Tola Posted January 26, 2017 Author Posted January 26, 2017 9 minut temu, Anula napisał: A może porozmawiać jeszcze raz z Gorzowem i wyprostować zachowanie psa.Przecież najpilniej potrzebował pomocy właśnie on. Czy będzie miał szyte autentycznie ucho? A może opcja innego DT by wchodziła w grę.Nie można bidaka tak zostawić. https://www.facebook.com/groups/625814044135529/permalink/1379695518747374/?pnref=story Raczej nie - przeczytajcie, co piszą na fb - bardzo agresywny do ludzi pies. Żeby kogokolwiek przekonać musialabym chyba zagwarantować, ze pies jest zupełnie inny... Quote
bakusiowa Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 Mała Bibi też była wyprowadzana na chwytaku. Quote
Havanka Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 Trzy kolejne psie bidy mają szansę opuścić schron w Zamościu ! Pomóżmy im ! Quote
beka Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 Jaki agresor? Moim zdaniem on w ogóle nie jest agresywny. To sytuacja w której sie znalazł. On mógł warczeć na psa który go pogryzł i stał w pobliżu.. moja suka po pogryzieniu przez druga teraz moja weszła pod łóżko i przy próbie wyjściami warczała szczekała . Bo była w szoku. A Tola mówiła ze oprócz ucha był gryziony po karku. przykre ze osoba która nie była przygotowana domzabrania dwóch psow, tak szybko wydała o nim opinie:( 2 Quote
Gabi79 Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 12 minut temu, beka napisał: Jaki agresor? Moim zdaniem on w ogóle nie jest agresywny. To sytuacja w której sie znalazł. On mógł warczeć na psa który go pogryzł i stał w pobliżu.. moja suka po pogryzieniu przez druga teraz moja weszła pod łóżko i przy próbie wyjściami warczała szczekała . Bo była w szoku. A Tola mówiła ze oprócz ucha był gryziony po karku. przykre ze osoba która nie była przygotowana do mzabrania dwóch psow, tak szybko wydała o nim opinie:( Popieram, psiak po prostu był w szoku i śmiertelnie przerażony. Quote
Tola Posted January 26, 2017 Author Posted January 26, 2017 Czy ktoś mógłby na FB napisać, ze pies nie był agresywny i że nie gryzł ludzi!!! Pies powarkiwał, bo się bronił, nic więcej. Boże, co za nowe historie tam powstają :( :( Quote
mdk8 Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 Tola napisali na FB , że ta starsza onka co miała być zabrana podobno dzisiaj została adoptowana ? Wiesz coś na ten temat ? Quote
Tyśka) Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 1 minutę temu, mdk8 napisał: Tola napisali na FB , że ta starsza onka co miała być zabrana podobno dzisiaj została adoptowana ? Wiesz coś na ten temat ? Nie starsza, ale ta młodziutka. Jest na fanpejdżu schroniska. Quote
mdk8 Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 napisałam na fb parę słów bo robią już z onka psa mordercę co rzucał się na ludzi by gryźć !!! " jak można po paru minutach i w wielkim stresie dla psa - oceniać jego zachowanie i przypinać mu łatkę " bardzo agresywnego do ludzi " ? Wstyd !!! Lubię to! · Odpowiedz · 5 min opamiętajcie co wypisujecie za bzdury ? Rzucał się by pogryźć ????? Sami tworzycie jakieś dziwne historie nie znając psa. Pomyślcie dwa razy zanim coś napiszecie !!!!! " 1 Quote
Tola Posted January 26, 2017 Author Posted January 26, 2017 6 minut temu, mdk8 napisał: Tola napisali na FB , że ta starsza onka co miała być zabrana podobno dzisiaj została adoptowana ? Wiesz coś na ten temat ? Ja nie jestem na FB, dlatego proszę o pomoc Nie jestem też wolontariuszką schroniska;) Quote
mdk8 Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 Marzena Malarczyk a ta suczka co miała jechać do Eleonory dziś została adoptowana :( nie wiadomo gdzie ani przez kogo to ta młoda miała tam jechać ? Quote
Tola Posted January 26, 2017 Author Posted January 26, 2017 1 minutę temu, mdk8 napisał: napisałam na fb parę słów bo robią już z onka psa mordercę co rzucał się na ludzi by gryźć !!! " jak można po paru minutach i w wielkim stresie dla psa - oceniać jego zachowanie i przypinać mu łatkę " bardzo agresywnego do ludzi " ? Wstyd !!! Lubię to! · Odpowiedz · 5 min opamiętajcie co wypisujecie za bzdury ? Rzucał się by pogryźć ????? Sami tworzycie jakieś dziwne historie nie znając psa. Pomyślcie dwa razy zanim coś napiszecie !!!!! " Bardzo dziękuję, bo nie da się tego czytać.. Quote
Tola Posted January 26, 2017 Author Posted January 26, 2017 Przed chwilą, mdk8 napisał: Marzena Malarczyk a ta suczka co miała jechać do Eleonory dziś została adoptowana :( nie wiadomo gdzie ani przez kogo to ta młoda miała tam jechać ? Suczkę miała zabrać znajoma Marzeny. W schronie jest jeszcze ta oneczka Quote
mdk8 Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 2 minuty temu, bakusiowa napisał: Czy pomożemy temu pogryzionemu? ja jestem za . Tylko czy znajdzie się jakiś hotelik, który go przyjmie i za jakąś rozsądną cene bo Jamor tu zaproponowany jest cholernie drogi. Jest jeszcze Dzika Kępa Magdy Miluszkiewicz ale daleko chociaż jest tańsza od Jamora. Quote
bakusiowa Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 Nie można dać go do normalnego hotelu np. do Murki? Chyba nie jest potrzebny hotel dla agresorów. To on został napadnięty i pogryziony. 2 Quote
mdk8 Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 9 minut temu, bakusiowa napisał: Nie można dać go do normalnego hotelu np. do Murki? Chyba nie jest potrzebny hotel dla agresorów. To on został napadnięty i pogryziony. też myślałam o Kasi ale czy mają miejsce i będą chcieli go wziąć? Quote
Jo37 Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 Myślałam o Jamorze, bo wszyscy liczą się z jego zdaniem. I tylko on szybko mógłby odpiąć mu łatkę agresora. U Murki jest kolejka. Będziemy myśleć. Ja założę wątek. 1 Quote
bakusiowa Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 W takim razie mała Bibi też była agresorką. Wyprowadzali ja przecież na chwytaku. Quote
Jo37 Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 Zapraszam na wątek owczarka. Wszelkie pomysły, pomoc w szukaniu sponsorów, deklaracje mile widziane . Imię też trzeba by mu było wybrać. 1 Quote
mdk8 Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 dla tych co nie są na fb dalszy ciąg mojego dialogu : " Marzena Malarczyk proponuje pojechać do schroniska i przekonać się naocznie jak to wygląda , sama też jestem ciekawa , od dwóch osób info , za chwilę prostowanie , zgłupieć idzie :( Lubię to! · Odpowiedz · 9 min jest grupka ludzi , która chce mu pomóc więc być może niedługo będzie wiarygodna informacja . Mam nadzieję , że się uda. Myślę ,że za szybko wydaje się opinie o psach pod wpływem emocji i incydentalnych zdarzeń. Ten pie był od jakiegoś czasu terroryzowany przez towarzysza z boksu. Ma rany po pogryzieniach. Nie wiedział co się z nim dzieje a na dodatek został zaatakowany przez dotychczasowego obrońcę więc jak miał zareagować ? Na chwytaku bez możliwości ucieczki ... Dezorientacja, strach i ludzie w koło . Skąd miał wiedzieć ,że chcą mu pomóc ? Quote
mar.gajko Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 Ale nieprofesjonalizm. Dwa wielkie psy. Bez możliwości oddzielenia podczas transportu. Kpina. Nawet dwa małe, obce psy, nie powinny być tak wożone. Stado imbecyli z tych ludzików. Myślałam, że chociaż odrobina profesjonalizmu się trafi. Szkoda tego starego psa. 2 Quote
konfirm31 Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 Ludzie często działają pod wpływem impulsu, porywu serca. Niestety, często to nie zapewnia sukcesu w owym działaniu. Quote
Perełka1 Posted January 26, 2017 Posted January 26, 2017 27 minut temu, mar.gajko napisał: Ale nieprofesjonalizm. Dwa wielkie psy. Bez możliwości oddzielenia podczas transportu. Kpina. Nawet dwa małe, obce psy, nie powinny być tak wożone. Stado imbecyli z tych ludzików. Myślałam, że chociaż odrobina profesjonalizmu się trafi. Szkoda tego starego psa. dwa wielkie, o których nic nie wiadomo. Jak one miały jechać razem w bagażniku? Auto bez kratki. A gdyby zaczęły się gryźć podczas jazdy albo przeskoczyły do przodu do kierowcy. 1 Quote
Recommended Posts