bico Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 ewatonieja napisał(a):no i sie narobiło dziura jak 5 zł głęboka na ok 3 cm do tego dawny uraz otorbił się, torebka wielkości damskiej dłoni, zbiera sie płyn krew puchnie to w srodku i sie wylewa przez ta dziurę (zrobiła sie tzw. przetoka) bonus dostał antybiotyk, specyfik do płukania wewn i zewn jest niewielka szansa ze to zniknie ale raczej w gre wchodzi operacja jelsi ktos moze pomoc sklecic mejla po ang lub niemiecku do przyszłej opiekunki Bonusa i do Beaty z niem fundacji bede bardzo wdzieczna potrzebny transport w czwartek do lecznicy na godz18-20 około kurde, ale straszne wieści - Bonus poważnie chory i teraz nie wiadomo co z adopcją:placz::placz::placz: angola na tyle dobrze nie znam, a o niemieckim pojęcia nie mam:oops::oops::oops: Quote
ewatonieja Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 no włąsnie to nie zostało ocenione jako powazny stan, ale jednak wymagający pewnych czynności zastrzyki, irygacje a w razie zawodności tych metod skonczy sie to operacja która chyba nie nalezy do skomplikowanych zabiegów Quote
bico Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 ewatonieja napisał(a):no włąsnie to nie zostało ocenione jako powazny stan, ale jednak wymagający pewnych czynności zastrzyki, irygacje a w razie zawodności tych metod skonczy sie to operacja która chyba nie nalezy do skomplikowanych zabiegów dla mnie to i tak brzmi dość...dramatycznie:oops: ja to zawsze mam pietra jeśli chodzi o jakieś rany, dziury, przetoki, ropnie itp:mdleje: Quote
Lidan Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Niemiecki dobrze zna Dorothy i przypuszczam, że chętnie Ci pomoże jeśli tylko znajdzie czas. Napisz do niej pw. Bonusiku zdrowiej szybko bo domek czeka... Quote
ciapuś Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Natalka tak jak Ci mówiłam ,jeśli nie znajdziesz kogoś z autem ja mogę pomóc w podróży autobusem Quote
chom85 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 witam, moja mama oferuje pomoc...moze jutro(czwartek)po 19.00 przewieź Bonusa do lecznicy. Quote
olgaj Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Jesli twoja mama da rade we czwartek to bardzo prosimy o pomoc. Bonus jezdzi samochodem bardzo grzecznie, przynajmiej wczoraj tak bylo wsiadł sobie grzeczniutko i tak samo grzecznie pokonalismy droge powrotną. Ja niestety juz w czwartek nie moge. Quote
chom85 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 wysłałam nr tel do mamy na priv ewatonieja.tylko pytanko czy ktos z mama pojedzie do towarzystwa??:) Quote
chom85 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 ewatonieja napisałam do Ciebie priva ale masz zapchana skrzynkę.jak cos to dzwon do mojej mamy Quote
Lidan Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Jak się dzisiaj czuje Bonus? Co z tą dziwną dziurą? Quote
marysia55 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Lidan napisał(a):Jak się dzisiaj czuje Bonus? Co z tą dziwną dziurą? cos mi się dzisiaj zdarza chadzać drózkami za cioteczką Lidan :lol: ..... pewnie wszystkiego dowiemy sie jutro po wizycie u weta. Quote
bico Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Udało się Wam cioteczki porozumieć w sprawie tego transportu?:roll: Quote
agata51 Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Jakby co to też jestem. Z samochodem i kierowcą. Quote
ewatonieja Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 jestem umówiona z mamą chom85 dziekuję za pozostałe deklaracje :loveu: jeszcze nie dostałam odpowiedzi od Hundehilfe więc nadal nie wiemy czy jedziemy :-( paszport sie wyrobił =51 zł wiec trzeba to odliczyc od kwoty z 1 strony Quote
Ra_dunia Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Biedak :( Ulka18 też zna niemiecki na pewno nie odmówi pomocy. Quote
ciapuś Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Mimo choroby na Bonusika czeka domek w Niemczech :multi::multi::multi: Quote
Lidan Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Uff... No to chociaż tu jest ok. A jak zdrówko psiaka? Czy juz po wizycie w lecznicy? Quote
ewatonieja Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 rana goi sie niespodziewanie dobrze, Pani magda-wet była zaskoczona pozytywnie, Bonus łądnie sie zachowywał, tylko dał plamę kiedy spotkalismy koleżankę (wzięta 9 lat temu ze schroniska) z poprzedniej wizyty skakał szczekał i zachęcał do zabawy :oops: bardzo się podobał włascicielom tez suni:diabloti: juz miałam oddac go ze smyczą:evil_lol: z rany troszke cieknie ale wygląda lepiej niz 2 dni temu dostałam zastrzyk na jutro oraz tabletki na 3 kolejne dni, przygotowujemy sie do wyjazdu Agnieszko Pani Magda wystawi fakturę, jesli to nie problem proszę odbierz i ureguluj:Rose: BARDZOOOOOO SERDECZNE PODZIEKOWANIA DLA MAMY CHOM85 :multi: ZA POMOC W TRANSPORCIE ZA MIŁE SŁOWA I SMAKOŁYKI DLA BONUSA OLGAJ ROWNIEZ DZIEKUJEMY ZA PODWÓZKE ROZKLEKOTANYM AUTKIEM:loveu: Quote
hanka456 Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 Odebrałam paszport Bonusa. Jutro przywiozę z innymi gotowymi do wyjazdu. Quote
bico Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 To super, że Bonus zdrowieje i nowy domek nadal na niego czeka!:multi::multi::multi: Ufff!:lol: kamień z serca:loveu: Quote
szajbus Posted August 21, 2009 Author Posted August 21, 2009 ewatonieja napisał(a):jestem umówiona z mamą chom85 dziekuję za pozostałe deklaracje :loveu: jeszcze nie dostałam odpowiedzi od Hundehilfe więc nadal nie wiemy czy jedziemy :-( paszport sie wyrobił =51 zł wiec trzeba to odliczyc od kwoty z 1 strony Odliczone , Czy mam go wycofać z ogłoszeń na 100% ? Quote
ewatonieja Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 Bonus został zapakowany do autka o 9 i pewnie juz przekroczył granicę:multi: bardzo ładnie sie zachowywał, bez problemu wszedł do kontenera, nie było pisków wycia szczekania moze przeczuwał że jedzie do domu? można go wycofać z ogłoszeń, serdecznie dziekuję za pomoc !!:Rose: Quote
bela51 Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 Życzymy szczęsliwej podrózy, i czekamy na wieści z domku.:lol: Quote
bico Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 Bonus, powodzenie piesku!:multi::multi::multi: Bądź grzeczny i trzymaj się zdrowo!:loveu: czekamy na wieści z nowego domku i fotki:cool3: Quote
szajbus Posted August 22, 2009 Author Posted August 22, 2009 Bądź szczęśliwy piesku i nie choruj Quote
Recommended Posts