CZETKA Posted June 25, 2021 Posted June 25, 2021 Just now, WiosnaA said: Marcel w nocy zwymiotował dwa razy...jedziemy do weta. Kurcze, trzymam kciuki:( Quote
Zagrodowy pies polski Posted June 25, 2021 Posted June 25, 2021 19 minut temu, Livka napisał: Aniu co u Was ? Chyba jeszcze za wcześnie na odpowiedź. Też czekam całym sercem z Anią i Marcelkiem. Quote
Zagrodowy pies polski Posted June 25, 2021 Posted June 25, 2021 Nie wytrzymał i zadzwoniłam. Do Białego Wiosna pojechała z Marcelkiem i Majką. U weta Marcel dostał lekarstwa i na babeszjozę i na zatrucie. Ponieważ nie wiadomo jak się rozwinie choroba Marcelka Wiosna zdecydowała, że przenoszą się do Białego, bo blisko do weta. Musiała więc wrócić na wieś po resztę psów i potrzebne rzeczy. Wiosna opiszę szczegóły ale dopiero późnym wieczorem lub jutro. Bo teraz musi ogarnąć przenosiny. Quote
Poker Posted June 25, 2021 Posted June 25, 2021 Ojej, ale się porobiło. Jak Marcel i Lumi będą wychodzić na spacer? Biedna Wiosenka będzie miała w domu potop i górę g.... Oby tylko Marcelek wyzdrowiał. Quote
Livka Posted June 25, 2021 Author Posted June 25, 2021 Ojej :( Tyle kłopotów ma Wiosenka przez Marcelka ... :( Quote
Zagrodowy pies polski Posted June 25, 2021 Posted June 25, 2021 Z Marcelkiem lepiej. Niestety burza w Białymstoku, więc na wieści musimy poczekać. 1 Quote
elik Posted June 25, 2021 Posted June 25, 2021 43 minuty temu, Poker napisał: Co tam burza. Ważne , że wieści lepsze. I oby były coraz lepsze. Quote
WiosnaA Posted June 25, 2021 Posted June 25, 2021 Hardkorowy dzień dziś był,ale żyjemy:) Zagrodowy,dzięki za info na wątku,wiem,że ciocie martwiły się,a ja nie miałam możliwości nic napisać. Ogólnie wyglądało mi to na początki babeszjozy u Marcelka :(,.wieczorem bardzo osowiały,brak apetytu,później wymioty i raczej miał temperaturę sądząc po dotyku,biegunki nie było.Rano leżał apatyczny.Do końca trudno jednak wyczuć i w sumie leczenie jest w ciemno,bo do badań uśpić trzeba by było znowu.Profesor Adamiak zajął się Marcelkiem i zlecił 5 zastrzyków- Imizol, przeciwwymiotny Prevomax,Rapidexon-steryd,furosemid i antybiotyk w razie gdyby to było coś innego niż babeszjoza. Marcel jeszcze jest osłabiony,ale widać,że czuje się lepiej.Zaczął jeść,było sii,chodzi,rusza się.Oby dalej szło do lepszego. Gdyby się nie poprawiło się to miałam jutro stawić się w lecznicy,a jeśli będzie lepiej to pojutrze na antybiotyk pojadę.Jest upał,przechodzą burze a moje psy się boją i zdecydowałam,że krążyć nie będę i musimy być wszyscy razem,bo tak wszystkim bezpieczniej i lecznica pod ręką. Spacery z Lumi nie są problemem tu w Białym. Marcelkowi ten dom też jest znajomy (przywoziłam),a sii będziemy się uczyć wychodzić na podwórko (tu mam solidne ogrodzenie).Po powrocie z lecznicy jak był taki słabiutki,to wiedziałam,że nic kombinować nie będzie i wypuściłam z klatki, posikał na podwórku i zaraz wszedł do domu.Majka we wszystkim jest mu pomocna i dlatego ją wzięłam rano. 8 1 Quote
WiosnaA Posted June 26, 2021 Posted June 26, 2021 Marcelek do formy jeszcze nie wrócił,ale lepiej się czuje,zjadł śniadanie. Na podwórko wychodzi na krótko,boi się odgłosów ulicy,bawiących się dzieci w oddali.Szybkie sii i do domu ucieka,ale to obserwując Majkę ,która jeszcze z dziećmi nie oswojona i jemu się bardziej strach udziela. Odpoczywamy dziś i dzień legata robimy:) Kocią rybkę Marcelek znalazł i się zainteresował 🙂 6 Quote
WiosnaA Posted June 26, 2021 Posted June 26, 2021 Paragon za wczorajsze leczenie,...o wypis zapomniałam poprosić:( Quote
jankamałpa Posted June 26, 2021 Posted June 26, 2021 Na koncie wpłata od wiolhelm170 za maj i czerwiec. Bardzo dziękuję. Quote
jankamałpa Posted June 26, 2021 Posted June 26, 2021 25 minut temu, WiosnaA napisał: Paragon za wczorajsze leczenie,...o wypis zapomniałam poprosić:( Dziś poszły przelewy. Quote
WiosnaA Posted June 26, 2021 Posted June 26, 2021 Mam do Was prośbę o pokrycie kosztów paliwa za dojazdy z Marcelkiem do weta ze wsi 😞 To jest odległość prawie 33km do lecznicy w jedną stronę. Z Marcelkiem przyjeżdżałam teraz czwarty raz i zrobiłam jakieś 260km,wyniosło mnie 90zł. Quote
Recommended Posts