Jump to content
Dogomania

NELA MA DOM!! Malutka Nela z chorym oczkiem, smutna, zagubiona, zrezygnowana, przytłoczona schroniskową rzeczywistością. Proszę o pomoc dla tej suni!i

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, uxmal napisał:

Zapraszam na bazarek transportowy dla zamojskich umęczonych piesków:

Razem wybudujmy Im nową drogę życia.

Podobny obraz

Posted

Jestem z doskoku, bardzo mocno trzymam kciuki za jutrzejszy (tfu! dzisiejszy) transport. Muszę po powrocie sprawdzić ile kasy mam zaległej za moją Blusię i Toskę z Radys, muszę spojrzeć na stan konta i dopiero zobaczę jak mogę pomóc suńce.

Posted
10 godzin temu, agat21 napisał:

Jestem z doskoku, bardzo mocno trzymam kciuki za jutrzejszy (tfu! dzisiejszy) transport. Muszę po powrocie sprawdzić ile kasy mam zaległej za moją Blusię i Toskę z Radys, muszę spojrzeć na stan konta i dopiero zobaczę jak mogę pomóc suńce.

Agatko, bardzo dziękuję, że jesteś tutaj z namikwiat-emotikon-ruchomy-obrazek-0129 

Posted
49 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Nelusia jest nieśmiałą, delikatną sunią...Ale wiem, że u Jaaga nabierze pewności!!

Niesmiała jest jej kolezanka, a Nutka jest lekliwa. Ucieka od dłoni, zjadła dopiero, kiedy się odsunęłam. Przytuliła się do Niusi i siedziały takie pisklaczki. Kiedy chciałam je pogłaskac, to Nutka w popłochu czmychnęła. 

Za to to, co na zdjeciach wyglądało na trzecią powiekę nachodząca na oczko, jest raczej brakiem pigmentu na tęczówce, tak jak maja psiaki z umaszczeniem blue merle. Mówię raczej, bo mam żółte światło, a ona stale pochyla głowę, jak tylko się na nią patrzy. kiepskie chyba miała swoje zycie i człowiek jej nie rozpieszczał. dostała tabletkę na robale, zjadła tez swoją porcję jedzonka.

Posted
21 minut temu, Jaaga napisał:

Niesmiała jest jej kolezanka, a Nutka jest lekliwa. Ucieka od dłoni, zjadła dopiero, kiedy się odsunęłam. Przytuliła się do Niusi i siedziały takie pisklaczki. Kiedy chciałam je pogłaskac, to Nutka w popłochu czmychnęła. 

Za to to, co na zdjeciach wyglądało na trzecią powiekę nachodząca na oczko, jest raczej brakiem pigmentu na tęczówce, tak jak maja psiaki z umaszczeniem blue merle. Mówię raczej, bo mam żółte światło, a ona stale pochyla głowę, jak tylko się na nią patrzy. kiepskie chyba miała swoje zycie i człowiek jej nie rozpieszczał. dostała tabletkę na robale, zjadła tez swoją porcję jedzonka.

Dziękuję za pierwsze info, chociaż nie są zbyt optymistyczne. Ale ona tam w tym schronie zdziczałaby do reszty..a tak ma szanse na dobre życie

Ile ona ma lat wg książeczki schroniskowej?

• Upvote 1
Posted

Bidulki :( To będzie piękna chwila kiedy okażą zaufanie człowiekowi. Wierzę, że Jaadze się uda :) Troska czyni cuda - że tak sparafrazuję znany slogan reklamowy :)

Posted
40 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Dziękuję za pierwsze info, chociaż nie są zbyt optymistyczne. Ale ona tam w tym schronie zdziczałaby do reszty..a tak ma szanse na dobre życie

Ile ona ma lat wg książeczki schroniskowej?

Nie jest źle, nabierze odwagi. Wg ksiązeczki ur. w 2015 roku, ale obie mają wpisane wszystko to samo. Jutro zaglądnę w zęby i obmacam wszystko. Dziś nie chce już ich stresować. Jest zainteresowana otoczeniem, miska jedzenia wsunięta, więc jest ok. jak na początek. Tam w schronisku byłaby bez szans na adopcję.

• Like 1