Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam nadzieję, że wszystko się uda i maluchy będą bezpieczne.

Niestety na razie nic z tego, a przez te upały trudno namówić kogokolwiek, aby stał i pilnował klatki łapki :(

A wczoraj trafiła do nas koteczka wyłowiona  rzeki :(

Dostała imię Nocka, ma ok. 2,5 - 3 mies.,została przebadana, odrobaczona.

Kolejny kociak :( :(

4e3a9e4e265be61fmed.jpg

489858163f5bf85emed.jpg

098e4ec210f473d5med.jpg

3f6c58781b2b1d56med.jpg

c705b84c5a791a89med.jpg

Posted

Nocka pokrzyżowała komuś plany i ...przeżyła. Oby dołączyła do szczęśliwców i też znalazła swój dom.
Kicię od Mysi, dzieli już tylko szklany wazon, są już bardzo blisko siebie. Obstawiam, że za tydzień będzie już prawie przyjaźń !

Posted

Strasznie dołujący jest taki wyjazd do schronu :(

Wierzę....ale jaka radość kiedy dzięki Tobie psy znajdują opiekunów i po jakimś czasie ruszają do swoich DS :)

Posted

Biedna mała koteczka, całe szczęście, że udało się ją uratować.

Ona jest taka sama jak mój Wrzaskun w tym wieku.

Oczywiście ją ogłoszę.

Rety! Mysia i Kocica patrzą na siebie przez szkło i pewnie obie się dziwią co to za cudo z drugiej strony siedzi.

Posted

O tym nie moge zapomniec, mysle.....

Widać, ze bardzo cierpi z powodu upałów. To futro jest straszne ! Wiesiu, może ten będzie następny w kolejce?
Posted

Widać, ze bardzo cierpi z powodu upałów. To futro jest straszne ! Wiesiu, może ten będzie następny w kolejce?

Tak, Havanko, chyba tak....
Posted

Pszeniczny jedzie do Murki a ten drugi kudłacz do szafirki, tak? Kiedy będą mogli opuścić schron?

Tak,ten drugi wystraszony kudłaczek beżowy ma jechać do szafirki na miejsce Niko.Teraz będziemy szukać transportu.Jak tylko znajdzie się transport zaraz może pakować walizki.Kudłaczek nie ma jeszcze wątku.

Napisałam prośbę do Toli o pomoc w szukaniu transportu a także o rezerwację maluszka.

Posted

Wierzę....ale jaka radość kiedy dzięki Tobie psy znajdują opiekunów i po jakimś czasie ruszają do swoich DS :)

To są najwspanialsze chwile, dodają skrzydeł.

Che che. Miała być siatka. :) Ale Zuza improwizuje i to udanie. :)

Bardzo udanie :)

A i zdjęcie super!

Pszeniczny jedzie do Murki a ten drugi kudłacz do szafirki, tak? Kiedy będą mogli opuścić schron?

Jutro jadę do schronu i zarezerwuje oba psy no i trzeba szukać transportu dla mniejszego kudłaczka, bo to drugii konic Polski.

Najpierw trzeba zebrać deklaracje na hotel.

Zbieramy, juz niewiele brakuje.

Biedna mała koteczka, całe szczęście, że udało się ją uratować.

Ona jest taka sama jak mój Wrzaskun w tym wieku.

Oczywiście ją ogłoszę.

Rety! Mysia i Kocica patrzą na siebie przez szkło i pewnie obie się dziwią co to za cudo z drugiej strony siedzi.

Bardzo dziękuję :)

Posted

O tym nie moge zapomniec, mysle.....

Może się uda...

Posted

Tolu,może p.Maciek,który przewoził Nico do szafirki pomoże w transporcie.Hania ma pewnie jego nr telefonu...

Piszę z Anią na pv, od jutra się za to wezmę

Posted

Wróciłam ze schronu, zarezerwowałam psiaki.

Teraz tylko transport i maluch jedzie po nowe życie.

Szukamy transportu z Zamościa na Dolny Śląsk.

Mniejszy kudlacz tak czeka

6df18396c809469amed.jpg

Posted

Tolu,może p.Maciek,który przewoził Nico do szafirki pomoże w transporcie.Hania ma pewnie jego nr telefonu...

Właśnie z nim rozmawiałam - jedzie dopiero za ok. miesiąc:(

Posted

Tolu,sprawdziłam na fb na wątkach transportowych,ale nikt się na tej trasie nie ogłasza.Będę sprawdzać,a wieczorem wstawię prośbę o transport malucha.Potrzebuję tylko nr tel. kontaktowy i mail.Szkoda,że p.Maciek dopiero za miesiąc jedzie...