Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 5.02.2024 o 21:51, Tola napisał:

Pierwsza jest przed zabiegiem, ma jeszcze kwarantannę, nie wiem w jakim jest wieku. Chciałabym ją zabrać...Druga jest już po zabiegu i podobno jest  młoda. 

A ta druga (czarno-biała) jest w boksie wolontariackim ?

Posted
Dnia 6.02.2024 o 16:55, Sara2011 napisał:

A ta druga (czarno-biała) jest w boksie wolontariackim ?

Tak, zabrana niedawno z boksu ogólnego, bo nie dawała rady. 

Posted
Dnia 6.02.2024 o 19:50, Tola napisał:

Tak, zabrana niedawno z boksu ogólnego, bo nie dawała rady. 

Dlatego Druga Duch została w ogólnym. Miała iść.

Posted

Mnie przeraża widok tej malizny:( Wygląda równie źle jak ta biała.

NIe trafi do boksów wolontariackich, bo jest chuda i przejdzie przez ogrodzenie:( Nie mam ani funduszy, ani miejsca dla niej, ale gdyby ktoś zdecydował się nią zająć, zadeklarowałabym 100 zł stałej. 

Edit: W związku z zadeklarowaniem pomocy innej suni, dla tej bidy mogę zadeklarować 50 zł miesięcznie:(

czarna01.jpg

czarna05.jpg

czarna02.jpg

• Like 1
Posted
Dnia 7.02.2024 o 18:11, Sara2011 napisał:

To rozumiem, że na DT jej nie wydadzą ?

Mówisz o tej małej biało czarnej suni na krótkich łapkach?

Z tego co wiem Wolontariuszki ze schroniska szukają dla niej dt, trzeba zapytać. 

To byłoby wspaniale pomóc tej maliźnie.

Posted
Dnia 7.02.2024 o 20:43, Ellig napisał:

Mówisz o tej małej biało czarnej suni na krótkich łapkach?

Z tego co wiem Wolontariuszki ze schroniska szukają dla niej dt, trzeba zapytać. 

To byłoby wspaniale pomóc tej maliźnie.

Tak, o tej. Pytanie na jakiej zasadzie by to funkcjonowało. Czy to wolontariuszki by szukały DS czy można przejąć sunię na własną odpowiedzialność i szukać jej DS?

• Like 1
Posted
Dnia 7.02.2024 o 20:50, Sara2011 napisał:

Tak, o tej. Pytanie na jakiej zasadzie by to funkcjonowało. Czy to wolontariuszki by szukały DS czy można przejąć sunię na własną odpowiedzialność i szukać jej DS?

Moim zdaniem przejmujesz psa na własną odpowiedzialność i szukasz DS.

Posted
Dnia 7.02.2024 o 20:50, Sara2011 napisał:

Dnia 8.02.2024 o 14:15, Ellig napisał:

Moim zdaniem przejmujesz psa na własną odpowiedzialność i szukasz DS.

Też myślę, że jeśli nie ma jeszcze chętnych, to tak to by wyglądało, jak pisze Ellig.

Ostatnio hienka vel Dusia vel Jadzia była pod opieka elik, a przebywała w boksach wolontariackich.

Jesteś na dogo, na pewno byłaby informacja, jaki domek znalazła.

Posted

Jest tu zainteresowanie kilkoma suczkami, więc wpadłam poinformować 😉

1. MYSZA (malutka krótkowłosa brązowa suczka na fotkach na moich rękach) jest już po kastracji i poszła na dt do wolontariuszki Edyty. Po wygojeniu, zaszczepieniu i sprawdzeniu, czy nie ma lamblii trafi do Toli.

2. ELCIA (malutka czarno-biała kudłata suczka) została dziś przez wolontariuszki wykąpana i pozbyła się dredów. Miała wrócić do schroniska, ale ostatecznie pojechała do dt do znajomej Alaskan. Od tej chwili jest pod jej opieką.

3. POLA (czarno-biała suczka z boksów ogólnych o którą pytała mnie rozi) zmieniła boks ogólny na boks wolontariacki. Dziś wzięłyśmy ją również na kąpiel i strzyżenie. Ostatecznie jednak tylko ją powycinałyśmy i pogoliłyśmy z fatalnych dredów, bo padło nam ogrzewanie wody. Kąpiel za tydzień. Pola wróciła do schroniska. 

IMG-20240208-WA0025.jpg

IMG-20240209-WA0008.jpg

IMG-20240209-WA0007.jpg

IMG-20240208-WA0022.jpg

IMG-20240208-WA0026.jpg

IMG-20240209-WA0036.jpg

IMG-20240209-WA0041.jpg

IMG-20240209-WA0011.jpg

IMG-20240209-WA0010.jpg

IMG-20240209-WA0009.jpg

IMG-20240209-WA0024.jpg

• Like 9
  • Upvote 1
Posted

Kochane kobiety jesteście.

Jaką ulgę po kąpieli musiały odczuć te malizny.

Czy ta strzyżona sunia ma guzy na klatce piersiowej czy tylko sierść się tak ułożyła?

• Like 1
Posted
Dnia 9.02.2024 o 17:23, Poker napisał:

Kochane kobiety jesteście.

Jaką ulgę po kąpieli musiały odczuć te malizny.

Czy ta strzyżona sunia ma guzy na klatce piersiowej czy tylko sierść się tak ułożyła?

Guzka znalazłam u Elci, Alaskan o tym wie. Będą konsultować z wetem. 

Pola ma powiększone sutki i srom, będę rozmawiać z wetem schroniskowym na ten temat. 

Sierść była pełna małych dredów, które tak dziwacznie układały futro. 

Posted
Dnia 9.02.2024 o 20:00, Aska7 napisał:

A dlaczego musiała ?

Tamte dwie pojechały do DT, a Pola to sunia z wątku, który założyła rozi, więc nie ma opiekuna, deklaracji i jako jedyna z nich wróciła do schronu 😞