Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 800
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bonusik:loveu: proszę 'umykaj' do domku taki jesteś śliczniasty :evil_lol: Domki nie zastanawiać sie :mad: tylko zabierać i kochać naszego Bonusika:p:p
To pies dla koneserów :loveu:

Posted

Jestem dopiero dzisiaj, bo wczoraj po prostu padłam. Obudziłam się o 4 rano na kanapie, szybciutko przeniosłam do łóżeczka i spałam dalej. Obudziłam się rześka i wyspana o 08.11. :crazyeye: Coś się ze mną porobiło - rytm dobowy legł w gruzach. Chyba będę musiała na poranną zmianę się przenieść!

A Bonus jest przepiękny, przeuroczy, przekochany! Nawet blizny dodają mu uroku. Zresztą każdy facet powinien mieć co najmniej kilka - staje się przez to o wiele bardziej interesujący. Bonusik jest jeszcze nieco zdystansowany do ludzi i bardziej ciekawi go, co w trawie piszczy, ale co się dziwić - po tylu latach spędzonych na betonie! Zresztą, po paru kęsach paróweczki, trawa przestała być taka fascynująca. Głaski też mu sprawiają przyjemność - aż oczyska mruży z rozkoszy. Brzuchola jeszcze nie wystawia, ale to tylko kwestia czasu. Spróbuję dzisiaj TŻa wyciągnąć do hoteliku, chociaż nie wiem, czy mi się uda, bo ciężki tydzień miał w pracy i jego zwykła, sobotnia, popłudniowa drzemka może przeciągnąć się do wieczora. Szkoda, że w niedzielę nie ma wizyt. W każdym razie w Bonusie można się zakochać od pierwszego wejrzenia, czego, rzecz jasna, nie omieszkałam uczynić. Najpierw Ariel, teraz Bonus - co wy za psy macie w tej Fundacji!

Wyspacerowałyśmy też szalonego Lucky'ego. Albo południowy temperament albo ADHD. Energia go wprost roznosi - on powinien agility uprawiać a nie w boksie siedzieć.

Poznałam też (przez kraty) kilka amstaffów, w tym Rudiego (robi wrażenie!) i nawet odważyłam się poczęstować je ciasteczkami. Podobno to strasznie milusińskie psy. Przy okazji spróbuję przekonać się o tym własnoręcznie.

No i last but not least miałam wreszcie przyjemność poznać Natalię. Nie będę tu piała peanów na jej cześć, bo to w końcu wątek Bonusa, ale mam nadzieję, że nie było to nasze ostatnie spotkanie.

Natalio, zdjęcia Bonusa przepiękne! Ciekawa jestem, czy z sesji Lucky'ego
coś wyszło!

Marysiu, jak to "mało mnie widać"? Zostałam uwieczniona dosłownie od stóp do głów.

Ale się rozpisałam! Służy mi ta wczesna pora, czy co? Zgroza!

Posted

Lucky Luke na chwile w bezruchu/ułamki sekund/ :evil_lol: pies został potrącony przez samochód kilka tyg temu, akurat ruda76 przejeżdzała w tym miejscu i zgarneła młodego, który ma ok 1 roku jest niesamowicie energicznym i radosnym psiakiem, non stop wygłupki podgryzki w głowie, w maju został adoptowany ze schroniska, mimo kilku prób nawiązania kontaktu ex własciciel nie był zainteresowany odbiorem psa

Agato a ja siedziałam przed kompem do 24 :lol: i rano pobudka przed 7

Bonus dostał od Pani Anety z hotelu piękną czerwoną obrożę prezentuje sie uroczo

Posted

A kto ci zafundował tę pobudkę? Zabiłabym :mad:

Śliczne fotki - zdolna bestia jesteś. Te uszy!!!! To on jest Lucky, Luke czy dwojga imion? Jego ksywy nie podam przez litość dla was. ;) Ma wątek?

Posted

kochane cioteczki i wujkowie (?)
"
z tego co wiem idzie Bonus do domu stalego do Hamburg. Ta Pani nazywa sie Angelika B.
Przesle ci jeszcze pozostale informacje.
Prosze zarezerwowac Bonus na sierpien.
Nie musisz sie o niego martwic. On idzie w bardzo dobre rece. Ta Pani ma juz innego psa z polski - Norka ze Schroniska w Piotrkow Trybunalski."

Bonus zarezerwowany na sierpień :multi:

dopiluje żeby były wieści, a w razie tfu tfu komplikacji będa zwiady :evil_lol:

Posted

[quote name='ewatonieja']kochane cioteczki i wujkowie (?)
"
z tego co wiem idzie Bonus do domu stalego do Hamburg. Ta Pani nazywa sie Angelika B.
Przesle ci jeszcze pozostale informacje.
Prosze zarezerwowac Bonus na sierpien.
Nie musisz sie o niego martwic. On idzie w bardzo dobre rece. Ta Pani ma juz innego psa z polski - Norka ze Schroniska w Piotrkow Trybunalski."

Bonus zarezerwowany na sierpień :multi:

dopiluje żeby były wieści, a w razie tfu tfu komplikacji będa zwiady :evil_lol:

Ale swietne wiadomośc :cool2:

Posted

ale jestem roztrzepana takiego mejla dostałam od Marioli z Fundacji Hundehilfe Polen, zaznaczyłam,że MUSZĘ mieć informacje i namiary na osobę która adoptuje Bonusa, że nie damy go do dt,

Posted

agata51 napisał(a):
Marysiu, jak to "mało mnie widać"? Zostałam uwieczniona dosłownie od stóp do głów.

ale tak sprytnie to zrobiłaś, że nie widzę Twojej buźki :evil_lol::evil_lol: