Tola Posted April 21 Author Posted April 21 Dnia 21.04.2026 o 11:06, AlfaLS napisał: A właściciel zgodzi się na oddanie? Jak będzie gdzie, to będziemy z nim rozmawiać. Mam nadzieję, że skoro ukrywa psa przed światem, to go nie chce... Quote
elik Posted April 21 Posted April 21 Dnia 21.04.2026 o 11:36, Tola napisał: Mam nadzieję, że skoro ukrywa psa przed światem, to go nie chce... Można tak przypuszczać. Quote
kikou Posted April 22 Posted April 22 Dnia 23.03.2026 o 17:55, Tola napisał: Suczki A jest gdzieś opis tych psinek? 1 Quote
Tola Posted April 22 Author Posted April 22 Dnia 22.04.2026 o 18:29, kikou napisał: A jest gdzieś opis tych psinek? Tych z boksów ogólnych raczej nie ma na stronie schroniska, trzeba podjechać i pytać. Quote
Tola Posted April 22 Author Posted April 22 Z tego co pamiętam ten rudy to samiec, został przyjęty jeszcze za poprzedniego kierownika, ale nie ma żadnej dokumentacji, (prawdopodobnie (po znajomości) Quote
Tola Posted April 22 Author Posted April 22 Dnia 22.04.2026 o 18:29, kikou napisał: A jest gdzieś opis tych psinek? Ja dowiaduje się o psy, kiedy ktoś tutaj jest jakim zainteresowany... Quote
kikou Posted April 23 Posted April 23 Dnia 22.04.2026 o 21:38, Tola napisał: Ja dowiaduje się o psy, kiedy ktoś tutaj jest jakim zainteresowany... A czy moznaby zrobic odwrotnie? Żeby ktoś kto zna te biedaki pokazał psiaki, ktore sa w największej potrzebie? Najstarsze, najdłużej siedzące i/lub podupadające na zdrowiu? Quote
Tola Posted April 23 Author Posted April 23 Dnia 23.04.2026 o 09:50, kikou napisał: A czy moznaby zrobic odwrotnie? Żeby ktoś kto zna te biedaki pokazał psiaki, ktore sa w największej potrzebie? Poproszę wolontariuszkę o zdjęcia i info, ale w boksie ogólnym to każdy w potrzebie, bo po paru latach w tych warunkach...Jak byłam w schronisku to proszono o pomoc temu staremu owczarkowi, pokazywałam go tutaj, on w boksie jest wolontariackim Quote
Jaaga Posted April 23 Posted April 23 Dnia 23.04.2026 o 09:54, Tola napisał: Poproszę wolontariuszkę o zdjęcia i info, ale w boksie ogólnym to każdy w potrzebie, bo po paru latach w tych warunkach...Jak byłam w schronisku to proszono o pomoc temu staremu owczarkowi, pokazywałam go tutaj, on w boksie jest wolontariackim Jaki biedak, kopia Andżeli i pewnie zwyrodnienia ma jeszcze gorsze, bo kręgosłup wystaje do góry w połowie i żebra chyba na wierzchu, jeśli padające światło dobrze pokazuje. Co do niechcianego psa, to gdybyście mieli miejsce, wystarczy mailowo zgłosić do PIW. Muszą zrobić kontrolę interwencyjną. Na pierwszą taką kontrolę zabierają policję, może dołączyć organizacja, jeśli facet wpuści. Same warunki i na pewno brak szczepienia p wściekliźnie już będą wymagać ponownej kontroli. Do tego od razu mandat za brak szczepienia. Wówczas, jesli jest miejsce, to można zaproponować zrzeczenie się. Wątpię, zeby chciał w 2 tyg poprawić psu warunki, zaszczepić (teraz potrzebny jest jeszcze nr identyfikacji), więc i zachipować psa. Quote
Tola Posted April 24 Author Posted April 24 Dnia 22.04.2026 o 21:35, Poker napisał: Wpłaciłam 30 zł dla Miśka Bardzo dziekuję Quote
Tola Posted April 24 Author Posted April 24 Dnia 23.04.2026 o 09:50, kikou napisał: A czy moznaby zrobic odwrotnie? Żeby ktoś kto zna te biedaki pokazał psiaki, ktore sa w największej potrzebie? Najstarsze, najdłużej siedzące i/lub podupadające na zdrowiu? Mam pierwsze zdjęcia i informacje. Quote
Tola Posted April 24 Author Posted April 24 1. Samiec, Niewielki, przerażony kontaktem z człowiekiem bardzo. Samo szczepienie kosztowalo go ogromny stres. Quote
Tola Posted April 24 Author Posted April 24 2. Samiec, nie wychodzi z budy przez cały dzień, z moich obserwacji załatwia się po zamknięciu boksów kiedy robi się cicho. Panicznie boi się ludzi, niedawno miał przycinane pazurki musiał byc znieczulony Quote
Tola Posted April 24 Author Posted April 24 3. Suczka, ok. 17 kg, głośno obszczekuje, nie wykazuje agresji, ale stroni od człowieka Quote
Tola Posted April 24 Author Posted April 24 4. Karmelka, była zabrana do boksu wolontariackiego, ale wróciła do boksów ogólnych, bo podobno nie robiła postępów w kojcu pojedynczym, wręcz jej lek przeradzal się w frustrację. Quote
Tola Posted April 24 Author Posted April 24 5. Halinka zabrana niedawno z boksów ogólnych, jest w trakcie pracy z wolontariuszami. Quote
kikou Posted April 24 Posted April 24 Co za biedulki to one są dlugo w schronisku? Który Waszym zdaniem czułby sie komfortowo w stadzie? Quote
Tola Posted April 24 Author Posted April 24 Dnia 24.04.2026 o 18:04, kikou napisał: Co za biedulki to one są dlugo w schronisku? Który Waszym zdaniem czułby sie komfortowo w stadzie? To psy z boksów ogólnych, więc prawdopodobnie zostały przyjęte jeszcze za poprzedniego kierownika. Nie dostałam info o ich wieku ani stażu schroniskowym, trzeba byłoby już dopytywać o konkretnego psa... Quote
kikou Posted April 24 Posted April 24 Dnia 24.04.2026 o 18:12, Tola napisał: To psy z boksów ogólnych, więc prawdopodobnie zostały przyjęte jeszcze za poprzedniego kierownika. Nie dostałam info o ich wieku ani stażu schroniskowym, trzeba byłoby już dopytywać o konkretnego psa... A ten poprzedni kierownik kiedy byl? Quote
kikou Posted April 24 Posted April 24 A Karmelka nie robila postepów w stosunku do ludzi, a jak żyje z pieskami? Quote
Tola Posted April 24 Author Posted April 24 Dnia 24.04.2026 o 19:47, kikou napisał: A Karmelka nie robila postepów w stosunku do ludzi, a jak żyje z pieskami? Chyba dobrze, ona była dlugo w boksie z Gają. Dopytam jeszcze . Quote
kikou Posted April 24 Posted April 24 Dnia 24.04.2026 o 17:31, Tola napisał: 2. Samiec, nie wychodzi z budy przez cały dzień, z moich obserwacji załatwia się po zamknięciu boksów kiedy robi się cicho. Panicznie boi się ludzi, niedawno miał przycinane pazurki musiał byc znieczulony Jezeli ten biedak panicznie boi sie ludzi to chyba nie uszczęśliwimy go wyciągając ze schroniska bedzie zie tylko bał Quote
Recommended Posts