Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
3 godziny temu, agat21 napisał:

Ale śliczny Lapiś!! No przecudny po prostu! A rana - miodzio :) Wygojona wspaniale. Cuda się u Ciebie dzieją Aneciku... ;)

1 godzinę temu, kikou napisał:

. . .

A gojenie tej rany niebywałe, cud po prostu

52 minuty temu, Dusia-Duszka napisał:

Cudownie, że udało się wygojenie rany bez narażania staruszka na narkozę i szycie. 

Gratuluję opiekunce :) 

Przyłączam się do słów uznania!

Posted

Miałeś wielkie szczęście Lapisiu, że trafiłeś do Anecik. Aż nie chce się wierzyć, że tej wielkości rana w stosunkowo krótkim okresie czasu jest prawie zagojona! I to bez interwencji chirurgicznej. 

Posted

Zdjęcia dziadeczków super , Pysiek filozoficzny a Lapiś piękny i jak żywy :D ! Bardzo dziękuję za fotki.

A jeśli chodzi o jego ranę to szok :D !!! niesamowite jak pięknie się goi, dopiero co pół psa było jak z zębów rekina a rana to wielka dziura i żywe ciało a teraz jeszcze niewiele zostało do zagojenia i tak się ładnie zasklepia, łączy skóra, jeszcze trochę zarośnie i prawie nie będzie widać nic - ogromne uznanie dla Anetki za opiekę nad tą raną i dla weta, który tak dobrze się zajął Lapisiem.

To teraz ogromna prośba do kogoś kto ładnie pisze ogłoszenia o jakiś tekścik dla Lapisia ! Zdjęcia przepiękne, chłopak dziarski i jeszcze może połowa życia przed nim więc trzeba mu domku dobrego szukać :).

A do kikou prośba, żeby wykastrować Pysiolka :). I też będziemy wtedy mu szukać domku, skoro to taki fajny mądry wesoły psiak nie dziadeczek :).

• Upvote 1
Posted

Może ja spróbowałabym napisać tekst. Kilka informacji znalazłam na wątku. Prosiłabym jeszcze o info na temat umiejętności chodzenia na smyczy, stosunku do kotów, dzieci. Czy Lapi potrafi zachować czystość w mieszkaniu, czy nie szczeka w domu itp.

Posted
22 godziny temu, Havanka napisał:

Może ja spróbowałabym napisać tekst. Kilka informacji znalazłam na wątku. Prosiłabym jeszcze o info na temat umiejętności chodzenia na smyczy, stosunku do kotów, dzieci. Czy Lapi potrafi zachować czystość w mieszkaniu, czy nie szczeka w domu itp.

Bardzo Ci dziękuję Havanko :).

To co wiem o Lapisiu to , że ładnie chodzi na smyczy, utrzymuje czystość. Nie przepada za kotkami - ostatnio pogonił nawet jednego.

Do dzieci to nie wiem jaki jest  - może Anetka coś napisze czy coś wiadomo. Chociaż skoro od kocha cały świat (no może oprócz kotków ;) - ale ma w sobie coś z jamnika z wyglądu to może i z charakteru psa polującego też).

No i pytanie - Anetko czy on szczeka w domu ?

Edit.

Zachowanie w stosunku do małych dzieci - nie wiemy.

Szczekanie - trochę szczeka jak się coś dzieje czyli tak normalnie :), szczekliwy nie jest.

Ja zrobiłam wczoraj jedno ogłoszenie i wymiękłam.

Od: wczoraj
Do: 13 wrz

748601508_2_94x72_starszy-uroczy-dziadec

Starszy uroczy dziadeczek Lapi bardzo pr...

Za darmo

0
Promowane do 13 wrz
Statystyki
Wyświetleń: 1451
Tel: 6
Obserwuje: 15

Posted

Napisałam tekst ogłoszeniowy, ale są obecnie problemy z OLXem. Ogloszę go jutro, jeżeli tekst będzie ok.

Bursztynowy Lapi czeka na swą ukochaną Panią.

Lapi jest małym pieskiem ( 9,5 kg ). Nie jest już szczeniakiem, ma około 8-9 lat. Wciąż jednak ma w sobie wiele energii i radości ! To przesympatyczny i bardzo towarzyski piesek, który nadal lubi zabawy i spacery. Lapi jest bardzo grzeczny. W mieszkaniu potrafi zachować czystość, nie szczeka i nic nie niszczy. Umie chodzić na smyczy.

Ma piękne, bursztynowe futerko z długim włosem. Jest wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony. Rana, którą ma po pogryzieniu przez innego psa, pięknie się goi i zarasta nową sierścią. Lapi mieszka obecnie w domu tymczasowym, w okolicach Katowic i tam czeka na swoją nową, ludzką rodzinę.  W razie problemów z transportem, pomożemy.

Przed Lapim jeszcze wiele lat życia. Chcemy, aby to życie przeżył w kochającej rodzinie, szczęśliwy i bezpieczny. Więcej o tym sympatycznym piesku, można dowiedzieć się dzwoniąc pod numer: 694 954 250

• Like 1
Posted
Przed chwilą, Havanka napisał:

Napisałam tekst ogłoszeniowy, ale są obecnie problemy z OLXem. Ogloszę go jutro, jeżeli tekst będzie ok.

Bursztynowy Lapi czeka na swą ukochaną Panią.

Lapi jest małym pieskiem ( 9,5 kg ). Nie jest już szczeniakiem, ma około 8-9 lat. Wciąż jednak ma w sobie wiele energii i radości ! To przesympatyczny i bardzo towarzyski piesek, który nadal lubi zabawy i spacery. Lapi jest bardzo grzeczny. W mieszkaniu potrafi zachować czystość, nie szczeka i nic nie niszczy. Umie chodzić na smyczy.

Ma piękne, bursztynowe futerko z długim włosem. Jest wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony. Rana, którą ma po pogryzieniu przez innego psa, pięknie się goi i zarasta nową sierścią. Lapi mieszka obecnie w domu tymczasowym, w okolicach Katowic i tam czeka na swoją nową, ludzką rodzinę.  W razie problemów z transportem, pomożemy.

Przed Lapim jeszcze wiele lat życia. Chcemy, aby to życie przeżył w kochającej rodzinie, szczęśliwy i bezpieczny. Więcej o tym sympatycznym piesku, można dowiedzieć się dzwoniąc pod numer: 694 954 250

Bardzo dziękuję Havanko :D.

Zastanawiam się jeszcze tylko nad tytułem - nie wykluczamy kochającego Pana :).

Posted
4 godziny temu, Onaa napisał:

Bardzo dziękuję Havanko :D.

Zastanawiam się jeszcze tylko nad tytułem - nie wykluczamy kochającego Pana :).

Myślę,że tytul nie ma wiekszego znaczenia,ale moge zmienić na "kochajacego opiekuna lub opiekunów".

Posted
Dnia 16.08.2018 o 04:25, Nesiowata napisał:

Witajcie chłopaki - spokojnego dnia.

No dziarskie dziadeczki to chyba coraz mniej spokojne są ;). Nawet Lapiś potrafił kota pogonić. A na spacerkach to albo sobie biega albo tak śmiesznie drepce, tak mi Anetka mówiła :).

13 godzin temu, ewu napisał:

Joanna1235 zgubiła wątek i bardzo przeprasza. Poslałam go Asi ale przy okazji proszę w Jej imieniu o numer konta.

Dziękuję:)

Dziękuję Basiu, póżniej wyślę pw :).

11 godzin temu, Havanka napisał:

Bardzo dziękuję :).

Przed chwilą, b-b napisał:

Podkradłabym tekścik już zrobiony i kilka ślicznych zdjęć :)

Na jakie miasto zrobić ogłoszenie? 

B-b, ja zrobiłam olx na Katowice, Havanka na Kraków, to może jeszcze na inne miasto na Śląsku np. Gliwice, Sosnowiec, Bytom ?