Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To się Mysi udał domek :)

Powodzenia maleńka!

Nie pozostaje nic innego jak zaciskać kciuki żeby i dwóm pozostałym kociakom się udało.

Posted

Jutro o 12.00 sterylizacja Franki, która została na zawsze w DT ( koszt pokrywa ZEA; w momencie znalezienia Franka miała cieczkę) - prosimy o kciuki.

be91dba0e3d6c1a3med.jpg

Posted

Mozna by powiedzieć, ze w głowie jej się przewróciło z dobrobytu, hi, hi :)

:) :)

Uwielbiam takie wieści i takie zdjęcia :)

Mam informacje od znajomej ludzi, którzy zabrali kotkę i te 2 dzikie kociaki ( kocurek i koteczka).

Maluchy  już coraz lepiej, już nie walczą, chociaż facet ma nadal wielkie zadrapania na rękach.

Kotka ma zapalenie oskrzeli, jest pod opieką weta, bierze antybiotyk.

Dwa pozostałe malce (chłopak i dziewczynka) są na posesji, codziennie ok. 20 - 21 wychodzą z ukrycia na kolację.

W poniedziałek - wtorek kolejna próba wyłapania.

Posted

Dobre wieści z domków :)

Młode kociaki w swoim czasie zostaną wysterylizowane, mam nadzieję.

Oby udało się złapać pozostałą dwójkę.

Posted

Terra - dziękuję bardzo za ogłoszenia Szałwi :)

Miałam wczoraj i dzisiaj parę tel. ale to jeszcze nie te domki.

Czekam dalej na ten jedyny :)

Posted

Oby szybciutko się ujawnił domek Szałwii i Lili.

Czy jest miejsce w dt dla pozostałych kociaków?  

Tak wstępnie ubłagaliśmy wetkę, u której jest Lili (w gabinecie) i Szałwia ( w domu na miejscu Horacego), ale cały czas słyszę, ze jeden kociak powinien najpierw znaleźć dom...

Posted

Byłam dzisiaj w schronisku, porobiłam zdjecia, może uda się pomóc kolejnym psom.

Pod warstwą kołtunów kryją się cuda.

Kudłacz - 4 lata, wykastrowany, ok roku w schronie, podobny do Iki, która pojechała do Mazowszanki.

Łagodny psiak, trochę przestraszony nowa sytuacją (zupełnie jak Ika)

e4f69ba47485da93med.jpg

6074744d8b3c7b7amed.jpg

37a826e656a41262med.jpg

4e947d13cc300107med.jpg

4839dfb83cd7e9a7med.jpg

Posted

Pszeniczny prosi o pomoc!

Pies ma ok 4 - 5 lat, łagodny, w boksie trzyma się na uboczu; wykastrowany, waży ok 15 - 16 kg (w schronie od kwietnia 2013)

Psiak próbował wąchać mi aparat, prosił o głaskanie, nie chciał wracać do boksu :(

a9daa47a04f87994med.jpg

8ddb7c6cd930f7e2med.jpg

c6fe4d94c5b1cd9bmed.jpg

d2fa2ad2547068e4med.jpg

eef275c520592bfamed.jpg

Posted

Młodziutka, delikatna, nieduża, nieśmiała suczka, tak bardzo wdzięczyła się, machała ogonkiem, wykładała, ale w bezpiecznej odległości od aparatu.

Jak tylko podchodziłam bliżej - chowała się do budy

691d7efe1e7c6069med.jpg

8cd5eef1b8bea197med.jpg

232709f610d1ecf6med.jpg

ad59f74710676c9fmed.jpg

26a827372cdc7021med.jpg

Posted

Serce płacze, kiedy widzi się tyle psów, błagających o pomoc, każdy na swój sposób. Komu pomóc w pierwszej kolejności? Może tym kudłaczom, zarośniętym, niewyczesanym, bo ze względu na upały, cierpią teraz najbardziej. Zarośnięty Pszeniczny (pewnie samego ciałka jest o połowę mniej), choć ta biała suczka na długich łapkach też złamała mi serce.

• Upvote 1
Posted

Oba kudłacze są śliczne i cierpią w schronie z tego samego powodu,długiej i zdredziałej sierści  :( Obu nie damy rady pomóc, bo brak finansów.Nico jedzie do domku w czwartek.Jednak musimy odczekać ok. 2 tygodnie aby ewentualne po nim pieniążki, przekazać na kolejną bidulkę......

Posted

Oba kudłacze są śliczne i cierpią w schronie z tego samego powodu,długiej i zdredziałej sierści  :( Obu nie damy rady pomóc, bo brak finansów.Nico jedzie do domku w czwartek.Jednakusimy odczekać ok. 2 tygodnie aby ewentualne po nim pieniążki, przekazać na kolejną bidulkę......

Rozumiem, sama mam podobne dylematy :(

Myślę, ze większe szanse na  pomoc  (miejsce po Niko ) ma ten mniejszy kudłacz, dlatego ja postaram się jej  szukać  dla Pszenicznego (większy, ciut starszy, ale dłużej w schronie)

Założę mu wątek i spróbuje zebrać deklaracje na hotelik.