

Posted

Murka napisał(a):
Do missieek to chyba nie ma co pisać w sprawie wizyty? Ona ma swoje problemy :roll:
Napiszę może do Ada-jeje?

Z dziewczynką chodzi mi głównie o to, aby nie podchodziła i nie próbowała głaskać na początku Brawurki (mówiłam to pani). Brawurka sama z siebie nie jest agresywna, ale w strachu kłapie. Ale to już jak nie może uciec.
Ja już opracowałam metodę zapinania jej na smycz, ale w nowym miejscu z obcymi ludźmi mogą być problemy na początku.

Grunt to uświadomic to nowym opiekunom, aby nie było dla nich niespodzianki. Wizyta przedadopcyjna nieodzowna.

Posted

Murka napisał(a):
Aha jak z opłatą adopcyjną? Czy coś się płaci, bo ja nic pani o tym nie mówiłam?
Na pewno zwrot za transport. Oraz cos na hotelik np. opłata za szczepienia 50 zl. Pies za 0 zl jest malocenny ;)