Nadziejka Posted February 28, 2022 Posted February 28, 2022 Sercem calem zapraszam dla Weny i Fidunia z modlitwa za wszystkie istoty Quote
Jaaga Posted March 1, 2022 Posted March 1, 2022 Dnia 1.03.2022 o 15:22, Aska7 napisał: Kiedyś to chciałabym jeszcze moc zwbrac tego psa. Przewija się od początku na zdjęciach i wygląda coraz starzej. Aska7 uraczyła nas tyloma zdjęciami, ze mam nadzieję, że kilka z nich z Nią wyjedzie. Quote
Aska7 Posted March 1, 2022 Posted March 1, 2022 Robi się coraz chudszy. Na zdjęciach nie widać, ale bardzo marnieje : ( Quote
Jaaga Posted March 1, 2022 Posted March 1, 2022 Dnia 1.03.2022 o 15:45, Aska7 napisał: Robi się coraz chudszy. Na zdjęciach nie widać, ale bardzo marnieje : ( Wiem, widać i tak na zdjęciach. Na tych ostatnich od Toli widać mu było wszystkie żebra. Quote
Tola Posted March 1, 2022 Author Posted March 1, 2022 Dnia 1.03.2022 o 15:45, Aska7 napisał: Robi się coraz chudszy. Na zdjęciach nie widać, ale bardzo marnieje : ( Dnia 1.03.2022 o 17:43, Jaaga napisał: Wiem, widać i tak na zdjęciach. Na tych ostatnich od Toli widać mu było wszystkie żebra. Na pewno coś zaczyna się dziać ze zdrowiem. Quote
Tola Posted March 1, 2022 Author Posted March 1, 2022 Dnia 28.02.2022 o 23:06, wiolhelm170 napisał: A Fele bierzecie pod uwagę? Felę bierze pod uwagę Hania, jest dla niej miejsce w hoteliku i na pewno znajdzie się w aucie. Ja jednak nadal nie widziałam suczki w schronisku i nie bardzo wiem, jak to dalej ma przebiegać, prosiłabym o rozmowę. Z Twojego wpisu na wątku suni wywnioskowałam, że masz informacje o Feli i że jest już po kwarantannie, więc na pewno teraz wiesz więcej. Quote
Tola Posted March 1, 2022 Author Posted March 1, 2022 Ja jadę do schroniska w czwartek, bo mam informację, że psy po zabiegach będą już po zdjęciu szwów i po szczepieniu. Chciałabym wtedy wszystko już ustalić, bo później nie dam rady jechać po raz kolejny. Quote
wiolhelm170 Posted March 1, 2022 Posted March 1, 2022 Kontaktuje się tylko przez messangera z wolantariuszka.Napisala mi że w czwartek Fela będzie miała szczepienie i można ją adoptować .Czy mogę Cię prosić żebyś dowiedziała się czegoś o niej w schronisku?Nigdy tam nie byłam i boje się że nawet jeśli pojadę a naprawdę nie mam teraz kiedy, a jeśli by mi się udało, to boje się że Quote
wiolhelm170 Posted March 1, 2022 Posted March 1, 2022 boje się że nie będę umiała tam rozmawiać. Quote
Tyśka) Posted March 2, 2022 Posted March 2, 2022 Dnia 28.02.2022 o 12:01, Poker napisał: Lepiej uśmiercić stworzenie, niż miałoby z głodu umrzeć, Zamykanie w domu to koszmar. Mer Kijowa podjęła decyzję o uśpieniu wszystkich psów w kijowskim schronisku - taka informacja pojawiła się na stronie Centaurusa [edit: ta informacja okazała się nieprawdziwa]. Z kolei Stowarzyszenie Tomaszow Lubelski-Adopcje (a właściwie dwie osoby, Ola i Ania) działają na granicy, aby zabezpieczyć te psy, które zostały porzucone na granicy. Jest ciężko, zawsze był problem z DT w tej okolicy, a brakuje teraz i DT (nawet na parę dni zanim zwierzaki nie porozjeżdżają się po fundacjach w całej Polsce), brakuje karmy, transporterów... Trzymam kciuki za wyjazd kolejnych Zamojszczaków. Oby im się udało. Aśka 1 Quote
Aska7 Posted March 2, 2022 Posted March 2, 2022 Biorę wszystkie transportery jakie mam, bo nie wiem co się przytrafi. 9 Quote
Tola Posted March 2, 2022 Author Posted March 2, 2022 Dnia 2.03.2022 o 12:21, Aska7 napisał: Biorę wszystkie transportery jakie mam, bo nie wiem co się przytrafi. 1 Quote
Anula Posted March 2, 2022 Posted March 2, 2022 Dnia 2.03.2022 o 12:21, Aska7 napisał: Biorę wszystkie transportery jakie mam, bo nie wiem co się przytrafi. Asiu,to jeszcze nie jest wiadome kiedy jedziesz? Quote
Aska7 Posted March 2, 2022 Posted March 2, 2022 Jeszcze nie wiem. Tola ma być w schronisku dzisiaj albo jutro i wtedy coś ustalimy. Quote
Tola Posted March 2, 2022 Author Posted March 2, 2022 Dnia 2.03.2022 o 19:47, Aska7 napisał: Jeszcze nie wiem. Tola ma być w schronisku dzisiaj albo jutro i wtedy coś ustalimy. Jutro jadę, dam znać. Dzisiaj wrzucałam na FB na molosy Micha i przy okazji wrzuciłam zdjęcie bernardyna. Pies w ciągu krótkiego czasu ma sporo udostępnień, niedawno zadzwoniła rodzina z propozycją adopcji, ale chcieliby cokolwiek wiedzieć o zachowaniu psa. No a co ja mogę powiedzieć o zachowaniu psa:(. Będę mogła podać wiek, dzisiaj dowiedziałam się, że pies był w bardzo złym stanie, skołtuniony, miał bardzo przerośnięte pazury, więc żył w strasznych warunkach. Wolontariuszka na razie nie pomoże, bo żeby coś powiedzieć, musi psa przenieść do boksów wolontariackich, a tam na razie nie ma chyba miejsca. I wracamy do punktu wyjścia:( Quote
Tola Posted March 2, 2022 Author Posted March 2, 2022 A jednak chyba się uda!!! Wolontariuszka zabierze wielkopsa, poobserwuje, a rodzina będzie cierpliwie czekać, są umówieni w niedzielę na rozmowę z wolontariuszką:). Ale się cieszę:) Smutas ma szansę na dom:) 7 1 Quote
Tola Posted March 2, 2022 Author Posted March 2, 2022 Aska7, jak dobrze, że go wypatrzyłaś zza tymi kratami:) Quote
Aska7 Posted March 2, 2022 Posted March 2, 2022 On tam jest krótko, ja to marzę o zabraniu tych o wieloletnim stażu : ( Quote
Recommended Posts