Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W sobote 23.05 w poludnie rano przejezdzajac samochodem przez warszawski Plac Zawiszy zobaczylam psa biegajacego nerwowo po ruchliwym skrzyzowaniu

Pies stal na przystanku tramwajowym przy skrzyżowaniu ulic Towarowej/Aleje Jerozolimskie.
Z nadzieja wpatrywal się w każdego przechodzacego i wysiadajacego z tramwaju czlowieka.
Byl wyraznie zdezorientowany i smutny.
Krazyl wokol przystanku, pobiegl na bazarek wzdluz handlowych budek przy Placu Zawiszy, po chwili z wahaniem znowu probowal wejsc na jezdnie i wrocic na przystanek, wycofal sie i pobiegl pasami na druga strone, znowu wrocil i tak w kolko...

Trzeba bylo szybko dzialac i uratowac psa spod kół nadjeżdżających aut, tym bardziej ze zauwazylam ze pies lekko utyka na jedna noge.

Sprzedawcy z pobliskich budek mowili ze pies blaka sie tutaj od 2 dni.

Pies był bez obrozy.
Jest mlody, ma ok 3-4 lat.
Duzy (powyzej kolana), podpalany.
Nie wyglada na zaniedbanego, siersc calkiem przyzwoita.
Byl chyba wyraznie zmeczony, wczesniej nawet - w trakcie swojego "spaceru" na skrzyzowaniu - usiadl na chwile, nie zwazajac na to, ze moczy ogon w wielkiej kaluzy:shake:

Dalej wszystkim zajal sie moj przyjaciel Kris79.
Skontaktowal sie z p. Jola (wspolpracuje z TOZem), ktora zabrala psa do samochodu i zawiozla do zaprzyjaznionej kliniki na ul.Ksiazecej.
Pies bal sie wsiasc do samochodu.
Jak zobaczyl ze samochod odjezdza, zaczal wygladac przez okna samochodu i smutnie popiskiwac.
Pies zostanie w klinice przez pare dni, musi zostac gruntownie przebadany.

Wszystko wskazuje na to, że komuś uciekł lub po prostu zgubił się.
Najprawdopodobniej pies nie mieszka w rejonie Placu Zawiszy, byc moze wyskoczyl z tramwaju...
Mamy nadzieję, że ktoś go szuka:roll:
W nastepnych postach wkleje zdjecia - MOŻE KTOŚ ROZPOZNA ZGUBĘ?

Nazwalismy go Znajdek:-(

Więcej informacji można uzyskać pod nr tel.:
506077082 (Krzysztof)

Pani Jolu, Kris - bardzo dziekuje za zajecie sie psem :Rose:

28.05 - w planach - kastracja Znajdka, juz we wtorek 2 czerwca
Zbieramy na hotelik - Znajdek pojedzie pod Warszawe, do Ronji
Koszt hoteliku 10 pln/doba = 300 pln miesiecznie
Dodatkowo - pokrywanie innych kosztow np. zakupu suchej karmy

30.05 - Znajdek nadal w klinice. Nadal cieszy sie ogromnie jak odwiedza go Kris, a robi to codziennie. Klinika jest w sasiedztwie pieknego parku, gdzie razem chodza na spacery. Znajdek bardzo je lubi. Lubi tez psy :p

31.05 - dzisiaj rano w warszawskiej telewizji regionalnej pokazano Znajdka, pieknie podawal lape na wizji:loveu:

1.06 - dzisiaj Dzien Dziecka. A nasze psie dziecko czeka - na lepsze jutro i na zabieg kastracji jutro, oj zycie jest ciezkie...

2.06 - kastracja o godz 16. Znajdzio zniosl zabieg idealnie

3.06 - dzisiaj juz szalal na spacerze

5.06 - Znajdziul nadal w klinice, ma apetyt i humor mu dopisuje - jak zawsze zreszta:loveu:

9.06 - Pierwszy mail w sprawie Znajdka. Po burzliwej dyskusji i przemysleniach "za i przeciw" jednak rezygnujemy. Odlegosc (Miedzyzdroje) + osoba zainteresowana -> bedziemy jednak szukac dalej...

10.06 - kolejna osoba, tym razem kontakt telefoniczny - malzenstwo z Pily zainteresowane adopcja Znajdka/Kajtka.
Szukamy osoby chetnej na przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej

11.06 - z samego rana dzwoni Pani z Pily, czyzby to jednak byl TEN DOM? :)

14.06 - cioteczka Wapiszon odwiedza przyszly dom Kajtka. Juz niedlugo Kajtek pojedzie do Pani Danusi i Pana Mariusza...

[SIZE=3]Znajdek w TV

Bannerek:

Aktualne miesieczne deklaracje na hotelik:
Bico - 10 zl
Zuzlikowa - 10 zl
Ketunia - 50 zl
Maszaberla - 20 zl
Iwona213 - 10 zl
Agata51 - 10 zl
Bjuta - 20 zl
Negri 2008 - 20 zl
Pani Bogusia - 50 zl
MyrkurDagur - 10 zl
Razem: 210 zl
Brakuje 90 zl :-(

Deklaracje jednorazowych wplat:
Kris - 50 zl
Lu Gosiak - 30 zl
Razem: 80 zl

Wplynely wplaty:
Bico - 20 zl
Ketunia - 50 zl
Maszaberla - 20 zl
Kris - 50 zl
Bjuta - 20 zl
Agata51 - 10 zl
Iwona213 - 10 zl
Leyla - 50 zl
Bico - 10 zl
Irenaka - 30 zl
Pani Bogusia - 50 zl
Lu Gosiak - 30 zl
Negri - 20 zl
Razem: 370 zl

Dotychczasowe wplywy z mojego bazarku:
382,00 zl

Razem w Kajtkowej skarbonce:
752,00 zl :multi:
Wstepne rozliczenia finansowe - w poscie 433

Aktualne ogloszenia Znajdka:

ALLEGRO -> KLIK

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj z samego rana p.Jola i Kris byli w klinice.
Pies juz mniej utyka (moze to zludzenie), lekarz wstepnie podejrzewa dysplazje, jutro bedzie zrobiony rtg.

Psiak jest ufny, lagodny, daje sie pogladzic, podaje lape, chce sie bawic, kladzie sie na plecach do gory brzuszkiem.
Reaguje na komende "siad"
Ma madre spojrzenie.

Na spacerze ladnie idzie prowadzony na smyczy, nie wyrywa sie.
Tylko cichutenko popiskuje i rozglada sie jak by kogos szukal.

Mam nadzieje, ze to nie kolejna ofiara zblizajacego sie lata :angryy:

Posted

Pies bedzie w klinice do konca tygodnia - niestety nie moze zostac tam dluzej

Pani Jola tez nie jest w stanie wziac kolejnego psa do siebie:shake:

W najgorszym wypadku Znajdek bedzie musial trafic do jednego ze schronisk, mam nadzieje ze do tego czasu uda sie cos zrobic, moze znajdzie sie wlasciciel

Bardzo prosze o pomoc w zrobieniu ogloszen :modla:

Aktualne ktore zrobilam:

zgubione-znalezione
zaginionepsy
zgubiono

Posted

Maszaberla napisał(a):
Ogloszenia - kto pomoze? :oops:

Widzę że Twoje ogłoszenia sa pod kątem odnalezienia własciciela. To może wstrzymać się z ogłoszeniami do adopcji...

Posted

Maszaberla napisał(a):
Oluś:loveu:
Tak jak pisalam Goni - duzo ogloszen musimy zrobic
Mamy tylko tydzien a pozniej pies trafi do schroniska:-(

a wiem ze Ty zawsze szybko dzialasz, jak bys mogla pomoc w zrobieniu ogloszen?

jasne bejbe ;) nie wiem tylko jakie juz ma:lol:
tlyko allegro nie moge zrobic bo cos nie gra przy wybieraniu kategorii :shake:

Posted

Gonia13 napisał(a):
No i jestem;) Zrobię co mogę. Tekścik tylko ściągnę... Trochę czasu mi brakuje... :shake:

Gosienko, nie dosc ze dogo muli:angryy: to i czasu brak - u mnie ten sam problem

Zrobilam ogloszenia pod katem odnalezienia wlasciciela ale myslalam o tym zeby zrobic ogloszenia gdzie sie da -> mysle ze z info "znaleziono psa"
Trzeba tylko dokladnie przejrzec na jakich stronach sa takie rubryki

Posted

Ola la napisał(a):
Jestem jestem;)
jak moge bidoczkowi pomoc?:-(

Oluś:loveu:
Tak jak pisalam Goni - duzo ogloszen musimy zrobic
Mamy tylko tydzien a pozniej pies trafi do schroniska:-(

a wiem ze Ty zawsze szybko dzialasz, jak bys mogla pomoc w zrobieniu ogloszen?

Posted

U wetów można by zostawić zdjęcia, w schroniskach, no i te plakaty w okolicy by się przydały. Jutro jak cos to zrobię jakieś ogłoszonka- dziś jestem nie do życia:shake:

Posted

Ola la napisał(a):
jasne bejbe ;) nie wiem tylko jakie juz ma:lol:
tlyko allegro nie moge zrobic bo cos nie gra przy wybieraniu kategorii :shake:

Oleńko, w poscie 9 wpisalam ogloszenia ktore zrobilam

Niestety nikt sie nie zglosil, plakaciki rozwieszone w okolicy Placu Zawiszy i na razie cisza

Wyglada na to ze juz w piatek piesek bedzie musial trafic do schroniska
Widocznie nie moga go juz dluzej trzymac w lecznicy
Nie wyobrazam sobie tego, takie ufne spokojne zwierze i nagle ma trafic do zimnego kojca na poniewierke :-(:-(:-(

Posted

Pani Jola zostawila info na poprzednim watku Znajdka:

"Znajdek jest zdrowy, dzisiaj zrobiono mu RTG, nic tam nie znaleziono, prawdopodobnie musiał się uderzyć, lub ktoś go uderzył, ale teraz już nie kuleje. W lecznicy może być do czwartku,( chcieli, żebym go dzisiaj zabrała, ale powiedziałam, że znajdę czas dopiero w czwartek) może uda się jeszcze z jeden dzień dłużej, mogę załatwic mu pobyt u weterynarza w Ursusie w kojcu, tam również lekarz szuka domu dla psów, które przebywają u niego i są do adopcji, ale będzie trzeba płacić dziennie 20 zł. Mój pies żaden nie poszedł do adopcji więc nie mam gdzie go przetrzymać"

Niestety, nie stac nas na takie koszty wiec nie wiem co bedzie z ta biedna psina :shake:

Posted

Kochana na razie wpadam do Znajdka...przystojniacha z niego,no no!:loveu:
Będę myśleć co mogę zrobić...ale nie dawajcie go do schronu...może trzeba szukać teraz dt,choćby płatnego?

Napiszcie do ronji...gdy był potrzebny dt dla Alfika,ona oferowała go na nie najgorszych warunkach i dawało się z nią negocjować! Rozsądna dziewczyna!

Zaprosiłam ją na wątek...może warto spróbować?:oops:

Posted

I ja jestem ;).

Maszeńka :loveu:, zaproś Korę na wątek, albo wyślij Jej na pw zdjęcie psiny.
Poza tym powieście plakacik na Paluchu, bo może ktoś będzie tam szukał.

Posted

Wstyd się przyznać ale mimo że siedziałam na dogo nie wyprodukowałam nic:oops::oops::oops: Znowu tylko wpadam podnieść... Ciągle mam nadzieję że psina ma własciciela gdzieś tam...:roll: który na niego czeka....:roll:

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Kochana na razie wpadam do Znajdka...przystojniacha z niego,no no!:loveu:
Będę myśleć co mogę zrobić...ale nie dawajcie go do schronu...może trzeba szukać teraz dt,choćby płatnego?

Napiszcie do ronji...gdy był potrzebny dt dla Alfika,ona oferowała go na nie najgorszych warunkach i dawało się z nią negocjować! Rozsądna dziewczyna!

Zaprosiłam ją na wątek...może warto spróbować?:oops:

Ronja odpisała...

...
Mamy wolny kojec z budą (kojec 4m/2m) za 10zł za dobę posiłek gotowany wliczony, suche na sniadania we własnym zakresie. dowóz do weta i gdzie potrzeba w granicach w-wy za zwrot paliwa. jeśli bedą dziewczyny zainteresowane, to albo maila(podam na pw) albo tel.(podam na pw)
O naszych podopiecznych dbamy,chodzimy na spacery do lasu, szkolimy (siad, waruj, równaj, aport), socjalizujemy. obecnie mamy 3 podopiecznych, możemy przyjąć 4 -ostatniego. nie nastawiamy się na masówkę

Zastanówcie się dziewczyny...macie blisko i 10zł za dobę plus suche i zwroty kosztów(jak będą).Dajcie znać...miejsce czeka!

Co o tym myślicie?Chociaż na początek,żeby nie musiał do schronu!
A z pieniędzmi pomożemy...będziemy myśleć i kombinować!W międzyczasie możemy szukać ds,ew.dt. Tylko nie do schronu!

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Ronja odpisała...

...
Mamy wolny kojec z budą (kojec 4m/2m) za 10zł za dobę posiłek gotowany wliczony, suche na sniadania we własnym zakresie. dowóz do weta i gdzie potrzeba w granicach w-wy za zwrot paliwa. jeśli bedą dziewczyny zainteresowane, to albo maila(podam na pw) albo tel.(podam na pw)
O naszych podopiecznych dbamy,chodzimy na spacery do lasu, szkolimy (siad, waruj, równaj, aport), socjalizujemy. obecnie mamy 3 podopiecznych, możemy przyjąć 4 -ostatniego. nie nastawiamy się na masówkę

Zastanówcie się dziewczyny...macie blisko i 10zł za dobę plus suche i zwroty kosztów(jak będą).Dajcie znać...miejsce czeka!

Co o tym myślicie?Chociaż na początek,żeby nie musiał do schronu!
A z pieniędzmi pomożemy...będziemy myśleć i kombinować!W międzyczasie możemy szukać ds,ew.dt. Tylko nie do schronu!

W pełni zgadzam się z Tobą, byle nie do schronu :shake: