Jaaga Posted March 6, 2022 Posted March 6, 2022 Dnia 6.03.2022 o 09:32, elik napisał: Może więc uda się tak zorganizować, żeby sunię zgarnąć razem z tymi co mają teraz jechać. Robi mi się gorąco i niedobrze, gdy myślę, jaki los czeka ją i jej dzieci, jeśli zostanie tam, gdzie jest. Jeśli weźmiesz ją Jaguś do siebie, to daje stałą 20,00 zł (co ja robię???) choć nie powinnam , ale nie mogę inaczej, i będę ją uwzględniać w bazarkach. Elu, sunia jest dość duza, wiec wolałabym żeby pojechała do Anety, jeśli byłaby tylko taka możliwość. Quote
agat21 Posted March 6, 2022 Posted March 6, 2022 Mam dom tymczasowy dla suni już po sterylizacji, od piątku. Dom jest w Bielsku-Białej, ale w piątek mąż pani Asi, która sunię przyjęłaby, jedzie z Warszawy do Bielska, więc mógłby ją wziąć. Pytanie jak ją wysteryzować i gdzie przetrzymać? 1 Quote
Nadziejka Posted March 6, 2022 Posted March 6, 2022 zalamalam Jesusiku aby sie tylko udalo Dnia 6.03.2022 o 09:32, elik napisał: Może więc uda się tak zorganizować, żeby sunię zgarnąć razem z tymi co mają teraz jechać. Robi mi się gorąco i niedobrze, gdy myślę, jaki los czeka ją i jej dzieci, jeśli zostanie tam, gdzie jest. Jeśli weźmiesz ją Jaguś do siebie, to daje stałą 20,00 zł (co ja robię???) choć nie powinnam , ale nie mogę inaczej, i będę ją uwzględniać w bazarkach. Dnia 6.03.2022 o 09:48, Jaaga napisał: Elu, sunia jest dość duza, wiec wolałabym żeby pojechała do Anety, jeśli byłaby tylko taka możliwość. aby zabrac od tej zgnilizny ludzkiej od tego zwyrodnialca jakich wielu Quote
Jaaga Posted March 6, 2022 Posted March 6, 2022 Dnia 6.03.2022 o 10:20, agat21 napisał: Mam dom tymczasowy dla suni już po sterylizacji, od piątku. Dom jest w Bielsku-Białej, ale w piątek mąż pani Asi, która sunię przyjęłaby, jedzie z Warszawy do Bielska, więc mógłby ją wziąć. Pytanie jak ją wysteryzować i gdzie przetrzymać? Tola napisala, ze Aska7 i tak nie mialaby jej jak wziąć. Teraz są już w schronisku obie. Quote
agat21 Posted March 6, 2022 Posted March 6, 2022 Dnia 6.03.2022 o 10:50, Jaaga napisał: Tola napisala, ze Aska7 i tak nie mialaby jej jak wziąć. Teraz są już w schronisku obie. Obie sunie z łańcucha są w schronisku? Ta biszkoptowa i ta łaciata? Quote
Jaaga Posted March 6, 2022 Posted March 6, 2022 Dnia 6.03.2022 o 11:10, agat21 napisał: Czy Tola i Aska są w schronisku? Aska7 jest w schronisku. Zrozumialam ze i Tola, bo miala rozmawiac z Aską, ale może chodzilo jej o rozmowę telefoniczną. Powstaje tu nam taki gluchy telefon. Quote
Anula Posted March 6, 2022 Posted March 6, 2022 Aska7 z psiakami wyjechała ze Schroniska o godz.10,18. Informację dostałam od Toli. Quote
elik Posted March 6, 2022 Posted March 6, 2022 Dnia 6.03.2022 o 09:48, Jaaga napisał: Elu, sunia jest dość duza, wiec wolałabym żeby pojechała do Anety, jeśli byłaby tylko taka możliwość. Wszystko jedno gdzie, byleby ją zabrać z tamtego miejsca. Quote
elik Posted March 6, 2022 Posted March 6, 2022 Dnia 6.03.2022 o 10:20, agat21 napisał: Mam dom tymczasowy dla suni już po sterylizacji, od piątku. Dom jest w Bielsku-Białej, ale w piątek mąż pani Asi, która sunię przyjęłaby, jedzie z Warszawy do Bielska, więc mógłby ją wziąć. Pytanie jak ją wysteryzować i gdzie przetrzymać? Wspaniała wiadomość. Dajesz suni szansę na dom, a może nawet na przeżycie, bo nie wiadomo, jak przebiegałby poród w tamtych warunkach i kompletnie bez pomocy. W przyszłym tygodniu na wschodzie mają być mrozy nawet - 20 stopni. Czyli trzeba byłoby sunie wysterylizować, przetrzymać do piątku i zawieźć do Warszawy. Oby znalazł się na to sposób. Quote
elik Posted March 6, 2022 Posted March 6, 2022 Dnia 5.03.2022 o 23:16, helli napisał: Mogę ją objąć patronatem, całkowicie, tylko co z logistyka i miejscem Byłabyś w stanie podjąć się całkowitego utrzymania suni? Quote
Nadziejka Posted March 6, 2022 Posted March 6, 2022 Napiszcie prosze napiszcie czy zabrana to ta sunia z lancucha, ta ktora lada moment moze urodzic ? Quote
Jaaga Posted March 6, 2022 Posted March 6, 2022 Tola pisała, że oni na miejscu nie mają nigdzie szpitalika na przetrzymanie psa, a juz na pewno tak dużego i nie w obecnej kryzysowej sytuacji. Sterylizacja w zaawansowanej ciąży to nie zwykly zabieg. Jest jak cesarka + usunięcie macicy. Macica jest ogromna, wazy z zawartością kilka kg, jest mocno ukrwiona. Gruczoł mlekowy już jest duzy i zaczyna pracowac, więc cięcie gorzej się goi, mleko bedzie utrudniać gojenie. Suczka dziś jest na łańcuchu, więc nie jest za bardzo realne, że do piątku mogłaby zostać zoperowana i pokonac taką trasę. Skoro nawet nie ma gdzie, a gojenie i zdjęcie szwów to kwestia 10 dni. Quote
Jaaga Posted March 6, 2022 Posted March 6, 2022 Dnia 6.03.2022 o 14:31, Nadziejka napisał: Napiszcie prosze napiszcie czy zabrana to ta sunia z lancucha, ta ktora lada moment moze urodzic ? Nie, pojechała sunia ze schroniska. Ta w ciąży nadal wisi na łańcuchu Quote
helli Posted March 6, 2022 Posted March 6, 2022 To może niech urodzi? Czy to mniej ryzykowne dla jej zdrowia ? Sorry, ale w obecnej sytuacji chyba trzeba uspic ślepy miot Czy Murka, która kończy działalność, wyjątkowo by jej nie przetrzymała jakis czas, a potem transport do tego DT? (Potwierdzam, że ja wezmę na utrzymanie, staram się pisać prawdę) Quote
agat21 Posted March 6, 2022 Posted March 6, 2022 No dobrze, to zaproponuję coś innego - czy ktoś mógłby przywieźć sunię do Warszawy? Znajdę miejsce w lecznicy, gdzie sunia będzie mogła mieć zabieg i będzie do piątku, a potem pojedzie do Bielska. Pani Asia zajmie się nią. Nie mogę przyjechać teraz po nią, bo mój samochód jest w warsztacie od stłuczki, jaką miałam 3 tygodnie temu, myślałam, że w piątek go odbiorę, ale nie ma tak dobrze. Jak na złość we wtorek wylatuję na 3 dni do firmy do Włoch, wracam w czwartek późnym wieczorem. Dlatego sunia musiałaby trafić od razu do lecznicy i tam zostać. 1 Quote
Jaaga Posted March 6, 2022 Posted March 6, 2022 Tola wladnie dała mi znac, ze sunia w ciąży dxis jedzie na dt na miejscu. Quote
agat21 Posted March 6, 2022 Posted March 6, 2022 Dnia 6.03.2022 o 15:21, Jaaga napisał: Tola wladnie dała mi znac, ze sunia w ciąży dxis jedzie na dt na miejscu. O! Czyli ktoś się znalazł na miejscu? To świetnie, odpada podróż. Quote
Poker Posted March 6, 2022 Posted March 6, 2022 Mam mnóstwo rzeczy do wysyłki do Zamościa dla ludzi , ale niektóre rzeczy mogą się przydać dla zwierzaków. Jutro dokupię jednorazowe naczynia, konserwy, zupki i zapakuję pewnie ze 3 kartony po 25 kg. 1 Quote
Moli@ Posted March 6, 2022 Posted March 6, 2022 Dziewczyny, mam sporo NOWYCH naczyń jednorazowych - sztućce - w tym mieszadełka do kawy/herbaty, kubki (duże i średnie - do ciepłych napojów), talerze płaskie, miseczki do zupy... + prostokątne "talerzyki" papierowe. Podeślijcie adres... Quote
elik Posted March 6, 2022 Posted March 6, 2022 Dnia 6.03.2022 o 15:21, Jaaga napisał: Tola wladnie dała mi znac, ze sunia w ciąży dxis jedzie na dt na miejscu. Co za ulga. Właśnie weszłam na dogo po kilkugodzinnej przerwie i pierwsze wpadłam tu, żeby zobaczyć co odpowiedziała na moje ostatnie pytanie helli, a tu taka niespodzianka. Już nawet mniej mnie boli fakt zagubienia licencji na pakiet Office. Żeby móc korzystać z Excela i Worda, będę musiała kupić nowy pakiet Ałłłłłuuuu boli. Zamiast na co inne muszę wydać na pakiet office. Bez sensu. Ale cieszy, że sunia już dzisiaj będzie bezpieczna. Quote
Recommended Posts