Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='scorpio133']tak tak tereny jak marzenie dla pieskow .Bardzo blisko gdzie Ogus bedzie mieszkał jest las i park - naprawde nie mozemy sie doczekac na Ogusia on jest taki piekny i taki elegant z niego:lol:

...obiecałam sobie doczytywać nowe wiadomości do końca nim coś odpiszę i...:shake:nie wytrzymałam!Mówiłam cały czas,że to bardzo elegancki pan z naszego psiury! Nie jakiś tam...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:! No i co? Pani Danusia już na początku to potwierdza!:multi::multi::multi:...a teraz grzecznie doczytam do końca!:oops:

Posted

[quote name='zuzlikowa']...obiecałam sobie doczytywać nowe wiadomości do końca nim coś odpiszę i...:shake:nie wytrzymałam!Mówiłam cały czas,że to bardzo elegancki pan z naszego psiury! Nie jakiś tam...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:! No i co? Pani Danusia już na początku to potwierdza!:multi::multi::multi:...a teraz grzecznie doczytam do końca!:oops:

Czytaj kochana, sporo tego jest, burzliwie bylo ale mozemy spac spokojnie - Ogi nie mogl lepiej trafic :lol:

Posted

...no i doczytałam... i bardzo się cieszę i z tego,że Oguś został doceniony w całym swoim dostojeństwie:lol:,ale też,że tak piękne miejsca będą jego domem!
Bądźcie szczęśliwi!...zawsze!:loveu:

Posted

[quote name='zuzlikowa'] i bardzo się cieszę i z tego,że Oguś został doceniony w całym swoim dostojeństwie:lol: Bądźcie szczęśliwi!...zawsze!:loveu:

A ja sie ciesze ze pies - prawdopodobnie wyrzucony z samochodu jak śmieć (jak go znalezlismy - jego zachowanie typowe dla psa porzuconego - juz mnie wyedukowala jedna cioteczka ktora dobrze sie na tym zna) - nie trafil jednak do schroniska a malo brakowalo:shake:
I znalazla sie jednak rodzina ktora go pokochala jeszcze nie widzac na zywo
Szczescie w nieszczesciu

Ogi to chyba juz czuje bo nie jest juz taki niespokojny jak miesiac temu...

Posted

[quote name='Maszaberla']A ja sie ciesze ze pies - prawdopodobnie wyrzucony z samochodu jak śmieć (jak go znalezlismy - jego zachowanie typowe dla psa porzuconego - juz mnie wyedukowala jedna cioteczka ktora dobrze sie na tym zna) - nie trafil jednak do schroniska a malo brakowalo:shake:
I znalazla sie jednak rodzina ktora go pokochala jeszcze nie widzac na zywo
Szczescie w nieszczesciu

Ogi to chyba juz czuje bo nie jest juz taki niespokojny jak miesiac temu...

I to istota rzeczy!...nie trafił do schronu ...i pokochali go ludzie...i mogą być szczęśliwi dając sobie nawzajem miłość!

...wiem,że brzmi to trochę banalnie,ale dobro i miłość w dzisiejszym świecie zostało w takiej pozycji postawione.A ja chcę być tak banalna i jak najwięcej tego banału doświadczać!

...wyrzucam się,bo zamęczę moją wiarą w ludziska...mimo wszystko!:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Sonikowa i Ra dunia a może jakieś małe spotkanko w Pile?:evil_lol::multi:
Co prawda jestem już starszym człowiekiem( Danusia i Kris wiedzą o co chodzi:evil_lol:) ale na spacery jeszcze się nadaję:evil_lol:

Posted

Ogi- ładne imię :) Szczerze, to Kajtek ani Znajdek mi nie pasowało do tego pięknego duuuużego psiaka :evil_lol:
W takim razie, skoro Ogi ma już domek, to mogę wstawić nowego pieska do subskrypcji :multi:

Posted

scorpio133 napisał(a):
Gosiu dostałam wiadomosc ze mozna kupic cegiełke dla biedakow ,ale ja jeszcze nie umie z tym sobie poradzic

Jak się spotkamy to spróbujemy zadziałać.
A mnie nie ma za co dziękować.Ja tylko z Wami porozmawiałam. Podziękowania się należą tym wszystkim Dobrym Duszkom , które zajęły się Kajtkiem:loveu:
j

Posted

wapiszon napisał(a):
Jak się spotkamy to spróbujemy zadziałać.
A mnie nie ma za co dziękować.Ja tylko z Wami porozmawiałam. Podziękowania się należą tym wszystkim Dobrym Duszkom , które zajęły się Kajtkiem:loveu:
j

tak tak - dziekowałam WSZYSTKIM za WSZYSTKO;)

Posted

Witam i ja nowy Domek Ogiego :loveu:.
No, no jeszcze psa nie ma w domku, a już ma swoje nowe imie, czekającą kanapę i domek już na forum zalogowany :crazyeye:. Pełna gotowość i oczekiwanie. Dobrze rokuje :lol:.
Jedna rzecz mnie tylko zaniepokoiła, ale ja jestem na tym tle przewrażliwiona. Jednak napiszę, żeby nowy domek o tym wiedział. Otóż, bardzo proszę nie puszczajcie Ogusia luzem w lesie. Tego robić nie wolno. A myśliwi ( pewnie nie wszyscy) bardzo często stosują to prawo w sposób wyjątkowo rygorystyczny ( żeby nie użyć brzydkiego wyrazu) i strzelają ( nawet na oczach właścicieli) do biegającego psa.
Już wiele takich wypadków było i dlatego z całego serca przestrzegam przed tym.
Przepraszam :oops: za moralizatorski ton, ale to było w dobrej wierze.

Posted

Ten las- lasek jest chyba bezpieczny, jest właściwie w mieście. Ja tam nie chodzę, ale przejeżdżam tam kilkanaście razy dziennie i widzę wielu psiarzy. Niektóre psy rozpoznaję przez szybę samochodu. I chyba tam nie ma myśliwych. Myślę,ze Danusia to potwierdzi.
I myślę,że na poczatku Ogi będzie tam chodził na smyczy,żeby się nie zgubił.

Posted

Eva... nie strasz... Niedawno rodzina adoptowała szczeniaka ode mnie z DT, właśnie w taki sposób stracili psiaka..:-( mówili, że w życiu do lasu już nie wejdą, a sprawa trwa..

Posted

Toż to jakaś fala szczęśliwych zakończeń smutnych psich historii :crazyeye: :multi: Ależ wspaniale !!!

Czyżby ktoś z przyszłego domku Ogiego na Dogo się pojawił ??? :cool3: :loveu: Jeszcze wspanialej :multi:

Posted

witam wszystkich ,ktorych jeszcze nie witałam.Bardzo dziekuje za dobre rady. Prosze mi zaufac - nasz OGUS naprawde bedzie bezpieczny ,u nas w domku zawsze byby pieski . Najpierw mielismy Nygusa pozniej Cezusia a teraz mamy Ogusia, Tak wiec nasz OGUS to nasz 3 przyjaciel i członek rodziny.Juz nie mozemy doczekac sie jego przyjazdu ,ale naprawde dziekuje za rady:loveu::multi:

Posted

wapiszon napisał(a):
Ten las- lasek jest chyba bezpieczny, jest właściwie w mieście. Ja tam nie chodzę, ale przejeżdżam tam kilkanaście razy dziennie i widzę wielu psiarzy. Niektóre psy rozpoznaję przez szybę samochodu. I chyba tam nie ma myśliwych. Myślę,ze Danusia to potwierdzi.
I myślę,że na poczatku Ogi będzie tam chodził na smyczy,żeby się nie zgubił.

tak tak lasek ten to jest psim laskiem. Kochana Gosiu jak juz napisałas nie ma tam mysliwych a OGI oczywiscie na samym poczatku bedzie chodzil na smyczy:multi:

Posted

scorpio133 napisał(a):
tak tak lasek ten to jest psim laskiem. Kochana Gosiu jak juz napisałas nie ma tam mysliwych a OGI oczywiscie na samym poczatku bedzie chodzil na smyczy:multi:

Wiedzialam ze cala Piła bedzie pilnowac Ogusia ;)