Aska7 Posted March 3, 2022 Posted March 3, 2022 Jagna, ale pieniądze to najmniejszy problem. Założę wątek, przywiozę, sprzedam resztę Warmetowego srebra i uzbieram. Weźmiesz ? Quote
Tola Posted March 3, 2022 Author Posted March 3, 2022 Przed chwilką dostałam info od Alaskan, że nastąpiła zmiana, większa suczka jedzie do hoteliku, gdzie był Winter, do p. Anety. Quote
Jaaga Posted March 3, 2022 Posted March 3, 2022 Dnia 3.03.2022 o 19:37, Aska7 napisał: Ten duży rudy mnie ściska w dołku : ( O, Ciebie też. Obserwuję go od początku, bo to moj ulubiony typ psa. Quote
Alaskan malamutte Posted March 3, 2022 Posted March 3, 2022 Dnia 3.03.2022 o 19:21, Poker napisał: Jest jeszcze jest miejsce u Szafirki albo Anecik na jakiegoś malucha, niezbyt zaawansowanego wiekiem. Mogę wziąć pod opiekę. No i czy Aśka da radę wpakować do samochodu? Szafirka może przyjąć tylko trzy psiaki... Dlatego z Aska7 wzięłyśmy większa suczkę. Wstępnie zarezerwowałam miejsce u anecik. Jednak pani u której był Winter zgodziła się przyjąć suczkę!! Także zwalniam miejsce u anecik. Quote
Alaskan malamutte Posted March 3, 2022 Posted March 3, 2022 Dnia 3.03.2022 o 19:41, Tola napisał: Przed chwilką dostałam info od Alaskan, że nastąpiła zmiana, większa suczka jedzie do hoteliku, gdzie był Winter, do p. Anety. Tolu, p Aneta Quote
Tola Posted March 3, 2022 Author Posted March 3, 2022 Dnia 3.03.2022 o 19:47, Alaskan malamutte napisał: Szafirka może przyjąć tylko trzy psiaki... Dlatego z Aska7 wzięłyśmy większa suczkę. Wstępnie zarezerwowałam miejsce u anecik. Jednak pani u której był Winter zgodziła się przyjąć suczkę!! Także zwalniam miejsce u anecik. A, to juz poprawiam, że pod opiekę Twoją i Aska7 1 Quote
mdk8 Posted March 3, 2022 Posted March 3, 2022 A ja jestem w rozsypce bo nikt nie chce pomóc "bratu " Andżeli Nie mogę patrzeć na biedaka za tymi kratami Zajmę się finansami tylko potrzeba miejsca i osoby , która weźmie za niego odpowiedzialność. Błagam 1 Quote
Alaskan malamutte Posted March 3, 2022 Posted March 3, 2022 Serdecznie zapraszamy na watek cudnej Quote
Tola Posted March 3, 2022 Author Posted March 3, 2022 Dnia 3.03.2022 o 19:21, Poker napisał: Jest jeszcze jest miejsce u Szafirki albo Anecik na jakiegoś malucha, niezbyt zaawansowanego wiekiem. Mogę wziąć pod opiekę. No i czy Aśka da radę wpakować do samochodu? Może ta pani Aneta, gdzie jedzie Cudna, przyjmie zamojszczaka? Quote
Sowa Posted March 3, 2022 Posted March 3, 2022 Da się policzyć, ile już psów, zabieranych z tego schroniska, najpierw do DT czy hoteliku, znalazło stały dom? Quote
Tola Posted March 3, 2022 Author Posted March 3, 2022 Dnia 3.03.2022 o 20:49, Sowa napisał: Da się policzyć, ile już psów, zabieranych z tego schroniska, najpierw do DT czy hoteliku, znalazło stały dom? Tak, mam to wszystko zliczone z ostatnich lat. Quote
Ewa Marta Posted March 3, 2022 Posted March 3, 2022 Dnia 3.03.2022 o 19:56, mdk8 napisał: A ja jestem w rozsypce bo nikt nie chce pomóc "bratu " Andżeli Nie mogę patrzeć na biedaka za tymi kratami Zajmę się finansami tylko potrzeba miejsca i osoby , która weźmie za niego odpowiedzialność. Błagam To jest chyba największy problem - odpowiedzialność. Bo chętnych do pomocy trochę jest. Też proponowałam pomoc. Mamy jednak z Ellig 4 nie adopcyjne psiaki pod opieką. Nie wezmę kolejnego nie adopcyjnego na siebie. Quote
Jaaga Posted March 4, 2022 Posted March 4, 2022 Dnia 3.03.2022 o 19:40, Aska7 napisał: Jagna, ale pieniądze to najmniejszy problem. Założę wątek, przywiozę, sprzedam resztę Warmetowego srebra i uzbieram. Weźmiesz ? Nie widziałam Twojego pytania. Zapytam Toli, czy może się o nim czegoś dowiedzieć. Quote
elik Posted March 4, 2022 Posted March 4, 2022 Dnia 3.03.2022 o 18:52, Tola napisał: 2. Ruda przyjazna suczka do szafirki (pod opiekę wiolhelm170) wiolohelm170 czy to jest ta, która błąkała się koło Twojego domu? Quote
Poker Posted March 4, 2022 Posted March 4, 2022 Dnia 4.03.2022 o 09:58, elik napisał: wiolohelm170 czy to jest ta, która błąkała się koło Twojego domu? Inna, tamtą odebrał właściciel Quote
mdk8 Posted March 4, 2022 Posted March 4, 2022 Dnia 4.03.2022 o 00:09, Ewa Marta napisał: To jest chyba największy problem - odpowiedzialność. Bo chętnych do pomocy trochę jest. Też proponowałam pomoc. Mamy jednak z Ellig 4 nie adopcyjne psiaki pod opieką. Nie wezmę kolejnego nie adopcyjnego na siebie. Finansową odpowiedzialność biorę na siebie. Wątek i jego prowadzenie też .Potrzebne miejsce oraz osoba do kontaktu z hotelikiem i później do weryfikacji potencjalnych domów - tego się nie podejmę bo nie mam doświadczenia . Quote
elik Posted March 4, 2022 Posted March 4, 2022 Dnia 4.03.2022 o 10:08, Poker napisał: Inna, tamtą odebrał właściciel Dzięki Może dobrze, choć jeśli bidulka zginęła, to może nie tak dobrze. No chyba, że był to tylko przypadek jednorazowy. Wszystko zdarzyć się może. Quote
Jaaga Posted March 4, 2022 Posted March 4, 2022 Co do dużego rudego, Tola teraz niczego już się nie dowie. Nie mogę mieć szczekacza, bo kilka metrow za murem wybiegu jest wybudowany dom. Wiosną wznowią prace i jeśli ktoś się wprowadzi, to mogę mieć nieprzyjemności za ciagłe szczekanie. Dewloperka wywaliła sobie okna i ogromne przeszklenie na taras wlasnie na ogrodzenie wybiegu. Nie będę włóczyć się po sądach, a przy tak dużym, starszym psie bylby na pewno problem ze znalezieniem w krytycznej sytuacji innego miejsca. Quote
Jaaga Posted March 4, 2022 Posted March 4, 2022 Dnia 4.03.2022 o 10:11, mdk8 napisał: Finansową odpowiedzialność biorę na siebie. Wątek i jego prowadzenie też .Potrzebne miejsce oraz osoba do kontaktu z hotelikiem i później do weryfikacji potencjalnych domów - tego się nie podejmę bo nie mam doświadczenia . To może załóż wątek, zbierz deklaracje form pomocy. Może wtedy ktoś doswiadczony skontaktuje się z hotelikami, gdzie bywały większe psiaki? Weryfikacja domów na razie się nie martw Na poczatku trzeba będzie dobrze poznać psa. Jest starszym psem ze specyficzna przeszłością. Zobacz, ogłaszamy Andżelę, porobiłam tyle ogloszen na FB, dałam ją na wszystkie grupy owczarkowi i ani jednego zapytania. Miejsce trzeba wybrać z głową. Żeby nie było po miesiącu informacji, ze masz psa zabierać. Bo co z nim zrobic? A z drugiej strony tak, żeby nie upchnąć go w jakimś hotelowym budyneczku w ogrodzie czy małym kojcu, bo może tam spędzić nawet cala resztę życia. Takie warunki nie polepszą znacznie jego bytu. Są akceptowalne dla adopcyjnych psów, ktore szybko pojadą do własnego domu, ale w założeniu, że z adopcja może być trudno, należy zapewnić mu godne warunki i jakąś przestrzeń. Może to doda motywacji, ale mimo ze Andżela jest trudnym psem, to ani chwili nie żałowałam, że tak się na nią zaparłam. Bywam na nią zła czasami, ale co zrobić. 1 Quote
helli Posted March 4, 2022 Posted March 4, 2022 To ja tak ogólnie, zaoferowalam opłacic 3mies all inclusive jakiejś psinie, w miarę adopcyjnej, z jakąś ewentualną nawiązką, czy to gdzieś jest uwzględnione czy dopiero liczyć, zbierać, jak dojadą? Chyba, że wolicie abym dawala mniej, ale dożywotnio i ktos jeszcze będzie finansował, czyli mniej adopcyjnemu 3 Quote
Tola Posted March 5, 2022 Author Posted March 5, 2022 Dnia 5.03.2022 o 00:55, helli napisał: To ja tak ogólnie, zaoferowalam opłacic 3mies all inclusive jakiejś psinie, w miarę adopcyjnej, z jakąś ewentualną nawiązką, czy to gdzieś jest uwzględnione czy dopiero liczyć, zbierać, jak dojadą? Chyba, że wolicie abym dawala mniej, ale dożywotnio i ktos jeszcze będzie finansował, czyli mniej adopcyjnemu Helli, poczekajmy jeszcze moment, jutro jadą psy, może do tego czasu coś jeszcze tutaj się zmieni. Twoja pomoc bardzo potrzebna Quote
Tola Posted March 5, 2022 Author Posted March 5, 2022 Ja mam wczoraj wieczorem zgłoszoną sukę w zaawansowanej ciąży, podobno z granicy, potem wstawię zdjęcia Ktoś przywiózł, oddał sąsiadowi, a ten już nie chce, bo ciężarna, przypiął na łańcuch U nas tutaj tragedia z tymi psami, nie mam gdzie jej zabrać Quote
Anula Posted March 5, 2022 Posted March 5, 2022 Zapraszamy na wątek biało-czarnego pieska Erni: https://www.dogomania.com/forum/topic/355592-erni-piesek-biało-czarny-wielkie-święto-opuszcza-schronisko/ Quote
Recommended Posts