Lu_Gosiak Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 skoro osoby, które sie psem opiekuja i go uratowały, nie chca tego domku, uszanujmy to, tym bardziej, że TOZ, który go przejął też chce mieć psa na oku..zawsze można polecic temu panu innego psa Quote
Maszaberla Posted June 11, 2009 Author Posted June 11, 2009 [quote name='Lu_Gosiak']skoro osoby, które sie psem opiekuja i go uratowały, nie chca tego domku, uszanujmy to, tym bardziej, że TOZ, który go przejął też chce mieć psa na oku..zawsze można polecic temu panu innego psa Sluchajcie nie pomyslalam, to tez jest dobry pomysl! Macie moze na oku jakis watek gdzie szukaja domu dla podobnego psa? Jesli ktos moze obejrzec ten dom to moze warto podeslac info temu Panu? Quote
Maszaberla Posted June 11, 2009 Author Posted June 11, 2009 A tymczasem zapraszam na kolejny znajdkowy bazarek Przy okazji prosze tez o podnoszenie, dziekuje:loveu: http://www.dogomania.pl/forum/f99/roznosci-dla-dzieci-rowniez-pomoz-znajdkowi-kajtkowi-do-19-06-a-139621/ Quote
Negri_2008 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 [quote name='Maszaberla'] To nie ten dom, naprawde - moze sie myle TOZ chce do 50 km ale jesli znajdzie sie cos blizej - nie bedzie przeszkod w takich sytuacjach intuicja nie zawodzi 8) A po drugie - stanowisko TOZ jest jasne, szukamy najlepszego domu dla Kajtka w stolycy lub blisko niej ;) Quote
Maszaberla Posted June 11, 2009 Author Posted June 11, 2009 [quote name='Negri_2008']w takich sytuacjach intuicja nie zawodzi 8) A po drugie - stanowisko TOZ jest jasne, szukamy najlepszego domu dla Kajtka w stolycy lub blisko niej ;) Dokladnie :loveu: Quote
Maszaberla Posted June 11, 2009 Author Posted June 11, 2009 Ustalone warunki z TOZem: dom w promieniu max do 100 km (Bjutko zaznacz prosze w Allegro) Umowa adopcyjna TOZu jest bardzo rygorystyczna, znacznie bardziej niz umowy np. schroniskowe W jednym z punktow jest adnotacja: TOZ zastrzega sobie koniecznosc obecnosci przy wizycie przedwstepnej wszystkich osob majacych byc potencjalnymi opiekunami psa + zastrzega prawo do niezapowiedzianych wizyt w kazdej chwili Quote
Nadziejka Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 :Dog_run::buzi::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2:Znajduniuuu hohooo ale masz fajna opieke :loveu::loveu:tylko superowego domeczku spokojnego zycze dla pieknotka ! witajcie cioteczkiiiiiii:loveu::loveu::loveu:ja duuuzo czytam , ale nie wszedzie pisze ..wiec dzis sie wprosze :ghost_2::thumbs::painting: Quote
Maszaberla Posted June 11, 2009 Author Posted June 11, 2009 Cioteczki, nie wiem co sie dzieje, oczywiscie pozytywnie :multi: Byly dzisiaj 3 telefony w sprawie Kajtusia Wszystko niestety bardzo daleko Ale jedna oferta jest idealna - starsze malzenstwo, wiekszosc czasu spedzaja w domu, mieszkaja w bloku Dzwonila Pani, powiedziala ze wlasnie ogladaja zdjecia naszego chlopaka Zmarl im pies Cezar i chcieli miec innego bardzo podobnego optycznie, duzego, madrego i wypatrzyli naszego Znajdziula Zapraszaja na wizyte w kazdej chwili, powiedzieli ze mozna sie nawet wypytac sasiadow na ich temat Domek jest niestety w...Pile a Piła jest daleko, chyba ok 300 km od Warszawy Znacie kogos z tych rejonow kto moglby obejrzec dom? Quote
Maszaberla Posted June 11, 2009 Author Posted June 11, 2009 [quote name='ewa gonzales']:Dog_run::buzi::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2:Znajduniuuu hohooo ale masz fajna opieke :loveu::loveu:tylko superowego domeczku spokojnego zycze dla pieknotka ! witajcie cioteczkiiiiiii:loveu::loveu::loveu:ja duuuzo czytam , ale nie wszedzie pisze ..wiec dzis sie wprosze :ghost_2::thumbs::painting: Wita Ewuś i do nas w koncu zawitalas :multi: Quote
Maszaberla Posted June 11, 2009 Author Posted June 11, 2009 Czy jest ktos zarejestrowany na mapie pomocy dogo? Quote
Ajula Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 może ktos z Poznania by podjechał? z Poznania do Piły to tylko godzina jazdy autem Quote
__Lara Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 [quote name='Maszaberla']Czy jest ktos zarejestrowany na mapie pomocy dogo? JA, JA, JA ciotko Maszaberlo :loveu: a radzę się też zarejestrować- to proste i łatwne, a dużo rzeczy ułatwia ;) Quote
__Lara Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 [quote name='Maszaberla']Dziekuje :loveu: Tu nie o madrzenie chodzi ale o rzetelne stanowisko Masz racje Negri, Bjutko zaznacz to prosze w Allegro ze szukamy domu np. do 200 km od Warszawy Pies jest aktualnie wlasnoscia TOZu i oni z gory zastrzegli ze dla jego bezpieczenstwa (i tez mozliwosci kontroli dalszych losow) - chca go wydac tylko do domu w promieniu... 50 km Mtf Zalesie - pojedziesz na wizyte przedadopcyjna do tego Pana? Zawiesiesz pozniej psa prawie pod Szczecin? Bardzo sie ciesze Bedziesz regularnie odwiedzac psa? Bo Pan nie bedzie wchodzic na dogo i bawic sie w robienie zdjec Podam Ci namiary i adres - zalatwisz, zagwarantujesz - ok pies pojedzie do nowego domu Pan powiedzial dobitnie "kliknalem, kupilem psa i jest moj wiec nie rozumiem pytan" Czy nie swiadczy o nim tez to ze ma oba numery telefonow - do mnie i do Krisa ale wolal bawic sie w maile i napisal histerycznego maila, pelnego egzaltacji? "Zycze powodzenia":roll: Ciotki zastanowcie sie, nie bede Znajdka wypychac w pierwsze lepsze miejsce tylko dlatego ze trafil sie facet, co do ktorego nie mam 100% pewnosci Co da wizyta, jaka mam gwarancje ze bedzie dobrze traktowal Znajdka? Napisalam ze to nie jest pies, ktory ma byc szkolony na szczekajacego obronce a po latach po prostu sobie "zdechnie" Jesli dorosla osoba mieszka ze swoja matka to nie widze sensu jej ukrywania na czas wizyty - przeciez to ona bedzie zajmowac sie psem przez polowe dnia Pat nie pamietasz goraczkowej akcji oddania Sary?:-( Ludzie wydawali sie cudowni a nikt, doslownie nikt nie "przeswietlil" domu i co sie pozniej okazalo? Wole chuchac na zimne, brakuje mi deklaracji na okreslona kwote, wiem o tym Trudno, najwyzej zostane sama, bez Was - bede lozyc na hotelik z wlasnej kieszeni Ale to ja znalazlam psa i nie oddam go do czlowieka, tylko dlatego ze zglosil sie jako pierwszy Mam nadzieje ze moje przyjaciolki mnie nie opuszcza mimo wszystko:oops: Maszaberlo, cioteczko, bądź silna i twarda :loveu: ten facet chyba myśli, że trafił na pierwszą lepszą kobietę, która się zaraz przed nim ugnie... mi się nie podoba: 1) styl tego faceta - typu: "wylicytowałem to pies jest mój" 2) Znajdek=Kajtek ma być psem stróżującym - a nie chcemy żeby był psem stróżującym, 3) Pan nie chce żeby w czasie wizyta była matka, a z nią mieszka - jednym z warunków adopcji jest zgoda wszystkich domowników na psa, a co jeśli ten Pan ukrywa fakt adopcji psa przed matką? może chce ją postawić przed faktem dokonanym? tego nie wiemy... ale to też nie stawia Pana w dobrym świetle, 4) w aukcji jest chyba zapisane, że to wolontariusze dokonują wyboru potencjalnego domu dla psa i ten Pan nie ma prawa pisać tego typu maili - skończyły się czasy kiedy pies trafia do pierwszego lepszego domu, bez żadnego sprawdzenia. Ludziom się wydaje, że wszystko im się należy, że skoro psów w schroniskach tyle siedzi to będziemy z pocałowaniem ręki oddawać im psy... a tak nie jest, po to jest dogomania, 5) wizyta przedadopcyjna ma miejsce wtedy kiedy osoba potencjalna jako przyszły dom dla psa robi "dobre" wrażenie, zostaje niejako przemaglowana, jeżeli tutaj są już jakieś niejasności to ja też bym sobie darowała... ten Pan używa do tego takiego stylu wypowiedzi, że pewnie jakby zabrał psa to na żadne zdjęcia, wieści nie można by liczyć... takie moje przypuszczenie, 6) to decyzja Maszaberli gdzie pies trafi - to ona sie nim zajęła - nie można popadać w histerię - jezeli Maszaberla ma podejrzenia co do domu to to jest jej decyzja i należy ją uszanować (jak dla mnie decyzja dobra) 7) dla przykładu - ja tez po rozmowie telefonicznej mam już mniej więcej obraz osoby dzwoniącej i pytającej o psa i niekiedy też już z "góry" dziękuję (o dziwo najczęściej są to mężczyźni...). To tyle ode mnie :cool1: Quote
__Lara Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Maszaberla napisał(a):Cioteczki, nie wiem co sie dzieje, oczywiscie pozytywnie :multi: Byly dzisiaj 3 telefony w sprawie Kajtusia Wszystko niestety bardzo daleko Ale jedna oferta jest idealna - starsze malzenstwo, wiekszosc czasu spedzaja w domu, mieszkaja w bloku Dzwonila Pani, powiedziala ze wlasnie ogladaja zdjecia naszego chlopaka Zmarl im pies Cezar i chcieli miec innego bardzo podobnego optycznie, duzego, madrego i wypatrzyli naszego Znajdziula Zapraszaja na wizyte w kazdej chwili, powiedzieli ze mozna sie nawet wypytac sasiadow na ich temat Domek jest niestety w...Pile a Piła jest daleko, chyba ok 300 km od Warszawy Znacie kogos z tych rejonow kto moglby obejrzec dom? No proszę :) to już dobrze rokuje :lol: po co się spalać przy pierwszym potencjalnym domu ;) Quote
Diora Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Super!!! :multi: Ja jestem dobrej myśli, bo Znajduś jest naprawdę uroczym psiskiem :loveu: Quote
Bjuta Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Dziś mam jakieś gigantyczne kłopoty (nie tylko z dogo ale w ogóle z internetem) przeczytałam tylko tą stronę, a poprzednia mi się nie otwiera. Z allegro mnie wyrzuca, więc żadnych zmian nie mogę wprowadzić, ale może jutro będzie normalnie (może w pracy się zaloguję). Domyślam się, że rozgorzała dyskusja. Przykro mi, że ją mimowolnie wywołałam i jeszcze.. nawiałam, ale faktycznie coś z internetem mi się popsuło na maxa. Jutro się poprawię (jeśli oczywiście się połączę...) PS. Jak wcześniej pisałam, ten facet mi się też nie podobał, przez to, że zalicytował niezadzwoniwszy wcześniej. Ale jestem pełna optymizmu, co do Znajdka! Znajdzie dobry dom i to szybko (i blisko), choć to - też jak gdzieś pisałam - dla mnie mniej istotne. A jak Kajtek się miewa? Zapomniał już o zabiegu? Quote
Lu_Gosiak Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Z Poznania do Piły jakies 90km wiec nie tak blisko, ale za to Piła koło Trzcianki, chyba Weronia jest z Trzcianki może Ja poprosic o wizyte??? Quote
Maszaberla Posted June 11, 2009 Author Posted June 11, 2009 Dziewczynki kochane :loveu: dziekuje za cieple slowa i pomoc Gosienko a znasz Weronie? Napiszesz do niej? Bo jesli nie znasz to moze ja cos skrobne? Zawsze to lepiej jak by pisal ktos znajomy Bea, to tylko dzieki Tobie sa telefony :loveu: Pila jest kolo Poznania wiec faktycznie przydalby sie ktos z tych rejonow Napisze jeszcze do Martki1982, ona jest z Konina - czy to tez nie sa te rejony, dobrze mysle czy pomieszalam? Quote
Maszaberla Posted June 11, 2009 Author Posted June 11, 2009 __Lara napisał(a):Maszaberlo, cioteczko, bądź silna i twarda :loveu: ten facet chyba myśli, że trafił na pierwszą lepszą kobietę, która się zaraz przed nim ugnie... mi się nie podoba: (...) To tyle ode mnie :cool1: Az tyle;) My jestesmy widze dokladnie takie same i tak samo myslimy :p Quote
Maszaberla Posted June 11, 2009 Author Posted June 11, 2009 Bjuta napisał(a):A jak Kajtek się miewa? Zapomniał już o zabiegu? Jeszcze lata z abazurem ;) ale jest w swietnym humorze, wszystko ladnie sie goi Quote
Maszaberla Posted June 11, 2009 Author Posted June 11, 2009 Ajula napisał(a):może ktos z Poznania by podjechał? z Poznania do Piły to tylko godzina jazdy autem Ajula a Ty nie znasz kogos zaufanego (widze ze jestes z Poznania) kto podjalby sie wizyty? Quote
Lu_Gosiak Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Maszaberla napisał(a): Gosienko a znasz Weronie? Napiszesz do niej? Bo jesli nie znasz to moze ja cos skrobne? Zawsze to lepiej jak by pisal ktos znajomy Pila jest kolo Poznania wiec faktycznie przydalby sie ktos z tych rejonow Napisze jeszcze do Martki1982, ona jest z Konina - czy to tez nie sa te rejony, dobrze mysle czy pomieszalam? Piła od Konina to jakies 160 km:p Weroni osobiscie nie znam, znam tylko z pw:cool3: moze napisz sama do Niej bo od razu powiesz Jej czego oczekujesz moze co???;) sprawdzona osoba z Poznania to supergoga - ale to daleko jednak 90km w jedna strone Quote
Bjuta Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Udało mi się wejść na allegro i wydaje mi się, że napisałam coś takiego: UWAGA! WARUNKI ADOPCJI ZNAJDKA: Przedstawiciel TOZ ma prawo i obowiązek odwiedzić przynajmniej raz dom, do którego trafi pies i poznać wszystkie osoby które mają być opiekunami psa + TOZ zastrzega prawo do niezapowiedzianych wizyt po adopcyjnych. Najchętniej widziany dom w promieniu do ok. 100 km od Warszawy. Ale teraz już mnie znowu z allegro wyrzuca i nie wiem, czy ta zmiana się naniosła czy nie... Quote
Maszaberla Posted June 11, 2009 Author Posted June 11, 2009 Lu_Gosiak napisał(a):Piła od Konina to jakies 160 km:p Weroni osobiscie nie znam, znam tylko z pw:cool3: moze napisz sama do Niej bo od razu powiesz Jej czego oczekujesz moze co???;) sprawdzona osoba z Poznania to supergoga - ale to daleko jednak 90km w jedna strone O cholera 160 km? to juz z Warszawy mam tak samo prawie:evil_lol: Juz pisze do Gogi i Weroni - dziekuje :loveu: Quote
dorobella Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Znajduś jest typowym kanapowcem :loveu: to po mądrych oczkach widać :loveu: Kciuki za superaśny domek, taki na zawsze :multi: Quote
Recommended Posts