elik Posted February 25, 2019 Posted February 25, 2019 Przed chwilą, Tyś(ka) napisał: Pytanie czy znajdzie się: a). ktoś odpowiedzialny za finanse A ta osoba z fb chce go dać do jakiegoś hoteliku więc chyba ma zamiar zajmować się finansami. Można zaproponować jej hotelik u jaaga. Lepiej nie trafi. Quote
Jaaga Posted February 25, 2019 Posted February 25, 2019 22 minuty temu, Tyś(ka) napisał: Pytanie czy znajdzie się: a). ktoś odpowiedzialny za finanse b). transport. Można też próbować zorganizować mu pomoc na Dogomanii, oczywiście. Na razie oferta pomocy jest jedna, może jeszcze DT się znajdzie? Dokładnie, tu trudno zebrać deklaracje, nawet nie wiadomo, czy coś z tego wyszłoby. Zaproponowałam wzięcie go do nas, bo nie było innych opcji, więc zawsze warto było spróbować go wyciągnąć. Tym bardziej, że nie każdy chce wziać do domu starszego średniaka, więc trudniej cos znaleźć na szybko, niż małemu młodzikowi. Tamta osoba ma pewnie sprawdzone miejsce, skoro jest zdecydowana mu opłacić pobyt. Ważne, ze pies ma mozliwość opuścic schronisko. 1 Quote
elik Posted February 25, 2019 Posted February 25, 2019 Żeby tylko psiak dotrwał do zabrania go z tego miejsca :( Quote
Jaaga Posted February 25, 2019 Posted February 25, 2019 25 minut temu, elik napisał: Żeby tylko psiak dotrwał do zabrania go z tego miejsca :( Też się martwię o niego, wygląda jakby już ostatkiem sił dawał radę żyć :( Quote
agat21 Posted February 25, 2019 Posted February 25, 2019 Ja za tydzień w poniedziałek będę jechać z Zamościa do Warszawy. Jeśli ktoś mógłby go zabrać jak najszybciej ze schronu i przetrzymać ten tydzień, to transport będzie za darmo. 1 Quote
elik Posted February 25, 2019 Posted February 25, 2019 11 minut temu, Jaaga napisał: Też się martwię o niego, wygląda jakby już ostatkiem sił dawał radę żyć :( Wygląda tak, jakby w ogóle stał resztką sił :( Nie wiadomo jak długo nie jadł :( Quote
elik Posted February 25, 2019 Posted February 25, 2019 10 minut temu, agat21 napisał: Ja za tydzień w poniedziałek będę jechać z Zamościa do Warszawy. Jeśli ktoś mógłby go zabrać jak najszybciej ze schronu i przetrzymać ten tydzień, to transport będzie za darmo. Byłoby wspaniale. Skontaktuję się z dziewczyną z Adopcje-Zamość i powiem, że jest taka propozycja. Może mają możliwość zabrać jak najszybciej też tego biedaka. 2 Quote
b-d Posted February 25, 2019 Posted February 25, 2019 (edited) 10 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Ale w sprawie którego psiaka? :) Myślałem o tym chudym biedaku, bo o nim pojawiły się najwcześniej informacje , ale jeszcze jest ten drugi staruszek i ten z przygryzionym języczkiem... Jakoś trzeba będzie podzielić pomoc. W ogóle oprócz tych ww. jeszcze tyle psiaków z innych wątków... przyznam, że się gubię, tyle tych pokrzywdzonych psinek . Jak będą ustalone rachunki to proszę podeślijcie - trochę dorzucę. ... Teraz to najbardziej mnie martwi ten drugi staruszek, o którym piszecie. Edited February 25, 2019 by b-d uzup. 1 Quote
elik Posted February 25, 2019 Posted February 25, 2019 29 minut temu, b-d napisał: Teraz to najbardziej mnie martwi ten drugi staruszek, o którym piszecie. Tak, ten jest w najgorszym stanie i tej z przegryzionym językiem także :( Quote
b-d Posted February 25, 2019 Posted February 25, 2019 Kurcze, może brzydko to zabrzmi, bo w tym momencie siedzę daleko i się mądruję, a te wspaniałe osoby ratujące tam na miejscu psiaki pewnie miały ciężkie decyzje do podjęcia :-( ... Ale tak przykro mi bardzo. Może tego szkielecika trzeba było nakarmić poza tym kojcem, ale go tam przetrzymać, a do tego szpitalika zabrać tego staruszka? Nie wiem co powiedzieć, bo ciężko na to patrzeć. Albo nie można było przetrzymać tych dwóch staruszków razem w szpitaliku, nawet jakby miały mieć mało miejsca? 1 Quote
Nadziejka Posted February 26, 2019 Posted February 26, 2019 Sercem calem raduje to cud cud ze bedzie dt dla maluczkiego oby jak njaszybciej sie udalo zawiezc malenkiego a moze ktoras bedzie miala czas zalozyc watus promynkowi rudoniowi? i temu drugiemu ktory ma jechca do Jagi? Quote
kado Posted February 26, 2019 Posted February 26, 2019 9 godzin temu, elik napisał: A ta osoba z fb chce go dać do jakiegoś hoteliku więc chyba ma zamiar zajmować się finansami. Można zaproponować jej hotelik u jaaga. Lepiej nie trafi. Też tak myślę,ze tam będzie mu najlepiej. Quote
agat21 Posted February 26, 2019 Posted February 26, 2019 Kochane, dziś popołudniu wylatuję służbowo do Włoch, będę mieć ograniczony dostęp do dogomanii, wracam dopiero w sobotę, w sprawie transportu proszę w razie czego o kontakt smsowy. Mój numer telefonu mają Tola, Alaskan, Jo37 i pewnie inne osoby, tylko teraz nie pamiętam ;) Jakby ktoś jeszcze chciał, to podam na pw. W niedzielę jadę z Warszawy pod Zamość, w poniedziałek będę wracać. Psinek by jechał razem z moim z tyłu, ale myślę, że jest spokojny, raczej mój gad może źle reagować na konkurenta, ale jakoś go spacyfikuję. 1 Quote
Jo37 Posted February 26, 2019 Posted February 26, 2019 2 godziny temu, kado napisał: Też tak myślę,ze tam będzie mu najlepiej. O ile hotel jest sprawdzony. Quote
agat21 Posted February 26, 2019 Posted February 26, 2019 Jeśli nie ma go gdzie przetrzymać (dt, hotel) może go do jakiejś lecznicy wsadzić na tych parę dni? Zapłacę za jego pobyt. Ratujcie go, proszę :( 2 Quote
kado Posted February 26, 2019 Posted February 26, 2019 35 minut temu, Jo37 napisał: O ile hotel jest sprawdzony. Na pewno,chodzi mi o hotelowanie u Jaaga:) Quote
Tyśka) Posted February 26, 2019 Posted February 26, 2019 34 minuty temu, agat21 napisał: Kochane, dziś popołudniu wylatuję służbowo do Włoch, będę mieć ograniczony dostęp do dogomanii, wracam dopiero w sobotę, w sprawie transportu proszę w razie czego o kontakt smsowy. Mój numer telefonu mają Tola, Alaskan, Jo37 i pewnie inne osoby, tylko teraz nie pamiętam ;) Jakby ktoś jeszcze chciał, to podam na pw. W niedzielę jadę z Warszawy pod Zamość, w poniedziałek będę wracać. Psinek by jechał razem z moim z tyłu, ale myślę, że jest spokojny, raczej mój gad może źle reagować na konkurenta, ale jakoś go spacyfikuję. agat21, Aniele nasz wspaniały :)) Spadasz z nieba. Dałam znać Dziewczynom z Zamościa oraz pani Kasi która psiaka ślepaka pokazała na Facebook'u i to dzięki jej ogłoszeniu znalazła się Pani, która chce się podjąć wzięcia psiaka pod swoje skrzydła... czekam na odpowiedź. Jeżeli będą na TAK to pozwolę sobie podrzucić P. Kasi (b. dogomaniaczki) nr do Ciebie, bo mam :) Zapytałam jeszcze o ten hotelik - co to za miejsce. Czekam na odpowiedź.elik, wiem że Jaaga ma profesjonalną opiekę i oddałabym Jaaga własnego psa:), ale niestety Jaaga mieszka na drugim końcu Polski i zawiezienie śmierdzącego, dość dużego psa przez Polskę mogłoby być problematyczne... A może jeżeli okaże się, że hotel sprawdzony i psiak pojedzie do Warszawy to uda się pomóc choćby tej mikrusce? Quote
elik Posted February 26, 2019 Posted February 26, 2019 12 godzin temu, elik napisał: A ta osoba z fb chce go dać do jakiegoś hoteliku więc chyba ma zamiar zajmować się finansami. Można zaproponować jej hotelik u jaaga. Lepiej nie trafi. 3 godziny temu, kado napisał: Też tak myślę,ze tam będzie mu najlepiej. 39 minut temu, Jo37 napisał: O ile hotel jest sprawdzony. Sprawdzony od piwnicy po strych :) To o hoteliku u jaaga mowa :) Quote
agat21 Posted February 26, 2019 Posted February 26, 2019 1 minutę temu, Tyś(ka) napisał: agat21, Aniele nasz wspaniały :)) Spadasz z nieba. Dałam znać Dziewczynom z Zamościa oraz pani Kasi która psiaka ślepaka pokazała na Facebook'u i to dzięki jej ogłoszeniu znalazła się Pani, która chce się podjąć wzięcia psiaka pod swoje skrzydła... czekam na odpowiedź. Jeżeli będą na TAK to pozwolę sobie podrzucić P. Kasi (b. dogomaniaczki) nr do Ciebie, bo mam :) Zapytałam jeszcze o ten hotelik - co to za miejsce. Czekam na odpowiedź.elik, wiem że Jaaga ma profesjonalną opiekę i oddałabym Jaaga własnego psa:), ale niestety Jaaga mieszka na drugim końcu Polski i zawiezienie śmierdzącego, dość dużego psa przez Polskę mogłoby być problematyczne... A może jeżeli okaże się, że hotel sprawdzony i psiak pojedzie do Warszawy to uda się pomóc choćby tej mikrusce? Super, ja tylko proszę, żebym mogła psa odebrać od kogoś w poniedziałek rano, sprawnie i szybko, nie będę w stanie załatwiać jakichś formalności, nie będę mieć na to czasu :( Quote
Tyśka) Posted February 26, 2019 Posted February 26, 2019 10 godzin temu, b-d napisał: Myślałem o tym chudym biedaku, bo o nim pojawiły się najwcześniej informacje , ale jeszcze jest ten drugi staruszek i ten z przygryzionym języczkiem... Jakoś trzeba będzie podzielić pomoc. W ogóle oprócz tych ww. jeszcze tyle psiaków z innych wątków... przyznam, że się gubię, tyle tych pokrzywdzonych psinek . Jak będą ustalone rachunki to proszę podeślijcie - trochę dorzucę. ... Teraz to najbardziej mnie martwi ten drugi staruszek, o którym piszecie. Bardzo dziękuję, myślę że przed liskiem rudym chudym trochę leczenia będzie, do tego przyda się dobre, wysokojakościowe jedzonko. Jak tylko dowiem się jakie jest konto, to podam. Ciężko jest wybierać, komu pomóc, a komu nie... ale ważne, że chociaż paru się udaje... Dzisiaj rudzielec miał wyjść ze schroniska - ale pojawił się kłopot kto go odbierze po godzinie 15stej i zawiezie do DT. Dziewczyny z Zamościa coś tam działały i szukały, ale ostatecznie maluch wyjdzie jutro... DT już czeka... z dobrym jedzonkiem. Chciałabym, aby już było jutro... Quote
Tyśka) Posted February 26, 2019 Posted February 26, 2019 2 minuty temu, agat21 napisał: Super, ja tylko proszę, żebym mogła psa odebrać od kogoś w poniedziałek rano, sprawnie i szybko, nie będę w stanie załatwiać jakichś formalności, nie będę mieć na to czasu :( Jasne, mam nadzieję że się uda wszystko pozałatwiać jak należy. Potrzebny jest Ci transporter do przewozu? Quote
elik Posted February 26, 2019 Posted February 26, 2019 12 minut temu, Tyś(ka) napisał: pozwolę sobie podrzucić P. Kasi (b. dogomaniaczki) nr do Ciebie, bo mam :) Tysiu, nie odzywałaś się od wczoraj po południu, a deklaracja agat21 wydawała mi się pilna, bo chodzi o jak najszybsze zabranie biedaka ze schronu więc znowu nawiązałam kontakt właśnie z Kasią. Ona ma mój nr telefonu. Przed 5 minutami rozmawiałyśmy i przedstawiłam Jej propozycję agat21. Kasia już dzisiaj nie może jechać do schronu, ale około 11-tej ma być tam margo (chyba taki ma nick). Quote
elik Posted February 26, 2019 Posted February 26, 2019 3 minuty temu, Tyś(ka) napisał: Dziewczyny z Zamościa coś tam działały i szukały, ale ostatecznie maluch wyjdzie jutro... Jak już pisałam, Kasia mówiła, że do schroniska wybiera się margo chyba, że cos się zmieniło. Quote
elik Posted February 26, 2019 Posted February 26, 2019 7 minut temu, agat21 napisał: elik, wiem że Jaaga ma profesjonalną opiekę i oddałabym Jaaga własnego psa:), ale niestety Jaaga mieszka na drugim końcu Polski i zawiezienie śmierdzącego, dość dużego psa przez Polskę mogłoby być problematyczne... A może jeżeli okaże się, że hotel sprawdzony i psiak pojedzie do Warszawy to uda się pomóc choćby tej mikrusce? Jaaga ma hotelik nie na drugim krańcu Polski, tylko na Śląsku. Mikrosunię chce wziąć na DT Kasia. Quote
Tyśka) Posted February 26, 2019 Posted February 26, 2019 2 minuty temu, elik napisał: Jak już pisałam, Kasia mówiła, że do schroniska wybiera się margo chyba, że cos się zmieniło. Dziękuję elik za zaangażowanie :) Tak, jutro na pewno rudasek wyjdzie. A teraz jest nadzieja na to, że ten ślepek kolejny zostanie uratowany... aż boję się cieszyć. Quote
Recommended Posts