Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dorobella napisał(a):
Znajduś jest typowym kanapowcem :loveu: to po mądrych oczkach widać :loveu:
Kciuki za superaśny domek, taki na zawsze :multi:

Trzymajmy kciuki mocno
Napisalam do obu cioteczek

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W Pile jest jednostka TOZ-u, ale czynna tylko w środy i nie mają telefonu, trzeba by było do nich napisać list, żeby sprawdzili ten dom, ale ja wolałabym mimo wszystko, żeby dom był na tyle blizko, abym mogła sama go sprawdzić, ponieważ mam złe doświadczenie z dalekimi adopcjami i sprawdzaniem domów przez osoby trzecie.

Posted

Ciotki, z Poznania jest przecież nasza Ra_dunia ale ona chyba wyjechała bo ostatnio na dogo jej nie widzę :razz:

Weronia chyba jest z Przyborówka koło Poznania.
Robiłam wizytę przedadopcyjną i poadopcyjną dla Tollerka z przytuliska w Przyborówku.
W razie kłopotów napiszę do Weroni i poproszę ją o wizytę dla Kajtka :lol:

Posted

Negri_2008 napisał(a):
Ciotki, z Poznania jest przecież nasza Ra_dunia ale ona chyba wyjechała bo ostatnio na dogo jej nie widzę :razz:

Weronia chyba jest z Przyborówka koło Poznania.
Robiłam wizytę przedadopcyjną i poadopcyjną dla Tollerka z przytuliska w Przyborówku.
W razie kłopotów napiszę do Weroni i poproszę ją o wizytę dla Kajtka :lol:

Ja do Weroni juz napisalam ale jak bys mogla skrobnac chociaz slowko od siebie;)

Faktycznie, nasza Radunia, ze tez czlowiek szuka tak daleko :roll:
Nie ma jej, pewnie zjawi sie po weekendzie

W miedzyczasie dostalam namiary na Szczuroslawe, wstepnie moglaby cos zorganizowac ale awaryjnie, dala mi namiary na inna cioteczke

Posted

Negri_2008 napisał(a):
napisane :evil_lol:;)

dziekuje :buzi:

A ja dziewczynki mam nowe wiesci:

dzwonila niedawno do Krisa Pani z Piły - snil jej sie nasz Znajdul/Kajciul, nie moze sie doczekac;)
Maz mowi ze pewnie to dla nas za daleko (jest za daleko) i na pewno zrezygnujemy
Pani prosila zeby nikomu Znajdula nie oddawac, zaprasza w kazdej chwili :cool3:
Wydaje mi sie ze to sa CI LUDZIE

Zreszta Negri bedzie wiedziec najlepiej o intuicji - mysle ze podobnie bylo w przypadku Igora...

Posted

Ajula napisał(a):
Weronia jest z Poznania, ale działa w Trzciance (PiStraż dla zwierząt), a także w Przyborówku pomaga Pani Wandzie.
Dobrze by było, jakby Weronia się zgodziła, bo ona się zna na rzeczy.
A jakby się zgodziła jechać do Piły, to możnaby sie zrzucić na paliwo dla niej.
Ja sama chętnie bym pojechała, ale najzwyczajniej w świecie nie mam doświadczenia.

Do Piły z Poznania jedzie się godzinę. wiem, bo ostatnio kilka razy jechałam.

No wlasnie czekamy na odpowiedz od Weroni

Posted

Weronia jest z Poznania, ale działa w Trzciance (PiStraż dla zwierząt), a także w Przyborówku pomaga Pani Wandzie.
Dobrze by było, jakby Weronia się zgodziła, bo ona się zna na rzeczy.
A jakby się zgodziła jechać do Piły, to możnaby sie zrzucić na paliwo dla niej.
Ja sama chętnie bym pojechała, ale najzwyczajniej w świecie nie mam doświadczenia.

Do Piły z Poznania jedzie się godzinę. wiem, bo ostatnio kilka razy jechałam.

Posted

wapiszon napisał(a):
Mieszkam pod Piłą, pracuje w Pile , znam Szczurosławę. Jestem do dyspozycji :))

Napisałam już do Szczurosławy PW w sprawie wizyty ;)

Posted

wapiszon napisał(a):
Mieszkam pod Piłą, pracuje w Pile , znam Szczurosławę. Jestem do dyspozycji :))

To możesz przeprowadzić wizytę? :lol:

Ola :loveu:

Posted

Maszaberla napisał(a):

dzwonila niedawno do Krisa Pani z Piły - cala noc snil jej sie nasz Znajdul/Kajciul, nie moze sie doczekac, chciala by go juz miec ;)
Maz mowi ze pewnie to dla nas za daleko (jest za daleko) i na pewno zrezygnujemy
Pani wrecz blagala zeby nikomu Znajdula nie oddawac, zapraszala na obiad w kazdej chwili :cool3:

Zreszta Negri bedzie wiedziec najlepiej o intuicji - mysle ze podobnie bylo w przypadku Igora...

Intuicja się często sprawdza :loveu: mi też się ostatnio sprawdziła :loveu:

Posted

Maszaberla napisał(a):

dzwonila niedawno do Krisa Pani z Piły - cala noc snil jej sie nasz Znajdul/Kajciul, nie moze sie doczekac, chciala by go juz miec ;)
Pani wrecz blagala zeby nikomu Znajdula nie oddawac, zapraszala na obiad w kazdej chwili :cool3:

Potwierdzam ;)

Pani Igora zobaczyła jego zdjęcie i już wiedziała, że to JEJ pies :loveu: Nic potem jej nie odwiodło od decyzji a wiadomo jaki był Igorek...
Ja gdy tylko zamieniłam z tą osobą parę słów przez telefon też już wiedziałam ;)
Mam nadzieję, że TOZ w tym przypadku odpuści tę odległość. Po wizycie, oczywiście :roll:

Posted

Maszaberla napisał(a):
Cioteczki, nie wiem co sie dzieje, oczywiscie pozytywnie :multi:

Byly dzisiaj 3 telefony w sprawie Kajtusia
Wszystko niestety bardzo daleko

Ale jedna oferta jest idealna - starsze malzenstwo, wiekszosc czasu spedzaja w domu, mieszkaja w bloku
Dzwonila Pani, powiedziala ze wlasnie ogladaja zdjecia naszego chlopaka
Zmarl im pies Cezar i chcieli miec innego bardzo podobnego optycznie, duzego, madrego
i wypatrzyli naszego Znajdziula
Zapraszaja na wizyte w kazdej chwili, powiedzieli ze mozna sie nawet wypytac sasiadow na ich temat
Domek jest niestety w...Pile a Piła jest daleko, chyba ok 300 km od Warszawy

Znacie kogos z tych rejonow kto moglby obejrzec dom?

Noż cholera jasna - że ja tu nie zaglądałam wczoraj :-( Piła to moje rodzinne miasto i dzisiaj do godziny 15tej w niej byłam...
Piła jest raczej 400 km od Warszawy, ale 100 km od Poznania...

Posted

Ajula napisał(a):
może ktos z Poznania by podjechał?
z Poznania do Piły to tylko godzina jazdy autem

Z Poznania do Piły jest conajmniej 1,5 godziny jazdy samochodem. Ajula - nie wiem, czym ty jeździsz i z jaką prędkością... ale ja dzisiaj jednak tę trasę (łamiąc większość przepisów co do prędkości) zrobiłam trochę w ponad 1,5 godziny (zwłaszcza, że są remonty...).

Weronia jest z Poznania i nie ma samochodu, ale widzę, że dziewczyny z Piły już się zgłosiły :) Bardzo się cieszę, bo już myślała, że będę jutro wracała... no przecież bym się poświęciła dla Kajtka - Znjadka ;) Także jakby co w przyszłości - to ja co drugi tyrzień jestem w Pile ;)

Posted

Jakby co, to w poznańskim TOZ -ie mamy Hakitę. Nie ma jej ostatnio na dogo, ponieważ ma klopoty osobiste, ale pomaga dużo. Nawet ostatnio też przeprowadzała wizytę przedadopcyjną. Znam ją osobiście i mam do niej kontakt.

Cieszę się, że już są domki zainteresowane Kajtusiem. To taki śliczny psiorek :lol:

Posted

wapiszon napisał(a):
Mogę sprawdzić nowy domek .

Bardzo bardzo dziekuje za pomoc :loveu:
Odpisalam na Twojego maila na pw

Radunia:loveu: - dziekuje ze chec pomocy, Olenka:loveu: - za pieniadze (na razie - nie zapeszam - ale moze nie beda potrzebne)

TOZ wyrazil zgode na tę adopcję :multi:
Wstepnie wizyte ma przeprowadzic ktos z TOZu z tych rejonow (dzieki Ewuś:loveu: za podpowiedz) + ktos z dogo -> wyglada na to ze wystarczy wizyta Wapiszonka

aaaa i jeszcze jedno - Pani z Piły mowila ze nie moga sie doczekac widoku Kajtka na ich kanapach:cool3:
W lutym uspili swojego psa staruszka, bardzo czekaja na naszego Znajdziula

Kris byl dzisiaj w klinice, Kajtek rozrabia, cieszy sie, macha ogonem ale jajeczka znowu zaczerwienione, pewnie w nocy "abazur" posluszyl za element do drapania :mad: