agat21 Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 Jak dobrze :) Psiątko już bezpieczne :) Quote
Gabi79 Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 Dopiero teraz tu dotarłam. "Moją" rudaskę zobaczyłam na wątku dwóch suniek, założonym przez Jo37. Decyzję podjęłam w sekundzie i znowu tak bardzo żal tych, które zostają w schronie. Martusiu napisz proszę, że "moja" rudaska to Sara, niech na początek ma chociaż imię Quote
Alaskan malamutte Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 21 minut temu, Gabi79 napisał: opiero teraz tu dotarłam. "Moją" rudaskę zobaczyłam na wątku dwóch suniek, założonym przez Jo37. Decyzję podjęłam w sekundzie i znowu tak bardzo żal tych, które zostają w schronie. Gabrysiu, bardzo się cieszę, że taką decyzję podjęłaś!! Sunia cudna. Pomyślałam, że może poprosimy uxmal o bazarek kilometrowy? Gabi, Jo37, elik, co wy na to? 2 Quote
b-b Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 2 godziny temu, Tyś(ka) napisał: Jest :) Rudy szkielecik ślepawy:<<Link do ogłoszenia na FB>><<Link do ogłoszenia na OLX>> ----------------------------------------- Moja Znajoma udostępnia też na FB tego biedaka owczarusia skołtunionego, ledwo poruszającego się, kto Fejsbukowi to proszę o wysłanie Bidaka na Spacer po FB :) <<Link do Jego ogłoszenia na FB>> Linki na FB warto wstawiać .Zawsze ktoś udostępni :) 2 godziny temu, Tyś(ka) napisał: Garść informacji też w sprawie Smutnego Biszkoptka, chyba jakiś owczarek uprawiał mezalians z małym spanielowatym psem, bo on dłuższy niż wyższy. Dostał na razie jedno - imię. Od dziś nie jest nr w schronisku, ale ma na imię Puchatek. Miś Puchatek... :) Bo to taki miś. Zero agresji, totalnie ugodowy, miły i uprzejmy. Ludzi się boi, przy gwałtownych ruchach kuli się jak bity pies. Na wszelki wypadek od razu, na dzieńdobry pokazuje człowiekowi brzuszek... :( Ale przy tym swoim lęku kompletnie nie okazuje agresji. Pozwala wetowi robić przy sobie wszystko: i zaglądać do oczek (ma ranę na oku, chyba jakiś pies mu to zrobił - na razie leki nie działają, więc chyba będzie trzeba mu zszywać powiekę), i łapki dotykać, i do pyska zaglądać, i mocno przy tym wygląda na spragnionego kontaktu, jakby celebrował kontakt z człowiekiem, który nie wyrządza mu krzywdy... Puchatek ma maksymalnie 3lata, ale wet mówi że może i 2. Do kotów ideał, do psów też. W szpitaliku nie brudzi, trzyma czystość. Mocno. Czeka cierpliwie aż wyjdzie ze szpitalika i wtedy się załatwia. Na smyczy chodzić nie umie, ale to do wypracowania. Słowem - ideał do przytulania i kochania. Nic, tylko brać i kochać. Moja Gosia chce go wziąć na hotelik, to byłby 4 pies u nas na nas bez deklaracji... ale za tydzień Puchatek miałby wrócić do boksów ogólnego, a tego chcemy uniknąć. Dzisiaj, maksymalnie jutro pojawi się post na FB ogłoszeniowy... niechby świat zobaczył misia z pluszu, oazę łagodności. Tak było: I jest: Czyli chłopak nie wróci do boksów? Zostanie wyciągnięty? 1 godzinę temu, Tola napisał: Dzisiaj byłyśmy z Alaskan w schronie i zarezerwowałyśmy kolejne dwie sunie. Przedstawiam dziewczyny, które w sobotę wyjadą ze schroniska po nowe życie:) - razem ze ślepaczkiem:) Niusia - jedzie do Jaaga (pod opieką Jo37) Mała Niusia prosi o wsparcie - jedzie do Jaaga:) Siostra Niusi - jedzie do anecik do BDT (pd opiekę anecik) Nela - jedzie do Jaaga (pod opieką Alaskan) Malutka zamojska Nela z chorym oczkiem prosi o wsparcie Mała ruda - jedzie do Kasi (pod opieką Gabi79) Wspaniale,że do nich uśmiechnęło się szczęście :) 32 minuty temu, Tyś(ka) napisał: Bardzo dziękuję :) Misio podaje sam z siebie łapkę. Wygląda na wniebowziętego. Pogubiłam się już. Czy on też nie widzi? 25 minut temu, Gabi79 napisał: Dopiero teraz tu dotarłam. "Moją" rudaskę zobaczyłam na wątku dwóch suniek, założonym przez Jo37. Decyzję podjęłam w sekundzie i znowu tak bardzo żal tych, które zostają w schronie. Martusiu napisz proszę, że "moja" rudaska to Sara, niech na początek ma chociaż imię Gabi wiem ,że nie powinno się publicznie okazywać swoich uczuć ale...Kocham Cię :* Quote
Tyśka) Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 1 minutę temu, b-b napisał: Linki na FB warto wstawiać .Zawsze ktoś udostępni :) (....) Czyli chłopak nie wróci do boksów? Zostanie wyciągnięty? (...) Pogubiłam się już. Czy on też nie widzi? To będę wrzucać :) może ktoś wypatrzy na fejsbuku.Plan jest taki, że opuści schronisko najszybciej jak to możliwe. 100% pewne będzie jak już wyjdzie :) Gosia nie pozwoli mu zginąć, bo ujął ją mocno za serce. Jeszcze chyba go nie zarezerwowała, zapomniałam zapytać - ale plan pomocy jest...Nie widzi, niestety i raczej w ogóle. To dlatego nie dopychał się do misek i nie dawał rady w boksie ogólnym - bo psy były sprytniejsze, on kaleki... Ale Misio szybko się uczy, już opanował schody i śmiga jak szalony :) Przypomina trochę pinczera, takiego porządnego pinczera, a nie ratlerka. Quote
b-d Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 2 godziny temu, Tyś(ka) napisał: Jak to określiła p. Kasia: ślepy jak kret, ale już imienny :) Misio. Proszę opowiedz jeszcze o tym szkieleciku, bo wygląda jakby oprócz tej ślepoty nic więcej mu nie dolegało, jakby teraz był przeszczęśliwy i całkiem zdrowy.. :-) Quote
Tyśka) Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 3 minuty temu, b-d napisał: Proszę opowiedz jeszcze o tym szkieleciku, bo wygląda jakby oprócz tej ślepoty nic więcej mu nie dolegało, jakby teraz był przeszczęśliwy i całkiem zdrowy.. :-) Pisaliśmy równocześnie. Miś w schronisku miał na imię Wars (takie imię w książeczce wpisali). Zmaga się ze straszną biegunką, ale jest w dobrych rękach. Zajada się tak malutkimi porcjami (ale częstymi), że aż mu uszy się trzęsą. :) Zachwycony jest wolnością, podaje łapkę, szuka kontaktu z człowiekiem. Szybko sobie stworzył mapę topograficzną i już porusza się dość pewnie w domu p. Kasi. Schody opanował w mig. Psi geniusz :) A, zagraniczy DS jest w ciągłym kontakcie z p. Kasią, dopytuje o Misia. Quote
zachary Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 Może jakoś nazwać buraska smutasa?. Miałby imię w tej lecznicy... Elik, kiedy będzie miał jakieś podstawowe badania?. I nie wiadomo jaki wiek?. Quote
Jaaga Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 18 minut temu, zachary napisał: Może jakoś nazwać buraska smutasa?. Miałby imię w tej lecznicy... Elik, kiedy będzie miał jakieś podstawowe badania?. I nie wiadomo jaki wiek?. Elu, jakby się dało w miare szybko imie wybrać, to byłoby super. Skoro nie widzi, to bedzie reagowac na głos, jakoś musi wiedziec, że do niego się zwracam. Wg książeczki 9 lat. Quote
zachary Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 Dzięki Jaaga, już odnalazłam jego wątek. Quote
Jo37 Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 Moja deklaracja na staruszka - wpłacę za I i II a później jak Niusia znajdzie dom. Quote
lunarmermaid Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 Jaki duży jest Puchatek? W hotelu będzie domowym czy kojec? Śliczny jest... Quote
Tyśka) Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 47 minut temu, lunarmermaid napisał: Jaki duży jest Puchatek? W hotelu będzie domowym czy kojec? Śliczny jest... Tak jak widać na zdjęciu... przed kolano... ale jest mocny w budowie, więc może ważyć. Nic więcej nie wiem, pytałam o wagę, ale nie odnalazłam odpowiedzi. :( Na razie nie wiadomo...<<Gosia pokazała Puchatka na FB>> Quote
Gabi79 Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 Zapraszam serdecznie na wątek Saruni: Mała Sarunia tak bardzo chce opuścić schronisko, próbuje przegryźć kraty. Bardzo prosi o wsparcie na utrzymanie i weta Quote
agat21 Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 1 godzinę temu, zachary napisał: Może jakoś nazwać buraska smutasa?. Miałby imię w tej lecznicy... Elik, kiedy będzie miał jakieś podstawowe badania?. I nie wiadomo jaki wiek?. Co Wy na to, żeby nazwać go na razie Fado (potem może bazarek imienny?), bo odmieniłyśmy jego los.. ? Quote
elik Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 2 godziny temu, agat21 napisał: Co Wy na to, żeby nazwać go na razie Fado (potem może bazarek imienny?), bo odmieniłyśmy jego los.. ? Tu jest link do wątku naszego staruszka link Quote
elik Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 10 godzin temu, elik napisał: Zapraszam na wątek smutaska Zapraszam :) Quote
elik Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 3 godziny temu, agat21 napisał: Co Wy na to, żeby nazwać go na razie Fado (potem może bazarek imienny?), bo odmieniłyśmy jego los.. ? Może być. Będzie nawet łatwiej pisać przelewy np - agat21 dla Fado, a nie agat21 dla niewidomego i głuchego psiaczka Quote
Olena84 Posted February 28, 2019 Posted February 28, 2019 14 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Bardzo dziękuję :) Misio podaje sam z siebie łapkę. Wygląda na wniebowziętego. To Misio czyli Puchatek ze zdjęc na rękach pracownika? Pogubiłam się:( Quote
Olena84 Posted February 28, 2019 Posted February 28, 2019 16 godzin temu, Tola napisał: Na razie nic. Tam teraz sporo cudnych suniek, może następnym razem... W aucie jest jeszcze 3 miejsca! A jest jakaś malizna mikro starsza co jej nikt nie zaadoptuje, może ktoś ze mną na 1/3 kosztów weźmie pod opiekę? Quote
Jaaga Posted February 28, 2019 Posted February 28, 2019 32 minuty temu, Olena84 napisał: A jest jakaś malizna mikro starsza co jej nikt nie zaadoptuje, może ktoś ze mną na 1/3 kosztów weźmie pod opiekę? Oby ktoś się zgłosił. Tola pisała, że ma mnóstwo zdjęć. Poproś, moze coś wypatrzy i jakieś sunie jeszcze powstawia. Quote
Tola Posted February 28, 2019 Author Posted February 28, 2019 43 minuty temu, Olena84 napisał: A jest jakaś malizna mikro starsza co jej nikt nie zaadoptuje, może ktoś ze mną na 1/3 kosztów weźmie pod opiekę? 29 minut temu, Jaaga napisał: Oby ktoś się zgłosił. Tola pisała, że ma mnóstwo zdjęć. Poproś, moze coś wypatrzy i jakieś sunie jeszcze powstawia. Dziękuję Ci bardzo za chęć pomocy:) Zdjęć mam sporo, ale wszystkie one są na zamojskim; przeglądałam je przed chwilą i starszej malizny nie przypominam sobie... U nas te starsze, to zazwyczaj średnie lub du psy, latami w schronisku. Na pewno jest sporo nowych suczek średniej wielkości, malizny zostały, ale te trochę lub bardzo wycofane. W 1 boksie od długiego czasu jest ta sunia (po lewej) - była wycofana, teraz jest podobno lepiej. Spróbuje jeszcze raz przejrzeć, ale starszej malizny to chyba nie znajdę:( Quote
Alaskan malamutte Posted February 28, 2019 Posted February 28, 2019 53 minuty temu, Olena84 napisał: A jest jakaś malizna mikro starsza co jej nikt nie zaadoptuje, może ktoś ze mną na 1/3 kosztów weźmie pod opiekę? Olenko, kochana uxmal zgodziła się zrobić bazarek kilometrowy dla psiaków, ktore wyjeżdżają w sobotę z zamojskiego schroniska. Jeśli się zdecydujesz, to koszty rozłożą się na 6 psiaków. Ta ruda, którą pokazała Tola, to cudeńko!! Quote
Tyśka) Posted February 28, 2019 Posted February 28, 2019 1 godzinę temu, Olena84 napisał: To Misio czyli Puchatek ze zdjęc na rękach pracownika? Pogubiłam się:( Misio to ten ślepy lisek szkieletor. Miał zdjęcie na rękach pracownika. Misio jest u p. Kasi na razie, ma chętny dom za granicą. A Puchatek to długowłosy psiak, który miał ranę w pysku i teraz jest w szpitaliku. I dla niego szukana jest jakaś opcja. 1 Quote
Recommended Posts