Jump to content
Dogomania

Balbinka z działek; tam prawdopodobnie straciła szczeniaki i taka cierpiąca trafiła do schroniska. Teraz dostała szansę na szczęśliwe psie życie .

Recommended Posts

Balbinka żyła na działkach, tam prawdopodobnie urodziła szczeniaki.

W poszukiwaniu jedzenia dla siebie i dla maluchów wypuszczała się coraz dalej do miasta.

Parę osób zauważyło karmiącą, wychudzoną suczkę, szukali dla niej pomocy, ale Balbinka była nieuchwytna, pojawiała się to tu, to tam i znikała.

Aż pewnego dnia na początku  listopada zobaczyłam jej zdjęcie na profilu schroniska -  była bez maluchów, zagubiona, na pewno cierpiała.

Pomyślałam wtedy, że szczeniaki prawdopodobnie spotkał tragiczny los i że trzeba próbować pomóc chociaż ich mamie.

Balbinka czekała więc na wyjazd ze schroniska ponad 4 miesiące, a ja przez ten czas bardzo czekałam na nią.

Wybrałam ją, bo takie suczki bez powalającej urody często na długie lata zostają w schronisku - niezauważone, zapomniane.

Po tym co przeszła bardzo chciałabym dać jej szansę na prawdziwy dom z czułą rodziną.

Wiem, że teraz trudny czas, doceniam też ogromną pomoc, jaką uzyskują zamojskie psy tutaj na forum ; gdyby jednak ktoś chciał i mógł wspomóc Balbinkę - obie będziemy bardzo wdzięczne.

Balbinka na nowy dom będzie czekać w hoteliku u Jaaga.

Bardzo dziękujemy Aska7 za dowóz suni na miejsce serce-ruchomy-obrazek-0830.gif

balbina.jpg

• Like 1

Dnia 5.03.2023 o 20:51, Poker napisał:

Sunia na metry:)

Tak, jest bardzo długa.

I bardzo chuda.

Jeśli ktoś chciałby nas wesprzeć, poproszę wpłaty na konto ZEA

Zamojska Fundacja dla Zwierząt i Środowiska ZEA

Konto: 97 2030 0045 1110 0000 0200 1700

Z DOPISKIEM "Balbinka"

Pomoc dla Balbinki, pięknie dziękujemyserce-ruchomy-obrazek-0641.gif

50 zł - DS Kimbo (10.02.)serce-ruchomy-obrazek-0528.gif

50 zł - MikAga (13.02.)serce-ruchomy-obrazek-0528.gif

20 zł - Nesiowata (06.03.)serce-ruchomy-obrazek-0528.gif

50 zł - MikAga (07.03.) serce-ruchomy-obrazek-0528.gif

50 zł - Figunia (01.03. serce-ruchomy-obrazek-0528.gif

50 zł - mari23 (20.03.) serce-ruchomy-obrazek-0528.gif

365 zł - elik bazarek na operację Natki serce-ruchomy-obrazek-0528.gif

100 zł - Nadziejka bazarek (19.04.) serce-ruchomy-obrazek-0528.gif

Razem: 735  zł

WYDATKI:

100 zł - operacja przepukliny (faktura str.5)

400 zł - hotelowanie (faktura str.6)

140 zł - leczenie (faktura str.7)

186 zł - hotelowanie (faktura str.8 )

Razem: 826 zł

• Tola changed the title to Balbinka z działek; tam prawdopodobnie straciła szczeniaki i taka cierpiąca trafiła do schroniska. Teraz dostała szansę na życie bez bólu.
Dnia 5.03.2023 o 20:53, agat21 napisał:

Balbina jest śliczna. Pyszczek bardzo smutny, ale wierzę, że szybko zapomni o złych zdarzeniach.

Jakoś tak wychodzi na zdjęciach, a w rzeczywistości jest kontaktowa i cieszy sie na człowieka. Bardzo miła sunia.

Tylko bardzo chuda i wygłodniała. Zjadłaby każdą ilość. dzis sama wspięła się na fotel, żeby dostac się do worka z karmą.

• Like 2

Dnia 5.03.2023 o 20:53, agat21 napisał:

Balbina jest śliczna. Pyszczek bardzo smutny, ale wierzę, że szybko zapomni o złych zdarzeniach. Przykro mi, że nie mogę na razie pomóc, muszę spłacić dług Gucia.

Agatko -  rozumiem, zabierasz te największe biedy z zamojskiego schroniska, zostają w hotelikach na długo, jestem wdzięczna za Twoja pomoc zamojszczakom.  

Dnia 5.03.2023 o 21:14, Jaaga napisał:

Jakoś tak wychodzi na zdjęciach, a w rzeczywistości jest kontaktowa i cieszy sie na człowieka. Bardzo miła sunia.

Tylko bardzo chuda i wygłodniała. Zjadłaby każdą ilość. dzis sama wspięła się na fotel, żeby dostac się do worka z karmą.

Cieszę się, chciałabym dla niej jak najlepiej.

Jutro TZ zamówi karmę, o której napisałaś.

• Tola changed the title to Balbinka z działek; tam prawdopodobnie straciła szczeniaki i taka cierpiąca trafiła do schroniska. Teraz dostała szansę na szczęśliwe psie życie .

Biedna Balbinka.  Jest w typie mojej ulubionej paróweczki ale nie jest taka zwykła bura. Tylko czy ja dobrze widzę czy to narazie ze strachu, nie ma normalnego ogonka tak jak mój Gucio 🥺.

• Like 1

Dnia 6.03.2023 o 00:58, Onaa napisał:

Biedna Balbinka.  Jest w typie mojej ulubionej paróweczki ale nie jest taka zwykła bura. Tylko czy ja dobrze widzę czy to narazie ze strachu, nie ma normalnego ogonka tak jak mój Gucio 🥺.

Ma tylko część ogona. 

Balbinka jest przekochana. Tylko również 1przydałaby się jej kapiel I pielęgnacja.  Pozazdrościła Arturowi,  że mu robiłam zdjecia I też zapozowała, ale od spodu 😄😉

IMG_20230306_155436.jpg

IMG_20230306_155431.jpg

IMG_20230306_155427.jpg

IMG_20230306_155421.jpg

• Like 4

Bardzo się cieszę, że Balbinka tak się podoba i ma już tylu przyjaciół, czytam i mam łzy w oczach, dziękuję😘

Jaaaga, szepnij sunieczce, ile tutaj Cioteczek zagląda:).

Opłacimy zaległe  faktury i pomyślę -  może i Balbinkę  umówimy do spa:)

W książeczce Balbinka ma wpisany 2020 rok urodzenia, a więc to  młoda sunieczka, życie przed nią.  Karma Josera festiwal zamówiona, daj Jaaga znać, jak dojdzie. 

• Upvote 1

Dnia 8.03.2023 o 22:05, Tola napisał:

Co słychać u Balbisi?

Pięknie dziękujemy obie za wpłatę na konto ZEa, niezawodna Nesiowata  jak zawsze nie zapomina o żadnym psiaku serce-ruchomy-obrazek-0819.gif

20 zł - Nesiowata (06.03.)serce-ruchomy-obrazek-0819.gif

Wszystko dobrze, leczymy lamblie. Apetyt nadal spory. Kupiliśmy jej, tak jak Arturowi Aniprazol na 3 dni pełnego odrobaczenia.

Tolu, pamiętasz o jej książeczce? Ponawiam prośbę o adres Szafirki, żebym wydała jej świadectwo szczepienia Natki.

Dziś chyba w końcu przyjdzie karma dla niej, bo mam SMS o kurierze.

• Tola changed the title to Balbinka z działek; tam prawdopodobnie straciła szczeniaki i taka cierpiąca trafiła do schroniska. Teraz dostała szansę na szczęśliwe psie życie .