Tola Posted March 5, 2023 Posted March 5, 2023 Balbinka żyła na działkach, tam prawdopodobnie urodziła szczeniaki. W poszukiwaniu jedzenia dla siebie i dla maluchów wypuszczała się coraz dalej do miasta. Parę osób zauważyło karmiącą, wychudzoną suczkę, szukali dla niej pomocy, ale Balbinka była nieuchwytna, pojawiała się to tu, to tam i znikała. Aż pewnego dnia na początku listopada zobaczyłam jej zdjęcie na profilu schroniska - była bez maluchów, zagubiona, na pewno cierpiała. Pomyślałam wtedy, że szczeniaki prawdopodobnie spotkał tragiczny los i że trzeba próbować pomóc chociaż ich mamie. Balbinka czekała więc na wyjazd ze schroniska ponad 4 miesiące, a ja przez ten czas bardzo czekałam na nią. Wybrałam ją, bo takie suczki bez powalającej urody często na długie lata zostają w schronisku - niezauważone, zapomniane. Po tym co przeszła bardzo chciałabym dać jej szansę na prawdziwy dom z czułą rodziną. Wiem, że teraz trudny czas, doceniam też ogromną pomoc, jaką uzyskują zamojskie psy tutaj na forum ; gdyby jednak ktoś chciał i mógł wspomóc Balbinkę - obie będziemy bardzo wdzięczne. Balbinka na nowy dom będzie czekać w hoteliku u Jaaga. Bardzo dziękujemy Aska7 za dowóz suni na miejsce 1 Quote
Tola Posted March 5, 2023 Author Posted March 5, 2023 Pierwsze chwile u Jagny Ogłoszenia Balbinki Kraków - Tyska Balbinka jako Tinka : https://www.olx.pl/d/oferta/jamnikowata-3-letnia-pieszczoszka-wysterylizowana-domowa-CID103-IDTzwUs.html Katowice - Tola https://www.olx.pl/d/oferta/pelna-uroku-balbinka-w-typie-jamnika-do-adopcji-CID103-IDTA47y.html?bs=olx_pro_listing Warszawa - elik https://www.olx.pl/d/oferta/mloda-urocza-misia-pokocha-cie-calym-swoim-psim-serduszkiem-CID103-IDTCVdG.html?bs=olx_pro_listing 1 Quote
Tola Posted March 5, 2023 Author Posted March 5, 2023 Dnia 5.03.2023 o 20:51, Poker napisał: Sunia na metry:) Tak, jest bardzo długa. I bardzo chuda. Jeśli ktoś chciałby nas wesprzeć, poproszę wpłaty na konto ZEA Zamojska Fundacja dla Zwierząt i Środowiska ZEA Konto: 97 2030 0045 1110 0000 0200 1700 Z DOPISKIEM "Balbinka" Pomoc dla Balbinki, pięknie dziękujemy 50 zł - DS Kimbo (10.02.) 50 zł - MikAga (13.02.) 20 zł - Nesiowata (06.03.) 50 zł - MikAga (07.03.) 50 zł - Figunia (01.03. 50 zł - mari23 (20.03.) 365 zł - elik bazarek na operację Natki 100 zł - Nadziejka bazarek (19.04.) Razem: 735 zł WYDATKI: 100 zł - operacja przepukliny (faktura str.5) 400 zł - hotelowanie (faktura str.6) 140 zł - leczenie (faktura str.7) 186 zł - hotelowanie (faktura str.8 ) Razem: 826 zł Quote
agat21 Posted March 5, 2023 Posted March 5, 2023 Balbina jest śliczna. Pyszczek bardzo smutny, ale wierzę, że szybko zapomni o złych zdarzeniach. Przykro mi, że nie mogę na razie pomóc, muszę spłacić dług Gucia. 1 Quote
Jaaga Posted March 5, 2023 Posted March 5, 2023 Dnia 5.03.2023 o 20:53, agat21 napisał: Balbina jest śliczna. Pyszczek bardzo smutny, ale wierzę, że szybko zapomni o złych zdarzeniach. Jakoś tak wychodzi na zdjęciach, a w rzeczywistości jest kontaktowa i cieszy sie na człowieka. Bardzo miła sunia. Tylko bardzo chuda i wygłodniała. Zjadłaby każdą ilość. dzis sama wspięła się na fotel, żeby dostac się do worka z karmą. 2 Quote
Tola Posted March 5, 2023 Author Posted March 5, 2023 Dnia 5.03.2023 o 20:53, agat21 napisał: Balbina jest śliczna. Pyszczek bardzo smutny, ale wierzę, że szybko zapomni o złych zdarzeniach. Przykro mi, że nie mogę na razie pomóc, muszę spłacić dług Gucia. Agatko - rozumiem, zabierasz te największe biedy z zamojskiego schroniska, zostają w hotelikach na długo, jestem wdzięczna za Twoja pomoc zamojszczakom. Dnia 5.03.2023 o 21:14, Jaaga napisał: Jakoś tak wychodzi na zdjęciach, a w rzeczywistości jest kontaktowa i cieszy sie na człowieka. Bardzo miła sunia. Tylko bardzo chuda i wygłodniała. Zjadłaby każdą ilość. dzis sama wspięła się na fotel, żeby dostac się do worka z karmą. Cieszę się, chciałabym dla niej jak najlepiej. Jutro TZ zamówi karmę, o której napisałaś. Quote
kado Posted March 5, 2023 Posted March 5, 2023 Cudna❤️ Żebra prześwitują przez skórę 😢 Zapisuję i zostaję. 1 Quote
Nadziejka Posted March 5, 2023 Posted March 5, 2023 Balbinko dzielna nad dzielnosci kochana zagladam z serca zagladam 1 Quote
Onaa Posted March 5, 2023 Posted March 5, 2023 Biedna Balbinka. Jest w typie mojej ulubionej paróweczki ale nie jest taka zwykła bura. Tylko czy ja dobrze widzę czy to narazie ze strachu, nie ma normalnego ogonka tak jak mój Gucio 🥺. 1 Quote
Jaaga Posted March 6, 2023 Posted March 6, 2023 Dnia 6.03.2023 o 00:58, Onaa napisał: Biedna Balbinka. Jest w typie mojej ulubionej paróweczki ale nie jest taka zwykła bura. Tylko czy ja dobrze widzę czy to narazie ze strachu, nie ma normalnego ogonka tak jak mój Gucio 🥺. Ma tylko część ogona. Quote
Jaaga Posted March 6, 2023 Posted March 6, 2023 Balbinka jest przekochana. Tylko również 1przydałaby się jej kapiel I pielęgnacja. Pozazdrościła Arturowi, że mu robiłam zdjecia I też zapozowała, ale od spodu 😄😉 4 Quote
Mazowszanka13 Posted March 6, 2023 Posted March 6, 2023 Śliczna ta Balbinka, taka wyrazista:) I kto tu mówi, że nieurodziwa ? 1 Quote
Tyśka) Posted March 6, 2023 Posted March 6, 2023 Powtórzę sie: fajniasta 🙂 Też nie uważam, że jest zwyczajna. Quote
Tola Posted March 6, 2023 Author Posted March 6, 2023 Bardzo się cieszę, że Balbinka tak się podoba i ma już tylu przyjaciół, czytam i mam łzy w oczach, dziękuję😘 Jaaaga, szepnij sunieczce, ile tutaj Cioteczek zagląda:). Opłacimy zaległe faktury i pomyślę - może i Balbinkę umówimy do spa:) Quote
Tola Posted March 7, 2023 Author Posted March 7, 2023 W książeczce Balbinka ma wpisany 2020 rok urodzenia, a więc to młoda sunieczka, życie przed nią. Karma Josera festiwal zamówiona, daj Jaaga znać, jak dojdzie. 1 Quote
Tola Posted March 8, 2023 Author Posted March 8, 2023 Co słychać u Balbisi? Pięknie dziękujemy obie za wpłatę na konto ZEa, niezawodna Nesiowata jak zawsze nie zapomina o żadnym psiaku 20 zł - Nesiowata (06.03.) Quote
Jaaga Posted March 9, 2023 Posted March 9, 2023 Dnia 8.03.2023 o 22:05, Tola napisał: Co słychać u Balbisi? Pięknie dziękujemy obie za wpłatę na konto ZEa, niezawodna Nesiowata jak zawsze nie zapomina o żadnym psiaku 20 zł - Nesiowata (06.03.) Wszystko dobrze, leczymy lamblie. Apetyt nadal spory. Kupiliśmy jej, tak jak Arturowi Aniprazol na 3 dni pełnego odrobaczenia. Tolu, pamiętasz o jej książeczce? Ponawiam prośbę o adres Szafirki, żebym wydała jej świadectwo szczepienia Natki. Dziś chyba w końcu przyjdzie karma dla niej, bo mam SMS o kurierze. Quote
Recommended Posts