szajbus Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Bonus tyle już wycierpiał. Teraz prosi o pomoc wszystkich, którym nie jest obojętny jego los. Bonus znalazł dom w Niemczech Łodź Bonus miał 4 lata gdy trafił do schroniska. Drugie tyle czeka na kochający dom. W życiu psiaka to przestrzeń kosmiczna. Początkowo gdy zamieszkał w schroniskowej budzie sikał ze strachu gdy zbliżał się do niego człowiek. Teraz potrafi zamerdać ogonem i cieszyć się na widok znajomej osoby. Boi się widoku aparatu fotograficznego. Gdy wolontariuszka chciała mu zrobić zdjęcie, przywarł do ziemi i tak pozostał. Prawdopodobnie gdy był na wolności musiał walczyć o jedzenie, dlatego nie znosi gdy ktoś jest w pobliżu podczas spożywania przez niego posiłku. Zawarczał tylko raz , gdy miał w posiadaniu kość, nie chciał nikogo do towarzystwa. Bonus na skutek pogryzienia ma jedno oczko mniejsze. Trudno stwierdzić czy na nie dobrze widzi. Także z tego powodu psina cierpi na zapalenie skóry. Pomimo, że zabiegi są czasem dla niego bolesne wykazuje ogromna cierpliwość. Lekarz może z nim robić dosłownie wszystko. To inteligentny psiak, który potrzebuje dużo miłości. Wydaje się, że Bonus powoli stracił nadzieje na lepszy los. W tej chwili wydaje się, że niczego już nie oczekuje. A może jednak gdzieś w głębi jego serca tli się nadzieja? Nie zasłużył sobie na taki los. Jest łagodnym psem , ale wiara w dobro i szczęście z każdym dniem się od niego oddala. Życie w schronisku i ciągła walka o przetrwanie jest dla niego zbyt ciężka. Jeśli ktokolwiek z państwa jest w stanie zaoferować temu pokrzywdzonemu przez los psiakowi kącik w swoim domu i swoim sercu proszony jest o kontakt: Natalia tel. 503 759 557 [FONT="]e-mail[/FONT][FONT="]: [/FONT][FONT="][email protected][/FONT] Numer:311 Chip:98512002344045 Wiek : ok 8 lat Wielkość: średnia ( do kolan) Miejsce pobytu: Łódź Ogłoszenia Bonusa allegro alegratka eoferty ogłoszenia interpress kupię psa animalia wegetarianie polska strefa kup sprzedaj hodowcy zoonet pineska adopcje.org gumtree łodź gumtree katowice gumtree kraków gumtree poznań gumtree trójmiasto gumtree warszawa gumtree wrocław przygarnij zwierzaka zwierzaki cafeanimal kokosy petworld zwierzęta i bazar vendito neon łódź olx rozgłos net ogłoszenia e-gratka pajęczyna ogłoszenia hodowców zwierzęta hiperogłoszenia info max ogłoszenia ale okazja nasi pupile adsy ogłosznia selit.pl e-tablica ogłoszenia szczecin web rynek web owi portal ogłoszeń tu pomorze pets 4 you bardzi darmobranie Wpłat na hotel dla Bonusa można dokonać na konto Fundacja "Pomagajmy Razem - Zwierzęta w Potrzebie" Nr Konta: PKO BP 05 1020 3378 0000 1602 0168 8993 ul. Chłędowskiego 1/8 Łódź 93-239 z dopiskiem "Darowizna dla Bonusa" Zadeklarowane wpłaty miesięczne: Dziękujemy agata51 - 30 zł aneta355 -10 zł Bambino - 10 zł bela51 - 10 zł bico - 10 zł Dogo07 - 10 zł jola li -- 10 zł ( od lipca) ketunia - 50 zł lemi - 30 zł Leyla - 30 zł madcat1981 - 10 zł marysia55 - 15 zł Megi - 20 zł ( od lipca) Pani z wpłat od Slepka - 100 zł -------------------- Razem 325 zł Zadeklarowane wpłaty jednorazowe : Dziekujemy bico - 30 zł Lu Gosiak - 30 zł Maszaberla -50 zł Panca - 50 zł --------------------- Razem 160 zł Wpłynęło na konto dla Bonusa - DZIĘKUJEMY :Rose: MADCAT1981 10 zł ANETA355 - 10 zł kasiek0502 - 25 zł bela51 - 10 zł ANNA T 250 zł LENI356 30 zł MAGDALENA M 30 zł MARTA K 100 zł Bico 10 zł REGINA K 150 zł agata51 10 zł MADCAT1981 ZA LIPIEC 2009 10 zł agata51 Dla Bonusa 20 zł MAGDALENA M 100 zł bela51 za lipiec 2009 10 zł SCORIPO 133 20 zł Leyla 50 zł Lu_Gosiak 85 zł zadeklarowana jednorazowa + bazarek bico 10 zł MAŁGORZATA L-B 500 zł BAMBINO ZA CZERWIEC I LIPIEC 20 zł DOGOO7 10 zł malawaszka z bazarku 135 zł marysia55/dla Bonusa za m-z VII.2009 15 zł RA_DUNIA 50 zł maszaberla - 50 bico - 30 jola_li lipiec-sierpień 30 zł LENI356 30 zł FONA 80 zł ANETA355 10 zł agata51 20 zł MADCAT1981 10 zł ketunia 50 zł BAMBINO NA SIERPIEŃ 10 zł DOGO 07 10 zł Leyla 30 zł Magdalena M. 100 zł marysia55/ 15 zł VIII Małgorzata K.-S. 500 zł ------------------ razem 2645 zł Wydatki - 404 zł hotel dla Bonusa w Radomsku + badania krwi - 51 zł wyrobienie paszportu - 210 zł hotel na Malowniczej za lipiec - 315 zł hotel na malowniczej za sierpień - 44,50 leki + odrobaczenie - 24 zł za pobyt 14.07 -24 zł za pobyt 15.07 - 24 zł za pobyt 16.07 - 24 zł za pobyt 17.07 - 24 zł za pobyt 18.07 - 20 zł friprex L - 30,20 odrobaczenie powtórne - 10 zł PRATEL ---------------------------------------- 1204,70 Rozliczenie - pozostało na koncie Bonusa 2645 - 1204,70 = 1440, 30 zł Quote
rita60 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Skasowałam posta,bo wskoczył przed fotami,ale nie dało sie zupełnie zlikwidowac:shake:jak to zrobic:roll: Nastepna malenka łodzka bida,cioteczki pomozcie mu:-( Quote
fona Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Nie moge juz tego ogladac. To juz jedna z moich ostatnich deklaracji bazarkowych, na razie, - jesli bedzie bedzie potrzebny, piszcie. Quote
Onaa Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 [quote name='rita60']Skasowałam posta,bo wskoczył przed fotami,ale nie dało sie zupełnie zlikwidowac:shake:jak to zrobic:roll: Nastepna malenka łodzka bida,cioteczki pomozcie mu:-( Mod pomoże przywrócić wątek do właściwej osoby. Cioteczki i Wujkowie, zawalczmy o Bonusika !!! Quote
Niewiasta_21 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Czy Bonus ma jeszcze szanse na normalne zycie? Quote
Maszaberla Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Dogo07 napisał(a):Jest miejsce w hoteliku. Jeśli zebrałoby się pieniążki mógłby jechać. Kolejny biedak :-( A gdzie znalazlas hotelik gdzie jest miejsce bez czekania? :oops: Quote
Onaa Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Jest miejsce w hoteliku. Jeśli zebrałoby się pieniążki mógłby jechać. Quote
Onaa Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Maszaberla napisał(a):Kolejny biedak :-( A gdzie znalazlas hotelik gdzie jest miejsce bez czekania? :oops: Tak całkiem bez czekania to nie, ale mam zarezerwowane u Ani w Brodnicy, miał tam jechać Jurand, ale on ma już "domowe" dzięki Tobie :). Oczywiście, gdyby było coś innego na teraz to byłoby super. Ale i tak narazie nie ma deklaracji na Bonusika. A czy jest dla niego jakaś nadzieja ? Quote
Maszaberla Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Dogo07 napisał(a):Tak całkiem bez czekania to nie, ale mam zarezerwowane u Ani w Brodnicy, miał tam jechać Jurand, ale on ma już "domowe" dzięki Tobie :). Oczywiście, gdyby było coś innego na teraz to byłoby super. Ale i tak narazie nie ma deklaracji na Bonusika. A czy jest dla niego jakaś szansa ? U Ani bylby chyba 8-my prawda? Zapisana jestem w innym hoteliku u b.dobrej i znanej osoby - przyznam szczerze ze myslalam o innym piesku (on tez jest w kolejce do Ani) ale jak zobaczylam tego biedaka.... On powinien trafic do hoteliku NATYCHMIAST Chetnie wpisalabym go na to miejsce (5 w kolejce), zaraz napisze tez do Megii1 Ale co z pieniedzmi??? Zbieramy? Quote
Leyla Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 może u megii1 , on jest chyba nieduży?? Miałabym go na oku;) Hotelik dla małych i duzych psiaków:) Serock koło Warszawy:) Quote
Maszaberla Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 [quote name='Leyla']może u megii1 , on jest chyba nieduży?? Miałabym go na oku;) Hotelik dla małych i duzych psiaków:) Serock koło Warszawy:) Juz do niej napisalam ale nie wiem czy ma jeszcze miejsce - wiem ze juz 2 psy sa zapisane :oops: Quote
Leyla Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Dogo07 napisał(a):Zbieramy na hotelik dla Bonusika :modla:. Napisz to dużymi i tłustym drukiem:evil_lol::evil_lol::evil_lol::eviltong: Damy radę!! daję 30 zł na początek Quote
Leyla Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 [FONT=Arial Black]Zbieramy deklaracje dla Bonusika. POMÓŻCIE 5 10 15 złotych to wbrew niktórych opinii bardzo duuużo :p [/FONT] [FONT=Arial Black][/FONT] [FONT=Arial Black][/FONT] [FONT=Arial Black][/FONT] [FONT=Arial Black]Mamy 30 zł [/FONT] [FONT=Arial Black][/FONT] [FONT=Arial Black]kto dołoży jeszcze....???[/FONT] Quote
Onaa Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Te skaczące posty mnie denerwują, piszę a odpowiedzi mogę sobie szukać pare linijek wyżej :razz:. Quote
Panca Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 widzialam juz ten watek:-( tzn widzialam zdjecie psiaka wczoraj...teraz sie melduje i moge raz na jakis czas wplacic ok 50 zl - mam juz kilka psiakow ktore wspieram wiec nie moge zadeklarowac kazdego miesiaca wplaty czy sa szanse na szybkie miejsce w hotelu?trzeba interweniowac asap Quote
irysek Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 i ja sie zapisze na watek psiulka. super, ze tak szybko udalo sie go zalozyc. wczoraj dziewczyny zagrzewalam do tego, a dzis prosze, nie dosc, ze watek to jeszcze cala masa ogloszen sie pojawil. super jestescie. czy hotel dla slicznosci bedzie tam gdzie teraz siedzi slepek? pojdzie na jego miejsce jak uda sie slepulka wyadoptowac? tytul moznaby taki troche bardziej drastyczny, no i ze pieniadze na hotel zbieramy (warto to dodac). zrobie na slicznosci bazarek, moze uzbiera sie z 50zl. zawsze bedzie cos, do tych 30, ktore sa na poczatek od layli. Quote
Ra_dunia Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 O matko jakie biedactwo :( Zaraz zrobię banerek... Quote
hanka456 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Bonus bardzo prosi o pomoc. To pies przez wiele lat niewidoczny. Gdy wychodził z boksu do budy, nie mógł uwierzyć, że otwiera się przed nim tak ogromna przestrzen. Dosłownie czołgał się po ziemi. Quote
Leyla Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 kochane Cioteczki:loveu: wiedziałam ,ze się zlecimy tu wszystkie:p Trzeba mu pomóc, bo kto jak nie my. Czyli mamy już parę złotych na początek, wierzę,że nie zostawimy go w potrzebie, więc jeszcze dziś dowiem sie o miejsce u megii1 Prosze o zamieszczenie w pierwszym poście nr konta ,żeby dobre anioły słały pieniądze ,bo od nich niestety zależy psi los:shake: Quote
madcat1981 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Jestem dzięĸi Dogo07. Kochany, biedny Bonusik:placz: Długich osiem lat z czego 4 w schronisku, teraz ósmy w kolejce... Mamy więc traochę czasu na zorganizowanie akcji:cool3: Ja daję na początek 10 zł meisięcznie. Wiem, że to niewiele, ale z takich "dyszek" składa sie świat. Daję bonusowo:cool3: każdą inną pomoc, którą jestem w stanie zaoferować - ogłoszenia, opieka nad finansami, spamowanie, i co tam jeszcze umiem :sad: Będę na wątku dopiero jutro. Chciałabym zobaczyć więcej ciotek:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
hanka456 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Bonus miał zrobiony antybiogram, to pomogło dobrać odpowiedni antybiotyk na jego rany i wrzody. Jest widoczna poprawa. Trudno jest opisać jego charaktre, bo Bonus jest po prostu introwertykiem, trzeba długo z nim przebywać aby zechcial nieco się otworzyć. Quote
Recommended Posts