Tola Posted December 29, 2019 Author Posted December 29, 2019 W zamojskim schronisku nadal przebywają 2 suczki i pies w typie malinois, na profilu schroniska można obejrzeć filmik, jak pracują. Próbuję go tutaj wstawić na prośbę Sowy, ale nie potrafię.. Quote
Tola Posted December 29, 2019 Author Posted December 29, 2019 25 minut temu, Jo37 napisał: A jak się ma druga sunia. Droga sunia jak na razie o wiele bardziej przestraszona niz jej mniejsza koleżanka. Quote
Sowa Posted December 29, 2019 Posted December 29, 2019 Ja też nie potrafię wstawić filmu, ale można wejść na stronę schroniska - są na facebooku, filmik Adoptuj, nie kupuj; imiona tych malinois - Muminek i Florka. Te psy chodzą na smyczach, wracają na zawołanie, siadają przed człowiekiem wpatrując się z nadzieją, a nawet aportują znalezione przedmioty. Florka została na pewno wywalona na zbity pysk od małych szczeniąt - dojki miała prawie po kolana; Muminek prawdopodobnie jest za łagodny dla ludzi oczekujących na dzień dobry agresji u malinois. Malinois to moja ukochana rasa - ale w 77. roku życia, mieszkając w bloku i nie prowadząc już auta, nie odważam się na adopcję psa. Mogę tylko obiecać dołączenie się do wyjazdu po Florke czy Muminka, pomoc w drodze, bezpłatne szkolenie w Krakowie. Ja w Krakowie - a moje dobre znajome trenerki z Rzeszowa i z okolic Rybnika też udzielą kilku bezpłatnych lekcji dla kogoś, kto z tamtych stron zdecyduje się dać dom Florce lub Muminkowi - gwarantuję to na swoją odpowiedzialność. Telefon do wolontariuszki opiekującej się psami - 507-266-636,pani Lidia. Proszę bardzo o przekazywanie tej informacji tym, którzy chcieliby mieć wrażliwego psa, gotowego w każdej chwili do pracy z właścicielem. Quote
elik Posted December 29, 2019 Posted December 29, 2019 Proszę to jest link do tego filmiku. zamojskie maliniaki Quote
Tola Posted December 29, 2019 Author Posted December 29, 2019 1 godzinę temu, elik napisał: Proszę to jest link do tego filmiku. zamojskie maliniaki Widzisz, co znaczy fachowiec;). Ja męczyłabym się do rana;) Quote
Tola Posted December 29, 2019 Author Posted December 29, 2019 2 godziny temu, Sowa napisał: Ja też nie potrafię wstawić filmu, ale można wejść na stronę schroniska - są na facebooku, filmik Adoptuj, nie kupuj; imiona tych malinois - Muminek i Florka. Te psy chodzą na smyczach, wracają na zawołanie, siadają przed człowiekiem wpatrując się z nadzieją, a nawet aportują znalezione przedmioty. Florka została na pewno wywalona na zbity pysk od małych szczeniąt - dojki miała prawie po kolana; Muminek prawdopodobnie jest za łagodny dla ludzi oczekujących na dzień dobry agresji u malinois. Malinois to moja ukochana rasa - ale w 77. roku życia, mieszkając w bloku i nie prowadząc już auta, nie odważam się na adopcję psa. Mogę tylko obiecać dołączenie się do wyjazdu po Florke czy Muminka, pomoc w drodze, bezpłatne szkolenie w Krakowie. Ja w Krakowie - a moje dobre znajome trenerki z Rzeszowa i z okolic Rybnika też udzielą kilku bezpłatnych lekcji dla kogoś, kto z tamtych stron zdecyduje się dać dom Florce lub Muminkowi - gwarantuję to na swoją odpowiedzialność. Telefon do wolontariuszki opiekującej się psami - 507-266-636,pani Lidia. Proszę bardzo o przekazywanie tej informacji tym, którzy chcieliby mieć wrażliwego psa, gotowego w każdej chwili do pracy z właścicielem. Ja też bardzo chciałabym, aby trafiły do odpowiedzialnych ludzi, ale nie jestem w stanie inaczej pomóc. Jeszcze przyszła mi do głowy Tyśka, ona sprawnie działa na Fb, jeszcze do niej za chwilkę napiszę.... I może poproszę jeszcze Agnieszkę od Freda i beka, żeby pokazały u owczarków... Quote
elik Posted December 29, 2019 Posted December 29, 2019 5 minut temu, Tola napisał: Widzisz, co znaczy fachowiec;). Ja męczyłabym się do rana;) Żaden ze mnie fachowiec :) Ten link wyświetlał mi się w e-mailu i tylko go przekopiowałam. Ot co :) Quote
Tola Posted December 29, 2019 Author Posted December 29, 2019 4 minuty temu, elik napisał: Żaden ze mnie fachowiec :) Ten link wyświetlał mi się w e-mailu i tylko go przekopiowałam. Ot co :) Nie bardzo; bo ja tez kopiowałam i blokowało mi cała stronę;) Quote
Sowa Posted December 29, 2019 Posted December 29, 2019 Im więcej informacji, tym większe szanse na normalne psie życie dla tych zwierzaków. Niedawno właśnie dzięki wielu udostępnieniom udało się znaleźć nowy dom dla półrocznego, bardzo żywiołowego maliniaka. Niestety te psy nadal są modne, a nie ma nic gorszego niż moda na jakąś rasę. Quote
Jaaga Posted December 30, 2019 Posted December 30, 2019 Weszłam na schroniskowy profil na FB i serce mi pękło. Zobaczyłam, że nadal czeka na ratunek szorstkowłosa, szara, starsza sunia i ta cudna, delikatna wilczaczka, która dla miłośników rasy była za mało rasowa przez krótki ogon. Quote
Figunia Posted January 1, 2020 Posted January 1, 2020 Dobrego roku! Niech sie ziszcza ludzkie marzenia o spokoju, normalnosci, lepszym swiecie po prostu. 3 Quote
Tola Posted January 1, 2020 Author Posted January 1, 2020 Ja również życzę wszystkim szczęśliwego Nowego Roku - dla ludzi i zwierząt! Quote
Tola Posted January 1, 2020 Author Posted January 1, 2020 Nie wiem czy pamiętacie małego, 4 miesięcznego Lolka, znalezionego u mnie na osiedlu w kwietniu, w nocy, był jakiś czas u nas kojcu, strasznie łobuzował:) Szybko znalazł dom w Warszawie u młodego małżeństwa, przyjechali po malca osobiście. Zapisali Lolka do psiego przedszkola, dużo pracowali nad posłuszeństwem i tak jak napisała pani - teraz są zgraną paczką:). Niedawno Lolek obchodził umowne urodziny - był mięsny torcik i prezent :), a ja dostałam zdjęcia z urodzin i z listopadowego wyjazdu nad morze:). 1 1 Quote
Tola Posted January 1, 2020 Author Posted January 1, 2020 Kenzo święta spędził z panem w górach, podobno zachowywał się świetnie, tylko raz narozrabiał;). Teraz obaj panowie są już w domu w Krakowie. 1 3 Quote
Havanka Posted January 1, 2020 Posted January 1, 2020 Tak, przecudny i zadowolony z życia. A uszka po prostu wymiatają ! 1 Quote
Tola Posted January 1, 2020 Author Posted January 1, 2020 16 minut temu, Gabi79 napisał: Lolus przecudny i ma super Rodzinę, SUPER Fajny psiak i fajna rodzina, włożyli dużo pracy, czasu i serca, aby Lolek tez mógł być szczęśliwy. Pamiętam, ze maluch był bardzo nerwowy, często reagował gryzieniem na próby pogłaskania, na pewno dokuczano mu. Quote
Recommended Posts