kado Posted September 26, 2021 Posted September 26, 2021 Serce mi pękło na kawałki. Piekło istnieje naprawdę,to na ziemi,to schronisko dla bezdomnych zwierząt. 2 Quote
mari23 Posted September 26, 2021 Posted September 26, 2021 24 minuty temu, kado napisał: Serce mi pękło na kawałki. Piekło istnieje naprawdę,to na ziemi,to schronisko dla bezdomnych zwierząt. Mogę tylko powtórzyć, bo dokładnie tak samo myślę. Zobaczyłam ten ogrom psiego cierpienia i nie wiem, jakich słów użyć, nie wiem....muszę się najpierw wypłakać, bo myśleć nie sposób :( :( jedno wiem - MUSIMY jakoś pomóc choć tym najbardziej cierpiącym, musimy! Jak ? Nie wiem, może jak się wypłaczę, mózg zacznie myśleć... 1 Quote
Isiak Posted September 26, 2021 Posted September 26, 2021 Ten wielki czarny taki w typie niufa, czy są jakieś organizacje pomagające psom tej rasy? Może pomogą. Tej trójce to najlepiej byłoby znaleźć wspólny dom. Wiem, głupia jestem... 1 Quote
Tola Posted September 26, 2021 Author Posted September 26, 2021 5 minut temu, elik napisał: Ileż cierpienia w trym wzroku Ja też nad nią płakałam:(. W tym wzroku jest cierpienie, ale i ogromna rezygnacja - jakby mówiła - wiem, zostanę tu na zawsze:(. Fatalnie się czuję, cały czas mam to wszystko przed oczami, niewiele można zrobić, bo wszystkim nie pomożemy.. Ta myśl tez bardzo boli:( Quote
elik Posted September 26, 2021 Posted September 26, 2021 10 minut temu, Tola napisał: Ja też nad nią płakałam:(. W tym wzroku jest cierpienie, ale i ogromna rezygnacja - jakby mówiła - wiem, zostanę tu na zawsze:(. Fatalnie się czuję, cały czas mam to wszystko przed oczami, niewiele można zrobić, bo wszystkim nie pomożemy.. Ta myśl tez bardzo boli:( Współczuję Ci ogromnie. Patrząc na zdjęcia nie można powstrzymać łez, a co dopiero widząc i słysząc te biedne psiaki. To męka straszna. Wielkie uznanie i dzięki za to, że pomimo cierpienia wracasz tam, bo bez tego te psiaki nie miałyby znikąd pomocy. Jesteś dla tych biedaków wybawieniem. 2 Quote
kado Posted September 26, 2021 Posted September 26, 2021 Ten mały czarny z ucholami jak u króliczka skradł mi serce. Cudowny jest. Tylko jak mu pomóc???:( 1 Quote
Tola Posted September 26, 2021 Author Posted September 26, 2021 1 minutę temu, elik napisał: Współczuję Ci ogromnie. Patrząc na zdjęcia nie można powstrzymać łez, a co dopiero widząc i słysząc te biedne psiaki. To męka straszna. Wielkie uznanie i dzięki za to, że pomimo cierpienia wracasz tam, bo bez tego te psiaki nie miałyby znikąd pomocy. Jesteś dla tych biedaków wybawieniem. Elu, dziękuję, ale ja tylko zdjęcia robię, siła w tkwi w nas jako grupie. Quote
Tola Posted September 26, 2021 Author Posted September 26, 2021 1 minutę temu, kado napisał: Ten mały czarny z ucholami jak u króliczka skradł mi serce. Cudowny jest. Tylko jak mu pomóc???:( On bardzo jest zżyty z sunią, ale przecież to byłby cud, jakby razem opuścili schronisko.:( Quote
Livka Posted September 26, 2021 Posted September 26, 2021 Czarny olbrzym mnie rozwalił ... :( Zresztą nie tylko on :( Quote
elik Posted September 26, 2021 Posted September 26, 2021 11 minut temu, Tola napisał: Elu, dziękuję, ale ja tylko zdjęcia robię, siła w tkwi w nas jako grupie. "Tylko"? Bez tego TYLKO nie byłoby całej reszty. Quote
kado Posted September 26, 2021 Posted September 26, 2021 11 minut temu, Tola napisał: On bardzo jest zżyty z sunią, ale przecież to byłby cud, jakby razem opuścili schronisko.:( Wiem:( Quote
Tyśka) Posted September 27, 2021 Posted September 27, 2021 7 godzin temu, kado napisał: Ten mały czarny z ucholami jak u króliczka skradł mi serce. Cudowny jest. Tylko jak mu pomóc???:( A mnie ten wilczasty, który miał właścicielkę :( Quote
Tyśka) Posted September 27, 2021 Posted September 27, 2021 W sprawie niufka napisałam do: - Fundacja Molosy Adopcje - Fundacja Duch Leona 3 Quote
Livka Posted September 27, 2021 Posted September 27, 2021 3 godziny temu, Tyśka) napisał: W sprawie niufka napisałam do: - Fundacja Molosy Adopcje - Fundacja Duch Leona Patrząc na ząbki to chyba młody jeszcze psiak ... Quote
Jaaga Posted September 27, 2021 Posted September 27, 2021 Zaglądam na wątek, bo wczoraj rozmawiałam z Tolą odnośnie ukraińskich młodzików i wpomniała, ze była w schronisku. Zdjęcia mnie rozwaliły, zwłaszcza, że zima za pasem i częśc z nich zwyczajnie nie przetrwa jej w schronisku. To cudo wilczaste z trójki domowej ogłoście jak możecie jako mix szpica wilczego. gdyby nie klapnięte uszy, to jak czysty wolfspitz. Jest szpicowa grupa pomocowa na FB. Jakoś nie potrafię się niestety psychicznie ogarnąć. Jesli ktoś wysle mi fotki pomniejszone i info na FB, to tam wstawię i mogę zrobić olx.Od iluś dni nie włączyłam komputera. Osobiście rozbiła mnie, chyba podobnie jak Elik smutna ONka o tęsknym spojrzeniu. Czy ktoś zgłosił ja do owczarkowców i ogłosił na grupach rasy na FB? Gdyby tu udało się jej ogarnąć pomoc i nie znalazłaby innego hoteliku, to nadal mamy niezamieszkaną wolnostojącą budę na wybiegu Suvi. Tylko to jedynie opcja hotelikowania na zewnątrz, bo do domu nie mogę wziąć juz żadnego psa. Bardzo cieszę się, ze krótkowłosy Borys został oddzielony, bo bałam się, że z powodu zachudzenia zostanie zagryziony. Największy czarny pies jest w typie nowofunlanda. Myslę że warto go pokazać i ogłosić, bo powinien się podobać. Jeszcze wpadła mi w oko sunia szorściaczka z jasnymi oczami. Ma magnetyzujące spojrzenie, ale pewnie musiałaby wyjść ze schroniska, zeby dostać swoją szansę. Smutne to bardzo, że tak trudno pomóc tym psiakom. 3 Quote
Tola Posted September 27, 2021 Author Posted September 27, 2021 49 minut temu, Jaaga napisał: Zaglądam na wątek, bo wczoraj rozmawiałam z Tolą odnośnie ukraińskich młodzików i wpomniała, ze była w schronisku. Zdjęcia mnie rozwaliły, zwłaszcza, że zima za pasem i częśc z nich zwyczajnie nie przetrwa jej w schronisku. To cudo wilczaste z trójki domowej ogłoście jak możecie jako mix szpica wilczego. gdyby nie klapnięte uszy, to jak czysty wolfspitz. Jest szpicowa grupa pomocowa na FB. Jakoś nie potrafię się niestety psychicznie ogarnąć. Jesli ktoś wysle mi fotki pomniejszone i info na FB, to tam wstawię i mogę zrobić olx.Od iluś dni nie włączyłam komputera. Osobiście rozbiła mnie, chyba podobnie jak Elik smutna ONka o tęsknym spojrzeniu. Czy ktoś zgłosił ja do owczarkowców i ogłosił na grupach rasy na FB? Gdyby tu udało się jej ogarnąć pomoc i nie znalazłaby innego hoteliku, to nadal mamy niezamieszkaną wolnostojącą budę na wybiegu Suvi. Tylko to jedynie opcja hotelikowania na zewnątrz, bo do domu nie mogę wziąć juz żadnego psa. Bardzo cieszę się, ze krótkowłosy Borys został oddzielony, bo bałam się, że z powodu zachudzenia zostanie zagryziony. Największy czarny pies jest w typie nowofunlanda. Myslę że warto go pokazać i ogłosić, bo powinien się podobać. Jeszcze wpadła mi w oko sunia szorściaczka z jasnymi oczami. Ma magnetyzujące spojrzenie, ale pewnie musiałaby wyjść ze schroniska, zeby dostać swoją szansę. Smutne to bardzo, że tak trudno pomóc tym psiakom. 4 godziny temu, Tyśka) napisał: W sprawie niufka napisałam do: - Fundacja Molosy Adopcje - Fundacja Duch Leona Bardzo dziękuję, ja jeszcze nie potrafię tak się poruszać po FB i chyba nie będę potrafiła. Quote
Tola Posted September 27, 2021 Author Posted September 27, 2021 12 godzin temu, Livka napisał: Czarny olbrzym mnie rozwalił ... Zresztą nie tylko on 1 godzinę temu, Livka napisał: Patrząc na ząbki to chyba młody jeszcze psiak ... 1 godzinę temu, Jaaga napisał: Zaglądam na wątek, bo wczoraj rozmawiałam z Tolą odnośnie ukraińskich młodzików i wpomniała, ze była w schronisku. Zdjęcia mnie rozwaliły, zwłaszcza, że zima za pasem i częśc z nich zwyczajnie nie przetrwa jej w schronisku. To cudo wilczaste z trójki domowej ogłoście jak możecie jako mix szpica wilczego. gdyby nie klapnięte uszy, to jak czysty wolfspitz. Jest szpicowa grupa pomocowa na FB. Jakoś nie potrafię się niestety psychicznie ogarnąć. Jesli ktoś wysle mi fotki pomniejszone i info na FB, to tam wstawię i mogę zrobić olx.Od iluś dni nie włączyłam komputera. Osobiście rozbiła mnie, chyba podobnie jak Elik smutna ONka o tęsknym spojrzeniu. Czy ktoś zgłosił ja do owczarkowców i ogłosił na grupach rasy na FB? Gdyby tu udało się jej ogarnąć pomoc i nie znalazłaby innego hoteliku, to nadal mamy niezamieszkaną wolnostojącą budę na wybiegu Suvi. Tylko to jedynie opcja hotelikowania na zewnątrz, bo do domu nie mogę wziąć juz żadnego psa. Bardzo cieszę się, ze krótkowłosy Borys został oddzielony, bo bałam się, że z powodu zachudzenia zostanie zagryziony. Największy czarny pies jest w typie nowofunlanda. Myslę że warto go pokazać i ogłosić, bo powinien się podobać. Jeszcze wpadła mi w oko sunia szorściaczka z jasnymi oczami. Ma magnetyzujące spojrzenie, ale pewnie musiałaby wyjść ze schroniska, zeby dostać swoją szansę. Smutne to bardzo, że tak trudno pomóc tym psiakom. Czarny wydaje się młody; nie prosiłam o sprawdzenie wieku, bo było trochę zamieszania w tym męskich boksach, nie chciałam jeszcze bardziej denerwować psów. P. Wiesław bez problemu głaskał go, więc charakter też chyba ok. Szorściaczka cudna, te małe sunie po sterylce też,tam też jest takie szorstkie cudo i mała, szczuplutka pręgowana, bardzo łagodna. Jakoś będę próbowała to, o czym piszesz Jagna poskładać, tylko muszę też trochę nadrobić inne sprawy... Quote
Tola Posted September 28, 2021 Author Posted September 28, 2021 W następnym tyg. w środę lub czwartek te wszystkie psy po zabiegach mają wyciągane szwy i będą wypuszczone do boksów ogólnych. Zawsze boję się tych chwil:( 1 Quote
Tola Posted September 28, 2021 Author Posted September 28, 2021 Bardzo dziękuję malti za kolejną wpłatę na rezonans kocurka Gutka - 30 zł Gutek jedzie do Wrocławia 08.09., koszt rezonansu to 1200 zł. Wpłaty: malti - 30 zł (13,09) Elżbieta S. - 40 zł Figunia - 50 zł malti - 30 zł (27.09) Joanna B.F. - 50 zł Jeszcze raz b. wszystkim dziękuję. Quote
Tola Posted September 28, 2021 Author Posted September 28, 2021 Agnieszka zaczęła ogłaszanie zamojskiego Dyzia, tego ze złamana miednicą. Zawsze robi piękne zdjęcia zwierzakom, tym razem Dyzio też ciekawie się prezentuje. Powodzenia malutki! 2 Quote
elik Posted September 29, 2021 Posted September 29, 2021 14 godzin temu, Tola napisał: Gutek jedzie do Wrocławia 08.09., koszt rezonansu to 1200 zł. Może 8.10. ? Quote
alma591 Posted September 29, 2021 Posted September 29, 2021 Dnia 27.09.2021 o 05:43, Tyśka) napisał: W sprawie niufka napisałam do: - Fundacja Molosy Adopcje - Fundacja Duch Leona Jest jeszcze fundacja PSI RATOWNICY,która pomaga psom ras ratowniczch.Można by spróbować do nich napisać-ja też nie umiem się poruszać na FB. 1 Quote
mari23 Posted September 29, 2021 Posted September 29, 2021 Opowiadam, pokazuję zdjęcia, rozsyłam mms-y komu się da, w odpowiedzi słyszę słowa współczucia dla psów i oburzenie, na bezdusznych oddających, lub porzucających psy, z których winy biedaki do schroniska trafiły.... to ma być objaw "dobrego serca" adresata... powoli weryfikuję znajomych.... chyba wkrótce przestanę ich mieć..... :( wychodzi na to, że głupia, naiwna jestem jak.... "niewiemco" :( Quote
Recommended Posts