Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 27.09.2021 o 05:43, Tyśka) napisał:

W sprawie niufka napisałam do: 

- Fundacja Molosy Adopcje

- Fundacja Duch Leona

1 godzinę temu, alma591 napisał:

Jest jeszcze fundacja PSI RATOWNICY,która pomaga psom ras ratowniczch.Można by spróbować do nich napisać-ja też nie umiem się poruszać na  FB. 

Nie znałam tej fundacji, w ogóle niufki to nie moja bajka, wiec i nie ma mnie na grupach miłośników rasy, aby tam pokazać.

Fundacja Duch Leona nie może pomóc. Druga nie odpisała, dzisiaj się przypomniałam.

Posted
Dnia 27.09.2021 o 20:36, Isiak napisał:

Jaka ona jest śliczna! Sierść w kiepskim stanie, ale sunia ma potencjał na championa okolicy 🙂 Mądra dziewczynka, widzi, że nikt jej krzywdy nie chce zrobić i nabiera śmiałości.

10 godzin temu, Gabi79 napisał:

Melduję się u cudnej Jeżynki

9 godzin temu, Anula napisał:

Jeżynka otwiera się małymi kroczkami idzie do przodu i to jest najważniejsze.Wierzę,że zaufa człowiekowi.Jej ciekawość przezwycięży nieufność, strach.

Przy dobrym żywieniu brązowa sierść na grzbiecie powinna zniknąć.Tak było u moich tymczasików,przeważnie przyjeżdżały właśnie z zaniedbaną sierścią w wyniku złego żywienia,braku witamin.

10 godzin temu, elik napisał:

Może 8.10. ?

No pewnie, ze 08.10.

9 godzin temu, alma591 napisał:

Jest jeszcze fundacja PSI RATOWNICY,która pomaga psom ras ratowniczch.Można by spróbować do nich napisać-ja też nie umiem się poruszać na  FB. 

Dziękuję za podpowiedzi, może uda się pomóc chociaż jednemu...

9 godzin temu, mari23 napisał:

Opowiadam, pokazuję zdjęcia, rozsyłam mms-y komu się da, w odpowiedzi słyszę słowa współczucia dla psów i oburzenie, na bezdusznych oddających, lub porzucających psy, z których winy biedaki do schroniska trafiły.... to ma być objaw "dobrego serca" adresata... powoli weryfikuję znajomych.... chyba wkrótce przestanę ich mieć..... 😞 wychodzi na to, że głupia, naiwna jestem jak.... "niewiemco" 😞

Mari, też pokazuje te psy od lat i też najczęściej słyszę podobne słowa współczucia, a czasami zdarza się zdziwienie, że ja wciąż to samo... Bardzo rzadko w ostatnich czasach ktoś pomógł, dając dt lub ds takiemu biedakowi. Ale prawda jest też taka, ze większość znajomych zapsiona, a ci co nie mają zwierząt to i tak już nie wezmą.

Posted

Od paru miesięcy przy okazji wielu spotkań i rozmów pokazuję zdjęcie tej suni, mnie pokazał  ją p. Wiesław...

Jest cicha, nieśmiała no i niemłoda, w schronisku nie ma szans.

Siedzi najczęściej w budzie lub wewnątrz boksu, bo tak próbuje przeżyć ten straszny czas, ostatni raz widziałam ją na wiosnę i potem długo, długo nie - dopiero w sobotę. 

Przez ten czas nie znalazłam ani jednej osoby, która na dłużej niż chwilę zainteresowałaby się jej losem. 

Wydaje mi się, że coraz gorzej będzie pomagać, niestety:(

1632656172744.jpg

1632656181915.jpg

Posted
Dnia 29.09.2021 o 22:16, CZETKA napisał:

Pomoge finansowo (tylko tak moge) gdyby udalo sie sunie wyciagnac. Taki cudny szorsciak ...

Bardzo dziękuję  serce-ruchomy-obrazek-0539.gif. Na razie nie udało mi się nic wynaleźć, aby sunia miała jakąkolwiek szansę wyjścia ze schroniska. Na początku szukałam DT lub DS, bo sunia niemłoda, łatwiej byłoby jej w kameralnych warunkach, a DS to byłby już cud. Nic takiego się nie zdarzyło,  psów w zamojskim schronisku przybywa, a miejsc w hotelikach coraz mniej:(

Dnia 1.10.2021 o 17:14, Murka napisał:

Może proponować Negri z gratisem w postaci Migdała 🙂

negg.jpg

negg1.jpg

negg2.jpg

Cudne kociaki, taki wspólny DS to na pewno marzenie, ale jak na razie to zupełny brak zainteresowania Negri:(.

Zadzwoniła bardzo sympatyczna pani z Warszawy, Negri bardzo się im podobała, ale jest prawdopodobnie za temperamentna do ich rezydentki:(

Posted

Pisałam jakiś czas temu o kłopotach zdrowotnych Kawy, potem o adopcji do domu właścicieli kliniki weterynaryjnej  w Chorzowie.

Dzisiaj czas na pierwsze zdjęcia Kawusi w nowym domu:)

1633190976656.jpg

1633190982871.jpg

• Like 2
Posted

Coś jakby drgnęło w kocich adopcjach...

Jest zapytanie z Warszawy o Hankę, w następnym tyg. Jo37 ma podjechać na wizytę...

Pani Kasia rozważa możliwość adopcji od razu 2 kotów...

Prosimy o kciuki, bardzo.

• Like 4
Posted
12 godzin temu, Tola napisał:

Coś jakby drgnęło w kocich adopcjach...

Jest zapytanie z Warszawy o Hankę, w następnym tyg. Jo37 ma podjechać na wizytę...

Pani Kasia rozważa możliwość adopcji od razu 2 kotów...

Prosimy o kciuki, bardzo.

Mocno trzymam kciuki!

• Like 1
Posted

Nie chcę zapeszać, ale jak wszystko ułoży się dobrze, to malutka Pippi w środę opuści  lecznicę i pojedzie do Jagny:). Prosimy o kciuki, żeby już nic nie przeszkodziło w realizacji tych planów.

Stan Pippi poprawił się na tyle, że w piątek została zaszczepiona i teraz aby wytrwać do środy...

1631631683166.jpg

Posted

To nasza pierwsza ruda dziewczynka, mieliśmy już biało - rude, ale rude trafiały do nas tylko kocurki. 

Dlatego jak TZ po nią jechał, to był pewien, ze to kocurek, dopiero na drugi dzień wet przekazał, ze to dziewczynka, przyznał, że  rzadkość.

Posted

Tutaj tez pokażę szorstką  - zdjęcia z kwietnia, wtedy tez była na wybiegu, potem nie widziałam jej do teraz:(

Może ktoś ma jakiś pomysł na Dt?

IMG-20210412-WA0006.jpg

IMG-20210412-WA0008.jpg

IMG-20210412-WA0009.jpg

IMG-20210412-WA0018.jpg

Posted
21 godzin temu, Tola napisał:

Nie chcę zapeszać, ale jak wszystko ułoży się dobrze, to malutka Pippi w środę opuści  lecznicę i pojedzie do Jagny:). Prosimy o kciuki, żeby już nic nie przeszkodziło w realizacji tych planów.

Stan Pippi poprawił się na tyle, że w piątek została zaszczepiona i teraz aby wytrwać do środy...

1631631683166.jpg

Wszystkie starania  bez sensu, transport załatwiony, malutka jutro nie pojedzie

beksa_V6_orig.gif

Wczoraj wieczorem znowu pojawiła się gorączka. Nie wiem, co będzie z ta koteczkąbeksa_V6_orig.gif

Posted
1 godzinę temu, Tola napisał:

Wszystkie starania  bez sensu, transport załatwiony, malutka jutro nie pojedzie

beksa_V6_orig.gif

Wczoraj wieczorem znowu ppjawiła się gorączka. Nie wiem, co będzie z ta koteczkąbeksa_V6_orig.gif

Biedactwo  😞  A czy znany jest chociaż powód tych nagłych skoków temperatury?

Posted
Dnia 5.10.2021 o 17:16, elik napisał:

Biedactwo  😞  A czy znany jest chociaż powód tych nagłych skoków temperatury?

Wtedy to miała być silna infekcja, teraz nie wiem:(.

Pippi jest b. malutka, wciąż słaba, została znaleziona w rowie, zmarznięta i głodna, trudno teraz tak od razu to naprawić:(

To już drugie podejście na jej wyjście z lecznicy:(.

A Jagna mieszka zbyt daleko, żeby chore kocię jechało parę godzin:(.

Tylko transportu żal, czekałam 3 tyg:(

Posted

No tak, w tej sytuacji nie można narażać koteczki na trudy kilkugodzinnej podróży.  Czasem tak się zdarza, że problemy mnożą się i uniemożliwiają realizację planów. Szkoda, wielka szkoda  😞  Miejmy nadzieję, że to już ostatnie takie kłopoty, że gdy pojawi się następna szansa na podróż, koteczka będzie zdrowa. Życzę Wam tego z całego serca. 

Posted
Dnia 5.10.2021 o 18:06, elik napisał:

No tak, w tej sytuacji nie można narażać koteczki na trudy kilkugodzinnej podróży.  Czasem tak się zdarza, że problemy mnożą się i uniemożliwiają realizację planów. Szkoda, wielka szkoda  😞  Miejmy nadzieję, że to już ostatnie takie kłopoty, że gdy pojawi się następna szansa na podróż, koteczka będzie zdrowa. Życzę Wam tego z całego serca. 

Bardzo dziękuję!

Niestety, zła passa trwa:(

Jutro na badanie miał jechać do Wrocławia kocurek Gutek - niestety, p. Justyna bardzo źle się poczuła,  ma obustronne zapalenie płuc:(.

Jakby tego było mało, jeden z kociaków w DT jest b. chory, wymaga wyjazdów do lecznicy:(

Posted
Dnia 26.09.2021 o 20:13, Tola napisał:

No i jeszcze 2 psy i sunia, pozostawione przez właścicielkę w schronisku (wyjechała na stałe poza granice Polski)

To psy, które były w domu, bardzo rozpaczają, sunia i mały czarny piesek są bardzo ze sobą zżyte.

Serce mi pęka na samą myśl, co przeżywają, nie wiem jak pomóc:(

Czy te psiaki nadal są w Schronisku ? Szczególnie interesuje mnie psiak w typie szpica wilczego.

Posted
4 godziny temu, togaa napisał:

Czy te psiaki nadal są w Schronisku ? Szczególnie interesuje mnie psiak w typie szpica wilczego.

No togusiu, znając Twój gust, widzę pewne niebezpieczeństwo 🙂 Loluś, trzymaj się 🙂

• Like 1