Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W dawnym boksie Lizy jest też ta suczka - tak bardzo prosiła o uwagę, zainteresowanie, płakała, skakała...

Mordka już troszkę siwa, tak bardzo smutny pyszczek, oczy...

Poprosiłam o informacje no i okazało się, że suczka jest w schronisku od....2008 roku i trafiła tam jako szczeniak ! :(:( :(

7 lat w schronisku w betonowym boksie, bez dotyku ludzkiej ręki, miłości, zabaw :(

Nie wiem jak to zrobić, ale będę szukała pomocy dla tej suni, przecież nie może tak tam zostać :(

Jeśli ktoś chciałby pomóc to bardzo proszę o pokazywanie suczki - cuda się przecież zdarzają...

Suczka jest średniej wielkości, waży chyba ok. 14 - 15 kg...

Zobaczcie, jak sunia prosi

daff9e808da88642med.jpg

829158ed906a3573med.jpg

5fdbcc063b160844med.jpg

b527d03a1abefb26med.jpg

1dde97e563fb149emed.jpg

Posted

Napisałam tekst do ogłoszeń Soni - tak roboczo nazwałam czarną suczkę.

Czy zadzwoni telefon...
Siedem długich, mroźnych zim, siedem upalnych lat, w betonowym boksie schroniska, bez dotyku ludzkiej ręki, bez miłości i zabaw, czeka Sonia, suczka w średnim wieku, która trafiła do tego miejsca, jako szczeniak. Pyszczek lekko posiwiały, oczy smutne, wciąż błagają o dom. Kiedy podchodzi się do krat, suczka wręcz płacze, skacze, tak bardzo prosi o zabranie...
Większość ludzi szuka młodych, rasowych psów. Sonia nie jest już młoda, nie ma też rodowodu. Ma za to coś bardziej cennego; wielkie, psie serce, które odda każdemu, kto ją pokocha.
Szukamy jej domu i dobrego opiekuna na resztę życia. Czy znajdzie się ktoś, kto odmieni jej życie i pokaże lepszy świat?
Jeżeli zechcesz adoptować Sonię, zadzwoń na numer podany w ogłoszeniu. W razie potrzeby, pomożemy w transporcie.
Sonia czeka...

Zaraz ją będę ogłaszać a OLX wyróżnię. Powodzenia Soniu !

• Upvote 1
Posted

Napisałam tekst do ogłoszeń Soni - tak roboczo nazwałam czarną suczkę.

Czy zadzwoni telefon...
Siedem długich, mroźnych zim, siedem upalnych lat, w betonowym boksie schroniska, bez dotyku ludzkiej ręki, bez miłości i zabaw, czeka Sonia, suczka w średnim wieku, która trafiła do tego miejsca, jako szczeniak. Pyszczek lekko posiwiały, oczy smutne, wciąż błagają o dom. Kiedy podchodzi się do krat, suczka wręcz płacze, skacze, tak bardzo prosi o zabranie...
Większość ludzi szuka młodych, rasowych psów. Sonia nie jest już młoda, nie ma też rodowodu. Ma za to coś bardziej cennego; wielkie, psie serce, które odda każdemu, kto ją pokocha.
Szukamy jej domu i dobrego opiekuna na resztę życia. Czy znajdzie się ktoś, kto odmieni jej życie i pokaże lepszy świat?
Jeżeli zechcesz adoptować Sonię, zadzwoń na numer podany w ogłoszeniu. W razie potrzeby, pomożemy w transporcie.
Sonia czeka...

Zaraz ją będę ogłaszać a OLX wyróżnię. Powodzenia Soniu !

Havanka - piękny, wzruszający tekst, czekamy na Człowieka o wielkim sercu.

Bardzo dziękuję!

Trzymam kciuki Soniu!

Posted

Dziewczyny, nadal nic nie wiadomo o transporcie dla kremówki?... Nikt nie jeździ do Warszawy? Nasze plany się zmieniły, i sunia powinna być w Warszawie w piątek. Skoro mamy jej pomóc...
Moze zajrzycie na stronę blablacar, może uda Wam się z kimś umówić na przejazd?
https://www.blablacar.pl/oferuj-wolne-miejsca

Agat21 odpisała mi,że może po sunię pojechać w sobotę do Lublina.Tola napisała,że TZ Murki podwiezie malutką do Lublina.Tyle wiem.
Posted

Dziewczyny, nadal nic nie wiadomo o transporcie dla kremówki?... Nikt nie jeździ do Warszawy? Nasze plany się zmieniły, i sunia powinna być w Warszawie w piątek. Skoro mamy jej pomóc...

Moze zajrzycie na stronę blablacar, może uda Wam się z kimś umówić na przejazd?

https://www.blablacar.pl/oferuj-wolne-miejsca

Agat21 odpisała mi,że może po sunię pojechać w sobotę do Lublina.Tola napisała,że TZ Murki podwiezie malutką do Lublina.Tyle wiem.

Było trochę zamieszania, ale już wszystko wiadomo; po malutką przyjeżdża jutro Marysia O, TZ ma dostarczyć sunieczkę około 18 do Lublina.

Trzymajcie kciuki!

Posted

Było trochę zamieszania, ale już wszystko wiadomo; po malutka przyjeżdża jutro   MarysiaO, TZ ma dostarczyć sunieczkę około 18 do Lublina.
Trzymajcie kciuki!

Tolu,dzięki za wiadomość.Wiadomść super,cudownie.
Posted

Ale super. Jak z kosztami transportu ?

Z tego co wiem, to Marysia przyjeżdża pociągiem, TZ jedzie autem  i pokrywa koszty do Lublina

Posted

Funia prosiła o pomoc w znalezieniu domów dla szczeniaków z lasu - zostały znalezione w pudełku, obecnie są w gabinecie u weta w Zamościu.

Dzisiaj na szybko zrobiłam im OLX,

Nie znam płci, wieku

3663dae4b8e36b34med.jpg

6b14bf4f8901395fmed.jpg

6359b5e2c421199cmed.jpg

423055249f7e1065med.jpg

02db9d4558f8821amed.jpg

2a95f9f4d207911fmed.jpg

Posted

O, znalazłam wątek :) Przepraszamy za zamieszanie z transportem Kremówki ale były dwie opcje i chwile trwało uzgodnienie, która będzie lepsza ;) Jadę jutro po małą pociągiem tak jak napisała Tola, przejmę ją na dworcu w Lublinie i z powrotem do Wa-wy. Koszt z mojej strony będzie dosłownie symboliczny, bilet ze zniżką studencką po 18,13zł w jedną stronę. Sunia będzie jechała w transporterku więc bez biletu :)

Posted

O, znalazłam wątek :) Przepraszamy za zamieszanie z transportem Kremówki ale były dwie opcje i chwile trwało uzgodnienie, która będzie lepsza ;) Jadę jutro po małą pociągiem tak jak napisała Tola, przejmę ją na dworcu w Lublinie i z powrotem do Wa-wy. Koszt z mojej strony będzie dosłownie symboliczny, bilet ze zniżką studencką po 18,13zł w jedną stronę. Sunia będzie jechała w transporterku więc bez biletu :)

Ciesze się, ze znalazłaś nas i sunieczkę :), wszystko będzie ok, jutro dziewczynka będzie już po tej lepszej stronie :)

Posted

Koszty transportu - biletu- pokryję ja, przekażę część kasy, którą mam z bazarku Mazowszanki dla naszej Amisi.

Małgoś - TZ jutro odda Marysi pieniądze za bilety, bo i tak mamy dług wdzięczności - bez Was nie dałabym rady z tak szybkim znalezieniem dt.

TZ właśnie wrócił  ze schroniska, zawiózł Effipro.

Mała jest odizolowana i czeka na jutro!