Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jest zpytanie z ogloszenia Magnusa na Łódź. 

Cyt.Dzień dobry. Jestem zainteresowany adopcją Magnusa. Posiadam doświadczenie w wychowywaniu psa. Obecnie mieszkam sam. Chętnie umówię się na rozmowę w moim miejscu zamieszkania. Pozdrawiam

Posted
Dnia 18.10.2021 o 21:12, Jaaga napisał:

Nie dacie rady ich zabrać np. do tego hoteliku, co planowałaś szorstkowłosą? Najgorsze jest to, ze trzeba jednocześnie zabrać oboje.

To 1000 zł miesięcznie...

Posted

Dzisiaj rozmawiałam z p. Moniką, DT Magnusa - pies na pewno mieszkał w domu; ma dobry kontakt z psem właścicielki - jest zgodny, łagodny.

Ogłoszenia Magnusa

OLX Jagny na Katowice

https://www.olx.pl/d/oferta/stasio-13-kg-10-mies-rewelacyjny-pies-adopcja-CID103-IDM3LJM.html#78d8149ba5

Mój OLX na Warszawę

https://www.olx.pl/d/oferta/10-miesieczny-magnus-czeka-na-nowy-dom-CID103-IDM42yp.html

OLX elik na Kraków

https://www.olx.pl/d/oferta/mlody-psiaczek-szuka-dobrego-czlowieka-CID103-IDM5den.html

Olx Ellig na Łódź
https://www.olx.pl/d/oferta/piekny-mlody-pies-czeka-na-dom-CID103-IDM5yu1.html

Posted
Dnia 19.10.2021 o 15:21, Ellig napisał:

Jest zpytanie z ogloszenia Magnusa na Łódź. 

Cyt.Dzień dobry. Jestem zainteresowany adopcją Magnusa. Posiadam doświadczenie w wychowywaniu psa. Obecnie mieszkam sam. Chętnie umówię się na rozmowę w moim miejscu zamieszkania. Pozdrawiam

A może pan zadzwonić?

Posted
Dnia 19.10.2021 o 17:59, Tola napisał:

To 1000 zł miesięcznie...

Tak przypuszczałam, że to kwestia finansów. Wolałam zapytać, bo wczesniej u nas też były Dino i Sali i szybko poszła ich adopcja mimo konieczności wykonania kastracji i sterylki. Tylko jesli tam jest problem z transportem czy pobytem w domu po zabiegach, to wiadomo, że tak szybko adopcja nie poszłaby. 

Może chociaż Magnusowi sie poszczęści.

Posted
Dnia 19.10.2021 o 19:24, Jaaga napisał:

Tak przypuszczałam, że to kwestia finansów. Wolałam zapytać, bo wczesniej u nas też były Dino i Sali i szybko poszła ich adopcja mimo konieczności wykonania kastracji i sterylki. Tylko jesli tam jest problem z transportem czy pobytem w domu po zabiegach, to wiadomo, że tak szybko adopcja nie poszłaby. 

Może chociaż Magnusowi sie poszczęści.

Kwestia finansów, bo przy 2 psach to naprawdę spore kwoty...

Dochodzą wyjazdy do lecznicy, zabiegi, transporty no i to daleki wschód, tutaj nikt nie przyjedzie w odwiedziny do hoteliku, żeby psy poznać, wszędzie daleko.

Ogłaszać można byłoby chyba tylko na Warszawę, a to też mniejsze szanse na szybki dom...

Bardzo szkoda psów,  jestem w kontakcie z panią, która zgłosiła psy, ona tez coś szuka.

Przydałby się DT albo tańszy hotelik...

Posted

Jutro wielki dzień dla zamojskiej Szorstkiej ze schroniska, ale i dla malutkiej Pippi, która z powodu złego stanu zdrowia już 4 razy miała odkładany wyjazd z lecznicy do Jagny.

Jutro próbujemy po raz kolejny, może tym razem się uda...

Po raz kolejny proszę o kciuki!

1631631683166.jpg

• Like 4
Posted
Dnia 18.10.2021 o 18:40, Tola napisał:

Togaa pisała parę stron wcześniej, że pomoże go ogłosić, nie wiem czy się udało?

Odnośnie "szpica wilczego" chętnie ogłoszę go z wyróżnieniem , tylko czyj nr. telefonu podać do kontaktu? Schroniskowy? 

Posted
Dnia 20.10.2021 o 00:04, togaa napisał:

Odnośnie "szpica wilczego" chętnie ogłoszę go z wyróżnieniem , tylko czyj nr. telefonu podać do kontaktu? Schroniskowy? 

Możesz podać mój, wysyłam na PW

Posted
Dnia 20.10.2021 o 11:04, agat21 napisał:

Sunia już w samochodzie!  Czy wiecie, że sama wskoczyła do bagażnika i do klatki! Biegiem! Tak chciała stąd jechać!

Dnia 20.10.2021 o 11:32, Tola napisał:

Tak🙂

IMG_20211020_110642.jpg

Dnia 20.10.2021 o 11:32, Tola napisał:

Malutka Pippi też w drodze do Jagny, wreszcie!!!

Ależ radosny dzisiaj dzień!!! ❤️ szczęścia, zwierzaki kochane na nowej drodze życia, niech już tylko dobrze Wam będzie!

Posted
Dnia 20.10.2021 o 13:15, mari23 napisał:

Ależ radosny dzisiaj dzień!!! ❤️ szczęścia, zwierzaki kochane na nowej drodze życia, niej już tylko dobrze Wam będzie!

Szczęścia!❤️

Posted

Pippi na miejscu, Czetka też, nic tylko się cieszyć :).

Dzień jednak kończy smutne wydarzenie - kotka, chyba  po wypadku, nieoperacyjna, jest w lecznicy:(

Posted
Dnia 20.10.2021 o 19:47, Ellig napisał:

Zapytanie z OLX 

Dzień dobry.
Przepraszam , gdzie przebywa piesek - czy w Łodzi ?
Pozdrawiam

Jak możesz to odpisz, że trochę dalej, w Zamościu. Niektórych to zniechęci.

Ten chłopak., który wczoraj był chętny adoptować Magnusa nie zadzwonił.

Posted
Dnia 20.10.2021 o 19:37, Tola napisał:

Pippi na miejscu, Czetka też, nic tylko się cieszyć :).

Dzień jednak kończy smutne wydarzenie - kotka, chyba  po wypadku, nieoperacyjna, jest w lecznicy:(

Czyli wynik 2 : 1 ..... jednak na plusie... choć bardzo żal koteczki 😞

Czy będąc w schronisku miałaś chwilkę (i siłę) by spojrzeć na te "nasze" biedaki ?