Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Bjuta']Ktoś zalicytował Znajdka/Kajtka na allegro i dostałam taki mail z pytaniem:

witam , proszę o napisanie mi coś więcej o tym piesku , czy przejawia jakiekolwiek formy agresji ? jest to pies jak wyczytałem który ma ok 2-3 lat tak więc jego charakter jest już ukształtowany , jaki jest wobec innych psów , mam w domu już jednego małego pieska , więc nie chcę aby go pogryzł (chyba rozumie Pan moje obawy) , zanim go przywiozę do Międzyzdrojów muszę coś więcej o nim wiedzieć , chciałbym się dowiedzieć jaki jest jego stosunek do dzieci i dorosłych ludzi , proszę zrozumieć moje obawy
Chciałbym stworzyć temu psiakowi normalny dom ale zanim to zrobię , muszę poznać Pana szczerą opinię co do tego psa...
czekam na odpowiedz z Pańskiej strony

Bardzo rozsądne podejście.
To teraz czekamy na odpowiedź od Maszaberli...

Posted

[quote name='Bjuta']Ktoś zalicytował Znajdka/Kajtka na allegro i dostałam taki mail z pytaniem:

witam , proszę o napisanie mi coś więcej o tym piesku , czy przejawia jakiekolwiek formy agresji ? jest to pies jak wyczytałem który ma ok 2-3 lat tak więc jego charakter jest już ukształtowany , jaki jest wobec innych psów , mam w domu już jednego małego pieska , więc nie chcę aby go pogryzł (chyba rozumie Pan moje obawy) , zanim go przywiozę do Międzyzdrojów muszę coś więcej o nim wiedzieć , chciałbym się dowiedzieć jaki jest jego stosunek do dzieci i dorosłych ludzi , proszę zrozumieć moje obawy
Chciałbym stworzyć temu psiakowi normalny dom ale zanim to zrobię , muszę poznać Pana szczerą opinię co do tego psa...

To bardzo lagodny, wdzieczny, serdeczny pies
Spokojny ale lubiacy sie bawic z innymi psami
Jesli tajemniczy Pan podalby numer telefonu do siebie to poprosze, chetnie z nim porozmawiamy
Chcielibysmy miec pewnosc ze trafi w dobre rece
Ma 3-4 lata wiec to jeszcze psie dziecko, jaki jest jego stosunek do dzieci - nie wiem, do psow - mozna zaobserwowac wylacznie na spacerach - zaden pies go nigdy nie zaatakowal ani nie warczal na jego widok - co tez duzo mowi
Gdybym miala mozliwosc - natychmiast zabralabym go do siebie

Posted

zuzlikowa napisał(a):

No,to po co dywagować...jak pasuje serduchu Kajtek,to jest Kajtek!

Więc,spokojnej nocki Kajetanie,Kajtkiem zwany!:loveu:

To niech zostanie Kajtkiem vel Kajetanem - tez super :loveu:

Posted

Maszaberla napisał(a):

Jesli tajemniczy Pan podalby numer telefonu do siebie to poprosze, chetnie z nim porozmawiamy

Wysłałam Ci na mail adres mailowy do tego pana. ;) Numeru tel. nie mam...

Posted

No proszę, jeszcze dt bedzie niepotrzebny, bop Kajtuś prędzej domek znajdzie :) mocno trzymam kciuki :)

Posted

Bjuta napisał(a):
Mam już tel. do tego pana, wysyłam na PW

Dzieki Bea:loveu:
Dopiero niedawno dostalam sie do dogo, nie wiem czy Wy tez macie podobne problemy z logowaniem od paru dni? :angryy:
Dam znac wieczorem co i jak:oops:

Trzymajcie prosze mocno kciuki

Posted

Maszaberla napisał(a):
problemy z logowaniem od paru dni? :angryy:
Trzymajcie prosze mocno kciuki

Mamy, mamy :mad: Mam nadzieję, że Znajdkowi - Kajtkowi się poszczęści i nie będę musiała robić nowego banerka :evil_lol: teraz już oczywiście Kajtkowego :p

Posted

Dziewczynki, pisze na goraco!

Jestem po krotkiej rozmowie z Panem - mily, cieply, ladny glos;)
Pan bardzo uprzejmy i nie smiejcie sie ze mnie ale ja mam obsesje na tym punkcie - mowil poprawna polszczyzna :cool3: co tez o czyms swiadczy

Mieszka w bloku, nie ma dzieci, ma malego pieska, szuka wiekszego
Odwiedza go siostrzenica wiec stad pytanie o stosunek psa do dzieci

Na moje pytanie dlaczego z calego oceanu psow na Allegro wybral akurat naszego Znajdziula powiedzial ze glownie ostatnie zdjecie zrobilo na nim ogromne wrazenie:

Nie zapeszam, nie ciesze sie (chociaz w srodku czuje ogromne cieplo i cholera - nadzieje mimo wszystko!), ok 22 dluzsza rozmowe z Panem Radkiem przeprowadzi Kris - w koncu to on jest u naszego chlopaka codziennie i zna go idealnie

Zmykam z dogo, wpadlam na chwile zeby napisac na goraco :p

Posted

[quote name='Maszaberla']Dziewczynki, pisze na goraco!

Jestem po krotkiej rozmowie z Panem - mily, cieply, ladny glos;)
Pan bardzo uprzejmy i nie smiejcie sie ze mnie ale ja mam obsesje na tym punkcie - mowil poprawna polszczyzna :cool3: co tez o czyms swiadczy

Mieszka w bloku, nie ma dzieci, ma malego pieska, szuka wiekszego
Odwiedza go siostrzenica wiec stad pytanie o stosunek psa do dzieci

Na moje pytanie dlaczego z calego oceanu psow na Allegro wybral akurat naszego Znajdziula powiedzial ze glownie ostatnie zdjecie zrobilo na nim ogromne wrazenie:

Nie zapeszam, nie ciesze sie (chociaz w srodku czuje ogromne cieplo i cholera - nadzieje mimo wszystko!), ok 22 dluzsza rozmowe z Panem Radkiem przeprowadzi Kris - w koncu to on jest u naszego chlopaka codziennie i zna go idealnie

Zmykam z dogo, wpadlam na chwile zeby napisac na goraco :p

:cool2::Cool!::cunao:

Posted

To trzymamy kciuki.

Już sobie wyobrażam, jak Kajtuś chodzi na spacerki brzegiem morza, uśmiechnięty, szczęśliwy :lol:.
W końcu wielu Warszawiaków mieszka nad morzem ;).

Posted

[quote name='agata51']"Oby to był TEN domek, oby to był TEN domek, oby to był TEN domek...."

:roflt: :roflt: :roflt:

Z mojego bazarku na Emi i Znajdka uzbierało się dzięki cioteczkom Eva2406 i Negri2008 - 56 zł :multi: Ze swojej strony dorzucam jeszcze 24 zł. Dochód dzielę na pół, więc na Znajdka Kajtka niedługo przeleję 40 zł :smile: