konfirm31 Posted August 2, 2017 Posted August 2, 2017 2 minuty temu, malagos napisał: a co to są BOSy?....... Biały Owczarek Szwajcarski. Quote
Tyśka) Posted August 2, 2017 Posted August 2, 2017 2 minuty temu, malagos napisał: a co to są BOSy?....... Białe Owczarki Szwajcarskie - krewniacy owczarków niemieckich :) 1 Quote
Alaskan malamutte Posted August 2, 2017 Posted August 2, 2017 12 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Trzymam kciuki, by ktoś zadzwonił do Toli z konkretną ofertą pomocy (DT/DS). Ktoś się odezwał do Toli....Zobaczymy co z tego wyniknie... Quote
Tyśka) Posted August 2, 2017 Posted August 2, 2017 Przed chwilą, Alaskan malamutte napisał: Ktoś się odezwał do Toli....Zobaczymy co z tego wyniknie... To trzymam kciuki... Quote
terra Posted August 2, 2017 Posted August 2, 2017 Piękny ten owczarek, oby szybko jego los się odmienił. Nie zdjęłam ogłoszenia Abi i miałam zapytanie o nią. Wiem, że Abi już ma domek, ale może inny kociak skorzysta. Quote
malagos Posted August 2, 2017 Posted August 2, 2017 2 godziny temu, konfirm31 napisał: Biały Owczarek Szwajcarski. 2 godziny temu, Tyś(ka) napisał: Białe Owczarki Szwajcarskie - krewniacy owczarków niemieckich :) no proszę, nie wiedziałam...Dziękuję :) Quote
Tola Posted August 2, 2017 Author Posted August 2, 2017 16 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Dostałam zgodę, psiak już jest na pierwszej grupie BOSowej. Mam nadzieję, że ktoś go zauważy. 16 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Wolę o tym nie myśleć, że się nie uda... :( Trzymam kciuki, by ktoś zadzwonił do Toli z konkretną ofertą pomocy (DT/DS). 3 godziny temu, Alaskan malamutte napisał: Ktoś się odezwał do Toli....Zobaczymy co z tego wyniknie... Tyśka - bardzo dziękuję za pomoc, nie jestem na FB więc niewiele mogę tam zdziałać... Twoja pomoc i moje ogłoszenie dało efekty w postaci 2 telefonów, chociaż na razie to nic pewnego. Ale po kolei - póznym wieczorem smsowalam z kimś z Fb, chyba z BOSów; ta osoba chce pomóc, obiecała założyć wydarzenie i zebrać trochę pieniędzy (na hotel? ), ale ja nie jestem fejsbukowa, więc nie wiem, czy to wydarzenie jest czy go nie ma... Dzisiaj rano natomiast zadzwoniła pani z okolic Lublina z OLx; najpierw z zapytaniem o Teo, bo 2 lata temu zaginął jej BOS i wciąz go szuka, a potem drugi raz z oferta pomocy - mieszka pod Lublinem, ma psa i suczkę (chyba owczarki, jeden długowsłosy), psy po kastracji, suczka wysterylizowan, a niedawno przygarnęła małego bezdomnego psiaka (szuka mu domu). Rozmawiała z mężem, gdyby psy się zgodziły mogłaby dać Teo dt... Jej psy przebywają na zewnątrz, mają ocieloną ogromną budę, prawie domek, działka 20 a Ale to na razie plany... Sami widzicie, ze rewelacji nie ma po tych ogłoszeniach:( Prawdopodobnie jutro podjedziemy do Teo, bo trzeba osobiscie porozmawiac z właścicielem, czy tak bez problemów odda psa. Dopiero wtedy spróbuje założyć wątek. Quote
Tola Posted August 2, 2017 Author Posted August 2, 2017 Aaa, zapomniałabym... Był tez jeszcze jeden telefon - dzwonił pan, który powiedział, ze jego pies nie interesuje zupełnie, ale chciał zapytać o ten ciągnik, który jest w tle... Przyznam, ze zaskoczył mnie facet, załamka Quote
Tola Posted August 2, 2017 Author Posted August 2, 2017 2 godziny temu, terra napisał: Piękny ten owczarek, oby szybko jego los się odmienił. Nie zdjęłam ogłoszenia Abi i miałam zapytanie o nią. Wiem, że Abi już ma domek, ale może inny kociak skorzysta. Terra, jutro idziemy z Alaskan na wizytę dla Anielki; ja coś nie wyjdzie, to koteczka nadal będzie szukała domu, dam znać Quote
Tyśka) Posted August 2, 2017 Posted August 2, 2017 Tak, ta Pani jest od BOSów, pisała na grupie bosowej, że rozmawiała z Tobą i prosiła o grosze dla Teo - podała też nr konta Zei, jakby ktoś chciał wspomóc. Wydarzenia jeszcze nie ma, jak będzie to podam od razu :). BOSiarze na grupie pytają o psiaka, ale każdy z nich ma BOSa albo kilka i trochę obawiają się jak się psiaki dogadają... Pisałam, żeby dzwonili do Ciebie tak czy inaczej jak są poważnie zainteresowani pomocą, bo ja tylko grzecznościowo umieściłam. Właśnie dołączyłam do drugiej grupy BOSów, tam również dodam ogłoszenie. Mam nadzieję, że jednak uda się pomóc Teo. EDIT: Teo dodany na drugą grupę. Quote
Tola Posted August 2, 2017 Author Posted August 2, 2017 30 minut temu, Tyś(ka) napisał: Tak, ta Pani jest od BOSów, pisała na grupie bosowej, że rozmawiała z Tobą i prosiła o grosze dla Teo - podała też nr konta Zei, jakby ktoś chciał wspomóc. Wydarzenia jeszcze nie ma, jak będzie to podam od razu :). BOSiarze na grupie pytają o psiaka, ale każdy z nich ma BOSa albo kilka i trochę obawiają się jak się psiaki dogadają... Pisałam, żeby dzwonili do Ciebie tak czy inaczej jak są poważnie zainteresowani pomocą, bo ja tylko grzecznościowo umieściłam. Właśnie dołączyłam do drugiej grupy BOSów, tam również dodam ogłoszenie. Mam nadzieję, że jednak uda się pomóc Teo. EDIT: Teo dodany na drugą grupę. A możesz jeszcze pokazać Teo tutaj? Będę b. wdzięczna:) https://www.facebook.com/Białaski-Do-Adopcji-425514774187810/ Quote
Tyśka) Posted August 2, 2017 Posted August 2, 2017 Przed chwilą, Tola napisał: A możesz jeszcze pokazać Teo tutaj? Będę b. wdzięczna:) https://www.facebook.com/Białaski-Do-Adopcji-425514774187810/ Nie znałam tego, to już wysyłam PW osobom, które zarządzają stroną :) Quote
Tola Posted August 2, 2017 Author Posted August 2, 2017 2 minuty temu, Tyś(ka) napisał: Nie znałam tego, to już wysyłam PW osobom, które zarządzają stroną :) Dziękuję! Link podała mi dzisiaj ta pani z okolic Lublina, ona ma stamtąd suczkę Quote
Tyśka) Posted August 2, 2017 Posted August 2, 2017 2 minuty temu, Tola napisał: Dziękuję! Link podała mi ta pani z okolic Lublina, ona ma stamtąd suczkę Już wysłałam :) Jak się pojawi na stronie to dam znać :) Quote
Alaskan malamutte Posted August 3, 2017 Posted August 3, 2017 Anielka ma dom!!! Dzisiaj z Tolą byłyśmy na wizycie. Anielka może się pakować!!!Jutro zamieszka w apartamentach!! 1 Quote
Alaskan malamutte Posted August 3, 2017 Posted August 3, 2017 Miejsce po Anielce długo nie zostanie puste, ponieważ Tola dzisiaj ratowała ranną koteczkę....Więcej info poda Tola. Quote
Tola Posted August 3, 2017 Author Posted August 3, 2017 1 godzinę temu, Alaskan malamutte napisał: Anielka ma dom!!! Dzisiaj z Tolą byłyśmy na wizycie. Anielka może się pakować!!!Jutro zamieszka w apartamentach!! Tak, Anielka wreszcie doczekała się własnego domu i to pełnego miłości do zwierząt:) Dzięki Alaskan za pokazanie Anielki:) 1 godzinę temu, Alaskan malamutte napisał: Miejsce po Anielce długo nie zostanie puste, ponieważ Tola dzisiaj ratowała ranną koteczkę....Więcej info poda Tola. Dzisiaj faktycznie mieliśmy z TZ ciężki dzień:( Uratowana koteczka jest już bezpieczna; jest w ciąży, poszarpana, ma wybite 2 zęby i kk. Ale żyje dzięki wspaniałym ludziom, którzy zrozpaczeni zadzwonili dzisiaj do TZ, gdy znależli koteczkę. Jagienka na razie przebywa w gabinecie wet. Quote
Tola Posted August 3, 2017 Author Posted August 3, 2017 Byliśmy tez dzisiaj u Teo, okazało się, że przebywa ok. 50 km od Zamościa, chyba na końcu świata, bo dookoła nie ma żadnych domostw, a tylko wymarła wieś... Mamy protokół zrzeczenia się psa i to w tej chwili było najważniejsze. Teo jednak trzeba jak najszybciej zabrać, bo jego właściciel nie ma wobec niego dobrych zamiarów:( Na FB nie ma zbytniego zainteresowania, z ogłoszeń też właściwie cisza. Mam 3 rodziny chętne dać Teo DT lub zostawić go na stałe; ale w jednym domu, o którym już pisałam jest pies i suka, zżyte ze sobą, mieszkają w jednej budzie. Pani ma jeszcze przygarnietego małego psa, któremu szuka domu. Dwa pozostałe domy to rodziny z małymi dziećmi. Doszliśmy tutaj razem o wniosku, że nie możemy oddać psa o nieznanym temperamencie i charakterze od razu do adopcji, bez szczepień, obserwacji... Rodziny poczekają, n a ten czas Teo pojedzie do Murki. Teo dzisiaj rano Quote
Tola Posted August 3, 2017 Author Posted August 3, 2017 W tej chwili do Teo pojechała Alaskan, mój TZ i Tz Murki -będą starali się zdobyć zaufanie psa. Czekam na info. Quote
Tyśka) Posted August 3, 2017 Posted August 3, 2017 Cudny ten Teo... Przecudny... Trzymam kciuki za niego... Quote
Anula Posted August 3, 2017 Posted August 3, 2017 O tak,przepiękny pies.Oby tylko charakter miał fajny,chociaż czytałam,że BOSy są bardzo przyjazne do człowieka,uwielbiają pracować z człowiekiem,mądre,pojętne.Wykorzystuje się ich pomoc np.przy szukaniu ludzi pod gruzami. Quote
Recommended Posts