agat21 Posted July 4, 2018 Posted July 4, 2018 światełko w tunelu :) oby jak najjaśniejsze :) wierzę, że będzie dobrze :) 1 Quote
uxmal Posted July 4, 2018 Posted July 4, 2018 Trzeba myśleć pozytywnie- niech te straszne i złe chwile i kłopoty zdrowotne pójdą przecz. Niech Guciowe hormony szczęścia powstrzymają to COŚ. Trzymaj się Guciątku. 1 3 Quote
elik Posted July 4, 2018 Posted July 4, 2018 Podobnie jak Tyś(ka), widzę śwuatełko w tuneli i nie chcę myśleć inaczej, będzie dobrze! 1 1 Quote
Nesiowata Posted July 5, 2018 Posted July 5, 2018 Guciu - pokaż wszystkim, że to Ty panujesz. Pogoń wszystkie choroby, niech znajdą sobie inny adres. Ty przecież jesteś od nich silniejszy. I ciesz się wszystkim, co najlepsze. 2 1 Quote
Jo37 Posted July 5, 2018 Posted July 5, 2018 Ostatnia opinia daje nadzieję. Trzymaj się Guciu. 1 Quote
Jolanta08 Posted July 5, 2018 Posted July 5, 2018 11 godzin temu, bou napisał: Dobry wieczór wszystkim. Wyniki Gucia obejrzało 4 wetów - 'ogólna',ortopeda,internista I chirurg miękki.Wszyscy skłaniają się do stwierdzenia,że zmiany u Gucia mogą mieć charakter nowotworowy,ale pewno można byłoby to stwierdzić po zbadaniu wycinka.Problem jest w tym, jak w takiej sytuacji I lokalizacji - ten wycinek pobrać.Biopsja jest niemiarodajna,bo widoczna zmiana na głowie może być odczynowa,nie stricte nowotworowa,guz jest głębiej.Wszyscy byli zdziwieni kondycją Gucia,jest b.nietypowa w tak (ewentualnie) zaawansowanej chorobie nowotworowej. A teraz światełko w tunelu.Sytuacja będzie prawie jasna,jak za jakieś trzy miesiące powtórzymy tomografię.Wtedy bedzie mozna zobaczyć czy choroba postępuje,czy też 'stoi w miejscu',czymkolwiek by nie była. Acha,jeszcze jedno - moja wetka Kasia,we wrześniu spotka się na sympozjum z lekarzem,u którego była Poker I tam omówią sprawy zdrowotne naszego Gucia. Gdyby więc można byłoby powtórzyć TK do tego spotkania we wrześniu...Dałoby sie to zrobić?Odpowiedz na pytanie co dolega Guciowi byłaby znacznie łatwiejsza. Może byc też tak,że Gucio zamanifestuje jakieś zmiany I nie będą to zmiany dobre...Cóż,pewnych rzeczy przewidzieć się nie da. To tyle - macie pytania - piszcie,to chyba oczywiste.:) M. Dziękuję Tobie i lekarzom za poświęcony czas i pomoc w dalszej diagnostyce i leczeniu Gucia zgadzam się z każdym słowem. Mizianko dla Guciątka 1 Quote
Gusiaczek Posted July 5, 2018 Posted July 5, 2018 Radość życia Guciosława jest najlepszym dowodem, by myśleć tylko i wyłącznie pozytywnie :) Moc serdeczności zostawiam :) 2 2 Quote
Havanka Posted July 5, 2018 Posted July 5, 2018 Z relacji Bou wynika, ze wciąż jest jeszcze nadzieja na lepsze wieści. I oby właśnie takie były we wrześniu. Dziękuję Bou. 1 Quote
Tola Posted July 5, 2018 Author Posted July 5, 2018 Dnia 4.07.2018 o 22:16, bou napisał: Dobry wieczór wszystkim. Wyniki Gucia obejrzało 4 wetów - 'ogólna',ortopeda,internista I chirurg miękki.Wszyscy skłaniają się do stwierdzenia,że zmiany u Gucia mogą mieć charakter nowotworowy,ale pewno można byłoby to stwierdzić po zbadaniu wycinka.Problem jest w tym, jak w takiej sytuacji I lokalizacji - ten wycinek pobrać.Biopsja jest niemiarodajna,bo widoczna zmiana na głowie może być odczynowa,nie stricte nowotworowa,guz jest głębiej.Wszyscy byli zdziwieni kondycją Gucia,jest b.nietypowa w tak (ewentualnie) zaawansowanej chorobie nowotworowej. A teraz światełko w tunelu.Sytuacja będzie prawie jasna,jak za jakieś trzy miesiące powtórzymy tomografię.Wtedy bedzie mozna zobaczyć czy choroba postępuje,czy też 'stoi w miejscu',czymkolwiek by nie była. Acha,jeszcze jedno - moja wetka Kasia,we wrześniu spotka się na sympozjum z lekarzem,u którego była Poker I tam omówią sprawy zdrowotne naszego Gucia. Gdyby więc można byłoby powtórzyć TK do tego spotkania we wrześniu...Dałoby sie to zrobić?Odpowiedz na pytanie co dolega Guciowi byłaby znacznie łatwiejsza. Może byc też tak,że Gucio zamanifestuje jakieś zmiany I nie będą to zmiany dobre...Cóż,pewnych rzeczy przewidzieć się nie da. To tyle - macie pytania - piszcie,to chyba oczywiste.:) M. bou - bardzo Ci dziękuję za zaangażowanie w guciowe sprawy, jestem tez wdzięczna wszystkim "Twoim" wetom za poświęcony czas i za chęć dalszej pomocy. Ja cały czas widziałam światełko w tunelu, a teraz jest to na pewno spory reflektor... Dziękuję! Jeśli samopoczucie Gucia nie ulegnie zmianie do końca sierpnia, to ja najbardziej sensowne będzie powtórzenie TK; ja mam nadzieję, że nasze Guciątko długo pozostanie w tak dobrej formie jak teraz. Wybieram się do Gucia, bo nie widziałam chłopaka już ponad 2 tyg. Wyściskam i wyprzytulam malucha od Was wszystkich, przyrzekam! 1 Quote
bou Posted July 5, 2018 Posted July 5, 2018 5 godzin temu, Havanka napisał: Z relacji Bou wynika, ze wciąż jest jeszcze nadzieja na lepsze wieści. I oby właśnie takie były we wrześniu. Dziękuję Bou. Kochana,daleka jestem od bezpodstawnego pocieszania,teraz zostaje nam ...nauka.Trzeba będzie (tak sądzę) zrobić to porównawcze badanie,myslę,że wtedy zdobędziemy rzetelną wiedzę co do choroby Gucia,Dobrze jest,jak zapewne wszystkie wiecie,mieć cos do porównania.Umawiamy to badanie komputerowe?Potem niech sie nad nim głowią mądre głowy... 2 Quote
Radek Posted July 5, 2018 Posted July 5, 2018 4 minuty temu, Tola napisał: mam nadzieję, że nasze Guciątko długo pozostanie w tak dobrej formie jak teraz. Nie może być inaczej. Quote
bou Posted July 5, 2018 Posted July 5, 2018 3 minuty temu, Tola napisał: Wybieram się do Gucia, bo nie widziałam chłopaka już ponad 2 tyg. Wyściskam i wyprzytulam malucha od Was wszystkich, przyrzekam! Tolu - jak dasz radę,zrób ze dwa filmiki,ok? Serdeczności dla Ciebie:* Quote
bou Posted July 5, 2018 Posted July 5, 2018 Coś Wam jeszcze powiem...zapytałam Kasie wetkę,jakie jest honorarium za te konsultacje.Ochrzaniła mnie okrutnie,że pytam I to nie dlatego,że się znamy,ale "przecież to bardzo potrzebujący pomocy pies,a poza tym...."bardzo ciekawy przypadek".Bardzo ją cenię za dociekliwośc I nie odpuszczanie.Jak sama nie ma pewności,to do samego Sw.Franciszka dotrze,żeby tylko wiedzieć jak leczyć I co leczyć.Tak więc Gucio ma silne wsparcie :) 4 3 Quote
Tola Posted July 5, 2018 Author Posted July 5, 2018 1 godzinę temu, bou napisał: Tolu - jak dasz radę,zrób ze dwa filmiki,ok? Serdeczności dla Ciebie:* Oczywiście, będę próbowała:). Zdjęcia zrobię na pewno. Zbrakło mi dzisiaj reputacji, jutro się poprawię. 2 Quote
b-b Posted July 6, 2018 Posted July 6, 2018 Jest szansa dla Guciątka i to sam Gucio swoim zachowaniem potwierdza. Oby tak było jak najdłużej! Quote
Nesiowata Posted July 6, 2018 Posted July 6, 2018 Witaj śliczny Guciu - trzymaj dalej to, co zacząłeś i podtrzymuj ludzi na duchu. Jesteś dzielnym wojownikiem i niech tak będzie zawsze. Quote
Tola Posted July 6, 2018 Author Posted July 6, 2018 Do Gucia jadę jutro po południu; dzisiaj kupiłam tabletki p/kleszczom i nowe szeleczki, bo p. Alicja dzwoniła, że te stare już są trochę za ciasne. Stęskniłam się za bardzo za Guciątkiem Quote
elik Posted July 6, 2018 Posted July 6, 2018 3 minuty temu, Tola napisał: dzisiaj kupiłam tabletki p/kleszczom i nowe szeleczki, bo p. Alicja dzwoniła, że te stare już są trochę za ciasne. Przytył nam Mały Książe :) Quote
Tola Posted July 6, 2018 Author Posted July 6, 2018 3 minuty temu, elik napisał: Przytył nam Mały Książe :) Tak - i w tym przypadku to powód do radości Quote
elik Posted July 6, 2018 Posted July 6, 2018 13 minut temu, Tola napisał: Tak - i w tym przypadku to powód do radości Tak, bo to znaczy, że ma apetyt, a jak ma apetyt, to może nie jest tak bardzo chory. OBY! Quote
Tola Posted July 6, 2018 Author Posted July 6, 2018 1 godzinę temu, elik napisał: Tak, bo to znaczy, że ma apetyt, a jak ma apetyt, to może nie jest tak bardzo chory. OBY! Właśnie tak Elu:) Quote
Tola Posted July 7, 2018 Author Posted July 7, 2018 52 minuty temu, Onaa napisał: Ciekawe jak Guciątko przyjęło ciocię Tolę :D. Guciątko jak zwykle radosne, uśmiechnięte, podekscytowane:) Ubrany w nowe szeleczki pomaszerował z p. Alicją pokazać nam swoje tereny spacerowe:) 1 1 Quote
Recommended Posts