Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

DZIEWCZYNKI KOCHANE,JEŻELI JUŻ WIADOMO KTÓRY PSIAK GDZIE JEDZIE I POD CZYJĄ BĘDZIE OPIEKĄ TO POZAKŁADAJCIE PROSZĘ IM WĄTKI! :) TO CO W TEJ CHWILI TU JEST TO JEDEN WIELKI CHAOS I TO NICZEMU NIE SŁUŻY,A SZCZEGÓLNIE TYM PSIAKOM,KTÓRE POTRZEBUJĄ NADAL DEKLARACJI FINANSOWYCH.ŁATWIEJ BĘDZIE SIĘ KOMUŚ ZADEKLAROWAĆ I ZDECYDOWAĆ,JAK BĘDĄ KONKRETNE WĄTKI I WYSZCZEGÓLNIONE NA NICH POTRZEBY.

• Upvote 2
Posted
14 minut temu, mdk8 napisał:

miałam na myśli tego rudego - chudzinkę . Jednak zrozumiałam ,że już się ktoś nim zajął. Trochę zrobił się tu bałagan i chaos . Trudno się połapać kto o którym psiaku pisał i jaką pomoc oferował. 

Zostaje jeszcze ten rudy z przygryzionym językiem Wie ktoś co się z nim dzieje ?

Jak będzie wątek ślepaczka,  to ja postaram się pozbierać wszystkie deklaracje dla niego z tego wątku i ze staruszków

Posted
4 minuty temu, Tola napisał:

Jak będzie wątek ślepaczka,  to ja postaram się pozbierać wszystkie deklaracje dla niego z tego wątku i ze staruszków

Dzięki Tolu :)

Posted
14 minut temu, Tola napisał:

Rudego dziewczyny zgłosiły do weta  jako chorego, jest w lecznicy przy Zoo,  jest leczony, ale potem wraca do boksów ogólnych:(

Tragedia kolejnego psa:( 

Ten niewidomy rudasek, który miał jechać do Holandii wraca na boksy ogólne????

Posted
24 minuty temu, elik napisał:

Ten niewidomy rudasek, który miał jechać do Holandii wraca na boksy ogólne????

Nie Elu, ten który na zdjęciu siedział chory ze ślinotokiem. Na razie jest oddzielony z powodu choroby.

Posted
1 minutę temu, Jaaga napisał:

Nie Elu, ten który na zdjęciu siedział chory ze ślinotokiem. Na razie jest oddzielony z powodu choroby.

Uffff już mi serce prawie do gardła poleciało.

Spadam na razie, bo mi się ciśnienie niebezpiecznie podniosło.

Posted
30 minut temu, elik napisał:

Tak ten rudy ma już opiekunkę, a czy podjęłabyś się prowadzić watek wspólnie z agat21 dla tego drugiego niewidomego biedaka? On chyba nawet bardziej potrzebuje pomocy niż ten rudasek. W końcu co za różnica, ten rudy, czy ten bury :) Oba niewidome i oba potrzebują pomocy. 

Jeśli zechcesz, to ja też będę wspierać zbiórkę pieniędzy dla niego.

Mogę pomóc Agacie . Do końca tygodnia będę z doskoku na dogo bo w sobotę mam ślub syna i jeszcze trzeba parę rzeczy dopilnować. Po niedzieli będę już miała więcej czasu.

Myślałam o wydarzeniu na FB bo niestety dogo już finansowo ledwo zipie - nie damy rady utrzymać tyle psów.  No ale to w przyszłym tygodniu coś zadziałam .  

Posted

Bardzo prosiłabym o założenie wątku buremu, starszemu ślepaczkowi, który miałby do nas przyjechać. On na razie prawie nie ma stałych deklaracji, a jest chyba w największej potrzebie, bo dla niego to kwestia przezycia. Tu jest już taki chaos, ze zaraz się w tym pogubimy wszyscy.

• Upvote 1
Posted
25 minut temu, elik napisał:

Uffff już mi serce prawie do gardła poleciało.

Spadam na razie, bo mi się ciśnienie niebezpiecznie podniosło.

Elu, nie tylko Tobie. Pomysl o moim meżu: najpierw rano mu powiedziałam, ze przyjedzie do nas sunia za Mimi. Potem dałam znac, ze jeszcze chyba ślepaczek. A na koniec, że jest dodatkowo trzecia malenka sunia. Teraz boi się ze mnąw ogóle rozmawiać ;)

• Like 1
  • Upvote 3
Posted
8 minut temu, Jaaga napisał:

Bardzo prosiłabym o założenie wątku buremu, starszemu ślepaczkowi, który miałby do nas przyjechać. On na razie prawie nie ma stałych deklaracji, a jest chyba w największej potrzebie, bo dla niego to kwestia przezycia. Tu jest już taki chaos, ze zaraz się w tym pogubimy wszyscy.

dlaczego nikt nie chce założyć wątku? Czy to z nadmiaru obowiązków? Ja np. nigdy nie prowadziłam jeszcze wątku psa ze schroniska.  Jestem daleko, nie ma fb i  nikogo nie zmam, ani nie mam kontaktów.

Posted
24 minuty temu, mdk8 napisał:

Mogę pomóc Agacie . Do końca tygodnia będę z doskoku na dogo bo w sobotę mam ślub syna i jeszcze trzeba parę rzeczy dopilnować. Po niedzieli będę już miała więcej czasu.

Myślałam o wydarzeniu na FB bo niestety dogo już finansowo ledwo zipie - nie damy rady utrzymać tyle psów.  No ale to w przyszłym tygodniu coś zadziałam .  

Wielgachne dzięki 829558578_serce3.gif.6c334e3b214a175abbf5312cc4bfe817.gif

Wydarzenie na fb to dobry pomysł. Nie zaszkodzi tu wątek i na fb wydarzenie.

Rzecz w tym, że musiałybyśmy zebrać deklaracje właśnie do soboty, bo jaaga chce mieć pewność i wcale się nie dziwię, że psiak pojedzie do niej z pełnym portfelem. Przewiezienie psiaków z Zamościa do Katowic planowane jest na sobotę. Jest jeszcze trochu czasu, ale nie za wiele.

EDIT

Kasia z fb też zbiera deklaracje.

Posted
11 minut temu, jankamałpa napisał:

dlaczego nikt nie chce założyć wątku? Czy to z nadmiaru obowiązków? Ja np. nigdy nie prowadziłam jeszcze wątku psa ze schroniska.  Jestem daleko, nie ma fb i  nikogo nie zmam, ani nie mam kontaktów.

Myślę ,że osoby z tego wątku mają już  tak wiele obowiązków związanych z pomocą psom, że na inne sprawy brakuje im głowy, emocji  czasu .

jankomałpo, do odważnych świat należy. Ja też nie jestem na FB i jakoś daję radę przez 12 dogomaniackich lat .

Spróbuj , na pewno dziewczyny pomogą.

Posted
42 minuty temu, Jaaga napisał:

Elu, nie tylko Tobie. Pomysl o moim meżu: najpierw rano mu powiedziałam, ze przyjedzie do nas sunia za Mimi. Potem dałam znac, ze jeszcze chyba ślepaczek. A na koniec, że jest dodatkowo trzecia malenka sunia. Teraz boi się ze mnąw ogóle rozmawiać ;)

Ci nasi mężowie maja z nami urwanie...   kapcia :)

Damy radę :)

Posted

Nie jestem w stanie założyć wątku buremu ślepaczkowi, bo od dzisiaj jestem we Włoszech. Zaglądam dziś z telefonu na dogo w przerwach w podróży, ale od jutra rana mam już regularną pracę, nie wiem kiedy i ile razy uda mi się zajrzeć. Proszę o założenie mu wątku, po powrocie do Polski będę go ciągnąć (dzięki mdk za chęć pomocy :*). 

Posted
40 minut temu, Poker napisał:

Myślę ,że osoby z tego wątku mają już  tak wiele obowiązków związanych z pomocą psom, że na inne sprawy brakuje im głowy, emocji  czasu .

jankomałpo, do odważnych świat należy. Ja też nie jestem na FB i jakoś daję radę przez 12 dogomaniackich lat .

Spróbuj , na pewno dziewczyny pomogą.

Jak najbardziej się z Tobą zgadzam odnośnie pierwszego zdania.Co do pozostałych, to nawet nie wiadomo komu tu trzeba zakładać wątek...?Jeszcze takiego bałaganu,jaki tu zapanował na wątku,to jeszcze chyba nie było...Trudno ogarnąć psiaki z parwo ale jednak jakoś się udaje.Gdyby dokoptowały kolejne z i bez parwo na wątek,to też byśmy chyba  potraciły rozum.

Ale oczywiście tak czy siak, do odważnych świat przecież należy....:)

Posted

Boguniu, nie jest tak źle :)   Zaraz się wszystko wyklaruje. Z tych wszystkim psiaków, o których była mowa to:

• ten pierwszy niewidomy rudy psiaczek jest już zabrany z boksów ogólnych i zarezerwowany dla kogoś z Holandii przez osobę z fb więc my nic w jego sprawie nie będziemy robić
  • drugi niewidomy bury psiaczek w bardzo złym stanie psychicznym, a może i fizycznym będzie jutro zabrany do szpitalika i zarezerwowany - nim zajmie się mdk8,  agat21 i ja
  • i dwie sunie, jedną zajmie się Jo37, a drugą chyba zamierza zająć się Alaskan malamutte

i to by była na tyle.

• Like 2
  • Upvote 1
Posted

Jest jeszcze pies Smuteczek. Ten rudy z pokaleczonym pyskiem. Dzisiaj Dziewczyny go odwiedziły, podobno trochę lepiej... ale wróci na boksy ogólne. Może pokazanie go na FB wystarczy... młody, kotolubny...

Dwa dni temu:
52599168_2153729358020118_1062617781393948672_n.jpg.fc2127cbb5e97966a195e3dcf3e9f1ce.jpg

Dzisiaj:
52989702_2350569648508182_8315101210981957632_n.jpg.41837a4c76c4bb7a2ce9e07e9626d92a.jpg

• Upvote 1
Posted
23 godziny temu, agat21 napisał:

Nie jestem w stanie założyć wątku buremu ślepaczkowi, bo od dzisiaj jestem we Włoszech. Zaglądam dziś z telefonu na dogo w przerwach w podróży, ale od jutra rana mam już regularną pracę, nie wiem kiedy i ile razy uda mi się zajrzeć. Proszę o założenie mu wątku, po powrocie do Polski będę go ciągnąć (dzięki mdk za chęć pomocy :*). 

Dzisiaj o 11-tej Kasia z fb ma dzwonić i zarezerwować naszego zrezygnowanego śleputeczka. Agat21 podtrzymuje swoją propozycję zabrania piesia ze schronu i przetrzymanie go do wyjazdu w jakiejś lecznicy.

Dzisiaj założę tamu biedaczkowi wątek, choć nie powinnam, bo mam już i tak za wiele spraw z dogo na głowie, ale jak mus, to mus.

mdk8 obiecała, że jak wyda syna za żonę, to zrobi wydarzenia na F.B.

Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia Synku :)

Bardzo serdecznie proszę o deklaracje dla tego biedaka.

Jego życie leży w Waszych rękach i sercach.  To nie slogan. To najprawdziwsza prawda. Chociaż po 5, czy 10 złociszków może uratować tego umęczonego, zrezygnowanego psiaka.

Resized_Screenshot_20190225-113053_Messenger.jpeg.70574a709e9cd6b17dc8f92294527061.jpeg

• Like 1