Jump to content
Dogomania

Zrezygnowany chudziutki Amberek z zamojskiego schronu. Ma dom w Warszawie :)))))))))

Recommended Posts

Posted
7 godzin temu, agat21 napisał:

No i stało się jednak :D Zapytałam p. Magdy o wczorajszą wizytę p.Huberta u Amberka. Wizyta się nie odbyła, bo: primo po pierwsze dziewczyna p. Huberta skręciła kostkę, a chcieli poznać go oboje, a primo po drugie p. Magda chce adoptować Amberka!!!! :DDDD Jednak nie jest w stanie się z nim rozstać :D Jedyną niewiadomą, jaka pozostała i jaka zdecyduje ostatecznie jest dogadanie się Amberka z psem rodziców Johnym. Bo u rodziców Amberek będzie spędzał niektóre weekendy z p. Magdą oraz wakacje :) No i tak dynamicznie sytuacja się rozwija :)

Wspaniała wiadomość, wszyscy tutaj  wymarzyli/wyśnili/wymodlii tak wspaniałe zakończenie tej amberkowej historii:)

• Upvote 1
Posted
3 godziny temu, Sowa napisał:

Spotkanie najpierw na neutralnym terenie, przy stopniowym zmniejszaniu dystansu?

2 godziny temu, Ellig napisał:

Ważne , zeby spotkały sie psiaki po za domem, po za terenem domownika.

Poradziłam p.Magdzie, żeby psy spotkały się poza domem, na spacerze i potem jak już się poznają razem poszły do domu. Ten maluch nie jest wykastrowany. Ale to chyba dobrze, że Amberek jest, może maluch nie będzie widział w nim rywala. 

• Like 1
Posted
10 godzin temu, agat21 napisał:

p.Magda chce adoptować Amberka!!!! :DDDD Jednak nie jest w stanie się z nim rozstać :D Jedyną niewiadomą, jaka pozostała i jaka zdecyduje ostatecznie jest dogadanie się Amberka z psem rodziców Johnym.

Nie powiem, że wiedziałam ale prosiłam Los aby tak się stało. Teraz wszystko zależy od pieska rodziców - Johny stań na wysokości zadania a będziesz miał świetnego przyjaciela. Zatem czekamy na rozwój sytuacji. Najważniejsze w tym wszystkim jest to, że P. Magda nie jest w stanie rozstać się z Amberkiem bo jak to mówią : jeśli chcesz znajdziesz sposób, jeśli nie chcesz znajdziesz powód. P. Magda znajdzie sposób w razie czego

No bomba !!! I jeszcze to "chodź do tatusia"

• Like 2
Posted
2 godziny temu, KrystynaS napisał:

Nie powiem, że wiedziałam ale prosiłam Los aby tak się stało. Teraz wszystko zależy od pieska rodziców - Johny stań na wysokości zadania a będziesz miał świetnego przyjaciela. Zatem czekamy na rozwój sytuacji. Najważniejsze w tym wszystkim jest to, że P. Magda nie jest w stanie rozstać się z Amberkiem bo jak to mówią : jeśli chcesz znajdziesz sposób, jeśli nie chcesz znajdziesz powód. P. Magda znajdzie sposób w razie czego

No bomba !!! I jeszcze to "chodź do tatusia"

No i wyprosiłaś :)))

Posted

Będę dziś z niecierpliwością czekać na informacje od p. Magdy. Ciekawe jak Amberek zniesie podróż i jak się będzie zachowywał w nowym miejscu. No i najważnieksze: jak się psy przywitają. 

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, agat21 napisał:

Będę dziś z niecierpliwością czekać na informacje od p. Magdy. Ciekawe jak Amberek zniesie podróż i jak się będzie zachowywał w nowym miejscu. No i najważnieksze: jak się psy przywitają. 

Kciuki mocno zaciśnięte. Jakoś jestem przekonana, że ze strony Amberka bedzie ok. Oby maluch przyjął pozytywnie naszego słodziaka..

Posted

A tu wciąż ogromne emocje, jak w kryminalno-romantycznym serialu :) 

Trzymam kciuki za pozytywne, wzruszające do łez zakończenie!!!

Historię Amberka należy spisać i sprzedać jakiemuś producentowi filmowemu, byłoby z czego ratować kolejne schroniskowe Bidusie.

• Like 2
  • Upvote 2
Posted
15 minut temu, betka napisał:

A tu wciąż ogromne emocje, jak w kryminalno-romantycznym serialu :) 

Trzymam kciuki za pozytywne, wzruszające do łez zakończenie!!!

Historię Amberka należy spisać i sprzedać jakiemuś producentowi filmowemu, byłoby z czego ratować kolejne schroniskowe Bidusie.

To jest myśl! :D Ogłaszam mały konkurs na tytuł takiego filmu :) Zgłaszajcie propozycje. Może na koniec zrobimy głosowanie i tytuł, który zwycięży przyniesie swojemu autorowi poza masą satysfakcji jakąś wirtualną nagrodę? ;)

• Like 1
Posted
Dnia 29.01.2021 o 10:10, Ewa Marta napisał:

Ale bomba!!!! Oby dogadał się  z psem rodziców Magdy:)

Mogłabyś czasem widywać Amberka na wspólnych spacerach z Twoimi suniami :)

Posted
Dnia 29.01.2021 o 09:43, agat21 napisał:

No i stało się jednak :D Zapytałam p. Magdę o wczorajszą wizytę p.Huberta u Amberka. Wizyta się nie odbyła, bo: primo po pierwsze dziewczyna p. Huberta skręciła kostkę, a chcieli poznać go oboje, a primo po drugie p. Magda chce adoptować Amberka!!!! :DDDD Jednak nie jest w stanie się z nim rozstać :D Jedyną niewiadomą, jaka pozostała i jaka zdecyduje ostatecznie jest dogadanie się Amberka z psem rodziców Johnym. Bo u rodziców Amberek będzie spędzał niektóre weekendy z p. Magdą oraz wakacje :) No i tak dynamicznie sytuacja się rozwija :)

Dnia 29.01.2021 o 09:51, agat21 napisał:

Co do spacerów na lince (bo o to też się dopytywałam), to Amberek na początku nie wiedział w ogóle, że może sobie dalej gdzieś odbiec, pani Magda go zachęcała, a on zdziowiony wręcz, że jak ona może go odpędzać od siebie ( :D !), tym bardzie się przy niej trzymał. Ale potem zaczął sobie chodzić dalej i dalej, po krzaczorach i szuwarach, jednak na zawołanie za każdym razem przybiegał grzecznie :) Pies rewelacja!

Po drapaniu nie ma śladu, wszystko super, karma smakuje. A partner p. Magdy mówi do Amberka "chodź do tatusia" ! No i mam superowy piątek w związku z tym wszystkim :) Czego i Wam życzę :)) Muszę wracać do roboty, bo robota nie wiedzieć czemu, nie ma super piątku dzisiaj ;)

Serca Czerwony Balon Obrazy clipart | Obrazy premium w wysokiej  rozdzielczości

Cuda Cuda Cudenka

Niechaj Sie Najnajpiekniejsze Spelnia

Dalej I Dalej Z Calego Serducha

Posted
Dnia 29.01.2021 o 17:00, Tola napisał:

Wspaniała wiadomość, wszyscy tutaj  wymarzyli/wyśnili/wymodlii tak wspaniałe zakończenie tej amberkowej historii:)

oj, łez i modłów chyba już dawno żaden pies na dogo aż tyle z nas nie wycisnął ;) jego historia naprawdę na film się nadaje :)

Dnia 29.01.2021 o 14:44, Sowa napisał:

No właśnie. Czy psy są po kastracji? Wprawdzie zdecydowanie łatwiej pogodzić dwa samce niż dwie suczeńki, ale ten maluch wygląda na zadziorę. Oby tylko wyglądał:-) 

Też tak pomyślałam, że terierkowata zadziora z piesia chyba....oby nie!

Posted

Zapoznanie odbyło się całkiem dobrze, neutralnie dość, ale była też niespodzianka: oprócz Johna przywitał się z Amberkiem nowy członek rodziny w postaci szczeniora :) Amberek też ładnie się przywitał z rodzicami p. Magdy. W domu raz na razie sytuacja się zdarzyła, że Amber zawarczał na Johna i chciał go łapą pacnąć, natomiast szczeniak go kupił kompletnie :) Amberek tatusiuje mu :D 

IMG-20210130-WA0001.jpg

• Like 6
Posted

Nie dogadali się niestety. Podobno Amberek atakuje Johna. Wieczorem po powrocie do Warszawy p. Magda ma spotkanie z panią też z Wilanowa, ktora dostała telefon do niej od Alaskan. Pani ma 12letniego syna, który podobno bardzo się zakochał w Amberku. Trochę zaczynam dostawać kołowrotka z tego wszystkiego, mam nadzieję, że Amber nie dostanie.. Zadzwonię wieczorem do p.Magdy, dopytam o tę nową panią, jakie wrażenia po spotkaniu z nią, a jutro mamy spotkanie z p. Hubertem i jego dziewczyną już w Wilanowie, przy okazji spaceru z Amberkiem.