Tola Posted February 24, 2018 Author Posted February 24, 2018 U nas wciąż pada śnieg, ten zapowiadany wielki mróz ma być w nocy z niedzieli na poniedziałek, a potem ze środy na czwartek. Oby wszystkie bezdomniaki znalazly ciepły kąt:( Quote
Tola Posted February 24, 2018 Author Posted February 24, 2018 2 godziny temu, Dusia-Duszka napisał: A ta łaciatka jest jeszcze mniejsza? Łaciatka, biała miss i ta czarna mała sunia w typie cavalier są podobnej wielkości. Quote
Anula Posted February 24, 2018 Posted February 24, 2018 Tola nie zapomnij o akcesoriach aby wyposażyć psiaki przed podróżą.Jeżeli będzie brakować pisz,dokupimy. Quote
b-b Posted February 24, 2018 Posted February 24, 2018 1 godzinę temu, Anula napisał: Tola nie zapomnij o akcesoriach aby wyposażyć psiaki przed podróżą.Jeżeli będzie brakować pisz,dokupimy. Ja przez ostatni miesiąc kupiłam kilka potrzebnych na podróż dla psiaków "rzeczy" tylko muszę dostać adres do wysyłki to po niedzieli wyślę :) Quote
ratifunkel Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 23 godziny temu, Tola napisał: U nas wciąż pada śnieg, ten zapowiadany wielki mróz ma być w nocy z niedzieli na poniedziałek, a potem ze środy na czwartek. Oby wszystkie bezdomniaki znalazly ciepły kąt:( Dwa porzucone psie serduszka miały wielkie szczęście, wyrzucone przez kogoś w lesie zostały zauważone i zabezpieczone przez dobrych ludzi. Quote
ratifunkel Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 Info od osoby która uratowała pieski: "Cześć przesyłam Wam zdjęcie moich znajdkow dwa szczeniaki kundelki suczki znalezione w lesie wiek ok 4-5 miesięcy przy drodze między Majdanem Wielkim a Hutkowem gmina Krasnobród pieska widzieliśmy już w poniedziałek ale bardzo szybko uciekł do lasu w czwartek wracają z Zamościa znowu zobaczyliśmy siedzącego w lesie Rudego pieska zatrzymaliśmy się zaczęliśmy wołać ale znowu szybko uciekł ale za to pojawił się drugi który też nie był ufny ale mieliśmy psie żarcie i udało się szybko go zwabić. Rudy poszukuję domu i odpowiedzialnego właściciela póki co zapewniamy mu dom tymczasowy dzięki za pomoc pozdrawiam" Quote
Tyśka) Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 1 godzinę temu, ratifunkel napisał: Rudy poszukuję domu i odpowiedzialnego właściciela póki co zapewniamy mu dom tymczasowy dzięki za pomoc pozdrawiam" Rozumiem, że szylkrecia piękność zostaje? Quote
ratifunkel Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 Tak, zdecydowali się ją zostawić, dołączy do ich stadka, będzie ich trzecim psem, obecnie mają dwa psy i kilka kotów - super domek. To bardzo wrażliwi, odpowiedzialni i świadomi ludzie, "szylkrecia piękność" będzie miała świetny domek. 1 Quote
Tyśka) Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 To świetnie :) Dobrze, że tacy ludzie chodzą po świecie! 1 Quote
lunarmermaid Posted February 26, 2018 Posted February 26, 2018 Robię bazarek - 1/3 uzbieranej kwoty będzie dla psiaków z zamojskiego schronu. Tola i Alaskan Malamutte zdecydują, który psiak najbardziej potrzebuje wsparcia finansowego. Proszę o podpowiedzi komu potrzebna pomoc. 2 Quote
Anula Posted February 26, 2018 Posted February 26, 2018 6 godzin temu, lunarmermaid napisał: Robię bazarek - 1/3 uzbieranej kwoty będzie dla psiaków z zamojskiego schronu. Tola i Alaskan Malamutte zdecydują, który psiak najbardziej potrzebuje wsparcia finansowego. Proszę o podpowiedzi komu potrzebna pomoc. To ten bazarek tak? Quote
Tola Posted February 26, 2018 Author Posted February 26, 2018 Dnia 25.02.2018 o 19:55, ratifunkel napisał: Dwa porzucone psie serduszka miały wielkie szczęście, wyrzucone przez kogoś w lesie zostały zauważone i zabezpieczone przez dobrych ludzi. Dobrze, że maluchy już bezpieczne 6 godzin temu, lunarmermaid napisał: Robię bazarek - 1/3 uzbieranej kwoty będzie dla psiaków z zamojskiego schronu. Tola i Alaskan Malamutte zdecydują, który psiak najbardziej potrzebuje wsparcia finansowego. Proszę o podpowiedzi komu potrzebna pomoc. Bardzo dziękujemy, jutro postaram się trochę dłużej być na dogo i przejrzeć, może i Alaskan zajrzy. Myślę, ze może ktoraś z tych suczek, które jutro jadą, nie wiem która ma najgorsza sytuację... Mnie złapały jakieś choróbska, dzisiaj nie dam rady dłużej pobyć. Quote
Tola Posted February 26, 2018 Author Posted February 26, 2018 Astka Wera wczoraj pojechała pod opiekę fundacji AST. Bardzo się sunia denerwowała; szkoda tych wszystkich zwierząt nieodpowiedzialnych właścicieli:( Quote
Tola Posted February 26, 2018 Author Posted February 26, 2018 Dzisiaj dostałam zdjęcia z domu tymczasowego 2 Quote
Tola Posted February 26, 2018 Author Posted February 26, 2018 W sobotę ze schroniska warszawskie dziewczyny zabierają beaglusię, mam nadzieję, ze da radę sama w budzie przez te mrozy. Quote
Tyśka) Posted February 26, 2018 Posted February 26, 2018 Trzymam kciuki za obie dziewuchy: za beagielkę i za Werę... Zdjęcia Wery z maleństwem rozczulające... Quote
Anula Posted February 26, 2018 Posted February 26, 2018 Wera bardzo cierpi z powodu rozstania.Takie mam odczucie.Biedna sunia.A dla beaglusi będzie to ciężki tydzień,oby przetrwała. Quote
lunarmermaid Posted February 26, 2018 Posted February 26, 2018 Ten bazarek, zgadza się. Mam nadzieję ,że coś się uzbiera i jakiemuś psu pomożemy. Quote
b-b Posted February 26, 2018 Posted February 26, 2018 1 godzinę temu, Tola napisał: Dzisiaj dostałam zdjęcia z domu tymczasowego Biedna mała. Pewnie tęskni... Nie rozumiem takich ludzi. 1 godzinę temu, Tola napisał: W sobotę ze schroniska warszawskie dziewczyny zabierają beaglusię, mam nadzieję, ze da radę sama w budzie przez te mrozy. Będzie jej ciężko. Bidula. Dnia 24.02.2018 o 23:11, b-b napisał: Ja przez ostatni miesiąc kupiłam kilka potrzebnych na podróż dla psiaków "rzeczy" tylko muszę dostać adres do wysyłki to po niedzieli wyślę :) Tolu dostanę adres do wysyłki? :D Quote
Onaa Posted February 26, 2018 Posted February 26, 2018 Tolu, zdrowia. A beagielka faktycznie biedna jak sama zostanie, teraz najzimniejsze dni :(. Dzisiejszą noc to chociaż wszyscy jutrzejsi szczęśliwcy się wzajemnie grzeją. Quote
Anula Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 7 godzin temu, Onaa napisał: Tolu, zdrowia. A beagielka faktycznie biedna jak sama zostanie, teraz najzimniejsze dni :(. Dzisiejszą noc to chociaż wszyscy jutrzejsi szczęśliwcy się wzajemnie grzeją. A może udało by się ją umieścić w Lecznicy i przetrzymać w cieple do soboty? 1 Quote
Nesiowata Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 Dnia 23.02.2018 o 18:51, Tola napisał: Dzisiaj pojechałam do schronu zaraz po pracy, bo umówiłam się z onaa, że sprawdzę, czy sunia Bezogonka jest jeszcze i w razie czego zarezerwuję ją. Od razu pobiegłam do boksu. ale tam suni nie było... Zapytany pracownik powiedział, że dzisiaj rano wydał małą sunię, więc podłamana poprosiłam, aby zczytał mi wiek innej małej suczki w nadziei, że może ona pojedzie... Jakież było moje zdziwienie, gdy na wybiegu otwartym, wśród szczęściarzy, którzy czekają na wyjazd do szafirki, biegała sobie Bezogonka!!! Okazało się, ze Tz rano dzwonił do schroniska i prosił o dołączenie suni do oczekujacych psiaków! A ta mała czarna musiała wrócić do boksu Myślałam, że serce mi pęknie Sunia ma ok.3 lat To ta psinka. Może dziś jednak miałaby szanśę skoro Homer nie jedzie? Quote
Anula Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 13 minut temu, Nesiowata napisał: To ta psinka. Może dziś jednak miałaby szanśę skoro Homer nie jedzie? Bajka dziś wyjeżdża. Na miejsce Homerka by mógł jechać ten piesek biało rudy ale nie jestem w stanie skoordynować tego.Za późno. Quote
Poker Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 Wielka szkoda. Psy pewnie szykują się już do drogi. Quote
Recommended Posts