Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 21.05.2024 o 10:49, elik napisał:

Chętnie odkupię od Ciebie karmę. Moje oba psiaki ją jedzą.

Trzymaj się 😞 

Tigruniu  [*]

dziękuje,

odezwę się w prywatnej wiadomości wieczorem

Dnia 21.05.2024 o 15:57, Jo37 napisał:

Tianku - bardzo mi przykro, że nie udało się uratować Twojej suni.

dziękuję 😞

Posted

Dzisiaj też odeszła Pati z zamojskiego schroniska ,była kiedyś jeszcze przez chwilę w hoteliku u funi,to takie dawne czasy.Patka mieszkała w Warszawie w kochającej rodzinie.Starość jednak się nie udała....muszę odszukać jej wątek.

• Like 1
Posted
Dnia 23.05.2024 o 18:16, sonia71 napisał:

Dzisiaj też odeszła Pati z zamojskiego schroniska ,była kiedyś jeszcze przez chwilę w hoteliku u funi,to takie dawne czasy.Patka mieszkała w Warszawie w kochającej rodzinie.Starość jednak się nie udała....muszę odszukać jej wątek.

Tyle smutnych wieści  😞  Ja dzisiaj dostałam maila, że odszedł piesek, którego adoptowałam wiele lat temu z bardzo złych warunków. Odszedł po rocznej walce z białaczka 😞 

Posted
Dnia 23.05.2024 o 18:16, sonia71 napisał:

Bardzo mi przykro, pamiętam sunieczkę:(.

Z tamtych czasów została już garstka psiaków:(

Posted
Dnia 23.05.2024 o 19:48, elik napisał:

Tyle smutnych wieści  😞  Ja dzisiaj dostałam maila, że odszedł piesek, którego adoptowałam wiele lat temu z bardzo złych warunków. Odszedł po rocznej walce z białaczka 😞 

Bardzo mi przykro:(

Posted

wie ktoś może kto jest nowym kierownikiem schroniska? czy jest szansa na poprawę losów psów w tych zbiorowych boksach? swego czasu miały być wybiegi budowane> czy wiadomo cos w tym temacie.... 

zastanawiam się czy idzie lepsze.... 

• Like 1
Posted
Dnia 27.05.2024 o 09:01, Tianku napisał:

wie ktoś może kto jest nowym kierownikiem schroniska? czy jest szansa na poprawę losów psów w tych zbiorowych boksach? swego czasu miały być wybiegi budowane> czy wiadomo cos w tym temacie.... 

zastanawiam się czy idzie lepsze.... 

Bardzo dobre pytania!

Posted
Dnia 26.05.2024 o 20:56, agat21 napisał:

Strasznie smutne psiątko. Jeśli ktoś zdecyduje się wyciągnąć ze schronu daję 100 zł deklaracji miesięcznie. 

Planowałam go przygarnąć w miejsce Kawki, ale nic z tego  😞  Chociaż strasznie męczy mnie ten psiak  😞 

Posted

Kolorowy mały psiak jest od dłuższego czasu oddzielony (zdjęcia z wybiegu ogólnego robiłam ja, ale następnego dnia został już stamtąd zabrany). W czwartek będę w schronisku, to przekaże Toli aktualne info o nim.

Co do kierownika schroniska, to jeszcze trwa nabór. Do końca maja można składać dokumenty. Potem rozmowy kwalifikacyjne.

Od razu napiszę, że ja nie składałam (takie plotki krążą) i nie zamierzam. Prowadzę w schronisku od ponad 3 lat wolontariat (obecnie ponad 70 osób), teraz powołałam do życia fundację i chcemy dzięki niej pchać schronisko do przodu szybciej, ale pozostając w obszarze pracy wolontariackiej.

Wybiegami ogólnymi mieliśmy zamiar się zająć w tym roku, ale śmierć kierownika i zmiana władzy w mieście wstrzymała nam kilka projektów. Czekamy na wybranie nowego kierownika ✊✊

• Like 3
Posted

Pięknie dziękuję za wpłaty na konto Zea kwiat-ruchomy-obrazek-0015.gif

50 zł - MikAga (09.05.)  - przeznaczę dla Fuksa na Librelę

200 zł - Figunia (13.05.)

200 zł - DS Sisi  (20.05.) zakupiona karma dla Aury

200 zł -  DS Felki (23.05.)

Wpłaty Figuni i DS Feli (moja tymczasowiczka) trzymam dla małej suni z zamojskiego schroniska, dla której szukam miejsca w hoteliku.

Suczka została dotkliwie pogryziona, jej stan był bardzo ciężki.

Teraz jest dobrze, ale mała nie może dłużej przebywać w szpitaliku;  w boksach wolontariackich nie ma miejsca, a nie może przecież wrócić do boksów ogólnych 😞

Posted

Podobna sytuacja jest z pieskiem, którego zdjęcia pokazywałam; jest w szpitaliku, ale musi wrócić do boksów ogólnych.

Czekam na zdjęcia i jakieś nowe informacje od  wolontariuszki Rude ZŁO, mam obiecane w niedzielę.

image.jpeg.79385521241ec8c61aacbc6fe8250e7f.jpeg

Posted
Dnia 31.05.2024 o 22:21, Tola napisał:

Podobna sytuacja jest z pieskiem, którego zdjęcia pokazywałam; jest w szpitaliku, ale musi wrócić do boksów ogólnych.

Czekam na zdjęcia i jakieś nowe informacje od  wolontariuszki Rude ZŁO, mam obiecane w niedzielę.

image.jpeg.79385521241ec8c61aacbc6fe8250e7f.jpeg

Tak bardzo chciałam mu pomóc. Jak Kawka znajdzie domek, to będę szukać mu hoteliku.

Martusiu, czy Murka przyjmuje pieski, czy tylko suczki?

Posted
Dnia 1.06.2024 o 20:36, agat21 napisał:

Jeśli znajdzie się miejsce dla psiaków pomogę w utrzymaniu. Serce się kraje patrząc na biedactwa. Czy jakiś hotel jest już brany pod uwagę? 

Ja liczę na miejsce u Murki, ale będzie prawdopodobnie dopiero, jak Pchełka znajdzie dom😔

Posted
Dnia 1.06.2024 o 17:39, elik napisał:

Tak bardzo chciałam mu pomóc. Jak Kawka znajdzie domek, to będę szukać mu hoteliku.

Martusiu, czy murka przyjmuje pieski, czy tylko suczki?

Murka przyjmuje i pieski, był tam "moj" Lukier , ale na razie ma chyba tylko dwa miejsca, oba teraz zajęte (jedno zajmuje Pchełka)