Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 883
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

halcia napisał(a):
Sylwetka charcia,sportowa :evil_lol:to i sportowe zacięcie......takie nie mieleckie....:eviltong:

Mój Karmelek z wyglądu (w sensie szczupłości) właśnie przypomina Brawurkę, a o sportowym zacięciu nawet nie mów, też ma. To w takim razie są dwa mieleckie wyjątki :diabloti:. Mąż czasem żartuje, czy on sam przez okno nie wyskoczył ze swoim ADHD;).

Posted

Brawurka nie ufa mi jeszcze tak jak Kasi, próbuje bronić się przed wyprowadzaniem, nawet łapiąc zębami za ręce, ale nie gryzie. Nie próbuje też uciekać z kojca kiedy do niego wchodzę a kiedy jestem w środku ale jej nie zaczepiam, np sprzątam, chodzi wokół mnie, albo obserwuje wychylona z budy. No i kiedy ją wyprowadzam chodzi na ugiętych łapach i nie załatwia się na spacerze.

Posted

Bajka juz w schronisku pokazala, ze jest najmniej zsocjalizowana z wszystkich siostr. Nie wiadomo dlaczego tak sie zachowuje, moze byla najgorzej traktowana z nich wszystkich w tym domu, w ktorym mieszkaly.

Posted

Filipki napisał(a):
Wiem, że Murka bardzo zajęta, ale chcę tylko spytać czy doszła nasza sierpniowa wpłata?

Oczywiście doszła!

Brawurce trzeba dać czas, ale przekona się do człowieka. Biegamy sobie razem i się jej to całkiem podoba :razz:
Prawie na każdym wyjściu jest sioo. Przyjdzie pora też na koo :p

Posted

Brawurka w miarę radzi sobie już ze smyczą (poniżej filmik), ale ma tendencję do okręcania się wokół człowieka jak ten zatrzyma się w miejscu. Lubi być w ruchu.
Powoli przyzwyczaja się do głaskania i dotyku, ale nadal reaguje paniką na próbę dotknięcia pyska.

YouTube - IMGP0623

Posted

Moja Casablanka tez ma sklonnosci od owijania sie wokol czlowieka, ale ja mam tez juz opanowane obroty razem z nia, jak ona w lewo, ja tez i tak 'sie bronie' przeciw zakręceniu ;) Brawurka radzi sobie coraz lepiej :klacz: