agata51 Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 No to można już zabierać Bonuska! Tylko dokąd? Quote
ewatonieja Posted July 17, 2009 Posted July 17, 2009 prymus32 napisał(a):Witam,Szajbus wam właśnie wytłumaczyła jak mozna sie zarazić ty tasiemcem którego ma Bonus ;)... jego pełna nazwa to Dyphylidium Caninum... czyli tasiemiec psi a nie pchli...tak go nazywacie dlatego ze pchła jest jego pośrednim żywicielem...W tej chwili Bonus wyglada na całkiem zdrowego psa ..stolec jest normalny i bez pasozytów,dzisiaj dostał zastrzyk bijący tego tasiemca teraz w ciagu 48 godz bedziemy wiedzieć czy jest juz po wszystkim czy jeszcze jakies "gady " wyjda z kałem ...został tez dzisiaj zabezpieczony przeciwpchelnie.Można go juz śmiało zabrać z lecznicy ale za 10 dni dał bym mu jeszcze Prazikwantel w tabletce tak dla 100 % pewności . dzieki za info, hehe akurat sobie to przeczytałam kiedy 3 raz próbowałam się do Was dodzwonić, bezskutecznie, chyba śpicie w tej lecznicy :evil_lol: prze te robale, mamy zajęty hotel na malowniczej, tak czy siak musze się załamać :placz: Quote
jola_li Posted July 17, 2009 Posted July 17, 2009 prymus32 napisał(a):dzisiaj dostał zastrzyk bijący tego tasiemca teraz w ciagu 48 godz bedziemy wiedzieć czy jest juz po wszystkim czy jeszcze jakies "gady " wyjda z kałem ...został tez dzisiaj zabezpieczony przeciwpchelnie.Można go juz śmiało zabrać z lecznicy ale za 10 dni dał bym mu jeszcze Prazikwantel w tabletce tak dla 100 % pewności . Kiedyś leczyłam wiejskiego psa z tasiemca. Weterynarz powiedział, że lekarstwo, które podaje się w zastrzyku działa jedynie na dojrzałą postać pasożyta, stąd konieczność powtórzenia zabiegu po 2 tygodniach - w tym czasie nastąpi rozwój złożonych już jaj, ale nie zdążą się pojawić następne. Quote
Onaa Posted July 17, 2009 Posted July 17, 2009 Przeczytałam allegro, naprawdę ładne i treściwe, czyli że potencjalny opiekun może się wszystkiego dowiedzieć o Bonusiku. Ten psiak dużo przeszedł, już nawet po wyciągnięciu ze schroniska się tuła po różnych miejscach, pewnie to trochę stresujące dla niego taki brak stabilizacji, ale z drugiej strony to dało możliwość żeby zobaczyć jaki naprawdę jest Bonusik, a to bardzo ważne żeby móc coś powiedzieć o psie, charakterze, zachowaniu. Tak że jak się wyleczy z tego paskudztwa to właściwie mógłby iść już do domku prosto. Ja wiem, marzenie. Ale marzenia mają to do siebie że się lubią spełniać :). Quote
ewatonieja Posted July 17, 2009 Posted July 17, 2009 Bonus na pewno marzył o opuszczeniu schroniska i udalo sie, wiec i kolejne marzenie musi sie spelnic:cool3: Quote
ewatonieja Posted July 17, 2009 Posted July 17, 2009 zapraszam na wątek poturbowanego szczeniaczka Quote
ewatonieja Posted July 18, 2009 Posted July 18, 2009 potrzebny na dzisiaj transport z lecznicy do hoteliku, najlepiej po godzinie 19 czy ktoś może pomóc?:-( Quote
agata51 Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Pewnie mogłam pomóc, tyle, że od wczoraj dopiero teraz mogę wejść na dogo (i to z dużymi problemami!) :angryy: Kogo trzeba było przewieźć? Bonusa? Quote
ewatonieja Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Bonus już w hotelu, ale nie tak o razu go zabralismy najpierw były próby łapania owczarka, co uciekł z lecznicy, czy uwierzycie w to ze w Łodzi nie ma nikogo kto mógłby nam pomóc go złapać, tzn użył palmera w tym celu:placz: a po wczorajszej burzy ten pies ledwo zyje Bonus ładnie siedział w przodu w aucie, tak mu leciało z pyska że miałam całe szorty i nogi zalane, pochodzilismy po działce, ale rozpętała sie burza i juz wiem ze Bonus bardzo się boi, ponadto znowu zaczął świrowac na spacerach, ale tylko na początku, chodził w kółko, wyrywał się dziekujemy bardzo agnieszce -aga1234 za pomoc w transporcie:loveu: i za wyrozumiałość dla naszych przypadłości Bonusowego cieknięcia a mojego bluzgotku :oops: edit owczarka nie udało sie złapać wiecej info: http://www.dogomania.pl/forum/f1159/lodz-newsy-o-zwierzetach-potrzebujacych-pomocy-lista-wolont-700-psow-w-schronie-77826/index275.html Quote
bela51 Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Czy to znaczy, że tego owczarka nie udało się złapać? Quote
Onaa Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Wg mnie w naszym kraju nie za bardzo jesteśmy przygotowani do pomocy psiakom. A nie można podać mu jakiś środków uspokajających albo narzucić siatkę, żeby go złapać ? Wiem, że to się łatwo mówi czy pisze, a gorzej jak trzeba to wykonać. A w ogóle co to jest ten palmer. Quote
ewatonieja Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 palmer to nazwa tej broni z usypiaczem,a pies tak szybko ucieka i wykonuje tak gwałtowone ruchy (z mojej obserwacji) że siatki nie sprawdza sie , nie wiem czy on by cokolwiek zjadł podejrzanego Quote
Onaa Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 No tak pies jak jest wystraszony to nie myśli o jedzeniu. No a jakaś suczka z cieczką, nie skusiłaby psiaka ? Quote
zuzlikowa Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Zapraszam na bazarek dla dwóch czarnuszków- Rexa i Bonusa...to dzięki ewusi gonzales,bico i koreczkowi...tak duży bazar...a jeszcze nie wszystko...muszę zrobić następny... Zapraszam i proszę o podnoszenie... http://www.dogomania.pl/forum/f99/korale-bransoletki-kolczyki-wisiorki-hand-made-na-pomoc-rexowi-bonusowi_26-07-a-142287/ Miłej niedzieli...:loveu: Quote
zuzlikowa Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Zapraszam na bazarek dla dwóch czarnuszków- Rexa i Bonusa...to dzięki ewusi gonzales,bico i koreczkowi...tak duży bazar...a jeszcze nie wszystko...muszę zrobić następny... Zapraszam i proszę o podnoszenie... http://www.dogomania.pl/forum/f28/wrzeszczacy-smoluch_zbieramy-na-dt-leczenie-karme-szukamy-ds_pilne-137522/index54.html#post12639954 Miłej niedzieli...:loveu: Quote
marysia55 Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 widzę, że nie tylko ja mam problem z Dogo, mnie tez się wklejają po dwa posty naraz chociaż dogo ( nie mylić z Dogo07):evil_lol: do mnie mówi , że nie wpisze mojego postu :shake:. Pójdę sobie poogladać ten bazarek :lol: Quote
szajbus Posted July 19, 2009 Author Posted July 19, 2009 to czekam na nowe fotki Bonusa i wymieniam je w ogłoszeniach Quote
Ra_dunia Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 dogo wariuje totalnie. Od zeszłego tygodnia nie mogłam się dostać... dzisiaj najpierw mogłem tylko wejść na niektóre wątki :mad: Mam nadzieję, że to już koniec tych wariactw. Cieszę się, że Bonusik już w hoteliku i ze zdrówkiem ok :) Lecę na bazarek :cool1: Quote
Onaa Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Może trzeba troszkę nowych informacji o Bonusiku umieścić w jego ogłoszeniach ? Już sporo o nim wiemy. Jak zdrowie psiaka ? Czy już ma szukać domku ? Quote
szajbus Posted July 21, 2009 Author Posted July 21, 2009 On domu szuka cały czas, i oby znalazł go jak najszybciej Quote
Onaa Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Chodziło mi o to że jak miał te problemy zdrowotne to trudno by mu szukać było ds, dopiero jak już jest/będzie wyleczony. Quote
Ra_dunia Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Bonus idzie na spacerek popołudniową porą :) Quote
Helga72 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 trzymaj się Boniu jesteś dzielnym psem :loveu: Quote
marysia55 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 to ja podrzucę chłopaka nocną porą :multi::multi: Quote
Recommended Posts