Tola Posted April 24 Author Posted April 24 Dnia 24.04.2026 o 18:50, kikou napisał: A ten poprzedni kierownik kiedy byl? Stan psychiczny tych wszystkich psów wskazuje na to, że za Łachno też trochę były w schronisku. To za niego w boksach było po kilkanaście psów, tam był horror. 1 Quote
Tola Posted April 24 Author Posted April 24 Dnia 24.04.2026 o 19:49, kikou napisał: Jezeli ten biedak panicznie boi sie ludzi to chyba nie uszczęśliwimy go wyciągając ze schroniska bedzie zie tylko bał To chyba taki stan, jak u Batonika Maurycego, chociaż on był niedotykalska, ale wychodzil na wybieg...W boksach ogólnych to większość w takim stanie została. 1 Quote
kikou Posted April 24 Posted April 24 Bardzo dziekuje. Co za biedaki. A ten samczyk czekoladowy az w panice czy jakkolwiek, choćby minimalnie , bez dotykania, akceptuje ludzi? 1 Quote
Tola Posted April 24 Author Posted April 24 Dnia 24.04.2026 o 19:58, kikou napisał: Bardzo dziekuje. Co za biedaki. A ten samczyk czekoladowy az w panice czy jakkolwiek, choćby minimalnie , bez dotykania, akceptuje ludzi? Jak w odległości. Nie ma problemu, nie jest agresywny. On jest przerażony. 1 Quote
kikou Posted April 24 Posted April 24 Dnia 24.04.2026 o 20:06, Tola napisał: Jak w odległości. Nie ma problemu, nie jest agresywny. On jest przerażony. Przerażony że chciałby uciekać z posesji? Quote
Tola Posted April 24 Author Posted April 24 Dnia 24.04.2026 o 19:51, Tola napisał: Stan psychiczny tych wszystkich psów wskazuje na to, że za Łachno też trochę były w schronisku. To za niego w boksach było po kilkanaście psów, tam był horror. Tak to u nas wyglądało Quote
Tola Posted April 24 Author Posted April 24 Dnia 24.04.2026 o 20:37, kikou napisał: Ojoj Kilkanaście psów w małym boksie, bez wychodzenia plus bezwzględny, okrutny pracownik i mamy wytłumaczenie ich stanu. To paroletnie historie ich wszystkich w boksach ogólnych. 1 Quote
kikou Posted April 24 Posted April 24 No tak, straszne, ale zeby teraz cos zaproponowac tym biedakom co zostały potrzebnr sa ingormacje. Np czy brązowy maluch lubi inne psy. Lubi ich towarxystwo? W jakim jest wieku? Czy lęk powoduje ze chce uciekać z posesji? 1 Quote
Tola Posted April 24 Author Posted April 24 Dnia 24.04.2026 o 20:52, kikou napisał: No tak, straszne, ale zeby teraz cos zaproponowac tym biedakom co zostały potrzebnr sa ingormacje. Np czy brązowy maluch lubi inne psy. Lubi ich towarxystwo? W jakim jest wieku? Czy lęk powoduje ze chce uciekać z posesji? Myślę, że w przypadku tych psów z boksów ogólnych możemy tylko poznać ich wiek, nic więcej i od kiedy jest w schronisku, bo te informacje są. Żeby dowiedzieć się czegoś więcej o ich lęku, to trzeba byloby zabrac je z hali, a to jest raczej niemożliwe. Quote
Tola Posted April 24 Author Posted April 24 Wczoraj zabieg kastracji przeszla nasza mała Fionka, mam od Murki informacje, że nawet nie zauważyła, że cos się wydarzyło Quote
Tola Posted April 24 Author Posted April 24 A dzisiaj do Murki pojechal nasz zamojski Cyganek. Chłopak miał dzisiaj zabieg kastracji, ale poważniejszy (był wnętrem). Było poszukiwanie jajeczka, którego nie można bylo zlokalizować nawet na usg, ale udało się. Drugie było prawdopodobnie usunięte wcześniej...Dziękuję Murce, że przyjechała dzisiaj po Cyganka do Zamościa Quote
Tola Posted April 24 Author Posted April 24 We wtorek kastrację miała nasza Rudzia bez ogonka; udało się też wyłapać jej brata, pojechali razem do Izbicy na zabieg. Rudzia została w lecznicy na czas wyleczenia rany, Duduś wrócił do Zamościa. Quote
Poker Posted April 24 Posted April 24 Fajne koteczki. Imię Cyganek moim zdaniem jest nietrafione. Kicia jest czarny, to może Bleki by pasowało. Quote
Tola Posted April 24 Author Posted April 24 Dnia 24.04.2026 o 22:05, Poker napisał: Fajne koteczki. Imię Cyganek moim zdaniem jest nietrafione. Kicia jest czarny, to może Bleki by pasowało. Pomyslę Imię dostał od pani, która go znalazla. 1 Quote
Onaa Posted April 25 Posted April 25 Dnia 24.04.2026 o 19:52, Tola napisał: To chyba taki stan, jak u Batonika Maurycego, chociaż on był niedotykalska, ale wychodzil na wybieg...W boksach ogólnych to większość w takim stanie została. Maurycy dostał swoją szansę - ma swojego psiego przyjaciela, psie towarzystwo, teraz może wreszcie poczuć swobodę , dotyk miękkiej trawy pod łapkami, wąchać zapachy ile chce, mieć pełny brzuszek , zaczął z tego korzystać i mam nadzieję że czuje się tak po psiemu wreszcie szczęśliwy. Choć obawa przed człowiekiem pozostała . Quote
AlfaLS Posted April 25 Posted April 25 Dnia 25.04.2026 o 08:26, Onaa napisał: Maurycy dostał swoją szansę - ma swojego psiego przyjaciela, psie towarzystwo, teraz może wreszcie poczuć swobodę , dotyk miękkiej trawy pod łapkami, wąchać zapachy ile chce, mieć pełny brzuszek , zaczął z tego korzystać i mam nadzieję że czuje się tak po psiemu wreszcie szczęśliwy. Choć obawa przed człowiekiem pozostała . To prawda, Maurycy dostał dzięki dogo szansę... Choć początki były trudne... Mam nadzieję, że i z tą obawą przed człowiekiem da sobie radę... 1 Quote
kikou Posted April 25 Posted April 25 Dnia 24.04.2026 o 17:31, Tola napisał: 1. Samiec, Niewielki, przerażony kontaktem z człowiekiem bardzo. Samo szczepienie kosztowalo go ogromny stres. To prosze bardzo chociaż o wiek i ile jest w schronisku. Kastracja? Cokolwiek co wiemy 1 Quote
Tola Posted April 25 Author Posted April 25 Dnia 25.04.2026 o 12:02, kikou napisał: To prosze bardzo chociaż o wiek i ile jest w schronisku. Kastracja? Cokolwiek co wiemy 8 lat, w schronisku od 2022 roku, kastrowany, szczepiony p. Wściekliźnie, leptospirozie oraz przeciwko chorobom zakaźnym, chipowany Quote
Tola Posted April 25 Author Posted April 25 Jego kolega z boksu ogólnego, zabrany do wolontariackiejo - lubi kontakt z człowiekiem ale nie ma rady by założyć mu obroże i wziąć na spacer Quote
kikou Posted April 25 Posted April 25 Dnia 23.04.2026 o 09:54, Tola napisał: Poproszę wolontariuszkę o zdjęcia i info, ale w boksie ogólnym to każdy w potrzebie, bo po paru latach w tych warunkach...Jak byłam w schronisku to proszono o pomoc temu staremu owczarkowi, pokazywałam go tutaj, on w boksie jest wolontariackim A dlaczego stary owczareczek jest sam w boksie? W jakim jest wieku? Quote
Tola Posted April 25 Author Posted April 25 Dnia 25.04.2026 o 17:23, kikou napisał: A dlaczego stary owczareczek jest sam w boksie? W jakim jest wieku? W boksach wolontariackich psy są najczęściej w pojedynkę. Quote
mari23 Posted April 26 Posted April 26 Dnia 25.04.2026 o 13:13, Tola napisał: 8 lat, w schronisku od 2022 roku, kastrowany, szczepiony p. Wściekliźnie, leptospirozie oraz przeciwko chorobom zakaźnym, chipowany mnie też trafił do serca... smutno patrzy, choć paniki nie widać. Dnia 25.04.2026 o 13:16, Tola napisał: Jego kolega z boksu ogólnego, zabrany do wolontariackiejo - lubi kontakt z człowiekiem ale nie ma rady by założyć mu obroże i wziąć na spacer Jak Gaja i Niunia - głaskanie i kontakt z człowiekiem ok, a o spacerze na smyczy mowy nie ma... i nie o sam spacer chodzi, a o choćby najzwyklejsze szczepienie u weta... one wszystkie potrzebują czasu i spokoju, stałego, cierpliwego "oswajania". ....a ja powinnam mieć zakaz zaglądania na ten wątek.... Quote
Tola Posted April 26 Author Posted April 26 Dnia 26.04.2026 o 11:39, kikou napisał: Dlaczego? Nie wiem dlaczego. To są niewielkie kojce, jest miejsce na budę, miski.. Może tak łatwiej zaczyna się pracę z psem, łatwiej obserwuje, stopniowo uczy go się kontaktu z innymi psami i człowiekiem. To nie jest reguła, są kojce z 2 psami, ale najczęściej są w pojedynkę. Quote
Recommended Posts