Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bonus tyle już wycierpiał. Teraz prosi o pomoc wszystkich, którym nie jest obojętny jego los.

Bonus znalazł dom w Niemczech

Łodź
Bonus miał 4 lata gdy trafił do schroniska. Drugie tyle czeka na kochający dom. W życiu psiaka to przestrzeń kosmiczna. Początkowo gdy zamieszkał w schroniskowej budzie sikał ze strachu gdy zbliżał się do niego człowiek. Teraz potrafi zamerdać ogonem i cieszyć się na widok znajomej osoby. Boi się widoku aparatu fotograficznego. Gdy wolontariuszka chciała mu zrobić zdjęcie, przywarł do ziemi i tak pozostał. Prawdopodobnie gdy był na wolności musiał walczyć o jedzenie, dlatego nie znosi gdy ktoś jest w pobliżu podczas spożywania przez niego posiłku. Zawarczał tylko raz , gdy miał w posiadaniu kość, nie chciał nikogo do towarzystwa. Bonus na skutek pogryzienia ma jedno oczko mniejsze. Trudno stwierdzić czy na nie dobrze widzi. Także z tego powodu psina cierpi na zapalenie skóry. Pomimo, że zabiegi są czasem dla niego bolesne wykazuje ogromna cierpliwość. Lekarz może z nim robić dosłownie wszystko. To inteligentny psiak, który potrzebuje dużo miłości. Wydaje się, że Bonus powoli stracił nadzieje na lepszy los. W tej chwili wydaje się, że niczego już nie oczekuje. A może jednak gdzieś w głębi jego serca tli się nadzieja? Nie zasłużył sobie na taki los. Jest łagodnym psem , ale wiara w dobro i szczęście z każdym dniem się od niego oddala. Życie w schronisku i ciągła walka o przetrwanie jest dla niego zbyt ciężka. Jeśli ktokolwiek z państwa jest w stanie zaoferować temu pokrzywdzonemu przez los psiakowi kącik w swoim domu i swoim sercu proszony jest o kontakt:
Natalia
tel. 503 759 557
[FONT=&quot]e-mail[/FONT][FONT=&quot]: [/FONT][FONT=&quot][email protected][/FONT]

Numer:311
Chip:98512002344045
Wielkość: średnia ( do kolan)
Miejsce pobytu: Łódź

Ogłoszenia Bonusa

allegro
alegratka
eoferty
ogłoszenia interpress
kupię psa
animalia
wegetarianie
polska strefa
kup sprzedaj
hodowcy
zoonet
pineska
adopcje.org
gumtree łodź
gumtree katowice
gumtree kraków
gumtree poznań
gumtree trójmiasto
gumtree warszawa
gumtree wrocław
przygarnij zwierzaka
zwierzaki cafeanimal
kokosy
petworld
zwierzęta i bazar
vendito
neon
łódź olx
rozgłos net
ogłoszenia e-gratka
pajęczyna
ogłoszenia hodowców
zwierzęta hiperogłoszenia
info max
ogłoszenia ale okazja
nasi pupile
adsy ogłosznia
selit.pl
e-tablica
ogłoszenia szczecin
web rynek
web owi
portal ogłoszeń
tu pomorze
pets 4 you
bardzi
darmobranie

Wpłat na hotel dla Bonusa można dokonać na konto

Fundacja "Pomagajmy Razem - Zwierzęta w Potrzebie"
Nr Konta: PKO BP 05 1020 3378 0000 1602 0168 8993
ul. Chłędowskiego 1/8
Łódź 93-239
z dopiskiem "Darowizna dla Bonusa"

Zadeklarowane wpłaty miesięczne:
Dziękujemy

agata51 - 30 zł
aneta355 -10 zł
Bambino - 10 zł
bela51 - 10 zł
bico - 10 zł
Dogo07 - 10 zł
jola li -- 10 zł ( od lipca)
ketunia - 50 zł
lemi - 30 zł
Leyla - 30 zł
madcat1981 - 10 zł
marysia55 - 15 zł
Megi - 20 zł ( od lipca)
Pani z wpłat od Slepka - 100 zł

--------------------
Razem 325 zł

Zadeklarowane wpłaty jednorazowe : Dziekujemy

bico - 30 zł
Lu Gosiak - 30 zł
Maszaberla -50 zł
Panca - 50 zł

---------------------
Razem 160 zł

Wpłynęło na konto dla Bonusa - DZIĘKUJEMY :Rose:
MADCAT1981 10 zł
ANETA355 - 10 zł
kasiek0502 - 25 zł
bela51 - 10 zł
ANNA T 250 zł
LENI356 30 zł
MAGDALENA M 30 zł
MARTA K 100 zł
Bico 10 zł
REGINA K 150 zł
agata51 10 zł
MADCAT1981 ZA LIPIEC 2009 10 zł
agata51 Dla Bonusa 20 zł
MAGDALENA M 100 zł
bela51 za lipiec 2009 10 zł
SCORIPO 133 20 zł
Leyla 50 zł
Lu_Gosiak 85 zł zadeklarowana jednorazowa + bazarek
bico 10 zł
MAŁGORZATA L-B 500 zł
BAMBINO ZA CZERWIEC I LIPIEC 20 zł
DOGOO7 10 zł
malawaszka z bazarku 135 zł
marysia55/dla Bonusa za m-z VII.2009 15 zł
RA_DUNIA 50 zł
maszaberla - 50
bico - 30
jola_li lipiec-sierpień 30 zł
LENI356 30 zł
FONA 80 zł
ANETA355 10 zł
agata51 20 zł
MADCAT1981 10 zł
ketunia 50 zł

BAMBINO NA SIERPIEŃ 10 zł
DOGO 07 10 zł
Leyla 30 zł
Magdalena M. 100 zł
marysia55/ 15 zł VIII
Małgorzata K.-S. 500 zł
------------------
razem 2645 zł

Wydatki
- 404 zł hotel dla Bonusa w Radomsku + badania krwi
- 51 zł wyrobienie paszportu
- 210 zł hotel na Malowniczej za lipiec
- 315 zł hotel na malowniczej za sierpień
- 44,50 leki + odrobaczenie
- 24 zł za pobyt 14.07
-24 zł za pobyt 15.07
- 24 zł za pobyt 16.07
- 24 zł za pobyt 17.07
- 24 zł za pobyt 18.07
- 20 zł friprex L
- 30,20 odrobaczenie powtórne
- 10 zł PRATEL
----------------------------------------
1204,70

Rozliczenie - pozostało na koncie Bonusa

2645 - 1204,70 = 1440, 30 zł

• Replies 800
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Skasowałam posta,bo wskoczył przed fotami,ale nie dało sie zupełnie zlikwidowac:shake:jak to zrobic:roll:
Nastepna malenka łodzka bida,cioteczki pomozcie mu:-(

Posted

[quote name='rita60']Skasowałam posta,bo wskoczył przed fotami,ale nie dało sie zupełnie zlikwidowac:shake:jak to zrobic:roll:
Nastepna malenka łodzka bida,cioteczki pomozcie mu:-(

Mod pomoże przywrócić wątek do właściwej osoby.

Cioteczki i Wujkowie, zawalczmy o Bonusika !!!

Posted

Maszaberla napisał(a):
Kolejny biedak :-(

A gdzie znalazlas hotelik gdzie jest miejsce bez czekania? :oops:

Tak całkiem bez czekania to nie, ale mam zarezerwowane u Ani w Brodnicy, miał tam jechać Jurand, ale on ma już "domowe" dzięki Tobie :).
Oczywiście, gdyby było coś innego na teraz to byłoby super. Ale i tak narazie nie ma deklaracji na Bonusika. A czy jest dla niego jakaś nadzieja ?

Posted

Dogo07 napisał(a):
Tak całkiem bez czekania to nie, ale mam zarezerwowane u Ani w Brodnicy, miał tam jechać Jurand, ale on ma już "domowe" dzięki Tobie :).
Oczywiście, gdyby było coś innego na teraz to byłoby super. Ale i tak narazie nie ma deklaracji na Bonusika. A czy jest dla niego jakaś szansa ?

U Ani bylby chyba 8-my prawda?

Zapisana jestem w innym hoteliku u b.dobrej i znanej osoby - przyznam szczerze ze myslalam o innym piesku (on tez jest w kolejce do Ani)
ale jak zobaczylam tego biedaka....
On powinien trafic do hoteliku NATYCHMIAST

Chetnie wpisalabym go na to miejsce (5 w kolejce), zaraz napisze tez do Megii1

Ale co z pieniedzmi???
Zbieramy?

Posted

Dogo07 napisał(a):
Zbieramy na hotelik dla Bonusika :modla:.

Napisz to dużymi i tłustym drukiem:evil_lol::evil_lol::evil_lol::eviltong: Damy radę!! daję 30 zł na początek

Posted

[FONT=Arial Black]Zbieramy deklaracje dla Bonusika. POMÓŻCIE 5 10 15 złotych to wbrew niktórych opinii bardzo duuużo :p [/FONT]
[FONT=Arial Black][/FONT]
[FONT=Arial Black]Mamy 30 zł [/FONT]
[FONT=Arial Black]kto dołoży jeszcze....???[/FONT]

Posted

widzialam juz ten watek:-( tzn widzialam zdjecie psiaka wczoraj...teraz sie melduje i moge raz na jakis czas wplacic ok 50 zl - mam juz kilka psiakow ktore wspieram wiec nie moge zadeklarowac kazdego miesiaca wplaty
czy sa szanse na szybkie miejsce w hotelu?trzeba interweniowac asap

Posted

i ja sie zapisze na watek psiulka. super, ze tak szybko udalo sie go zalozyc. wczoraj dziewczyny zagrzewalam do tego, a dzis prosze, nie dosc, ze watek to jeszcze cala masa ogloszen sie pojawil. super jestescie.
czy hotel dla slicznosci bedzie tam gdzie teraz siedzi slepek? pojdzie na jego miejsce jak uda sie slepulka wyadoptowac?
tytul moznaby taki troche bardziej drastyczny, no i ze pieniadze na hotel zbieramy (warto to dodac).
zrobie na slicznosci bazarek, moze uzbiera sie z 50zl. zawsze bedzie cos, do tych 30, ktore sa na poczatek od layli.

Posted

Bonus bardzo prosi o pomoc. To pies przez wiele lat niewidoczny. Gdy wychodził z boksu do budy, nie mógł uwierzyć, że otwiera się przed nim tak ogromna przestrzen. Dosłownie czołgał się po ziemi.

Posted

kochane Cioteczki:loveu: wiedziałam ,ze się zlecimy tu wszystkie:p Trzeba mu pomóc, bo kto jak nie my.

Czyli mamy już parę złotych na początek, wierzę,że nie zostawimy go w potrzebie, więc jeszcze dziś dowiem sie o miejsce u megii1

Prosze o zamieszczenie w pierwszym poście nr konta ,żeby dobre anioły słały pieniądze ,bo od nich niestety zależy psi los:shake:

Posted

Jestem dzięĸi Dogo07. Kochany, biedny Bonusik:placz: Długich osiem lat z czego 4 w schronisku, teraz ósmy w kolejce... Mamy więc traochę czasu na zorganizowanie akcji:cool3: Ja daję na początek 10 zł meisięcznie. Wiem, że to niewiele, ale z takich "dyszek" składa sie świat. Daję bonusowo:cool3: każdą inną pomoc, którą jestem w stanie zaoferować - ogłoszenia, opieka nad finansami, spamowanie, i co tam jeszcze umiem :sad: Będę na wątku dopiero jutro. Chciałabym zobaczyć więcej ciotek:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Bonus miał zrobiony antybiogram, to pomogło dobrać odpowiedni antybiotyk na jego rany i wrzody. Jest widoczna poprawa.
Trudno jest opisać jego charaktre, bo Bonus jest po prostu introwertykiem, trzeba długo z nim przebywać aby zechcial nieco się otworzyć.