Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 1.03.2022 o 15:22, Aska7 napisał:

20220225_101215_resize_79.jpg

Kiedyś to chciałabym jeszcze moc zwbrac tego psa. Przewija się od początku na zdjęciach i wygląda coraz starzej.

Aska7 uraczyła nas tyloma zdjęciami, ze mam nadzieję, że kilka z nich z Nią wyjedzie.

Posted
Dnia 1.03.2022 o 15:45, Aska7 napisał:

Robi się coraz chudszy. Na zdjęciach nie widać, ale bardzo marnieje : (

Wiem, widać i tak na zdjęciach. Na tych ostatnich od Toli widać mu było wszystkie żebra.

Posted
Dnia 1.03.2022 o 15:45, Aska7 napisał:

Robi się coraz chudszy. Na zdjęciach nie widać, ale bardzo marnieje : (

Dnia 1.03.2022 o 17:43, Jaaga napisał:

Wiem, widać i tak na zdjęciach. Na tych ostatnich od Toli widać mu było wszystkie żebra.

Na pewno coś zaczyna się dziać ze zdrowiem.

Posted
Dnia 28.02.2022 o 23:06, wiolhelm170 napisał:

A  Fele bierzecie pod uwagę?

Felę bierze pod uwagę Hania, jest dla niej miejsce w hoteliku i na pewno znajdzie się w aucie.

Ja jednak nadal nie widziałam suczki w schronisku i nie bardzo wiem, jak to dalej ma przebiegać, prosiłabym o rozmowę. 

Z Twojego wpisu na wątku suni wywnioskowałam, że masz informacje o Feli i że jest już po kwarantannie,  więc na pewno teraz wiesz więcej.

Posted

Ja jadę do schroniska w czwartek, bo mam informację,  że psy po zabiegach będą już po zdjęciu szwów i po szczepieniu.

Chciałabym wtedy wszystko już ustalić, bo później nie dam rady jechać po raz kolejny.

Posted

Kontaktuje się tylko przez messangera z wolantariuszka.Napisala mi że w czwartek Fela będzie miała szczepienie i można ją adoptować .Czy mogę Cię prosić żebyś dowiedziała się czegoś o niej w schronisku?Nigdy tam nie byłam i boje się że nawet jeśli pojadę a naprawdę nie mam teraz kiedy, a jeśli by mi się udało, to boje się że 

Posted
Dnia 28.02.2022 o 12:01, Poker napisał:

Lepiej uśmiercić stworzenie, niż miałoby z głodu umrzeć, Zamykanie w domu to koszmar.

Mer Kijowa podjęła decyzję o uśpieniu wszystkich psów w kijowskim schronisku - taka informacja pojawiła się na stronie Centaurusa [edit: ta informacja okazała się nieprawdziwa]. Z kolei Stowarzyszenie Tomaszow Lubelski-Adopcje (a właściwie dwie osoby, Ola i Ania) działają na granicy, aby zabezpieczyć te psy, które zostały porzucone na granicy. Jest ciężko, zawsze był problem z DT w tej okolicy, a brakuje teraz i DT (nawet na parę dni zanim zwierzaki nie porozjeżdżają się po fundacjach w całej Polsce), brakuje karmy, transporterów...

Trzymam kciuki za wyjazd kolejnych Zamojszczaków. Oby im się udało. Aśka ❤️ 

• Like 1
Posted
Dnia 2.03.2022 o 12:21, Aska7 napisał:

Biorę wszystkie transportery jakie mam, bo nie wiem co się przytrafi. 

Asiu,to jeszcze nie jest wiadome kiedy jedziesz?

Posted
Dnia 2.03.2022 o 19:47, Aska7 napisał:

Jeszcze nie wiem. Tola ma być w schronisku dzisiaj albo jutro i wtedy coś ustalimy.

Jutro jadę, dam znać.

Dzisiaj wrzucałam na FB na molosy Micha i przy okazji wrzuciłam zdjęcie bernardyna. 

Pies w ciągu krótkiego czasu ma sporo udostępnień,  niedawno zadzwoniła rodzina z propozycją adopcji, ale  chcieliby cokolwiek wiedzieć o zachowaniu psa.

No a co ja mogę powiedzieć o zachowaniu psa:(.

Będę mogła podać wiek, dzisiaj dowiedziałam się, że pies był w bardzo złym stanie, skołtuniony, miał bardzo przerośnięte pazury, więc żył w strasznych warunkach.

Wolontariuszka na razie  nie pomoże, bo żeby coś powiedzieć, musi psa  przenieść do boksów wolontariackich, a tam na razie nie ma chyba miejsca.  

I wracamy do punktu wyjścia:(

Posted

taniec-emotikon-ruchomy-obrazek-0058.gif

A jednak chyba się uda!!!

Wolontariuszka zabierze wielkopsa,  poobserwuje, a rodzina będzie cierpliwie czekać, są umówieni w niedzielę na rozmowę z wolontariuszką:).

Ale się cieszę:)

Smutas ma szansę na dom:)

1645790081262.jpg

• Like 7
  • Upvote 1