Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
9 minut temu, Anula napisał:

A może porozmawiać jeszcze raz z Gorzowem i wyprostować zachowanie psa.Przecież najpilniej potrzebował pomocy właśnie on.

Czy będzie miał szyte autentycznie ucho?

A może opcja innego DT by wchodziła w grę.Nie można bidaka tak zostawić.

https://www.facebook.com/groups/625814044135529/permalink/1379695518747374/?pnref=story

Raczej nie - przeczytajcie, co piszą na fb - bardzo agresywny do ludzi pies.

Żeby kogokolwiek przekonać musialabym chyba zagwarantować, ze pies jest zupełnie inny...

Posted

Jaki agresor? Moim zdaniem on w ogóle nie jest agresywny. To sytuacja w której sie znalazł. On mógł warczeć na psa który go pogryzł i stał w pobliżu.. moja suka po pogryzieniu przez druga teraz moja weszła pod łóżko i przy próbie wyjściami warczała szczekała . Bo była w szoku. A Tola mówiła ze oprócz ucha był gryziony po karku. 

przykre ze osoba która nie była przygotowana domzabrania dwóch psow, tak szybko wydała o nim opinie:(

• Upvote 2
Posted
12 minut temu, beka napisał:

Jaki agresor? Moim zdaniem on w ogóle nie jest agresywny. To sytuacja w której sie znalazł. On mógł warczeć na psa który go pogryzł i stał w pobliżu.. moja suka po pogryzieniu przez druga teraz moja weszła pod łóżko i przy próbie wyjściami warczała szczekała . Bo była w szoku. A Tola mówiła ze oprócz ucha był gryziony po karku. 

przykre ze osoba która nie była przygotowana do mzabrania dwóch psow, tak szybko wydała o nim opinie:(

Popieram, psiak po prostu był w szoku i śmiertelnie przerażony.

Posted

Czy ktoś mógłby na FB napisać, ze pies nie był agresywny i że nie gryzł ludzi!!!

Pies powarkiwał, bo się bronił, nic więcej.

Boże,  co za nowe historie tam powstają :( :(

Posted
1 minutę temu, mdk8 napisał:

Tola napisali na FB ,  że ta starsza onka co miała być zabrana podobno dzisiaj została adoptowana ? Wiesz coś na ten temat ?

Nie starsza, ale ta młodziutka. Jest na fanpejdżu schroniska.

Posted

napisałam na fb parę słów bo robią już z onka psa mordercę co rzucał się na ludzi by gryźć !!!

jak można po paru minutach i w wielkim stresie dla psa - oceniać jego zachowanie i przypinać mu łatkę " bardzo agresywnego do ludzi " ? Wstyd !!!
Małgorzata Kamińska
 opamiętajcie co wypisujecie za bzdury ? Rzucał się by pogryźć ????? Sami tworzycie jakieś dziwne historie nie znając psa. Pomyślcie dwa razy zanim coś napiszecie !!!!!  "
  • Upvote 1
Posted
6 minut temu, mdk8 napisał:

Tola napisali na FB ,  że ta starsza onka co miała być zabrana podobno dzisiaj została adoptowana ? Wiesz coś na ten temat ?

Ja nie jestem na FB, dlatego proszę o pomoc

Nie jestem też wolontariuszką schroniska;)

Posted
1 minutę temu, mdk8 napisał:

napisałam na fb parę słów bo robią już z onka psa mordercę co rzucał się na ludzi by gryźć !!!

jak można po paru minutach i w wielkim stresie dla psa - oceniać jego zachowanie i przypinać mu łatkę " bardzo agresywnego do ludzi " ? Wstyd !!!
Małgorzata Kamińska

opamiętajcie co wypisujecie za bzdury ? Rzucał się by pogryźć ????? Sami tworzycie jakieś dziwne historie nie znając psa. Pomyślcie dwa razy zanim coś napiszecie !!!!!  "

Bardzo dziękuję, bo nie da się tego czytać..

Posted
Przed chwilą, mdk8 napisał:

Marzena Malarczyk a ta suczka co miała jechać do Eleonory dziś została adoptowana 1f641.png:( nie wiadomo gdzie ani przez kogo

to ta młoda miała tam jechać ?

Suczkę miała zabrać znajoma Marzeny.

W schronie jest jeszcze ta oneczka

P1260255.JPG

P1260256.JPG

Posted
2 minuty temu, bakusiowa napisał:

Czy pomożemy temu pogryzionemu?

ja jestem za . Tylko czy znajdzie się jakiś hotelik, który go przyjmie i za  jakąś rozsądną cene bo Jamor tu zaproponowany jest cholernie drogi. Jest jeszcze Dzika Kępa Magdy Miluszkiewicz ale daleko chociaż jest tańsza od Jamora.

Posted
9 minut temu, bakusiowa napisał:

Nie można dać go do normalnego hotelu np. do Murki? Chyba nie jest potrzebny hotel dla agresorów. To on został napadnięty i pogryziony.

też myślałam o Kasi ale czy mają miejsce i będą chcieli go wziąć? 

Posted

Myślałam o Jamorze, bo wszyscy liczą się z jego zdaniem. I tylko on szybko mógłby odpiąć mu łatkę agresora.

U Murki jest kolejka. Będziemy myśleć. Ja założę wątek.  

• Upvote 1
Posted

Zapraszam na wątek owczarka. Wszelkie pomysły, pomoc w szukaniu sponsorów, deklaracje mile widziane .

Imię też trzeba by mu było wybrać. 

• Upvote 1
Posted

dla tych co nie są na fb dalszy ciąg mojego dialogu :

Marzena Malarczyk proponuje pojechać do schroniska i przekonać  się naocznie jak to wygląda , sama też jestem ciekawa , od dwóch osób info , za chwilę prostowanie , zgłupieć idzie 1f641.png:(
Małgorzata Kamińska
 jest grupka ludzi , która chce mu pomóc więc być może niedługo będzie wiarygodna informacja . Mam nadzieję , że się uda. Myślę ,że za szybko wydaje się opinie o psach pod wpływem emocji i incydentalnych zdarzeń. Ten pie był od jakiegoś czasu terroryzowany przez towarzysza z boksu. Ma rany po pogryzieniach. Nie wiedział co się z nim dzieje a na dodatek został zaatakowany przez dotychczasowego obrońcę więc jak miał zareagować ? Na chwytaku bez możliwości ucieczki ... Dezorientacja, strach i ludzie w koło . Skąd miał wiedzieć ,że chcą mu pomóc ?
Posted

Ale nieprofesjonalizm. Dwa wielkie psy. Bez możliwości oddzielenia podczas transportu. Kpina. Nawet dwa małe, obce psy, nie powinny być tak wożone. Stado imbecyli z tych ludzików. Myślałam, że chociaż odrobina profesjonalizmu się trafi. Szkoda tego starego psa.

• Upvote 2
Posted
27 minut temu, mar.gajko napisał:

Ale nieprofesjonalizm. Dwa wielkie psy. Bez możliwości oddzielenia podczas transportu. Kpina. Nawet dwa małe, obce psy, nie powinny być tak wożone. Stado imbecyli z tych ludzików. Myślałam, że chociaż odrobina profesjonalizmu się trafi. Szkoda tego starego psa.

dwa wielkie, o których nic nie wiadomo. Jak one miały jechać razem w bagażniku? Auto bez kratki. A gdyby zaczęły się gryźć podczas jazdy albo przeskoczyły do przodu do kierowcy.

• Upvote 1