Jaaga Posted February 25, 2024 Posted February 25, 2024 Pani przewożąca sunię jest z Minią w kontakcie i daje jej znać. 1 Quote
Tola Posted February 25, 2024 Author Posted February 25, 2024 Dnia 25.02.2024 o 21:18, Poker napisał: Ale fantastyczna niespodzianka. Możliwość przetrzymania psa czasem tylko przez jedną noc otwiera wrota lepszej przyszłości. Podziękowania dla p. Danki i innych osób zaangażowanych w pomoc Hejce. Tak, masz rację - DT czasami tylko na chwilę pozwala zorganizować całą resztę, a tak trudno o takie miejsca. Bambosz też został uratowany, bo zgłosił się dom chętny dać mu schronienie do czasu badań i zaszczepienia. Malutka sunia że schroniska też przyjedzie do nas dzięki pomocy wolontariuszki, inaczej nie mogłabym wziąć suni do domu. A Hejka przypomina mi zamojską hienkę- Dunię,która była pod opieką elik. Quote
Tola Posted February 25, 2024 Author Posted February 25, 2024 Dnia 25.02.2024 o 21:23, Jaaga napisał: Pani przewożąca sunię jest z Minią w kontakcie i daje jej znać. Diana i Paweł - niedługo się pobierają, przyjechali do Biłgoraja zapraszać na ślub Quote
Tola Posted February 25, 2024 Author Posted February 25, 2024 Nie napisałam jeszcze, że dzisiejszej nocy na posesję, gdzie nocowała Hejka ktoś podrzucił szczeniaka, rano p. Danka znalazła go przy wejściu do domu. W domu są już 2 psy, koty, ale na razie mały tam zostanie. Quote
elik Posted February 25, 2024 Posted February 25, 2024 Dnia 25.02.2024 o 21:29, Tola napisał: Diana i Paweł - niedługo się pobierają, przyjechali do Biłgoraja zapraszać na ślub Szczęśliwy dla Hejki zbieg okoliczności Quote
elik Posted February 25, 2024 Posted February 25, 2024 Dnia 25.02.2024 o 21:34, Tola napisał: Nie napisałam jeszcze, że dzisiejszej nocy na posesję, gdzie nocowała Hejka ktoś podrzucił szczeniaka, rano p. Danka znalazła go przy wejściu do domu. W domu są już 2 psy, koty, ale na razie mały tam zostanie. Podłość ludzka nie ma granic Biedny szczeniaczek Quote
Poker Posted February 25, 2024 Posted February 25, 2024 Dnia 25.02.2024 o 22:16, elik napisał: Podłość ludzka nie ma granic Biedny szczeniaczek I tak lepiej, niż danie łopatą w głowę. Ma szanse na życie. Quote
elik Posted February 25, 2024 Posted February 25, 2024 Dnia 25.02.2024 o 22:18, Poker napisał: I tak lepiej, niż danie łopatą w głowę. Ma szanse na życie. Ale to nie usprawiedliwia padalca. 1 Quote
Sowa Posted February 26, 2024 Posted February 26, 2024 Suńka urocza, powinna szybko znaleźć dom. A zamojski Tito-Malutek, o którym dawno nic nie wspominałam, będzie chodził przed blokiem w kagańcu. Ktoś rozrzuca trutkę na osiedlowych trawnikach (było zgłoszenie na policję - mnie ostrzegła sąsiadka). Quote
Tola Posted February 26, 2024 Author Posted February 26, 2024 Dnia 26.02.2024 o 08:32, Sowa napisał: Suńka urocza, powinna szybko znaleźć dom. A zamojski Tito-Malutek, o którym dawno nic nie wspominałam, będzie chodził przed blokiem w kagańcu. Ktoś rozrzuca trutkę na osiedlowych trawnikach (było zgłoszenie na policję - mnie ostrzegła sąsiadka). U nas w Zamościu co jakiś czas zwyrodnialcy też rozrzucają trutki, zdarzali się i tacy, co nabijali w kiełbasę gwoździe, tak omal nie traciła życia suczka mojej sąsiadki. Quote
Jaaga Posted February 26, 2024 Posted February 26, 2024 Dnia 26.02.2024 o 09:38, Tola napisał: U nas w Zamościu co jakiś czas zwyrodnialcy też rozrzucają trutki, zdarzali się i tacy, co nabijali w kiełbasę gwoździe, tak omal nie traciła życia suczka mojej sąsiadki. Z tego powodu zdecydowaliśmy się opuścić Katowice i szukać domu na wsi. Miałam sąsiada, byłego policjanta, który strzelał do dzikich ptaków,bo wyjadaly ziarno jego zasyfiałym kurom, wykładał trutkę na szczury, bo hodowali w mieście co roku świnię na zeżacie, a jakimś cudem trutka znalajdowała się w naszym ogrodzie. Straciłam sunię przez to. Ratowali mi ją we Wrocławiu, ale zmarła w drodze powrotnej do domu. Inne dwie udało się uratować. Policja była bezsilna. Miałam mieć dowod w postaci filmu obciążającego go. Parszywiec zdechł na szczęście. Quote
Tola Posted February 26, 2024 Author Posted February 26, 2024 Hejka zaprasza na swój wątek HEJKA 1 Quote
Tola Posted February 28, 2024 Author Posted February 28, 2024 Może ktoś pomoże ? Ta suczka pilnie szuka domu -ma 2 lata, atopowe zapalenie skóry, nie jest wysterylizowana. Była prezentem dla starszej pani, teraz nie ma się kto nią zająć Szkoda, aby trafiła gdzieś do pseudo i rodziła dwa razy do roku. Quote
Jaaga Posted February 28, 2024 Posted February 28, 2024 Dnia 28.02.2024 o 20:42, Tola napisał: Może ktoś pomoże ? Ta suczka pilnie szuka domu -ma 2 lata, atopowe zapalenie skóry, nie jest wysterylizowana. Była prezentem dla starszej pani, teraz nie ma się kto nią zająć Szkoda, aby trafiła gdzieś do pseudo i rodziła dwa razy do roku. Mówiłam Jarkowi, żeby mi wysłał dziś zdjęcia i info. Myślałam, że nie dostał, a byłam w związku i mogłam pokazać. Jutro wyślę zdjęcie koleżance, której siostra pytała mnie o jakąś nieduża suczke do adopcji. Tylko jej staruszka to też akurat buldożka, więc nie wiem czy będzie chciała druga. Pytała o kundelkę. Ta ze zdjęcia ma paskudną skórę. Prosi się o zeskrobiny, badanie mykologiczne i testy alergiczne. Potem leki, porządna dieta. Niestety czasem walka trwa całe życie psa i ludziom brakuje cierpliwości. Miałam sunię z AZS. Nowy opiekun musi mieć świadomość i liczyć się z kosztami. Quote
Tola Posted February 29, 2024 Author Posted February 29, 2024 Dnia 28.02.2024 o 23:35, Jaaga napisał: Mówiłam Jarkowi, żeby mi wysłał dziś zdjęcia i info. Myślałam, że nie dostał, a byłam w związku i mogłam pokazać. Jutro wyślę zdjęcie koleżance, której siostra pytała mnie o jakąś nieduża suczke do adopcji. Tylko jej staruszka to też akurat buldożka, więc nie wiem czy będzie chciała druga. Pytała o kundelkę. Ta ze zdjęcia ma paskudną skórę. Prosi się o zeskrobiny, badanie mykologiczne i testy alergiczne. Potem leki, porządna dieta. Niestety czasem walka trwa całe życie psa i ludziom brakuje cierpliwości. Miałam sunię z AZS. Nowy opiekun musi mieć świadomość i liczyć się z kosztami. Ona jest leczona u naszej wetki, TZ sprawdzał, ma kartę. Ma na imię Abi. Na FB nie na żadnej grupy, organizacji, pomagającej bulldożkom, albo ja na potrafię znaleźć. Quote
Tola Posted February 29, 2024 Author Posted February 29, 2024 Przepraszam za brak aktualnych wpłat na wątkach oraz opłaconych faktur - wszystko uzupełnię w sobotni wieczór albo w niedzielę. Mieliśmy remont, dzisiaj koniec, ale zostało sprzątanie po remoncie i nam nadzieję, że nie potrwa długo. Quote
Jo37 Posted February 29, 2024 Posted February 29, 2024 https://www.facebook.com/adopcjebuldozkow 1 Quote
Tola Posted February 29, 2024 Author Posted February 29, 2024 Dnia 29.02.2024 o 21:12, Jo37 napisał: https://www.facebook.com/adopcjebuldozkow Ich znalazłam, ale tam jest tylko podany kontakt mailowy, a nie odpisują. Quote
elmas Posted March 1, 2024 Posted March 1, 2024 A może Fundacja SOS Bokserom? https://www.facebook.com/profile.php/?id=100047466342291 Widziałam, że mają pod opieką kilka buldożków. Albo Załoga Bulldoga: https://m.facebook.com/profile.php/?id=100064459041720 1 Quote
Jaaga Posted March 1, 2024 Posted March 1, 2024 Siostra koleżanki jednak nie chce już drugiego buldożka. Myślę że najlepiej zgłosić właśnie organizacji, która ma swoje DT i doświadczenie, bo mała jest fajna, ale wymaga zaangażowania i odpowiedniego prowadzenia weterynaryjnego. Jak ludzie wydadzą ja byle komu z ogłoszenia na FB to trafi albo do pseudo albo będzie bez leków i diety, a kiedy ludzie będą mieć dość to znowu ją komuś wepchną. Mogę poszukać grup mopsikowo/buldożkowych, żeby Tola dala tam ogłoszenie, ale wiadomo że trzeba napisać że będzie po sterylce. Tam rownież siedzą pseuduchy i cwaniaki. Zaraz będą fochy że fundacja szuka domu, ale wybrzydza no i tysiac wiadomości. Przy zwierzakach w typie rasy to niestety norma. Quote
Tola Posted March 3, 2024 Author Posted March 3, 2024 Pięknie dziękuję Figuni za wpłatę 200 zł na konto Zea 100 zł przeznaczam na Hejkę Wątek Hejki 100 zł - przeznaczam na leczenie naszej białaczkowej koteczki Agnieszki w DT w Zamościu 1 1 Quote
Tola Posted March 4, 2024 Author Posted March 4, 2024 Malutka Myszka ze schroniska, która będzie u nas w Dt miała dzisiaj kolejne badanie i niestety nadal jest giargia, będzie Kolejna seria leków:( Sunia już bardzo przyzwyczaiła się do p. Edyty, będzie rozpacz przy rozstaniu Bardzo nam smutno z tego powodu:(. Jest pierwsza faktura za leczenie - 250 zł. Quote
Tola Posted March 4, 2024 Author Posted March 4, 2024 Myszka u nas będzie miała na imię Felicja, dla przyjaciół Fela Jak okaże się, że jest jednak młodziutka, to będziemy szukać nowego domu. Takie są założenia. 2 Quote
Tola Posted March 4, 2024 Author Posted March 4, 2024 Jutro jedziemy na wizytę wet z buldożką Abi, zobaczymy, jaki jest stan, prosimy o kciuki. Zgłosił się DT z Zamościa i dwa DS z Polski, ale zobaczymy co będzie, jak sunia przejdzie zabieg. Rasowemu zawsze łatwiej... Quote
Recommended Posts