Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 800
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

marysia55 napisał(a):
ale tak sprytnie to zrobiłaś, że nie widzę Twojej buźki :evil_lol::evil_lol:

Wiedziałam, co robię.

Bonusiku, coś mi się wczoraj obiło o uszy, że się wybierasz do Niemiec, ale przyjmę do wiadomości, jak dostanę konkrety do ręki. Imię, nazwisko, miejsce zamieszkania, umowa adopcyjna i zobowiązanie do przesyłania stałych informacji z dokumentacją zdjęciową. A szampana otworzę dopiero po dostarczeniu pierwszych zdjęć z nowego domku.
Matko, mam nadzieję, że zdążę cię jeszcze odwiedzić! Dzisiaj nie wyszło, TŻ musiał jednak swoje odespać, ale wyciągnę go w najbliższych dniach.

Posted

kto nasza umowe przetłumaczy na niemiecki? zeby byli świadomi do czego się zobowiązują, najgorsze jest to ze pies jest pod nasza opieka a przechodzi pod ich opiekę, nie wiem co oni mają w umowie, ale pocieszam sie tym, ze juz jeden pies tam jest i moge skontaktowac sie z osobami ze schroniska w Piotrkowie TRybunalskim

Posted

Dogo07 napisał(a):
Czyli to nie jst ds tylko niemiecka fundacja przejmuje psa, tak ?
A nie lepiej poczekać na polski dobry domek dla Bonusika ?

Można poczekać, tylko gdzie są te dobre polskie domki?

Posted

[quote name='agata51']Można poczekać, tylko gdzie są te dobre polskie domki?

Mnie się wydaje, że nieważne - polski, niemiecki czy hiszpański ---- byle był DOBRY :-)!
Bonusik zdolny facet - niemieckiego szybko się nauczy ;-).
A kto wie jak długo musiałby czekać na kolejnych chętnych....
Wiem z innych wątków, że nie jest łatwo......

Posted

Jesli domek jest sprawdzony, to oczywiście nie ma znaczenia. Tylko ktoś musi zadać sobie wiecej trudu, aby to sprawdzić.
Należy myśleć pozytywnie, może to akurat SUPER DOMEK.:lol:

Posted

melduję (przepraszam, że z opóźnieniem, nie miałam dostępu dla neta), że niestety bazarek nie cieszył się zainteresowaniem :oops: tak więc, zero dochodu... :oops: zakończony, można usunąć z pierwszego postu :oops:

Posted

dzieki tłumaczeniu Dorothy mamy wersje polska mejla jaki otrzymała fundacja niemiecka od przyszłej opiekunki Bonusa:"chetnie udziele pani informacji, mieszkam w Hamburgu ale mamy tu wiele zieleni w poblizu, terenow spacerowych parkow itd. Mieszkam w 4 pokojowym mieszkaniu na parterze z ogrodkiem. Przez moja terapeutke zwierzat znalazlam strone internetowa hundehilfe. Zawsze mialam 3-5 psow przewaznie z schroniska, Norka z P.T. byla naglym przypadkiem potrzebujacym pomocy. To znaczy byla chora i nie przezylaby zimy na lancuchu. Bylam gotowa natychmiast ja wziac, ale potem sie okazalo ze ma jechac do Anji do azylu(miejsce opieki nad biednymi zwierzakami, Gandenhof) gdzie beda sie nia opiekowac. Dlatego znalazlam Kore z P.T. ktora miala tylko 1 oko. Mala mix owczarka, tak duza jak Bonus. Cudowny pies. Potem Anja zapytala, czy jednak chcialabym wziac Norke. Oczywscie, bo stale o niej myslalam. Takze zloty pies. Cudownie sie zzyla z nami, ale.. rak w pelnym rozkwicie. Musiala byc ponownie operowana. Teraz ma sie naprawde dobrze. Wtedy odkrylam Bonusa, i nie dawal mi spac.. Informowalam znaomych i przyjaciol ale nikt nie chcial go wziac. Dlaczego zatem nie ja? Balam sie jednak, ze nie da rady znalezc sie w Niemczech, i naprawde ogromnie sie ucieszylam ze jest w domu tymczasowym i mialam troche obaw, czy gdy juz nabral zaufania mozna go znow wyrywac w nowe srodowisko.
Ale pani Du Beau powiedziala, ze dom tymczasowyoddalby go, tylko ze w Polsce on nie ma zadnych szans znalezc domu. Ja nie chce byc dommem tymczasowym, chcialabym byc docelowym dla niego. Psy sa moja wielka miloscia i jesli raz je przygarne to tylko smierc moze nas rozlaczyc. Chetnie bede udzielala informacji o bonusie, i slala zdjecia, poniewaz wierze ze jego opiekunka oddawac go bedzie z ciezkim sercem. Jesli by tutaj trafil mialby piekne bogate zycie. Ja wiele podrozuje z psami, w domu psy maja fotel, kocyki, kosze, zabawki i gryzaki w wielkim wyborze. Mysle ze moglabym mu te 4 lata schroniska wynagrodzic wystarczajaco..Kora und Norka wygladaja stale bardzo szczesliwe i patrzec na nie to prawdziwe przezycie.Oj teraz napisalam cala powiesc. Jesli sa jakies pytania prosze zadawac. Niestety nie kazdego dnia mam dostep do internetu. Pozdrawiam serdecznie. Angelika B."
mnie to przekonuje a Was?

Posted

szajbus napisał(a):
A możne mnie by ta pani też chciała zaadoptować? Takie beztroskie życie tez by mi się przydało :loveu::lol:

Pewnie chodzi ci o te zabawki i gryzaki:evil_lol:;)

Posted

Cudnie by było, gdyby Bonus trafił do takiego domku. Jestam cała za!

Nie udało mi się odwiedzić dzisiaj Bonusa. TŻ wrócił później i deszcz zaczął padać. Może jutro.