Murka Posted March 21 Posted March 21 Dnia 20.03.2026 o 12:00, Tola napisał: Na razie nie wychodzą z klatki...Jestem ciekawa, jak te u Murki? "Moje" też siedzą w jednym miejscu, ale tylko kiedy wchodzę do pokoju, bo ogólnie się przemieszczają: jedzonko z miseczek wyjedzone, zabawki przemieszczone, w kuwetach bytność zaznaczona. Od głaskanie nie uciekają. Merida (bez oczka) jest śmielsza od Fiony. Same jeszcze nie podchodzą, ale jak je zaczynam głaskać, czochrać czy wezmę na kolanka to włącza sie mruczenie u obu i się rozprężają, łaszą itd. 1 Quote
andzia69 Posted March 21 Posted March 21 Dnia 21.03.2026 o 19:32, Murka napisał: Same jeszcze nie podchodzą, ale jak je zaczynam głaskać, czochrać czy wezmę na kolanka to włącza sie mruczenie u obu i się rozprężają, łaszą itd. ooo ale się pozmieniało! widzę, ze na koty się przerzuciłaś Quote
Alaskan malamutte Posted March 21 Posted March 21 Dnia 21.03.2026 o 19:32, Murka napisał: "Moje" też siedzą w jednym miejscu, ale tylko kiedy wchodzę do pokoju, bo ogólnie się przemieszczają: jedzonko z miseczek wyjedzone, zabawki przemieszczone, w kuwetach bytność zaznaczona. Od głaskanie nie uciekają. Merida (bez oczka) jest śmielsza od Fiony. Same jeszcze nie podchodzą, ale jak je zaczynam głaskać, czochrać czy wezmę na kolanka to włącza sie mruczenie u obu i się rozprężają, łaszą itd. Koteczki tylko jedna dobę były w kenelu. Wszystko załatwiają do kuwety, więc na drugi dzień wypuściłam. Aura praktycznie od początku miziasta i mrucząca. Sepia potrzebowała jednego dnia. Teraz obie koteczki nie schodzą mi praktycznie z kolan jak u nich jestem. Siena potrzebowała trzech dni...dzisiaj już bawiła się w mojej obecności, nie uciekała. Głaskać daje się od początku, ale jest najbardziej nieśmiała i wrażliwa. Trochę zdjęć kotuniek, są przecudowne!! 3 Quote
Alaskan malamutte Posted March 22 Posted March 22 Już wszystkie trzy siostrzyczki wspólnie się bawią w mojej obecności, wszystkie się przytulają i wchodzą na kolanka 1 Quote
Murka Posted March 23 Posted March 23 Dnia 21.03.2026 o 21:21, andzia69 napisał: ooo ale się pozmieniało! widzę, ze na koty się przerzuciłaś Starość nie radość Psiaki też mam, ale 4-5 to już max moich możliwości. I już nie mam boksów A kicie mają się super, jutro planuję fotki. 1 Quote
Tola Posted March 23 Author Posted March 23 Dzisiaj byłam w schronisku i w związku z tym mam wspaniałą informację, ale o tym za moment... Najpierw chcę pokazać wszystkie te psy z boków ogólnych, które są w schronisku od bardzo dawna, pamiętają jego złe czasy i prawdopodobnie większość z nich pozostanie w schronisku do końca swoich dni Chyba że zdarzy się kolejny cud... 1 Quote
Tola Posted March 23 Author Posted March 23 Samce Ten Kudłaty pies jest nowy, tzn jest już trochę,.ale nie z tej Starej Gwardii... Owczarek w typie belgijskiego, sam w boksie, wychodzi na spacery Quote
Tola Posted March 23 Author Posted March 23 Suczki W środku to samiec, suczka po prawej ma łapki w złym wstanie, z naroślami, powykręcane Bardzo lgnie do ludzi Quote
Tola Posted March 23 Author Posted March 23 A to sunia, która jest w schronisku od prawie 10 lat; dwa lata temu były plany zabrania jej ze schroniska, ale nic z tego nie wyszło, pojechał chyba inny pies, w gorszym stanie. W ubiegłym roku umówiłam się z wolontariuszką, że zabierze ją do boksu wolontariackiego, ale nie zdążyła, bo wolontariat się rozpadł. Opowiadałam o tej suni. Wciąż miałam nadzieję, że może się uda, chociaż teraz tak trudno pomagać. A wczoraj przyszła wiadomość od mari23, że weźmie jakiegoś biedaka z zamojskiego schroniska ! To kolejny CUD dogomanii Mari23- DZIĘKUJĘ 4 Quote
Tola Posted March 23 Author Posted March 23 Suczka w książeczce ma wpisany 2014 r urodzenia... Ma chyba cos z sercem; jakos dziwnie oddycha ( tak oddychała w schronisku Suvi), chrząka... Tutaj jeszcze dawne zdjęcia Quote
Tola Posted March 23 Author Posted March 23 Poprosiłam agat23 o bazarek imienny, przyda się trochę funduszy na diagnostykę... W książeczce suczka na wpisane imię Bona, ale niech zacznie nowe życie z nowym imieniem tym bardziej, że tego starego wcale nie zna. Suczka jest wykastrowana, ma zaszczepioną wściekliznę Quote
agat21 Posted March 23 Posted March 23 Dnia 23.03.2026 o 18:15, Tola napisał: Poprisiłam agat23 o bazarek imienny, przyda się trochę funduszy na diagnostykę... W książeczce suczka na wpisane imię Bona, ale niech zacznie nowe życie z nowym imieniem tym bardziej, że tego starego wcale nie zna. Suczka jest wykastrowana, ma zaszczepioną wściekliznę Zaraz zrobię bazarek. Niech sunieczka zaczyna nowe życie jak najszybciej. Mari jest wspaniała 2 Quote
rozi Posted March 23 Posted March 23 Co to znaczy, że wolontariat się rozpadł? Możesz coś więcej napisać Tolu? 1 Quote
Tola Posted March 23 Author Posted March 23 Zapraszamy na bazarek imienny, pomóżcie malutkiej wybrać nowe, piękne imię i wesprzeć dziewczyny w opiece weterynaryjnej 1 Quote
AlfaLS Posted March 24 Posted March 24 Tolu, czy to jest ta suczka, która była pokazana jak wyjeżdżał Murycy? Że może ją zabrać bo jest bardziej potrzebująca? Tamta strasznie mi chodzi po głowie... A może to ona i będę spokojna... 1 Quote
Tola Posted March 24 Author Posted March 24 Dnia 24.03.2026 o 10:24, AlfaLS napisał: Tolu, czy to jest ta suczka, która była pokazana jak wyjeżdżał Murycy? Że może ją zabrać bo jest bardziej potrzebująca? Tamta strasznie mi chodzi po głowie... A może to ona i będę spokojna... Tak, to ta suczka Quote
AlfaLS Posted March 24 Posted March 24 Dnia 24.03.2026 o 10:27, Tola napisał: Tak, to ta suczka Ale super!!!!!!!! A Maurycy ma dzisiaj zabieg. Prosimy o kciuki! 1 Quote
Tola Posted March 24 Author Posted March 24 Dnia 24.03.2026 o 10:29, AlfaLS napisał: Ale super!!!!!!!! A Maurycy ma dzisiaj zabieg. Prosimy o kciuki! Wieczorem jeszcze sprawdzę wątek Quote
Tola Posted March 24 Author Posted March 24 Dnia 24.03.2026 o 10:24, AlfaLS napisał: Tolu, czy to jest ta suczka, która była pokazana jak wyjeżdżał Murycy? Że może ją zabrać bo jest bardziej potrzebująca? Tamta strasznie mi chodzi po głowie... A może to ona i będę spokojna... Sprawdziłam. Wtedy były pokazane dwie suczki - ta mniejsza bura, która teraz jedzie do mari23 i jeszcze ta, ale ona też już bezpieczna i zaopiekowana, wcześniej niż buraska. To był ten sam boks. 2 Quote
AlfaLS Posted March 24 Posted March 24 Dnia 24.03.2026 o 14:06, Tola napisał: Sprawdziłam. Wtedy były pokazane dwie suczki - ta mniejsza bura, która teraz jedzie do mari23 i jeszcze ta, ale ona też już bezpieczna i zaopiekowana, wcześniej niż buraska. To był ten sam boks. Ja o tej myślałam, dobrze, że bezpieczna... Quote
mari23 Posted March 24 Posted March 24 Dnia 23.03.2026 o 17:55, Tola napisał: Suczki W środku to samiec, suczka po prawej ma łapki w złym wstanie, z naroślami, powykręcane Bardzo lgnie do ludzi Te zdjęcia łamią serce....a zwłaszcza ta sunia z naroślami na łapkach...może jakoś by się udało jej pomóc? Nie dam rady wziąć dwóch jednocześnie...siedzę i ryczę... te biedne psy z boksów ogólnych najpierw porzucił "pan", a potem wolontariusze....i trochę dogo też Może udałoby się wyciągnąć ją do kikou? 1 Quote
Tianku Posted March 25 Posted March 25 Znowu się źle dzieje w schronisku? Nie ma wcale wolontariatu? Quote
Recommended Posts