Alaskan malamutte Posted January 8, 2017 Posted January 8, 2017 Pod opiekę fundacji trafił też ok 3-4 miesięczny kocurek Borysek. Został znaleziony na działkach, wyziębiony, odwodniony, z krwawą biegunką i świerzbowcem w uszkach.. Jego rodzeństwo nie przeżyło...Borysek przez dwa dni był podłączony pod kroplówki, w tej chwili jego stan jest stabilny. To silny maluch. Oto Borysek Quote
Alaskan malamutte Posted January 14, 2017 Posted January 14, 2017 W przyszłym tygodniu wraca Tola. Zaraz po jej powrocie wybieramy się do schroniska...Nie wiem, co tam zastaniemy po tych silnych mrozach... Na pewno zechcemy pomóc najbardziej potrzebującemu psiaczkowi.. Quote
Bogusik Posted January 17, 2017 Posted January 17, 2017 Zaglądam do zamojszczaków i też czekam na info... Quote
Tola Posted January 17, 2017 Author Posted January 17, 2017 Dopiero wróciłam, więc do schronu podjedziemy tak bliżej soboty i zrobimy nowe zdjęcia. Spróbujemy się też dowiedzieć o wiek tych pokazanych tutaj starszych suniek; mam nadzieję, że przetrwały te ciężkie mrozy. W Zamościu zima trzyma, dzisiaj była kolejna noc z temperatura poniżej minus 10 Quote
Anula Posted January 17, 2017 Posted January 17, 2017 1 minutę temu, Tola napisał: Dopiero wróciłam, więc do schronu podjedziemy tak bliżej soboty i zrobimy nowe zdjęcia. Spróbujemy się też dowiedzieć o wiek tych pokazanych tutaj starszych suniek; mam nadzieję, że przetrwały te ciężkie mrozy. W Zamościu zima trzyma, dzisiaj była kolejna noc z temperatura poniżej minus 10 Cieszę się,że już jesteś.życzę dużo zdrówka i sił. Quote
Tola Posted January 17, 2017 Author Posted January 17, 2017 1 godzinę temu, Anula napisał: Cieszę się,że już jesteś.życzę dużo zdrówka i sił. Dziękuję bardzo! Wszystkim tutaj dziękuję za wsparcie i dobre myśli, bardzo mi pomogały. Quote
Tola Posted January 17, 2017 Author Posted January 17, 2017 Dostałam długi mail i zdjęcia Arielki -niepełnosprawnej koteczki, o której lepszy los starała się Havanka. U koteczki wszystko dobrze - na początku stycznia miała zabieg sterylizacji, wszystko pięknie się wygoiło. Arielka trafiła do pani, która 2 lata temu adoptowała od nas koteczkę Lilę (ta ciemna). Quote
Havanka Posted January 17, 2017 Posted January 17, 2017 Bardzo się cieszę, ze Arielka ma wspaniały dom i że czuje się w nim dobrze. Wygląda pięknie, no i ma kocich przyjaciół ! Quote
terra Posted January 18, 2017 Posted January 18, 2017 Witaj Tolu, dobrze, że jesteś. Cudne, szczęśliwe kociska Quote
Tyśka) Posted January 19, 2017 Posted January 19, 2017 Przepraszam, że się wcinam, ale właśnie przeczytałam na fp zamojskiego schroniska. Mam nadzieję, że właściciel się zgłosi.UWAGA! Do schroniska trafiła starsza, malutka suczka w typie pekińczyka - sunia jest w kiepskim stanie fizycznym, ale jest bardzo wesoła i przyjacielska -PILNIE szukamy właściciela!!! Quote
beka Posted January 19, 2017 Posted January 19, 2017 I taka sunia na fb na stronie schroniska https://www.facebook.com/SchroniskoDlaBezdomnychZwierzatWZamosciu/photos/a.1028272917291725.1073741858.173203336132025/1200065653445783/?type=3&hc_ref=NEWSFEED Quote
Alaskan malamutte Posted January 19, 2017 Posted January 19, 2017 19 minut temu, beka napisał: I taka sunia na fb na stronie schroniska O którą sunię chodzi?? możesz wstawić zdjęcie?? nie wyświetla mi się... Quote
Anecik Posted January 19, 2017 Posted January 19, 2017 1 godzinę temu, Alaskan malamutte napisał: O którą sunię chodzi?? możesz wstawić zdjęcie?? nie wyświetla mi się... A taka. Z opisem suczka. Quote
Alaskan malamutte Posted January 19, 2017 Posted January 19, 2017 1 godzinę temu, anecik napisał: A taka. Z opisem suczka. Ale to jest pies!!! w typie owczarka belgijskiego!! Zaraz poszukam w swoich zdjęciach. Chyba, że jest coś nowego..... Quote
Alaskan malamutte Posted January 19, 2017 Posted January 19, 2017 1 godzinę temu, Onaa napisał: a co to za piesek /suczka ?- zdjęcie z fb To nowy nabytek....Wybieramy się z Tolą w sobotę, albo niedzielę do schronu...Jeśli jest, dowiemy się, kto zacz. Quote
Alaskan malamutte Posted January 19, 2017 Posted January 19, 2017 4..12.2016r zrobiłam zdjęcia temu psiakowi...On już długo jest. to młody pies, nie radził sobie w boksie z dużymi psami, dlatego przeniesiony do mniejszych... Quote
Anula Posted January 19, 2017 Posted January 19, 2017 Ta pekineczka bez względu na kwarantannę potrzebuje na cito pomocy weterynaryjnej,ponieważ może stracić oko.Jeżeli nie odbierze ją właściciel to po kwarantannie może już nie mieć oka.Zresztą co to za właściciel jeżeli doprowadził oko do takiego stanu. Zapewne Schronisko nic w tym kierunku nie zrobi aby zawieźć sunię do Lecznicy.Biedny psiak. Quote
Tola Posted January 19, 2017 Author Posted January 19, 2017 1 godzinę temu, Alaskan malamutte napisał: Ale to jest pies!!! w typie owczarka belgijskiego!! Zaraz poszukam w swoich zdjęciach. Chyba, że jest coś nowego..... Alaskan - może to jest suczka ON...Obok niej stoi czarna sunia, ta która zawsze podchodzi do siatki... O tego psa w typie belgijskiego beka dopytywała... Pies w typie belgijskiego jest ostatnim boksie, a tu widać, ze to jest boks środkowy Quote
Tola Posted January 19, 2017 Author Posted January 19, 2017 2 godziny temu, Onaa napisał: a co to za piesek /suczka ?- zdjęcie z fb To boks suczek, wiec to na najprawdopodobnej suczka. 51 minut temu, Anula napisał: Ta pekineczka bez względu na kwarantannę potrzebuje na cito pomocy weterynaryjnej,ponieważ może stracić oko.Jeżeli nie odbierze ją właściciel to po kwarantannie może już nie mieć oka.Zresztą co to za właściciel jeżeli doprowadził oko do takiego stanu. Zapewne Schronisko nic w tym kierunku nie zrobi aby zawieźć sunię do Lecznicy.Biedny psiak. Do schroniska jedziemy najprawdopodobniej w niedzielę. Postaramy się odnalezc psiaki i dowiedzieć się czegoś więcej. Na przeskoczenie kwarantanny u pekinki nie ma sposobu, juz raz to przerabialiśmy z poprzednia sunią :( Quote
Alaskan malamutte Posted January 19, 2017 Posted January 19, 2017 14 minut temu, Tola napisał: Alaskan - może to jest suczka ON...Obok niej stoi czarna sunia, ta która zawsze podchodzi do siatki... No i już sama nie wiem..... Quote
Tola Posted January 19, 2017 Author Posted January 19, 2017 6 minut temu, Alaskan malamutte napisał: No i już sama nie wiem..... Pojedziemy, zobaczymy. Quote
sybil Posted January 19, 2017 Posted January 19, 2017 O matko, a ta kudłata bieda to suczka czy piesek? Quote
Recommended Posts