Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Martyna mi dzisiaj powiedziała, że Lucynka ma  wyłamanego kiełka górnego po lewej stronie i kilka małych zębów po środku na gorze i na dole. Wygląda to tak, jakby ktoś ją kopnął, albo czymś uderzył. Łatwego życia nie miała😔

Posted
Dnia 2.01.2024 o 12:50, Jaaga napisał:

414701631_3652626328347413_6307769141869565070_n.jpg

Koteczka w środę przyjeżdża do mnie do Katowic. Jest po testach. Kiedy ogarnę szczepienie i dowiem się, czy jest po sterylce, to będę bardzo wdzieczna za pomoc w ogłaszaniu. 

Posted

❗Wciąż nie mamy informacji z biura księgowego o zmianach w opłatach za prowadzenie konta, więc deklaracje nadal mogą być wpłacane na konto Zea, proszę tylko -  jeśli to możliwe - aby od jednej osoby wpływały jednym przelewem w miesiącu.

Posted
Dnia 6.01.2024 o 18:22, Tola napisał:

Pani Małgosia przysłała zdjęcia kotów z DT w tych nowych legowiskach od Aska7 (jeden pokój)

Aska7    super.jpg

Posted
Dnia 8.01.2024 o 22:51, Tola napisał:

aby od jednej osoby wpływały jednym przelewem w miesiącu.

Można dla kilku psiaków zrobić jeden przelew tylko w tytule napisać dla którego i ile.

Posted

No i stało się, Lucynka narozrabiała😉Martyna i Jacek pojechali na narty, a w  domu władzę przejęła Lucynka , oczywiście reszta zwierzaków pomagała  😝

IMG-20240106-WA0015.jpg

IMG-20240106-WA0022.jpg

IMG-20240106-WA0019.jpg

IMG-20240106-WA0012.jpg

IMG-20240106-WA0021.jpg

IMG-20240105-WA0006.jpg

• Like 2
Posted
Dnia 11.01.2024 o 13:43, Nesiowata napisał:

A kto to widział - nie zabrać psa  ze sobą?

No właśnie, jak można pojechać na narty i nie zabrać psa? Psu też się coś od życia należy  🙂 

Posted
Dnia 11.01.2024 o 14:48, Poker napisał:

Ktoś musiał zrobić porządki po swojemu.

A dlaczego zasługi są przypisywane  tylko dziewczynce ?

No właśnie, czemu tylko dziewczynce, skoro podejrzanych jest wielu z sójką na czele?  

Posted
Dnia 11.01.2024 o 14:48, Poker napisał:

Ktoś musiał zrobić porządki po swojemu.

A dlaczego zasługi są przypisywane  tylko dziewczynce ?

Dnia 11.01.2024 o 15:13, elik napisał:

No właśnie, jak można pojechać na narty i nie zabrać psa? Psu też się coś od życia należy  🙂 

Dnia 11.01.2024 o 15:18, elik napisał:

No właśnie, czemu tylko dziewczynce, skoro podejrzanych jest wielu z sójką na czele?  

Kamerka prawdę powie  😁

Posted

Z łezką w oku wspominam jak mój Tofcio pierwszy raz został w domu sam. Tak się złożyło, że nigdy sam nie zostawał, przez prawie rok u nas, w związku z moją babcią, która wtedy podupadła na zdrowiu. Kiedy babcia wylądowała w szpitalu, a mój piesuś gospodarzył się w mieszkaniu sam, postanowił pogryźć babci buta, chociaż nigdy tego nie robił, otworzył sobie szafkę w kuchni, gdzie trzymałam wafle ryżowe, wyjął jedną paczkę, którą doszczętnie posiekał w przedpokoju i trochę rzeczy poroznosił po całym mieszkaniu, na szczęście nic nie niszcząc. Kiedy przyszłam do mieszkania i zobaczyłam cały ten bałagan, zaczęłam się po prostu śmiać. I uśmiecham się do tej pory. Nic w gruncie rzeczy takiego strasznego nie zrobił (nie rozumiem więc jak z byle powodu można wyrzucać psa z domu). Czymże są rzeczy  materialne? Nie ma już niestety mojej najukochańszej Babci (osoby, która dała mi tyle ciepła, jak nikt inny), nie ma już mojego Tofika. Ale za to są wspomnienia, które wróciły po tym, jak zobaczyłam dzieło Lucynki (nie tylko jej). Jak to było w tym przysłowiu - kota nie ma, myszy harcują.

• Like 5
Posted

Zapraszam do miłych wspomnień wszystkie dogomaniaczki, które były tutaj w 2012r🙂 

Przejrzałam wątek Szany  i bardzo się cieszę, ze tyle nas jeszcze zostało z tamtych czasów na forum i że nadal możemy ze sobą współpracować.😘

Wczoraj otrzymałam przesympatyczną wiadomość od rodziny zamojskiej Szany, która  została wyadoptowana w 2012 r . Sunia czuje się świetnie 🙂 

Posted

A to wiadomość od Szany:  Cześć, jestem Szana, opuściłam waszą fundację 24.11.2012 r, mieszkam od 12 lat w Bystrzycy Kłodzkiej, jest mi tu bardzo dobrze. Kocham moich opiekunów, a oni kochają mnie. Uwielbiam długie spacery i tarzanie się w śniegu. Trzymam kciuki, aby moi czworonożni przyjaciele szybko znaleźli takich opiekunów jak ja mam.
Hau hau 🐾

received_1117174682974667.jpeg

received_881986800306185.jpeg

received_1649653895776479.jpeg

received_341749872040574.jpeg

received_712311360998915.jpeg

• Like 3
Posted

Pani Justyna napisała jeszcze: Jak ją odbieraliśmy to lekarz obstawiał około 2-3 lata po uzębieniu, znaleziona była przez studentów którzy mieli zajęcia w plenerze w jakimś lesie i dostarczona do was, do nas przyjechała mocno wystraszona i początkowo bardzo się bała, a teraz jest najcudowniejszym i najgrzeczniejszy psiakiem na świecie ❤️

Posted

Śliczna sunieczka  🙂  Adoptowana 12 lat temu, już miała kilka lat więc teraz ma około 14, a biega, bawi się w śniegu jak kilkuletni psiak  🙂  

Posted

Pamiętam Szanę, faktycznie była u nas bardzo przestraszona. Przetrzymaliśmy ją ok. godziny między dojazdem do Wrocławia , a odbiorem przez DS.